Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto lopšeliai - darželiai

QUOTE(n-e-r-i @ 2012 10 16, 00:09)
... ir sloguojančių, ir kosinčių... o tai čia ne sirgimas? Man toks gal kiek blondiniškas klausimas iškilo: "o tai nuo kada vaiką skaityti ligoniu? kai jis turi temperatūros?" ir "kada jau yra ta riba, kai negalima vesti į darželį?" Tarkim man buvo tokia kvaila situacija, kai vyresniąją tikrai žinau, kad nesergančią nuvedėm į darželį, bet ta panelė sumastė, kad ji nenori būti daržely ir susimuliavo: pradėjo kosėti... o auklėtojos jau nusprendė, kad ji labai serga ir iškvietė mus, kad pasiimtume ją... aišku grįžus namo jokio kosulio neliko. O tai kaip tada eina (ir tikrai nuolat matau grupėse) tie vaikai, kur slogos bėga ir kosti šlapiai?

Va va,ir idomu,kada jau ta riba? juk nuo kosuliu ir snargliu irgi galima uzsikresti.. Vakar ateinu pasiimti,sako-ar zinot ,kad jusu vaikas nuo ryto sloguoja...o tas slogavimas-nosis retkarciais pabegdavo ir viskas. Ir taip suprantu,cia namiokas ,kad jau nebegaliu vest vaiko i darzeli blink.gif . Siandien atsikelem-nieko,nosis nebega,nekosti...tik nosis uzsikisusi siek tiek,nu ir nevedziau... Bet kodel tada kiti baisiai sloguojancius gali vesti?! Ir as matau daznai,kad vaikas be perstojo kosti,liulis iki zemes..tai tokiam galima eiti..!? Nors nemanau,kad cia kazkas pades,pacios mamos turi turet proto vest ar nevest tokiu vaiku...
Atsakyti
JORITA-gal Jus nedirbanti,tipo "namie sedinti" esate..tai ir meto namiokus tokius.. cool.gif As irgu "sedziu",i darba neinu..Bet vedu vaika ugdytis,tai man irgi aktualu,kad dirbantys nevestu serganciuju i darziuka..Bet i dirbaciuosius tevus ziuri atlaidziau kolektyvas..
Atsakyti
mano galva, sloga ir kosulys - ne priezastis nevest i darzeli. aisku, proto ribose. nekalbu apie baisiai sloga ar vaika prakosejanti plaucius. o apie iprasta prasidejusia tik sloga ir pakosejima kazkokia.
tuo labiau, jeigu abu tevai dirbantys. aisku, jeigu yra galimybe namie palaikyt, kodel gi ne, nes dalis susirgimu ne nuo kitu prasideda, o nuo streso, isgyvenimu, nedarnios aplinkos ir pan. kartais reikia sustot.
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2012 10 16, 09:07)
JORITA-gal Jus nedirbanti,tipo "namie sedinti" esate..tai ir meto namiokus tokius.. cool.gif As irgu "sedziu",i darba neinu..Bet vedu vaika ugdytis,tai man irgi aktualu,kad dirbantys nevestu serganciuju i darziuka..Bet i dirbaciuosius tevus ziuri atlaidziau kolektyvas..

drinks_cheers.gif

As ir noreciau, kad nevestu sloguojanciu ir kosinciu, kadangi vieni nuo kitu greitai pasigauna... Vienas sergantis viena diena, kita diena jau trys... taip ir uzsikuria varikliukas smile.gif
Atsakyti
tai ziurint kokio lygio ta sloga ar kosulys...
Atsakyti
Aš manau, kad bet kokia sloga, kosulys, jei ne alerginės kilmės yra užkrečiami, nes sukelti virusų, o virusai gi plinta ypač uždaroje patalpoje, kur virusų konsentracija sparčiai didėja ir tik nuo aplinkinių imuniteto priklausys ar pradės sloguot ar kosėt.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2012 10 16, 09:31)
tai ziurint kokio lygio ta sloga ar kosulys...

as biski pradejau suprasti, kodel mano vaikas susirgdavo vis lopselyje.
Jie miegodavo salia su kitu berniuku, kurio mociute buvo seimininkute doh.gif Suzinojau tik isejus i darzelio grupe. Tai pasirodo, mama vesdavo ji ir serganti, jam visada leisdavo ismiegoti ilgiau, kai kiti jau budavo apsirenge, pavalge, tevai ateidavo pasiimti vaikuciu savo, o jis dar tik is lovytes lipdavo... doh.gif Ir vesdavo serganti. Veda ir siais metais baisiai kosinti...
Man atrodo, kad jei koso, sloguoja, vadinas, kazkur jau yra virusas/bakterija.. Tai gali labai lengvai apdalinti ir kitus..
Sloga neskaitau, kai grizus is lauko pradeda teketi nosyte ar vos vos sukosi kartais. Nu bet va sedim mes namie dabar.. Nors sveikas, bet siek tiek koso.
Papildyta:
QUOTE(*Linele* @ 2012 10 16, 09:37)
Aš manau, kad bet kokia sloga, kosulys, jei ne alerginės kilmės yra užkrečiami, nes sukelti virusų, o virusai gi plinta ypač uždaroje patalpoje, kur virusų konsentracija sparčiai didėja ir tik nuo aplinkinių imuniteto priklausys ar pradės sloguot ar kosėt.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kiekvienas virusas turi inkubacini laikotarpi. Sis laikotarpis trunka nuo tryju ir uztrunka iki septyniu dienu. Sloga ir kosulys tai jau butu tam tikro viruso tam tkros formos pasireiskimas. (Bet kuris med.vadovelis).
Tad, is principo, dar nepasireiskus slogos ar kosulio simptomams, zmogus jau gali nesioti virusa ir buti plotencialiu ligos sukelejo saltiniu, ypac didesniame kolektyve. O toliau jau kaip ir kokia forma jis pasireiks ar nebe, priklausys nuo konkretaus zmogaus imunines sistemos. (taipogi med. vadovelis).

Tad, zveligiant is siu poziciju, apie ligos pradzia butu ganetinai sudetinga kalbeti mirksiukas.gif

O visuotinos taisykles taikomos kolektyvui turetu buti visiems vienodos. Neturetu buti lygiu uz lgesnius. Cia velgi - is principo. biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 16 spalio 2012 - 09:50
QUOTE(janna @ 2012 10 16, 10:47)
Kiekvienas virusas turi inkubacini laikotarpi. Sis laikotarpis trunka nuo tryju ir uztrunka iki septyniu dienu.  Sloga ir kosulys tai jau butu tam tikro viruso tam tkros formos pasireiskimas. (Bet kuris med.vadovelis).
Tad, is principo, dar nepasireiskus slogos ar kosulio simptomams, zmogus jau gali nesioti virusa ir buti plotencialiu ligos sukelejo saltiniu, ypac didesniame kolektyve. O toliau jau kaip ir kokia forma jis pasireiks ar nebe, priklausys nuo konkretaus zmogaus imunines sistemos. (taipogi med. vadovelis).

Tad, zveligiant is siu poziciju,  apie ligos pradzia butu ganetinai sudetinga kalbeti  mirksiukas.gif

O visuotinos taisykles taikomos kolektyvui turetu buti visiems vienodos. Neturetu buti lygiu uz lgesnius. Cia velgi - is principo. biggrin.gif  mirksiukas.gif

Bet per kosulius ir slogas greičiau užsikrėst nei kai nėra jokių simptomų, gi kosint, čiaudint virusai išmetami didžiuliu greičiu.
O, kad susergama anksčiau nei pasireiškia simptomai sutinku. Aš kai jau matau pas vaiką padidėjusį poreikį visokiems miltiniams patieklams, nuolat šaltas rankas ir irzlumą ar prastą miegą, tas būna maždaug tris dienas prieš slogą, tai iškart pradedu gydyt
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2012 10 16, 10:07)

Na taip,namie sedziu,nes auginu maza vaika. Ir tikrai matau,kad dukrai darzelyje patinka,tai ir vedu. O siandien jau pasigailejau,kad nevedziau,nes slogos jokios nera,tik kad per nosi kalba...
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2012 10 16, 09:14)
mano galva, sloga ir kosulys - ne priezastis nevest i darzeli. aisku, proto ribose. nekalbu apie baisiai sloga ar vaika prakosejanti plaucius. o apie iprasta prasidejusia tik sloga ir pakosejima kazkokia.
tuo labiau, jeigu abu tevai dirbantys. aisku, jeigu yra galimybe namie palaikyt, kodel gi ne, nes dalis susirgimu ne nuo kitu prasideda, o nuo streso, isgyvenimu, nedarnios aplinkos ir pan. kartais reikia sustot.

as irgi jums pritariu..

o tipo suauge sloguojantys ir kosintys neina i darbus? g.gif
Atsakyti
Na siaip ne nuo to gali reikia pradet, jei norim kad serganciu vaiku nevestu i darzelius. Jei butu salygos niekas ir nevestu nei kosinciu nei sloguojanciu. Jeigu darbdaviai leistu imti biuletenius ir nereiktu drebet del darbo kad atleis. Pirma reiktu nuo suaugusiu pradet ir patiems i darba neit sloguojantiems, kosintiems, su temperaturom ir t.t. Ar tikrai saziningai suauge gydosi namie, ta pacia sloga ar kosuli? Ar jau suauge gali eit i darbus ir tipo nieko neuzkrecia? Eina sergantys ir su temperatura, nes biuletenius bijo imt kad neatleistu, arba neima nes negauna tiek pinigu kiek dirbdamas. Tai ta diskusija kad ims tevai ir nebeves vaiku sloguojanciu - beprasme. Vede ir ves, nes ner salygu nevest, jei nera seneliu nedirbanciu salia. O jeigu gauni minimuma, aukles nepasamdysi kad po 2 savaites vaikas namie gydytusi. O jei dar vaikas ne vienas..
Zodziu diskusija kaip ir beprasme, nes visi norim kad butu geriau, o yra kaip yra, ir i darba keliauja beveik visi patys sirgdami smile.gif
Tos pacios aukletojos ar mokytojos mokyklose, manot neina sloguodamos, kosincios ir t.t.? Taigi nuo tu paciu vaiku uzsikrecia, ir pacios uzkrecia, tai ko noret kad del slogos i darzeli vaiko nevestu. Taip sakant ne nuo to galo reikia pradet.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 16 spalio 2012 - 11:03