QUOTE(pelargonijA77 @ 2012 10 01, 23:36)
čia patenkinti auklėtojų smalsumui
Tikrai ne. Aukletoju smalsumui uzpildom tokia anketa kur surasyta ka tevai dirba ir kur.
QUOTE(nosiukelis @ 2012 10 02, 01:56)
1. Hmmm, gana idomiai auklytes sugalvojo. Bet cia manau daugiau privaciame darzelyje taip, ne valstybiniame.
2. Na jus daugeliu atveju neteisi. Viska aprasyti yra gana daug laiko. Iki metu su puse, net rekomenduociau rasyti kiekviena diena informacine knygute teveliams. Nes tai labai svarbu sekant vaiku raida. Cia, iki tokio amziaus yra duodama tokia informacija tevams: Pusryciai, priespieciai, pietus, pavakariai - kiek suvalge ir ka valge, nuo kada iki kada miegojo, pampersai, ar buvo duoti kokie vaistukai (aisku tai daroma tik su tevu zinia). Toliau po apacia trumpa vos keliu sakiniu informacija, kaip jautes, ka dare: piese, libde, i lauka ejo ir t.t.
** labai paprasta. Ant sienos kabo plakatukai aptraukti plevelia, vaiku vardais ir savaites dienomis. Su markeriu kuris nusivalo is kart pazymi kiek suvalge: viska, puse, kelis saukstu ar nieko. MIegojimo laikas vel tas pats, kitas lapas. Is pradziu susiraso ant maziuko lapiuko kada uzmigo, o paskui persiraso. Kada atsikele ir is kart paraso.
2. Na jus daugeliu atveju neteisi. Viska aprasyti yra gana daug laiko. Iki metu su puse, net rekomenduociau rasyti kiekviena diena informacine knygute teveliams. Nes tai labai svarbu sekant vaiku raida. Cia, iki tokio amziaus yra duodama tokia informacija tevams: Pusryciai, priespieciai, pietus, pavakariai - kiek suvalge ir ka valge, nuo kada iki kada miegojo, pampersai, ar buvo duoti kokie vaistukai (aisku tai daroma tik su tevu zinia). Toliau po apacia trumpa vos keliu sakiniu informacija, kaip jautes, ka dare: piese, libde, i lauka ejo ir t.t.
** labai paprasta. Ant sienos kabo plakatukai aptraukti plevelia, vaiku vardais ir savaites dienomis. Su markeriu kuris nusivalo is kart pazymi kiek suvalge: viska, puse, kelis saukstu ar nieko. MIegojimo laikas vel tas pats, kitas lapas. Is pradziu susiraso ant maziuko lapiuko kada uzmigo, o paskui persiraso. Kada atsikele ir is kart paraso.
1. Cia neprivaciam, o eiliniam valstybiniam darzelyje Ir ta aukletoja, kuriai tuo metu nepriklause dirbti, vaikus padejo lydet iki parduotuves, nors tuo metu ne jos darbo laikas buvo, bet be problemu atejo is namu ir padejo kitai aukletojai ir auklytei, saugiai nuvest vaikus.
2. Nezinau as teisi ar ne, bet man asmeniskai nereikalinga tokia informacija. Ka vaikas valgo rasyt nereikia, kiekvienoj rubinelej padetas dienos meniu buna. Ar mano vaikai valgo ar ne as galiu pasiklaust aukletoju, nesunku man. O kai maniskiai valgo abu viska tai galiu ne neklaust Del miegojimo irgi pasiklausiu ar gerai miegojo. O abu mano pirmi uzmiega paskutiniai atsikelia (lopsy). Jei jau vaikas kuris nemiega, patikekit, tevams tai pasako. O kiek kartu ejo ant puodo sysiot tai man absoliuciai neidomu Ar jus namie irgi skaiciuojat kiek kartu vaikas sysioja? As tikrai neskaiciuoju.. ir kiek valgo neskaiciuoju, arba valgo arba ne. Jei pavalgo nors kazkiek, reiskias tiek uztenka.
Vaistai darzeliuose is vis neleistini nei su tevu nei be tevu zinios.
Jus gal nesate buvusi lopselyje ir maciusi kaip viskas vyksta? As esu, zinau kas po ko ir kiek aukletojos laiko laisvo turi. Aisku nuo aukletoju priklauso, jei aukletoja pasidejus 15 lapu ataskaitas tevams raso, o vaikai tuo metu rekia, tai ir ataskaita atitinkama apie vaiku nuotaika