Kazkokia beprasme diskusija, tikrai.
Visos darys taip, kaip joms geriau. Palaikau abi puses, nes kol auginu mazaji, noreciau, kad sloguojanciu nevestu. Kai pradesiu dirbti, pati jei neturesiu ka daryt, teks vesti tikriausiai... Todel net nezinau, ka daugiau ir sugalvoti.
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 16, 11:00)
Pirma reiktu nuo suaugusiu pradet ir patiems i darba neit sloguojantiems, kosintiems, su temperaturom ir t.t.
ir i parduotuves, ir reikalus istaigose tvarkom, ir pan...pan... ciaudom, kostim ir vargo nematom ir milijona pateisinanciu priezasciu atrandam. o stai darzelis patampa atskira "valstybe"
QUOTE(*Linele* @ 2012 10 16, 09:59)
Bet per kosulius ir slogas greičiau užsikrėst nei kai nėra jokių simptomų, gi kosint, čiaudint virusai išmetami didžiuliu greičiu.
O, kad susergama anksčiau nei pasireiškia simptomai sutinku. Aš kai jau matau pas vaiką padidėjusį poreikį visokiems miltiniams patieklams, nuolat šaltas rankas ir irzlumą ar prastą miegą, tas būna maždaug tris dienas prieš slogą, tai iškart pradedu gydyt
O, kad susergama anksčiau nei pasireiškia simptomai sutinku. Aš kai jau matau pas vaiką padidėjusį poreikį visokiems miltiniams patieklams, nuolat šaltas rankas ir irzlumą ar prastą miegą, tas būna maždaug tris dienas prieš slogą, tai iškart pradedu gydyt
Pasirasau po kiekvienu jusu zodziu ,va cia tai protingai mamyte parase.ZIRZILIUX, surinku su jumis.na, o kitos mamos,kurioms [B]BEPRASIDEDANTI SLOGA ir tt yra ne priezastis nevesti vaiku i kolektyva,pagalvokite nuosirdziai ar nematote is anksto,dar be slogos,ar kosulio,ar temo,kad vaikas tuoj sirgs????jei ne,tai bekalbeti daugiau na,laukiu pomidoru,metykit,gaudau
QUOTE(*Linele* @ 2012 10 16, 10:37)
Aš manau, kad bet kokia sloga, kosulys, jei ne alerginės kilmės yra užkrečiami, nes sukelti virusų, o virusai gi plinta ypač uždaroje patalpoje, kur virusų konsentracija sparčiai didėja ir tik nuo aplinkinių imuniteto priklausys ar pradės sloguot ar kosėt.
QUOTE(rasaraselyte1976 @ 2012 10 16, 14:01)
na, o kitos mamos,kurioms [B]BEPRASIDEDANTI SLOGA ir tt yra ne priezastis nevesti vaiku i kolektyva,pagalvokite nuosirdziai ar nematote is anksto,dar be slogos,ar kosulio,ar temo,kad vaikas tuoj sirgs????jei ne,tai bekalbeti daugiau na,laukiu pomidoru,metykit,gaudau
nu atleiskit, net tikrai nematau as ant savo vaiku kad tuoj sirgs, jeigu nera jokiu pozymiu O ir pagal ka man tai pamatyti jei ne paslaptis??? Apetitu maniskiai nesiskundzia niekad, netgi su auksta temperatura valgo.. kokie dar gali but artejancios ligos pozymiai??
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 16, 14:21)
nu atleiskit, net tikrai nematau as ant savo vaiku kad tuoj sirgs, jeigu nera jokiu pozymiu O ir pagal ka man tai pamatyti jei ne paslaptis??? Apetitu maniskiai nesiskundzia niekad, netgi su auksta temperatura valgo.. kokie dar gali but artejancios ligos pozymiai??
Kokie kokie? Ciaudo daug, sloga prasideda, koso. Ka nezinote kaip jums sloga prasideda?
QUOTE(doruta @ 2012 10 16, 14:23)
Kokie kokie? Ciaudo daug, sloga prasideda, koso. Ka nezinote kaip jums sloga prasideda?
taigi rase kad turi matyt liga dar kol nera slogos ir kosulio. Tai kaip ja matyt??? O ciaudyt mano is vis retai ciaudo, ar su sloga ar be slogos.
straipsnis aktualia tema http://leoniene.lt/?p=132
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 16, 14:21)
Bent mano abiems vaikams kaiop ir rašiau būna šaltos galūnės, su įprasta apraga jiems jau būna per šalta (ant savęs irgi tą pastebėjau, kad dar prieš ligą pradeda šalti ne tik rankos bet ir kojos, žodžiu organizmas jau kovoja su virusų visais resursais ), po to kaip ir rašiau padidėjęs miltinių patiekalų poreikis, tarkim pradeda ištisai reikalaut blynų, duonos su sviestu, kokių duoniukų ir pan (ant savęs tą patį pasebėjau, kad prie ligos nesveikas maistas traukia, nes nuo tokio maisto organizme atsiranda gleivės, o gleivėse veisiasi virusai), na ir piktesni vaikai būna prieš ligą (aš taip pat būnu jautresnė ir irzlesnė prieš ligą).
QUOTE(*Linele* @ 2012 10 16, 14:31)
Bent mano abiems vaikams kaiop ir rašiau būna šaltos galūnės, su įprasta apraga jiems jau būna per šalta (ant savęs irgi tą pastebėjau, kad dar prieš ligą pradeda šalti ne tik rankos bet ir kojos, žodžiu organizmas jau kovoja su virusų visais resursais ), po to kaip ir rašiau padidėjęs miltinių patiekalų poreikis, tarkim pradeda ištisai reikalaut blynų, duonos su sviestu, kokių duoniukų ir pan (ant savęs tą patį pasebėjau, kad prie ligos nesveikas maistas traukia, nes nuo tokio maisto organizme atsiranda gleivės, o gleivėse veisiasi virusai), na ir piktesni vaikai būna prieš ligą (aš taip pat būnu jautresnė ir irzlesnė prieš ligą).
Pvz mano dicke visa laika perkaitus, niekad jai nesalta. Nu dabar reiks stebet kasdiena abieju rankas ar nesals
Reikalaut valgyt manes nepraso, nes zino kad jokiu uzkandziu negaus, tik vakariene (kai eina i darzeli). Nes maniskiai kaip sakiau valgo kaip uz tevyne, tai tik duok,. sueis belenkas O vakarienei ka padarau tai ir valgo, todel nepastebiu tikrai ar miltiniu nori ar kitokio maisto Del suirzimo, kasdien oziai pas mus, ypac po darzelio dickei
QUOTE(egllute @ 2012 10 16, 14:27)
Išties geras straipsnis.
Dar čia buvo kalbama apie suaugusius, kad patys visur einame sirguliuodami, bet manau neverta lyginti vaiko nesusiformavusio imuniteto su suaugusiojo.
Kol kas belieka stiprinti vaikučių imunitetus, suteikti jiems kuo daugiau teigiamų emocijų, daug būti gryname ore ir galbūt mažiau atakuos tie blogi virusiukai
QUOTE(*Linele* @ 2012 10 16, 14:39)
Dar čia buvo kalbama apie suaugusius, kad patys visur einame sirguliuodami, bet manau neverta lyginti vaiko nesusiformavusio imuniteto su suaugusiojo.
Verta ir dar kaip. Juk aukletojai, mokytojai irgi suauge, eina sergantys ir uzkrecia vaikus. Gydytojai sergantys sedi kabinetuose ir uzkrecia vaikus. Ta pati pardaveja platina virusa, vaikai ir parduotuvese lankosi. Galu gale jei kitas suauges nuo taves neuzsikres, virusa gali parnesti namo, savo vaikams. Taip kad, reikia pradeti nuo saves.