Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto lopšeliai - darželiai

QUOTE(vikusituka @ 2012 10 02, 17:05)
Taip, sutinku, bet būtent vaikučių tėvai tą atsidavimą išmuša labai greitai. Ne patys vaikučiai.
Mano vaiko auklėtojos yra puikios, neturiu joms priekaištų. Patinka, kad turi idėjų, yra geros ir švelnios. Rašyčiau peticiją, jeigu jas dar apkrautų, nes ir taip jos sušilusios bėgioja pagal įnoringų tėvų atžalų pėdutes. Dirbantis žmogus visad matys kito dirbančio žmogaus darbą...  4u.gif

o man kaip tik atrrodo, kad tevai ir aukletojos turetu daugiau bendradarbiaut, o ne tik uzvere darzelio duris pamirst darzelio reikalus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(astulensijus @ 2012 10 02, 18:14)
Labas,
Mamytės, o ką galvojate apie darželius, kur vaikučius galima 3-4 val. palikti? Mano pačios darbas tai leidžia, visai dienai nenoriu savo kleckiaus palikti, žiūrėjau Šiauliuose yra Mažylis, bet pietiniame rajone, man žiauriai nepatogu ir vietų nėra. Dabar laukiu kol Ku Kū zuikiai teiks tokią paslaugą, nes beveik mano name įsikūrę ir labai jauku pas juos, o kur dar?

Pernai metais Mazylis veike ir miesto centre, Ausros al., Yamahos mokykleles patalpose, prie filharmonijos.

Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2012 10 02, 19:15)
o man kaip tik atrrodo, kad tevai ir aukletojos turetu daugiau bendradarbiaut, o ne tik uzvere darzelio duris pamirst darzelio reikalus  rolleyes.gif

Tai net ir sutartyje bent jau pas mus nurodyta ne viename punkte, kad tėvai ir auklėtojos turi bendradarbiauti, pranešti apie raidą, pažangą,veiklą ir pan drinks_cheers.gif
Jei atsidavęs darbui žmogus,susiorganizuos taip, kad ras ir poilsio minutę ir kada varnelę sužymėti.
Nereikia lakstyti pametus galvą pagal kiekvieną, jei mokėsi su vaikais elgtis, žinosi psichologinius aspektus galėsi ramiai su vaikais susitart be lakstymų.
Papildyta:
QUOTE(astulensijus @ 2012 10 02, 19:14)
Labas,
Mamytės, o ką galvojate apie darželius, kur vaikučius galima 3-4 val. palikti? Mano pačios darbas tai leidžia, visai dienai nenoriu savo kleckiaus palikti, žiūrėjau Šiauliuose yra Mažylis, bet pietiniame rajone, man žiauriai nepatogu ir vietų nėra. Dabar laukiu kol Ku Kū zuikiai teiks tokią paslaugą, nes beveik mano name įsikūrę ir labai jauku pas juos, o kur dar?

Galit ir valstybiniame palikt 3 valandom, kol vyksta ugdymo programa. Mokėsit tik 25Lt/mėn abonentinį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 02 spalio 2012 - 18:41
Tam, kad galetumeme diskutuoti apie vienos ar kitos profesijos atstovo darba turetumeme apie ji zinoti ar ismanyti apie ji is pagrindu.

Daznu atveju mes matome tik ledkalnio virsune. Ir bandome spresti is jos, is taip vadinamos paradines puses? O kaip gi su ta nematoma dalimi??? Padedant biurokratiniu popierizmu uzvercianciu darzeliu darbuotojus ir baigiant ugdomosios veiklos organizavimu (nuo idejos iki paciu priemoniu daznu atveju gaminamu darzelio personalo rankomis). Atskira tema noreciau isskirti musu miesto valdzios vyru taupymo programas vaiku saskaita.
Kiek is musu apie ja zinome, domimes, ar domejomes??? Bandome sunyveliuoti pagal viena kurpaliu visus darzelius ar visus juose dirbancius zmones. Bet jug taip nera 4u.gif
Atsitiktiniu zmoniu pasitaiko visur. Atsidavusiu ir pasirenkanciu profesijas zmoniu idealiame variante turetu buti kiekvienoje profesijoje 4u.gif . Sia prasme nematau skirtumo tarp aukletojo, gydytojo, teisininko, virejo, pardavejo....
Kazkas minejo Airijos pavyzdi. Bet Airija ne visa Europa. Nemazai Europoje saliu kur tikrai vienam zmogui priskirta nedagiau kaip 5 vaikai. Bet ir cia nera rodiklis. Nes greiciausiai nei vienoje is siu saliu nebus pazeidinejamas darbo kodeksas, kaip tai praktikuojama musuose su steigejo, siuo atveju savyvaldybes, palaiminimu. Ir tokio isvystyto biurokratizmo, kai popierius svarbesnis uz zmogu. Beje, siulyciau ir cia pasidometi. Ypac idomi bus siu metu pabaiga. Oficialiai jau yra paskelbta, kad darbo uzmokescio, savyvaldybei pavaldzioms imonems (tarp ju ir darzeliai), fondas bus issemtas jau lapkricio men.

Nesu darzelio darbuotoja. Viso labo - mama. Visa man reikiama informacija visuomet gaudavau ir gaunu ir ta apimtimi kuri mane domina.
Mano pastabos butu tokios: i susirinkimus ateina vieni ir tie patys tevai, paprastai nedaugiau 25 proc., i pagalbos sauksma ar tai darzelio personalo ar grupes aukletoju prasyma atsiliepia vieni ir tie patys tevai (nors prasoma visu) ir velgi tai nedaugiau 25 proc., prisideda prie vienokiu ar kitokiu renginiu organizavimu ar ideju generavimu taipogi mazuma.... Tad susidaro keistas vaizdas ir persasi retorinis klausimas, ar sazinga prisidedant minimaliai reikaluati maksimumo??? (cia kiekvienas sau asmeniskai galetumeme uzduoti si klausima ir atsakyti i ji)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 02 spalio 2012 - 19:05
QUOTE(bim-bam @ 2012 10 02, 18:59)
mano galva, aukletojos darba pasirenka (turetu pasirinkti) tik atsidave tokiam darbui ir mylintys vaikus zmones  wub.gif

O tai atsidavusiam zmogui nereikia nei pailset, nei kavos atsigerti bigsmile.gif Vietoj poilsiog geriau varneles deliot. Bet ar yra is ju prasme? Pazymes kad puse suvalge, ka tevams to uzteks, ar eis klausti aukletojos ka suvalge, mesa ar darzoves, kas kaip ir kodel? bigsmile.gif Tai kam tos varneles.. Jeigu gali gyvai paklaust.
Del to ka vaikai veikia, tai lopselyje bent pas mus nieko daug neveikia su vaikais, nes pirmi metai skaitosi adaptaciniai. Neveda nei sportuoti, nei dainuoti, nei i sventes ar spektaklius ir t.t. (teisingiau minimaliai). Nebuna ir savaites temu. Visa tai prasideda nuo 3 metuku, kai pereina i darzelio grupe. O lopselinukai adaptuojasi biggrin.gif aisku kazkiek papiesia, ir daineliu pasimoko naujiems metams ir eilerasti pamenu mamytes dienai maniske jau deklamavo lopsy, bet tai minimaliai tiek juos ten ir lavina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 02 spalio 2012 - 19:25
QUOTE(janna @ 2012 10 02, 17:54)
Nesu darzelio darbuotoja. Viso labo - mama.  Visa man reikiama informacija visuomet gaudavau ir gaunu ir ta apimtimi kuri mane domina.
Mano pastabos butu tokios: i susirinkimus ateina vieni ir tie patys tevai, paprastai nedaugiau 25 proc., i pagalbos sauksma ar tai darzelio personalo ar grupes aukletoju prasyma atsiliepia vieni ir tie patys tevai (nors prasoma visu) ir velgi tai nedaugiau 25 proc., prisideda prie vienokiu ar kitokiu renginiu organizavimu ar ideju generavimu taipogi mazuma.... Tad susidaro keistas vaizdas ir persasi retorinis klausimas, ar sazinga prisidedant minimaliai reikaluati maksimumo??? (cia kiekvienas sau asmeniskai galetumeme uzduoti si klausima ir atsakyti i ji)

man atrodo, kad tie kurie neateina i susirinkimus ir kitaip neprisideda, nesidomi, vargu, ar ir rekauja, nes turbut nelabai idomu jiems siaip ar taip...

QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 02, 18:21)
O tai atsidavusiam zmogui nereikia nei pailset, nei kavos atsigerti  bigsmile.gif  Vietoj poilsiog geriau varneles deliot. Bet ar yra is ju prasme? Pazymes kad puse suvalge, ka tevams to uzteks, ar eis klausti aukletojos ka suvalge, mesa ar darzoves, kas kaip ir kodel?  bigsmile.gif  Tai kam tos varneles.. Jeigu gali gyvai paklaust.

as nekalbejau apie varneles wink.gif

kalbejau apie veikla darzelyje apskritai, apie vaiko savijauta ta diena/savaite ir t.t. juk idomu tevams ne tik ka suvalge vaikas, bet ir kaip jauties, ka veike, kaip su ktiais bendravo ir pan.

pvz musu darzelyje (ne lt) yra sudaryta galimybe stebet vaika per kamera internetu, jeigu yra nerimas del vaiko savijautos arba neramu, kaip adaptuojasi ir pan. bet atejus pasiimt vaiko net neklausus aukletoja pasako, kaip jautesi vaikas, ar valge, kiek suvalge ir pan. na keleta svarbesniu dalyku pasako.o kiti vaikiukai tuo metu tikrai nesedi kaip kareivukai tvarkingai, ir laksto, ir zaidzia, bet tai nereiskia kad negali aukletoja poros minuciu skirti tevams atejusiems...
(neaukstinu cia nelietuvisko darzelio, nes yra daug dalyku, kurie ne itin patinka, tiesiog paminejau, apie ka kalbeta cia buvo)

reikia ir atsidavusiam zmogui pailset wink.gif nemanau, kad be poilsio varo ten jos rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bim-bam: 02 spalio 2012 - 19:30
Tai, kad vienai mamai aukletoja nieko nepasakoja, nereiskia kad visuose darzeliuose cia taip. Puikiausiai musu aukletojos viska pasakoja, ka paklausi ta pasako, ir ka vaikas veike jei idomu ir kaip jautesi ir kiek suvalge ir t.t. Pasako absoliuciai viska ka paklausi. Netgi atejusiu mamu paklausia ka vienas ar kitas zodis reiskia vaiko pasakytas, jeigu nesupranta, o vaikas visa diena ta zodi kartoja. Viska atsimena tos aukletojos. Ir ner jokiu problemu bent mums, pasiklausti.
Atsakyti
Kazkaip ir as tame problemos neiszvelgiu....
Na, pasakoja jos man ir kai klausiu ir kai ne. I konkretu klausima visuomet gaunu ir konkretu atsakyma.
Tarkim, siandien gavau issamu psichologini vaiko seimos piesinio komentara, pradedant spalvu panaudojimu ir baigiant seimos nariu issidestymu piesinyje.
Visuomet ir darzelio direktore pakalbina sutikus... Zodziu, bendradarbiaujam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma37 @ 2012 10 02, 12:44)
ne tik darzely reikia pildyti kur tevai dirba,bet ir mokykloje.matomai yra toks reikalavimas ir tiek  ax.gif .nematau jokio kriminalo tame  mirksiukas.gif

tik šiaip įdomu buvo, aš nieko prieš 4u.gif

QUOTE(bim-bam @ 2012 10 02, 17:59)
mano galva, aukletojos darba pasirenka (turetu pasirinkti) tik atsidave tokiam darbui ir mylintys vaikus zmones  wub.gif

tai gali tuomet dirbti be poilsio?
aš kai ateinu, matau kad auklėtojos nuolat su vaiku
čiais bendrauja, ir atsikvepia per pietų miegą. o kartais ir ne, nes yra ir nemiegančių
QUOTE(astulensijus @ 2012 10 02, 18:14)
Labas,

kad prie filharmonijos irgi yra, ar jau nebe?

QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 02, 19:21)
O tai atsidavusiam zmogui nereikia nei pailset, nei kavos atsigerti  bigsmile.gif 

drinks_cheers.gif

QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 02, 20:16)
Tai, kad vienai mamai aukletoja nieko nepasakoja, nereiskia kad visuose darzeliuose cia taip. Puikiausiai musu aukletojos viska pasakoja, ka paklausi ta pasako, ir ka vaikas veike jei idomu ir kaip jautesi ir kiek suvalge ir t.t. Pasako absoliuciai viska ka paklausi. Netgi atejusiu mamu paklausia ka vienas ar kitas zodis reiskia vaiko pasakytas, jeigu nesupranta, o vaikas visa diena ta zodi kartoja. Viska atsimena tos aukletojos. Ir ner jokiu problemu bent mums, pasiklausti.

aš kai ateinu dukros pasiimti per jos pavakarius, tai su auklėtoja tuo metu esančia pasišnekame ir apie vaiką ir apie kitus reikalus, sužinau viską apie dukrą.
ir vieną rytą atėjus buvo dar viena mamytė, tai auklėtoja rado laiko su abiem pabendrauti, o šeimininkutė prižiūrėjo vaikučius.
Atsakyti
o aukletoju darbe ju pietu pertrauka ar pertraukeles itrauktos i ta laika kai vaikai miega ar vis tiek skaitosi ju darbo valandos? kiek man zinoma, kartais jos susidelioja darbo grafika taip, kad dirbtu 4 dienas per savaite, o ne 5...

ne tas esme, kad atsidavusiam zmogui nereikia ilsetis. reikia, bet galvoj turima tai, kad jei ta darba myli tai tikrai ne kancia bus ir apie tuos vaikucius kazka parasyt ar papasakot, net ir pavargus...
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2012 10 02, 17:15)
mano vaikas lietuvisko darzelio nelanko, bet manau, ideja gera butu kad jeigu ne papasakot kasdien pasiimant tai kokius trumpus uzraselius padaryt po dienos ar po savaites (gal taip ir geriau g.gif  ), ka vaikas veike, kuom uzsieme ir panasiai. nemanau, kad didelis darbas, juk yra miego laikas vaikams, o taip greit aukletojos nemanau, kad pamirstu ka veike su vaikais pries miega  biggrin.gif  ir siaip visai naturalu, kad tevai nori zinot bent kazka apie ta laika darzelyje. ne visi veda i darzeli tik todel, kad paziuretu vaika, kol dirba, norisi, kad tas laikas kokybiskas butu tam tikra prasme  rolleyes.gif
nieks nesako, kad darbo nedaug, bet juk toki darba dirba su vaikuciais  wub.gif  jeigu kavai pagert yra kada ar paplepet, tai ner jau taip daug   biggrin.gif

Dar tuomet, kai pratinau mazyli, karta atejau kai vaikai dar miegojo, aukletoja sedejo miegamajam ir kazka karpe, klijavo is spalvoto popieriaus.
Taigi suprantu, kad ne kava geria ir ne siaip sau sedi koja ant kojos susikelusios, o vardan musu vaikuciu stengiasi (ar tai uzduoteles ruosia ar grupe puosia).

Man patiktu mini ataskaiteles uz savaite, ne per smulkios, saikingai. Taciau jei nera tokio reikalavimo is auksciau, toliau sau noriu tyliai smile.gif

Pirmomis savaitemis is tiesu norejau zinoti vos ne kiekviena vaiko zingsni, judesi, ka kaip kada dare, gal ka pasake, o gal ka padare kitaip nei įprastai.. su laiku ateina ramybe ir maziau smalsumo (bent jau man), nebekamantineju aukletoju, nes suvokiau ,kad mano mazylis 2 metus diena is dienos praleides su manim perejo i kita etapa, siek tiek savarankiskesni, kur didzia laiko dali praleidzia ne su manim, o su aukletoja.
Visada atrandu laiko pasikalbeti, anksciau atvedu i darziuka, kalbame kol dar nera kitu vaiku/mamu. Daznai pasiimu is prailgintos grupes, kur jau buna ne musu grupes aukletoja - tokiu atveju informacijos apie mazylio diena negaunu. Bet gausiu ja kita diena, kai atvesiu smile.gif

Google, manau sunku atrasti tinkama laika pasneket su aukletoja yra todel, kad ateini pasiimti pries pat pietu miega (jei neklystu), kai ji vaikucius ruosia miegeliui. Jei pradesi palikinet ilgiau, pasiimsi tuomet kai vaikai zaidzia, manau, atras ir aukletoja laiko skirti tau demesio, atsakyt i tau rupimus klausimus. Arba, ateik gerokai anksciau ryte, kol ji dar neuzsiemusi su vaikais. Pasnekesit api praejusias dienas, tau rupimus klausimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilencija: 02 spalio 2012 - 23:00
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 02, 10:45)

1. Cia neprivaciam, o eiliniam valstybiniam darzelyje  mirksiukas.gif
2. Nezinau as teisi ar ne, bet man asmeniskai nereikalinga tokia informacija. 3.Vaistai darzeliuose is vis neleistini  blink.gif  nei su tevu nei be tevu zinios.
4. Jus gal nesate buvusi lopselyje ir maciusi kaip viskas vyksta? As esu, zinau kas po ko ir kiek aukletojos laiko laisvo turi. Aisku nuo aukletoju priklauso, jei aukletoja pasidejus 15 lapu ataskaitas tevams raso, o vaikai tuo metu rekia, tai ir ataskaita atitinkama apie vaiku nuotaika  biggrin.gif

1. Pagirtina.
2. Ira tokiu tevu, kurie tu knyguciu net neskaito, jiems visai neidomu kas darzeli su vaiku daros. Ateina susirauke, pasiima vaika, nei labas nei sudie. O kai kurie tevai labai uzimti, neturi laiko su auklytemis sneketi, ar i meniu ziureti, todel tokia informacija jiems vertinga. Aisku, tokie tevai patys kalti, kad savo taip itemtoj rutinoj minutes tokiam svarbiam dalykui neranda.
3. Lietuvoje gal ir ne. Cia, leidziami ir duodami, ne tik paprastas paracitamolis, bet ir antibijotikai.
4. Na, tiesa sakant esu buvusi ir bunu. Kaip ir minejau, as rasau ne apie Lietuvos darzeliu-lopseliu veikla, o apie Airojos. Mano pacios nuomone, visas tas popierizmas visiskai nereikalingas, nes aukletoja besirupinanti savo grupe visa informacija teveliams ir taip susako, o knyguteje gaunasi pasikartojimas. taip pat knyguteje viskas pagrazinama, nes daug ko jose rasyt negalima. Todel kartais nesuprantu ju prasmes. O ir mokytojos, ypac vyresnese grupese, raso tik tam kad parasyt.Bet jos darzelio politika. Ir visos obzervacijos tik laiko gaisimas. Niekam jos nereikalingos, tik darzelio vyriausybei. Kad jei kas kur, galetu pakist po nosim rastiska irodymu.
Papildyta:
QUOTE(rapolas @ 2012 10 02, 12:18)
žinote, labai, labai  sudominote, o kur jus radote parasyta, kad auklėtoja privalo duoti isamia informacija rastu apie vaikus,
kiek suvalge ir ka valge, nuo kada iki kada miegojo, pampersai, ar buvo duoti kokie vaistukai ir kita. Ar cia jus žiūrite i uzsieni, kai grupėje dirba su 15-20 vaiku, 5 auklėtojos, kurioms priklauso tik 5 vaikai, būtent tai yra Londone, teko girdėti.
Mūsų auklėtoja griežtai sakė, kad vaistų į darželį negalima.O dėl anksciau minetos informacijos apie vaika, būtų idomu, bet parasykite, kur jus tai radote, kad Lietuvoje tai daryti privaloma, nes tai konkreciai žinodami kur parasyta, galėtume ir mes paprasyti aukletoju, kad suteiktu issamia informacija, nes butu idomu.

Kaip ir daugumoje forumu, kai kurie zmones neisiskaito:) Balionelis tau uz tai 4u.gif
Kai parasiau pirma karta jums, klausiau informacijos apie siauliuose esancius privacius darzelius. Nes pati esu ne Lietuvoje ir pavaikscioti po juos, pasiklausineti neturiu galimybes. Ir minejau, kad kalbu apie Airiskus darzelius. Jus rasote, kad su 15- 20 vaiku dirba 5 aukletojos, nepamirskite pamineti su kokio amziaus vaikais dirba tiek auklyciu. Nes as jau rasiau, vienai aukletojai skaicius vaiku yra skirtingas nuo ju amziaus. Kaip yra Anglijoj, negaliu pasakyti, tokios informacijos neturiu. Viska jums, ir man atrode gana aiskiai, apie darzelius cia parasiau vakar ax.gif
Atsakyti