QUOTE(vita8655 @ 2012 10 07, 21:27)
nelabai noreciau ivardinti.kad nenukentetu mazius. Nors jei neisspresim problemos su svietimo skyrium,teks keisti darzeli. Nenoreciau, nes aukletojos labai geros. Cia direktore daro tokius dalykus
Manau Jums būtų geriau jei pakalbėtumėte ir su kitais tėveliais, ypač su tėvų komiteto nariais, jei Jums negerai taip kaip yra gal ir kitiems nepatinka, o lopšiuke tikrai nenorėčiau tokios situacijos kai nepastovios auklėtojos, vaikams ir taip viskas nauja o čia dar tetulytes vis kitos. Neisivaizduoju kaip čia taip direktorė sugalvojo
QUOTE(vita8655 @ 2012 10 07, 11:39)
Sveikutes mamytes. Noreciau suzinoti jusu nuomone apie tokia problemele darzelyje. Viskas butu gerai, lopsiukai jau priprato prie aukletoju. Jos yra nuostabios,tik vat jei vaikiuku grupeje mazai, direktore nuo pietu aukletojas varo namo ir su musu maziais buna bele kas ir ukvede ir sesele ir pavaduotoja ir kitos aukletojos ar bala zino kas. Ar taip galima? Ju juk nepaklausi apie savo vaikiuka,jos nieko nezino kaip praejo diena, ar valge,kaip jautesi. O ir mano mazoji po tokiu "aukliu" pradejo i kelnytes sisioti, tapo nervingesne, piktesne. Kazkoks kosmaras. Nejaugi taip galima elgtis su vaikais ir dar paciais maziausiais? Parasykite savo nuomone. Labai aciu is anksto.
Nemanau, kad cia reiketu ieskoti atsakymo. Visu pirma, kreiptis i darzelio direktore. Ji pamatys susidomejima ir turbut nebekaitalios aukletoju su kitais darbuotojais. Jei nieko nedarys, tada tiesiai skambinti i svietima. Ten labai staigiai sureaguoja. Problemos isprendziamos ta pacia diena, nes uztenka i darzeli vieno skambucio is svietimo ir situacija vel gera. Is patirties sakau..
QUOTE(vita8655 @ 2012 10 07, 13:39)
Sveikutes mamytes. Noreciau suzinoti jusu nuomone apie tokia problemele darzelyje. Viskas butu gerai, lopsiukai jau priprato prie aukletoju. Jos yra nuostabios,tik vat jei vaikiuku grupeje mazai, direktore nuo pietu aukletojas varo namo ir su musu maziais buna bele kas ir ukvede ir sesele ir pavaduotoja ir kitos aukletojos ar bala zino kas. Ar taip galima? Ju juk nepaklausi apie savo vaikiuka,jos nieko nezino kaip praejo diena, ar valge,kaip jautesi. O ir mano mazoji po tokiu "aukliu" pradejo i kelnytes sisioti, tapo nervingesne, piktesne. Kazkoks kosmaras. Nejaugi taip galima elgtis su vaikais ir dar paciais maziausiais? Parasykite savo nuomone. Labai aciu is anksto.
Sveiki.
O Jūs tikrai žinote, kad auklėtojos keliauja namo? Gal nekontaktinės valandos, ar seminarai, ar susirinkimai? Kaip dažnai taip nutinka? Šiaip keista, nes juk darbuotojas turi būti savo darbo vietoje, jei kas patikrintų netikėtai, o čia pati direktorė taip rizikuoja..Susikooperuokite su kitais tėveliais ir užpulkit direktorę Kuo garsiausiai išreikškite nepasitenkinimą, ir svarbiausia - ne po vieną. Ar jau buvo susirinkimas grupės? Jame turėtų dalyvauti ir pati vadovė.
QUOTE(MUMMY112 @ 2012 10 08, 08:24)
... Gal nekontaktinės valandos, ar seminarai, ar susirinkimai? Kaip dažnai taip nutinka?
Piezastis tokiais atvejais visiskai nesvarbi. Aukletoja gali pavaduoti tik aukletoja arba asmuo kuris gali toki darba dirbti (issilavinimas, darbo sutartis, pareigybine instrukcija - visas komplektas), kaip ir reanimatologa pavaduoja reanimatologas, o ne slaugute. O jau kaip tai padaryti ar sustiguoti - darzelio administracijos problema.
Direktore rizikuoja ir net labai, ypac jei, tfu-tfu-tfu, ivyktu koks nelaimingas atsitikimas.
QUOTE(vita8655 @ 2012 10 07, 21:27)
nelabai noreciau ivardinti.kad nenukentetu mazius. Nors jei neisspresim problemos su svietimo skyrium,teks keisti darzeli. Nenoreciau, nes aukletojos labai geros. Cia direktore daro tokius dalykus
Šis darželis taupo. Ir kartais vaikų sąskaita. Teko kalbėt su direktore dėl panašios problemos, buvo pasakyta, kad reikia taupyti ir ji tikrai nieko nekeis.
QUOTE(*Linele* @ 2012 10 08, 10:56)
Šis darželis taupo. Ir kartais vaikų sąskaita. Teko kalbėt su direktore dėl panašios problemos, buvo pasakyta, kad reikia taupyti ir ji tikrai nieko nekeis.
Tuomet tikrai kreipkites i svietimo skyriu, ir problema bus isspresta.
Nukencia ir aukletojos, nes negauna viso atlyginimo, isvaromos namo, o tos darbuotojos, kurios pavaduoja, dirba ne savo darba uz aciu
Ir itariu administracinio personalo ryskiai per daug tame darzelyje, kad neturi savo darbu o eina aukletojas pavaduot.. Tegul administracijos darbuotojus varo namo, o ne aukletojas. Nesuprantu logikos niekaip..
Sveikos mamos, noriu jūsų pasiteirauti kaip jums sekasi kovoti su ligomis? Aš net nebežinau kaip elgtis... Mano didžioji lanko darželį ketvirtus metus, mažoji - pirmus. Kai pradėjo lankyti didžioji jau buvau nusiteikusi, kad pirmus metus be ligų neapseisim... Bet jau lankome ketvirti metai ir be sirgimų nei iš vietos. Ir kalbu apie tokius sirgimus, kad savaitę darželį palankome ir po to dvi savaites gydomės. Gerai jei apseiname be antibiotikų, nes daržniausiai perauga į bronchitą. Ilgiausias nesirgimo ir lankymo laikas buvo dvi savaitės. Mažoji tik pradėjo lankyti darželį ir lygiai tas pats. Po keturių dienų lankymo žaliuojanti sloga iki kelių, kosulys... pasekoje du kursai antibiotikų... ir jau trys savaitės namie. Ir kas įdomiausia, kad kol būname namie (pernai nuo sausio mėnesio, per visą vasarą) jos absoliučiai nesirgo. Ir nėra auginamos šiltnamio sąlygomis, stengiuosi grūdinti, geria vitaminus... atrodo ko mes tik neišbandėm...
Tad mano klausimas jums, ar jūsų vaikai dažnai serga lankydami darželius? Nes kyla minčių bandyti keisti darželį (maža ką, gal dėl nepriežiūros taip...), bet baisu bėgus nuo vilko nepapulti ant meškos...
Tad mano klausimas jums, ar jūsų vaikai dažnai serga lankydami darželius? Nes kyla minčių bandyti keisti darželį (maža ką, gal dėl nepriežiūros taip...), bet baisu bėgus nuo vilko nepapulti ant meškos...
n-e-r-i, pirmi metai mano mazajam buvo tas pats. siais metais jis sirgo savaite, bet slogyte buvo prasidejusi jau pries darzeli, tad si karta itakos darzelis nepadare. nezinau, kaip bus. stebesiu. geriam zuvu taukus. stengiuosi jo neprirengti, kad nesusiltu begiodamas
Mano mažylis dar tik į lopšiuką eina, bet rugsėjo mėnesį leidom 8 dienas, o spali jau atlankė 4 dienas, tikiuosi, kad spalio viso namuose nepraleisim
tai situacija ne ką geresnė nei pas mus. O aš jau pagalvojau, kad gal čia tik maniškės tokios neatsparios"grupiniams" virusams.
na mes lankome darziuka nuo geguzes galo, ir per ta laika teturejome viena slogyte tokia rimtesne, del kurios savaite laiko neejome, gydemes namuose, kad dar labiau kokia piktesne bacila neprikbtu, bet tos slogytes kaltininkais labiau ivardinciau iltiniu dantuku dygyma darziuka lankome jau nuo pusantru metuku, tiesa lankome privatuka....