QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 02, 10:45)
1. Cia neprivaciam, o eiliniam valstybiniam darzelyje
2. Nezinau as teisi ar ne, bet man asmeniskai nereikalinga tokia informacija. 3.Vaistai darzeliuose is vis neleistini
nei su tevu nei be tevu zinios.
4. Jus gal nesate buvusi lopselyje ir maciusi kaip viskas vyksta? As esu, zinau kas po ko ir kiek aukletojos laiko laisvo turi. Aisku nuo aukletoju priklauso, jei aukletoja pasidejus 15 lapu ataskaitas tevams raso, o vaikai tuo metu rekia, tai ir ataskaita atitinkama apie vaiku nuotaika
1. Pagirtina.
2. Ira tokiu tevu, kurie tu knyguciu net neskaito, jiems visai neidomu kas darzeli su vaiku daros. Ateina susirauke, pasiima vaika, nei labas nei sudie. O kai kurie tevai labai uzimti, neturi laiko su auklytemis sneketi, ar i meniu ziureti, todel tokia informacija jiems vertinga. Aisku, tokie tevai patys kalti, kad savo taip itemtoj rutinoj minutes tokiam svarbiam dalykui neranda.
3. Lietuvoje gal ir ne. Cia, leidziami ir duodami, ne tik paprastas paracitamolis, bet ir antibijotikai.
4. Na, tiesa sakant esu buvusi ir bunu. Kaip ir minejau, as rasau ne apie Lietuvos darzeliu-lopseliu veikla, o apie Airojos. Mano pacios nuomone, visas tas popierizmas visiskai nereikalingas, nes aukletoja besirupinanti savo grupe visa informacija teveliams ir taip susako, o knyguteje gaunasi pasikartojimas. taip pat knyguteje viskas pagrazinama, nes daug ko jose rasyt negalima. Todel kartais nesuprantu ju prasmes. O ir mokytojos, ypac vyresnese grupese, raso tik tam kad parasyt.Bet jos darzelio politika. Ir visos obzervacijos tik laiko gaisimas. Niekam jos nereikalingos, tik darzelio vyriausybei. Kad jei kas kur, galetu pakist po nosim rastiska irodymu.
Papildyta:
QUOTE(rapolas @ 2012 10 02, 12:18)
žinote, labai, labai sudominote,
o kur jus radote parasyta, kad auklėtoja
privalo duoti isamia informacija
rastu apie vaikus,
kiek suvalge ir ka valge, nuo kada iki kada miegojo, pampersai, ar buvo duoti kokie vaistukai ir kita
. Ar cia jus žiūrite i uzsieni, kai grupėje dirba su 15-20 vaiku, 5 auklėtojos, kurioms priklauso tik 5 vaikai, būtent tai yra Londone, teko girdėti.
Mūsų auklėtoja griežtai sakė, kad vaistų į darželį negalima.O dėl anksciau minetos informacijos apie vaika, būtų idomu, bet parasykite, kur jus tai radote, kad Lietuvoje tai daryti privaloma, nes tai konkreciai žinodami kur parasyta, galėtume ir mes paprasyti aukletoju, kad suteiktu issamia informacija, nes butu idomu.
Kaip ir daugumoje forumu, kai kurie zmones neisiskaito:) Balionelis tau uz tai
Kai parasiau pirma karta jums, klausiau informacijos apie siauliuose esancius privacius darzelius. Nes pati esu ne Lietuvoje ir pavaikscioti po juos, pasiklausineti neturiu galimybes. Ir minejau, kad kalbu apie Airiskus darzelius. Jus rasote, kad su 15- 20 vaiku dirba 5 aukletojos, nepamirskite pamineti su kokio amziaus vaikais dirba tiek auklyciu. Nes as jau rasiau, vienai aukletojai skaicius vaiku yra skirtingas nuo ju amziaus. Kaip yra Anglijoj, negaliu pasakyti, tokios informacijos neturiu. Viska jums, ir man atrode gana aiskiai, apie darzelius cia parasiau vakar