Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto lopšeliai - darželiai

QUOTE(Evuška @ 2012 10 01, 14:56)

Kaip jau minėjau, mano du vaikai adaptavosi, ir visada kalbėdavau su auklėtojom, jei neturėdavo laiko vieną dieną,ateidavau kitą dieną, galų gale ateidavau tokiu laiku, kai turėdavo laiko pakalbėti, vistiek rasdavau kada paklausti apie vaiką smile.gif O geriausiai tai matydavau iš vaiko savijautos,kaip jis ten jaučiasi smile.gif

Manau, kad po triju ir daugiau metu mums tos bedos irgi nebeatrodys tokios dideles mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Evuška @ 2012 10 01, 13:56)
Sutinku,kad tema yra apie darželius, galim padiskutuoti,kodėl gi ne, bet skundų vieta ne čia, skundams vieta yra pas darželio vadovybę,o jei nepadeda ten, yra švietimo skyrius smile.gif

Dėl susirinkimo...blogai kad vienas, aš pvz pati klausdavau auklėtojos,kada susirinkimas bus, jei sakydavo ar reikia,sakydavau reikia, ir psio,padarydavo, kokios problemos smile.gif

A tai cia mes ir nesiskundem. Tiesiog kiekviena mamyte issake savo nuomone. wink.gif

Tai dabar gaunas tevu problema, kad neorganizuoja susirinkimu? blink.gif Nu man kazkaip kiek pamenu is mokyklos laiku, budavo kas menesi susirinkimai ar panasiai. O cia lopsio grupej viena kartai doh.gif Juolabiau, kam pirmas vaikas is vis neturi supratimo, kiek ten tu susirinkimu turi buti, kaip ten viskas vyksta.
Gal nereiketu bedos suversti ant tevu??? Darzelis turi nusistovejusia sistema, tai va ir susirinkimai reti buna. Kas man vis dar keista.

QUOTE(simoselis @ 2012 10 01, 13:58)
Aš irgi, pvz., norėčiau žinot, kaip sekasi. Įtariu, kad mano vaikas turi bendravimo problemų, tai kelis kartus per savaitę perklausiu, kaip sekasi ir pan. Tik tiek, kad grįžtamojo ryšio praktiškai nėra ("Gerai", "gera mergaitė" ir pan.).
Šiaip bent jau "Saulutėj" lopšiuko grupėj auklėtojos veda kažkokius popierius. Tai pasakė per susirinkimą, kad tai labiau dėl jų pačių, o ne dėl tėvų, bet prireikus, gali parodyti. Kai ėjom į kitą grupę, paprašiau, kad parodytų, tai nenoriai, bet parodė. O ten grafos kažkas panašaus į ar pats apsirengia, atsimena tėvų vardus, rišliai kalba ir pan.

Mes kazkokius lapus svietem. Belekiek ten ju buvo. Turejom suristi ir atiduoti aukletojoms. Jos ten kiekvienam vaikui kazka zymedavo. Bet svietem metu gale. Juos vaikas nesis i vyresne grupe, ten toliau zymes. Bet mes irgi nematem ju, niekas nerode...

Nu bus susirinkimas, reikes paklausti.

Dar kas keisciausia darzelyje, kad kaip palieki ryte vaika silciau aprengta (kol apsils darzelyje is lauko atejes), taip randi po pietu, visa sukaitusi, nes aukletojoms protas neisnesa nurengti bent viena sluoksni doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2012 10 01, 14:48)
Dar kas keisciausia darzelyje, kad kaip palieki ryte vaika silciau aprengta (kol apsils darzelyje is lauko atejes), taip randi po pietu, visa sukaitusi, nes aukletojoms protas neisnesa nurengti bent viena sluoksni doh.gif

Kažkaip nemanau, kad čia auklėtojų problema - juk visokių mamyčių yra: vienai prie +20 šalta nesveikai ir pirštines mauna, o kitai - +15 jau perkaitinimu gresia smile.gif
Šiaip tai mes irgi jau einam su pūkine striuke, nes rytai šalti, o paskui parsivest jau rėkia, kad karšta lotuliukas.gif Idealiausia būtų turėt du variantus - storesnį ir plonesnį (čia aš apie striukes rolleyes.gif ).
Atsakyti
QUOTE(simoselis @ 2012 10 01, 19:13)
Kažkaip nemanau, kad čia auklėtojų problema - juk visokių mamyčių yra: vienai prie +20 šalta nesveikai ir pirštines mauna, o kitai - +15 jau perkaitinimu gresia  smile.gif
Šiaip tai mes irgi jau einam su pūkine striuke, nes rytai šalti, o paskui parsivest jau rėkia, kad karšta  lotuliukas.gif Idealiausia būtų turėt du variantus - storesnį ir plonesnį (čia aš apie striukes  rolleyes.gif ).

nu o as ne apie lauko rubus. O va ateini i darzeli, nuvelki striukyte, tai is karto nenuvilksi ir dzemperiuko... Tai palieki su juos. O kai ateini pasiimti, vis dar su dzemperiu, visas bombordavas, zandai karsti doh.gif Nu tai man rodos, kad jam per karsta doh.gif Bet va net nepagalvoja, kad gal maikute ilgom rankovem geriau nei dzemperis? Nes spinteleje yra.
Atsakyti
QUOTE(Google @ 2012 10 01, 11:26)
nu jau, dauguma saliu ta informacija yra prieinama... kodel gi cia negaletu buti? as jausciausi tikrai geriau... be to manau tai uzimtu max 10 min... vaikai yra pietu miegas 2,5 val ar kiek ten... manau kad galetu is to laiko skirti kelias minutes...

Dauguma saliu vienai aukletojai kokie 2-3 vaikai priziuret tepriklauso mirksiukas.gif o pas mus 20..

QUOTE(*Linele* @ 2012 10 01, 13:49)
Bet išeiti į kitą grupę kavos atsigerti  ar po parduotuves per pietų miegą palakstyti turi laiko  biggrin.gif  doh.gif

Pas mus vaiku nepalieka mieganciu vienu niekad, netgi is miegamojo neiseina, kad jei pabustu, neissigastu. Kalbu apie lopseli.

Siaip tai nelabai isivaizduoju, kad aukletoja kiekvienam vaikui zymetu kiek ko suvalge bigsmile.gif O ir kam ta kiekviena kasni skaiciuot. Gi paklausi ir pasako ar valge ar ne?? O jeigu jusu aukletoja neatsimena, tai ir per pietu miega zymedama prizymes belenko, jei jau neatsimena ar vaikas valge doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 01 spalio 2012 - 20:29
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 01, 21:00)

Pas mus vaiku nepalieka mieganciu vienu niekad, netgi is miegamojo neiseina, kad jei pabustu, neissigastu. Kalbu apie lopseli.

Taip ir turi būt. O aš ne kart atėjus su auklėtoja pakalbėt per pietų miegą, radau tuščia. Visos durys atidarytos šeimininkutės ir auklėtojos nė kvapo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2012 10 01, 20:05)
Taip ir turi būt. O aš ne kart atėjus su auklėtoja pakalbėt per pietų miegą, radau tuščia. Visos durys atidarytos  šeimininkutės ir auklėtojos nė kvapo  biggrin.gif

Nu gers... doh.gif Eiciau tiesiai pas direktore doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Google @ 2012 10 01, 09:23)
savaites tema kabo rubineleje, o kai padaro darbeli ir ten pakabina kad matytu tevai.. daugiau jokios rasytines informacijos negaunu... nors noreciau gauti kiek suvalgo per pusrycius, pietus, pavakarius... kokia nuotaika buvo... bent jau per ta adaptacijos laikotarpi lopselyje  doh.gif

bent jau privatuke mes teveliai kiekviena penktadieni gauname tokias ataskaiteles, (galeciau taip issireiksti) ka vaikai nuveike per visa savaite, aprasoma kiekviena diena, o jei kas konkreciai domina mano mergina, pasiklausiu, nors nereikia nei klausti, kol apsirengim jei ne viena tai kita auklyte visada pasakys jei ko nevalge, ar ko nedare, ar ka padare...man kai pirmas vaikas, malonu issklausyti ka ir kaip mano mergina per diena nuveike ax.gif

QUOTE(zirziliux @ 2012 10 01, 15:48)

nu kazkaip kiekviena ryta kai ateinam, visada pasitinka auklyte jei ne auklyte tai seimininkute ir visada paprasau, kad kai susisls, kad nuvilktu dzempuka ar megztuka, ar einant i lauka nedetu megztuko tik striukyte ant bliuskutes...ir kazkaip neteko vaiko nei susalusio nei perkaitusio rasti... ax.gif

QUOTE(simoselis @ 2012 10 01, 20:13)

Šiaip tai mes irgi jau einam su pūkine striuke, nes rytai šalti]

atsiprasau uz klausima/pastaba, mn trodo pukine striuke dar anksti...ka tada jus ziema velkates?? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 01, 07:25)
Niekas jokiu planu pas mus neraso, o jei raso tai tevams neskelbia  biggrin.gif  Pas dukra grupeje visada buna savaites tema, tai ta tema kazka ir daro, piesinius darbelius ir t.t. Uzpraeita savaite buo SEIMOS savaite, tai nesesi visi seimos nuotraukas, turejo zinoti visu vardus, teveliu, sesiu, broliu, ir zinoti ka teveliai dirba, ka megsta ir pan. Paskui visas nuotraukas sukabino i stenda. Praeita savaite buvo tema Parduotuves. Mokesi apie parduotuves, kad skirtingos skirtingus produktus pardavinejo. Aukletoja pridare puoksciu, dave pinigeliu, ejo pirkti puokstes vaikai, kas kokia issirinko, tokia nusipirko, parsinese namo smile.gif. Kita diena ejo i parduotuve visa grupe, kiekvienas gavo po lita ir ejo po viena prie kasos pirkti po barni  biggrin.gif  Gavo grazos, ceki smile.gif Pardavejom faina turejo but  lotuliukas.gif Dar apziurejo matyt skirtingas parduotuves, nes pasakojo kur suniukams ir kaciukams vaistus perka, maista ir t.t.

biggrin.gif čia patenkinti auklėtojų smalsumui

QUOTE(*Linele* @ 2012 10 01, 20:05)
Taip ir turi būt. O aš ne kart atėjus su auklėtoja pakalbėt per pietų miegą, radau tuščia. Visos durys atidarytos  šeimininkutės ir auklėtojos nė kvapo  biggrin.gif

blink.gif nu nieko sau. aš aną mėnesį ateidavau iškart po pietų miego, bet esu atėjusi ir anskčiau, tai būdavo ir auklėtoja ir šeimininkute ir kartais ir antra auklėtoja, nes pasikeisdavo jos maždaug tą valandą.
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 01, 08:25)
Praeita savaite buvo tema Parduotuves. Mokesi apie parduotuves, kad skirtingos skirtingus produktus pardavinejo. Aukletoja pridare puoksciu, dave pinigeliu, ejo pirkti puokstes vaikai, kas kokia issirinko, tokia nusipirko, parsinese namo smile.gif. Kita diena ejo i parduotuve visa grupe, kiekvienas gavo po lita ir ejo po viena prie kasos pirkti po barni  biggrin.gif  Gavo grazos, ceki smile.gif Pardavejom faina turejo but  lotuliukas.gif Dar apziurejo matyt skirtingas parduotuves, nes pasakojo kur suniukams ir kaciukams vaistus perka, maista ir t.t.

Hmmm, gana idomiai auklytes sugalvojo. Bet cia manau daugiau privaciame darzelyje taip, ne valstybiniame.

QUOTE(Evuška @ 2012 10 01, 09:54)
o gal norėtumėte auklėtojoms dar daugiau darbų apkrauti? Kuriuo metu įsivaizduojate auklėtoją aprašančią 20 vaikų kaip kiekvienas tą dieną elgėsi valgė ir t.t. ?

Na jus daugeliu atveju neteisi. Viska aprasyti yra gana daug laiko. Iki metu su puse, net rekomenduociau rasyti kiekviena diena informacine knygute teveliams. Nes tai labai svarbu sekant vaiku raida. Cia, iki tokio amziaus yra duodama tokia informacija tevams: Pusryciai, priespieciai, pietus, pavakariai - kiek suvalge ir ka valge, nuo kada iki kada miegojo, pampersai, ar buvo duoti kokie vaistukai (aisku tai daroma tik su tevu zinia). Toliau po apacia trumpa vos keliu sakiniu informacija, kaip jautes, ka dare: piese, libde, i lauka ejo ir t.t.
Nuo pusantru metu iki 2.5 kas savaite. jau tik trumpa informacija. Kaip sekesi draugauti su tualetu, ka valge ir kiek, kiek laiko miegojo, kokios nuotaikos ir ka veike sia savaite. Toliau iki 4 metu tik kas 2 savaites. Savaites planai yra sukabinti ant kiekvienos klases duru. Tevai gali pasiskaityti ka vaikuciai veiks sia savaite. Tarkim sia savaite grupeje nuo 3-4 vaikuciai mokinasi kvadrato forma, oranzine spalva ir apie ugni. Kaip elgtis gaisro atveju, koks pagalbos numeris. Atininkama imokinasi ir daineles, eilerastukus, daro piesinukus ir yvairius darbelius.

QUOTE(simoselis @ 2012 10 01, 14:58)
O ten grafos kažkas panašaus į ar pats apsirengia, atsimena tėvų vardus, rišliai kalba ir pan.

Vat kaip tik tokios grafos mano nuomone visai nereikalingos. jos tik uzima begale laiko. O aukletojos jas pildo ne tiksliai. Tik tam, kad uzpildyt. Nes ju niekas netikrina.

QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 01, 21:00)
*Dauguma saliu vienai aukletojai kokie 2-3 vaikai priziuret tepriklauso  mirksiukas.gif  o pas mus 20..

**Siaip tai nelabai isivaizduoju, kad aukletoja kiekvienam vaikui zymetu kiek ko suvalge  bigsmile.gif 

* Va cia gryna netiesa ir nereiktu klaidinti kitu.Cia jus tikriuas turejot omeni namuose kur priziuri mamytes savo vaikus ir dar koki viena kita pasiima, kad pinigeliu prisideti prie bendro biudzeto. Realiai, kalbesiu apie Airijos darzelius vaiku skaicius skiriasi nuo ju amziaus. Tiksliai nepamenu bet nuo 6 men - 12men. 3-4 vaikuciai, nuo 12men.- 18men. 6 vaikuciai. nuo 18men iki 2,5 metu 8 vaikai, nuo 3-4 metu 11 vaiku aukletojai. Del vaiku skaiciaus vienai aukletojai galesiu patikslinti kita diena.
** labai paprasta. Ant sienos kabo plakatukai aptraukti plevelia, vaiku vardais ir savaites dienomis. Su markeriu kuris nusivalo is kart pazymi kiek suvalge: viska, puse, kelis saukstu ar nieko. MIegojimo laikas vel tas pats, kitas lapas. Is pradziu susiraso ant maziuko lapiuko kada uzmigo, o paskui persiraso. Kada atsikele ir is kart paraso. Patiems maziukams su pampersais dar yra ir toks zymejimas kiek kartu ir ko:) cia del sito aisku jus mane is vis pomidorasi apmetyris, bet tokie reikalavimai.smile.gif
Labos nakties:)
Atsakyti
QUOTE(paukshte @ 2012 10 01, 20:22)
ka tada jus ziema velkates?? blush2.gif

Į kaldrą vyniojam lotuliukas.gif Tiesiog velku šiltesnę striukę, kai vedu rytais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(simoselis @ 2012 10 02, 09:43)
Į kaldrą vyniojam  lotuliukas.gif Tiesiog velku šiltesnę striukę, kai vedu rytais smile.gif

nu tai taip, dabartines striukes juk ir saltesniam rudeniui bei ziemai tinkamos, as irgi jau galvoju vilkti labiau siluma sulaikancia, bet kai salia darzelis tai turbut dar neverta
Atsakyti