Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto lopšeliai - darželiai

QUOTE(pelargonijA77 @ 2012 10 01, 23:36)
biggrin.gif čia patenkinti auklėtojų smalsumui

Tikrai ne. Aukletoju smalsumui uzpildom tokia anketa kur surasyta ka tevai dirba ir kur.

QUOTE(nosiukelis @ 2012 10 02, 01:56)
1. Hmmm, gana idomiai auklytes sugalvojo. Bet cia manau daugiau privaciame darzelyje taip, ne valstybiniame.
2. Na jus daugeliu atveju neteisi. Viska aprasyti yra gana daug laiko. Iki metu su puse, net rekomenduociau rasyti kiekviena diena informacine knygute teveliams. Nes tai labai svarbu sekant vaiku raida. Cia, iki tokio amziaus yra duodama tokia informacija tevams: Pusryciai, priespieciai, pietus, pavakariai - kiek suvalge ir ka valge, nuo kada iki kada miegojo, pampersai, ar buvo duoti kokie vaistukai (aisku tai daroma tik su tevu zinia). Toliau po apacia trumpa vos keliu sakiniu informacija, kaip jautes, ka dare: piese, libde, i lauka ejo ir t.t.
** labai paprasta. Ant sienos kabo plakatukai aptraukti plevelia, vaiku vardais ir savaites dienomis. Su markeriu kuris nusivalo is kart pazymi kiek suvalge: viska, puse, kelis saukstu ar nieko. MIegojimo laikas vel tas pats, kitas lapas. Is pradziu susiraso ant maziuko lapiuko kada uzmigo, o paskui persiraso. Kada atsikele ir is kart paraso.

1. Cia neprivaciam, o eiliniam valstybiniam darzelyje mirksiukas.gif Ir ta aukletoja, kuriai tuo metu nepriklause dirbti, vaikus padejo lydet iki parduotuves, nors tuo metu ne jos darbo laikas buvo, bet be problemu atejo is namu ir padejo kitai aukletojai ir auklytei, saugiai nuvest vaikus.
2. Nezinau as teisi ar ne, bet man asmeniskai nereikalinga tokia informacija. Ka vaikas valgo rasyt nereikia, kiekvienoj rubinelej padetas dienos meniu buna. Ar mano vaikai valgo ar ne as galiu pasiklaust aukletoju, nesunku man. O kai maniskiai valgo abu viska tai galiu ne neklaust biggrin.gif Del miegojimo irgi pasiklausiu ar gerai miegojo. O abu mano pirmi uzmiega paskutiniai atsikelia (lopsy). Jei jau vaikas kuris nemiega, patikekit, tevams tai pasako. O kiek kartu ejo ant puodo sysiot tai man absoliuciai neidomu lotuliukas.gif Ar jus namie irgi skaiciuojat kiek kartu vaikas sysioja? As tikrai neskaiciuoju.. ir kiek valgo neskaiciuoju, arba valgo arba ne. Jei pavalgo nors kazkiek, reiskias tiek uztenka.
Vaistai darzeliuose is vis neleistini blink.gif nei su tevu nei be tevu zinios.
Jus gal nesate buvusi lopselyje ir maciusi kaip viskas vyksta? As esu, zinau kas po ko ir kiek aukletojos laiko laisvo turi. Aisku nuo aukletoju priklauso, jei aukletoja pasidejus 15 lapu ataskaitas tevams raso, o vaikai tuo metu rekia, tai ir ataskaita atitinkama apie vaiku nuotaika biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 02 spalio 2012 - 10:08
QUOTE(Google @ 2012 10 01, 09:23)
* yra rodos du... kaina man rodos iki 600lt g.gif  internete yra pilna informacija apie juos...
**savaites tema kabo rubineleje, o kai padaro darbeli ir ten pakabina kad matytu tevai.. daugiau jokios rasytines informacijos negaunu... nors noreciau gauti kiek suvalgo per pusrycius, pietus, pavakarius... kokia nuotaika buvo... bent jau per ta adaptacijos laikotarpi lopselyje  doh.gif

O jus pati sugebetumet vienu metu pamaitinti 15 vaiku, nes lopselinukai dazniausiai dar patys nevalgo ir dar suzymeti kas kiek suvalge ar isgere? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucccike @ 2012 10 02, 11:11)
O jus pati sugebetumet vienu metu pamaitinti 15 vaiku, nes lopselinukai dazniausiai dar patys nevalgo ir dar suzymeti kas kiek suvalge ar isgere?  g.gif

Pas mus lopsy 17 blink.gif aisku visi vienu metu tikriausiai nesusirenka.. Nors pernai aukletoja sake praktiskai visus metus vaikai nesirgo ir visi eidavo (lopsy) blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 02 spalio 2012 - 10:16
[quote=nosiukelis,2012 10 02, 02:56]
Hmmm, gana idomiai auklytes sugalvojo. Bet cia manau daugiau privaciame darzelyje taip, ne valstybiniame.
Na jus daugeliu atveju neteisi. Viska aprasyti yra gana daug laiko. Iki metu su puse, net rekomenduociau rasyti kiekviena diena informacine knygute teveliams. Nes tai labai svarbu sekant vaiku raida. Cia, iki tokio amziaus yra duodama tokia informacija tevams: Pusryciai, priespieciai, pietus, pavakariai - kiek suvalge ir ka valge, nuo kada iki kada miegojo, pampersai, ar buvo duoti kokie vaistukai (aisku tai daroma tik su tevu zinia). Toliau po apacia trumpa vos keliu sakiniu informacija, kaip jautes, ka dare: piese, libde, i lauka ejo ir t.t.
Nuo pusantru metu iki 2.5 kas savaite. jau tik trumpa informacija. Kaip sekesi draugauti su tualetu, ka valge ir kiek, kiek laiko miegojo, kokios nuotaikos ir ka veike sia savaite. Toliau iki 4 metu tik kas 2 savaites. Savaites planai yra sukabinti ant kiekvienos klases duru. Tevai gali pasiskaityti ka vaikuciai veiks sia savaite. Tarkim sia savaite grupeje nuo 3-4 vaikuciai mokinasi kvadrato forma, oranzine spalva ir apie ugni. Kaip elgtis gaisro atveju, koks pagalbos numeris. Atininkama imokinasi ir daineles, eilerastukus, daro piesinukus ir yvairius darbelius.
Vat kaip tik tokios grafos mano nuomone visai nereikalingos. jos tik uzima begale laiko. O aukletojos jas pildo ne tiksliai. Tik tam, kad uzpildyt. Nes ju niekas netikrina.
*** labai paprasta. Ant sienos kabo plakatukai aptraukti plevelia, vaiku vardais ir savaites dienomis. Su markeriu kuris nusivalo is kart pazymi kiek suvalge: viska, puse, kelis saukstu ar nieko. MIegojimo laikas vel tas pats, kitas lapas. Is pradziu susiraso ant maziuko lapiuko kada uzmigo, o paskui persiraso. Kada atsikele ir is kart paraso. Patiems maziukams su pampersais dar yra ir toks zymejimas kiek kartu ir ko:) cia del sito aisku jus mane is vis pomidorasi apmetyris, bet tokie reikalavimai.smile.gif

žinote, labai, labai sudominote, o kur jus radote parasyta, kad auklėtoja privalo duoti isamia informacija rastu apie vaikus,
kiek suvalge ir ka valge, nuo kada iki kada miegojo, pampersai, ar buvo duoti kokie vaistukai ir kita. Ar cia jus žiūrite i uzsieni, kai grupėje dirba su 15-20 vaiku, 5 auklėtojos, kurioms priklauso tik 5 vaikai, būtent tai yra Londone, teko girdėti.
Mūsų auklėtoja griežtai sakė, kad vaistų į darželį negalima.O dėl anksciau minetos informacijos apie vaika, būtų idomu, bet parasykite, kur jus tai radote, kad Lietuvoje tai daryti privaloma, nes tai konkreciai žinodami kur parasyta, galėtume ir mes paprasyti aukletoju, kad suteiktu issamia informacija, nes butu idomu.
Atsakyti
QUOTE(Rucccike @ 2012 10 02, 11:11)
O jus pati sugebetumet vienu metu pamaitinti 15 vaiku, nes lopselinukai dazniausiai dar patys nevalgo ir dar suzymeti kas kiek suvalge ar isgere?  g.gif

doh.gif doh.gif

pala pala... parodyk man aukletoja kuri maitina VISUS 15 vaiku..
nu pas mus grupej vaikai nuo 1,4. visa savaite isbuvau su vaiku darzelyje. Retai kada aukletoja padedavo vaikams valgyt.. ir tai patiems maziausiems.. t.y. 2 vaikai iki 1,6m. ... duoda jiems kapstytis kaip moka ir tiek.. o jei ir maitins visus, veliau tikrai prisimins kad visi valge. biggrin.gif

Kur as rasiau KIEK tiksliai vaikas suvalgo? nu panos, nepulkim i krastutinumus.. As minejau kad tarkim taip butu zymima.. NEVALGE/ MAZAI VALGE/ VALGE GERAI.

atsiseskit pati, kiek jums uzims padeti max 15 varneliu lenteleje? 1 varnelei max 3-5 sekundes.. tai apie ka kalbam?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Google: 02 spalio 2012 - 12:03
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 02, 09:45)
Tikrai ne. Aukletoju smalsumui uzpildom tokia anketa kur surasyta ka tevai dirba ir kur.
  Jei jau vaikas kuris nemiega, patikekit, tevams tai pasako.

O kiek kartu ejo ant puodo sysiot tai man absoliuciai neidomu  lotuliukas.gif  Ar jus namie irgi skaiciuojat kiek kartu vaikas sysioja? As tikrai neskaiciuoju..

gi pajuokavau mirksiukas.gif
bet pas mus dar to nepildėm g.gif o kam jiems žinoti kuo tėvai dirba?

taip, mano panelei vis dar sunkai su miegojimu, tai tikrai pasako, kaip sekėsi

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Google @ 2012 10 02, 13:02)
doh.gif  doh.gif

nu pas mus grupej vaikai nuo 1,4. visa savaite isbuvau su vaiku darzelyje. Retai kada aukletoja padedavo vaikams valgyt.. ir tai patiems maziausiems.. t.y. 2 vaikai iki 1,6m. ...  duoda jiems kapstytis kaip moka ir tiek..  o jei ir maitins visus, veliau tikrai prisimins kad visi valge.  biggrin.gif

Kur as rasiau KIEK tiksliai vaikas suvalgo? nu panos, nepulkim i krastutinumus.. As minejau kad tarkim taip butu zymima.. NEVALGE/ MAZAI VALGE/ VALGE GERAI.

atsiseskit pati, kiek jums uzims padeti max 15 varneliu lenteleje? 1 varnelei max 3-5 sekundes.. tai apie ka kalbam?

Na gerai butu jei visi vaikai kaip kareikiuvai sedetu ir valgytu... bet aukletojoms tenka ir visus dar prie to stalo priprasyt, o lopselinukai dar blyna pamate posma nuverkia ir tt, tai tau aukletojai tikrai yra svarbesniu dalyku, nei varneles deliot doh.gif pabandytumet bent menesi pabuti aukletojos vietoj, paziureciau ar dar turetumet minciu apie varneliu deliojima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pelargonijA77 @ 2012 10 02, 12:27)

taip, mano panelei vis dar sunkai su miegojimu, tai tikrai pasako, kaip sekėsi

drinks_cheers.gif

ne tik darzely reikia pildyti kur tevai dirba,bet ir mokykloje.matomai yra toks reikalavimas ir tiek ax.gif .nematau jokio kriminalo tame mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Google @ 2012 10 02, 13:02)
nu pas mus grupej vaikai nuo 1,4. visa savaite isbuvau su vaiku darzelyje. Retai kada aukletoja padedavo vaikams valgyt.. ir tai patiems maziausiems.. t.y. 2 vaikai iki 1,6m. ...  duoda jiems kapstytis kaip moka ir tiek..  o jei ir maitins visus, veliau tikrai prisimins kad visi valge.  biggrin.gif

Pas mus lopsely, viena vaika netgi lovoje maitino, nes atsisake valgyt prie stalo. Ir aukletojos nedejuoja, sake apsipras, valgys kaip visi, ir tragedijos nedaro.. pamaitina ir ne viena ir ne du.
O negi jums sunku nuejus paklaust ar jusu vaikas valge ir kiek valge?? Kam tas varneliu deliojimas? Gal man pvz visai neidomu tos varneles, nes zinau kad vaikai mano valgo ir miega gerai, tai kam tai aukletojai deliot mano vaiko varneles? Kam idomu tas pasiklaus.

QUOTE(pelargonijA77 @ 2012 10 02, 13:27)

Nezinau, visada atejus rugseji duoda lapa, kuriame tevu vardai, telefonai, darbovietes, pareigos, sesiu broliu ar turi ir pan.
Atsakyti
tai vat, kad ne visiems tevams idomu tokios ataskaitos, gal vertetu pasidaryti tokia lentele ir paprasyti aukletoju vieno mazylio varneles delioti. Nemanau, kad butu didelis vargas tai padaryti (vienam sunkiai besiadaptuojanciam mazyliui), tevai tikrai galetu kazka is to spresti, ypac jei dabar aukletoja nelabai randa laiko pasikalbeti, jai gal net taip butu patogiau
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 02, 13:48)
Pas mus lopsely, viena vaika netgi lovoje maitino, nes atsisake valgyt prie stalo. Ir aukletojos nedejuoja, sake apsipras, valgys kaip visi, ir tragedijos nedaro.. pamaitina ir ne viena ir ne du.
O negi jums sunku nuejus paklaust ar jusu vaikas valge ir kiek valge?? Kam tas varneliu deliojimas?
pas mus darzely netoleruoja jokiu valgymu kitur, valgymu lankstant, zaidziant ar negalima but salia pasidejus zaisla.

TRECIA kart pasakysiu kam man tas zymejimas. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nes ne visada aukletojos prisimena ar mano vaikas valges ar ne.. ir ne visada aukletoja pagaunu, nes buna su kitais vaikais.

Viskas , rodos reik ta tema baigt... net juokingai viskas rutuliojasi... doh.gif
Atsakyti
Na jo, kartais kiti per grieztai savo nuomone desto
Atsakyti