Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto lopšeliai - darželiai

QUOTE(Google @ 2012 10 01, 09:23)
* yra rodos du... kaina man rodos iki 600lt g.gif  internete yra pilna informacija apie juos...
**savaites tema kabo rubineleje, o kai padaro darbeli ir ten pakabina kad matytu tevai.. daugiau jokios rasytines informacijos negaunu... nors noreciau gauti kiek suvalgo per pusrycius, pietus, pavakarius... kokia nuotaika buvo... bent jau per ta adaptacijos laikotarpi lopselyje  doh.gif

o gal norėtumėte auklėtojoms dar daugiau darbų apkrauti? Kuriuo metu įsivaizduojate auklėtoją aprašančią 20 vaikų kaip kiekvienas tą dieną elgėsi valgė ir t.t. ? Ir ką jūsų manymu vaikai tuo metu veikia kol auklėtoja rašo ataskaitą? Žiūriu filmukus? Ačiū nereikia schmoll.gif Jums niekas nedraudžia kasdien pasiimant vaiką pabendrauti su auklėtoja ir paklausti kaip Jūsų vaikui sekėsi smile.gif Bet kad rašyti raštiškas ataskaitas, nu jau Jūs man atleiskit, bet gal Jūs norėtumėte pabandyti suvaldyti 20 pypliukų ir tuo pačiu parašyti apie kiekvieną vaiką kaip jis tą dieną elgėsi? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Evuška @ 2012 10 01, 09:54)
o gal norėtumėte auklėtojoms dar daugiau darbų apkrauti? Kuriuo metu įsivaizduojate auklėtoją aprašančią 20 vaikų kaip kiekvienas tą dieną elgėsi valgė ir t.t. ? Ir ką jūsų manymu vaikai tuo metu veikia kol auklėtoja rašo ataskaitą? Žiūriu filmukus? Ačiū nereikia  schmoll.gif  Jums niekas nedraudžia kasdien pasiimant vaiką pabendrauti su auklėtoja ir paklausti kaip Jūsų vaikui sekėsi smile.gif Bet kad rašyti raštiškas ataskaitas, nu jau Jūs man atleiskit, bet gal Jūs norėtumėte pabandyti suvaldyti 20 pypliukų ir tuo pačiu parašyti apie kiekvieną vaiką kaip jis tą dieną elgėsi?  g.gif  4u.gif

TAIP, noreciau.. nekalbejau apie vaiko kiekvieno zingsnio konspektavima...

1. visu pirma kalbejau apie lopsely ADAPTACIJOS laikotarpi (tarkim 3men.), kuriame max 15 vaiku.. ateina dazniausiai iki 10. Ar sunku jiems valgant prie kiekvieno vaiko vardo lenteleje sudeti minusiuka ar pliusiuka... valge/nevalge???? kiek tai uzima? max 2 min???
2. aukletoja ne visada prisimena tavo vaikas valge pusrycius ar ne... doh.gif
3. aukletoja ne visada turi laiko pabendrauti... nes dabar ateinu pasiimti pries pietus, o ji tuo tarpu lanksto ir guldo kitus vaikus...
4. tas pats apie vaiko elgesi dienos metu.. sunku uzdet pliusiukus/minusiukus dienos begyje kaip jis jauciasi... ar istisai verkia ir nieko nedaro/ nuotaika keiciasi/ jauciasi puikiai ??

nu jau, dauguma saliu ta informacija yra prieinama... kodel gi cia negaletu buti? as jausciausi tikrai geriau... be to manau tai uzimtu max 10 min... vaikai yra pietu miegas 2,5 val ar kiek ten... manau kad galetu is to laiko skirti kelias minutes...

Atsakyti
Gerai butu ir tevams tikrai ne pro sali tokia informacija, bet kol vaikiukai pratinasi tai geriau gal tegu aukletoja su vaikais uzsiimineja, kad jiems geriau butu. Viskas nuo aukletoju priklauso, musiske labai graziai viska papasakojo kol su kitais maziukais zaide.
Atsakyti
QUOTE(Google @ 2012 10 01, 11:26)
TAIP, noreciau.. nekalbejau apie vaiko kiekvieno zingsnio konspektavima...

1. visu pirma kalbejau apie lopsely ADAPTACIJOS laikotarpi (tarkim 3men.), kuriame max 15 vaiku.. ateina dazniausiai iki 10. Ar sunku jiems valgant prie kiekvieno vaiko vardo lenteleje sudeti minusiuka ar pliusiuka... valge/nevalge???? kiek tai uzima? max  2 min???
2. aukletoja ne visada prisimena tavo vaikas valge pusrycius ar ne...  doh.gif
3. aukletoja ne visada turi laiko pabendrauti...  nes dabar ateinu pasiimti pries pietus, o ji tuo tarpu lanksto ir guldo kitus vaikus...
4. tas pats apie vaiko elgesi dienos metu.. sunku uzdet pliusiukus/minusiukus dienos begyje kaip jis jauciasi...  ar istisai verkia ir nieko nedaro/ nuotaika keiciasi/ jauciasi puikiai ??

nu jau, dauguma saliu ta informacija yra prieinama... kodel gi cia negaletu buti? as jausciausi tikrai geriau... be to manau tai uzimtu max 10 min... vaikai yra pietu miegas 2,5 val ar kiek ten... manau kad galetu is to laiko skirti kelias minutes...

Tai vat miela ponia,atspausdinkit lentelę su visų vaikų vardais, ir grafomis kur norėtumėt kad auklėtoja sudėtų pliusiukus ir nuneškite auklėtojai, tada ji ir sudės pliusiukus, o kol kas sugebate tik šnekėti, vat pradėkite nuo savęs, padarykite tą lentelę, nuneškite ir jums bus gerai ir auklėtojoms lengviau smile.gif biggrin.gif
Nes auklėtojos tikrai pakankamai daug apkrautos darbais, ir per tas valandas kol miega dažniausiai ne visi vaikai, jos turi supildyti tabelius ir visa kita, taip,kad pirma išsiaiškinkit ar jos tikrai turi laisvo laiko,o tada prašykit kad jos dar ir lenteles jums sudarinėtų smile.gif smile.gif
Į darželį leidžiu jau antrą vaiką, ir eina tikrai ne pirmi metai, bet nei kart nebuvo kilus mintis,kad auklėtojoms užkrauti dar kažkokios lentelės pildymą smile.gif Ateini,paklausi,papasakoja ir to užtenka smile.gif Nebūtina kasdieninė ataskaita apie kiekvieną pyrst, net ir adaptacijos laikotarpiu, jei vaikui kažkas blogai, jei jis visai nevalgo,ištisai verkia, auklėtoja tikrai pasakys ir be pliusiukų dėliojimo smile.gif
Auklėtojos yra auklėtojos,ir lai dirba savo darbą,o ne dar penkiolika papildomų darbų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evuška @ 2012 10 01, 13:43)
Tai vat miela ponia,atspausdinkit lentelę su visų vaikų vardais, ir grafomis kur norėtumėt kad auklėtoja sudėtų pliusiukus ir nuneškite auklėtojai, tada ji ir sudės pliusiukus, o kol kas sugebate tik šnekėti, vat pradėkite nuo savęs, padarykite tą lentelę, nuneškite ir jums bus gerai ir auklėtojoms lengviau smile.gif biggrin.gif
Nes auklėtojos tikrai pakankamai daug apkrautos darbais, ir per tas valandas kol miega dažniausiai ne visi vaikai, jos turi supildyti tabelius ir visa kita, taip,kad pirma išsiaiškinkit ar jos tikrai turi laisvo laiko,o tada prašykit kad jos dar ir lenteles jums sudarinėtų smile.gif smile.gif
Į darželį leidžiu jau antrą vaiką, ir eina tikrai ne pirmi metai, bet nei kart nebuvo kilus mintis,kad auklėtojoms užkrauti dar kažkokios lentelės pildymą smile.gif Ateini,paklausi,papasakoja ir to užtenka smile.gif Nebūtina kasdieninė ataskaita apie kiekvieną pyrst, net ir adaptacijos laikotarpiu, jei vaikui kažkas blogai, jei jis visai nevalgo,ištisai verkia, auklėtoja tikrai pasakys ir be pliusiukų dėliojimo smile.gif
Auklėtojos yra auklėtojos,ir lai dirba savo darbą,o ne dar penkiolika papildomų darbų smile.gif

Bet išeiti į kitą grupę kavos atsigerti ar po parduotuves per pietų miegą palakstyti turi laiko biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2012 10 01, 13:25)
musiske labai graziai viska papasakojo kol su kitais maziukais zaide.

gerai kai kalba.. thumbup.gif o dazniausiai lopsiukuose dar nekalba vaikai..

QUOTE(Evuška @ 2012 10 01, 13:43)
smile.gif Ateini,paklausi,papasakoja ir to užtenka smile.gif Nebūtina kasdieninė ataskaita apie kiekvieną pyrst, net ir adaptacijos laikotarpiu, jei vaikui kažkas blogai, jei jis visai nevalgo,ištisai verkia, auklėtoja tikrai pasakys ir be pliusiukų dėliojimo smile.gif

is savo patirties ir sakau, kad paklausus, kartais nieko negali pasakyti nes nepamena. o kartais isvis aukletojos nepagausi, nes su kitais vaikais ruosiasi miegeliui... nebutina perdeti doh.gif tiesiog pasakiau savo nuomone. Man kaip mamai tai butu labai svarbu nes MANO VAIKAS LABAI SUNKIAI ADAPTUOJASI. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Google @ 2012 10 01, 13:51)
gerai kai kalba.. thumbup.gif  o dazniausiai lopsiukuose dar nekalba vaikai..
is savo patirties ir sakau, kad paklausus, kartais nieko negali pasakyti nes nepamena. o kartais isvis aukletojos nepagausi, nes su kitais vaikais ruosiasi miegeliui... nebutina perdeti doh.gif tiesiog pasakiau savo nuomone. Man kaip mamai tai butu labai svarbu nes MANO VAIKAS LABAI SUNKIAI ADAPTUOJASI.  verysad.gif

Suprantu jus. Nes man irgi dažnai būdavo, kad negali pakalbėt su auklėtoja, nes tiesiog ji laksto paskui vaikus ir negali susikaupti ramiai pašnekėti ir papasakoti.
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2012 09 28, 14:24)
Sveikos,mamytes.
Nagi gal kai kuriuose darzeliuose jau buvo susirinkimai,tai pasidalinkime  naujienomis kam bus panaudoti tie 25litukai?
Ar reikes vis tiek nesti edukacines priemones i darzelius: piestukus, akvareles ir t.t.

Rasiau is telefono. Tai kiek klaidu. doh.gif istaisau.

Varpelyje , taip pat nereikes pirkti mokykliniu prekiu, nes sake viskas supirkta is tu 25lt kur mokam.
reikes tik sportine apranga pirktis, kuri tiks 3metukus.
Atsakyti
QUOTE(Google @ 2012 10 01, 13:51)
gerai kai kalba.. thumbup.gif  o dazniausiai lopsiukuose dar nekalba vaikai..

as apie aukletoja kalbejau ax.gif mano berniukas dar nelabai ka papasakotu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egllute: 01 spalio 2012 - 13:57
QUOTE(Evuška @ 2012 10 01, 12:43)

Nu kam taip piktai. Man visai naturalu, kad mama nori zinoti. Mums auklytes papasakodavo, daznai dar ir seimininkute pasakydavo, bet po kurio laiko pradejom nebetiket, ka seimininkute sneka laugh.gif Nes ji priburdavo kaip reikiant. Ir ne tik apie mano vaika, bet ir apie kitus... biggrin.gif
Pvz. pas mus buvo tik vienas bendras susirinkimas lopsio grupeje metu pradzioje. VIENAS per visus metus. Tai galetu padaryti dazniau ir pristatyti kur reiketu su tuo vaiku padirbeti labiau, kaip jis elgiasi, ka veikia... Nes as pvz. net nezinau kokia ju veikla. Kas kad tvarkarastis sudarytas, kada miega, keliasi, valgo. O kokia papildoma veikla???
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2012 10 01, 14:42)
Nu kam taip piktai. Man visai naturalu, kad mama nori zinoti. Mums auklytes papasakodavo, daznai dar ir seimininkute pasakydavo, bet po kurio laiko pradejom nebetiket, ka seimininkute sneka laugh.gif Nes ji priburdavo kaip reikiant. Ir ne tik apie mano vaika, bet ir apie kitus... biggrin.gif
Pvz. pas mus buvo tik vienas bendras susirinkimas lopsio grupeje metu pradzioje. VIENAS per visus metus. Tai galetu padaryti dazniau ir pristatyti kur reiketu su tuo vaiku padirbeti labiau, kaip jis elgiasi, ka veikia... Nes as pvz. net nezinau kokia ju veikla. Kas kad tvarkarastis sudarytas, kada miega, keliasi, valgo. O kokia papildoma veikla???

Aš nepiktai, tik nesuprantu tokio dalyko, kai mamos ateina ir dejuoja čia, vietoj to,kad kažką darytų arba kalbėtųsi su auklėtojomis, na nei aš nei kažkuri kita nepadarys tų lentelių ir nesudėlios pliusiukų, ir tuo labiau nepapasakos kaip kurios vaikui sekasi adaptuotis darželyje smile.gif
Sutinku,kad tema yra apie darželius, galim padiskutuoti,kodėl gi ne, bet skundų vieta ne čia, skundams vieta yra pas darželio vadovybę,o jei nepadeda ten, yra švietimo skyrius smile.gif

Dėl susirinkimo...blogai kad vienas, aš pvz pati klausdavau auklėtojos,kada susirinkimas bus, jei sakydavo ar reikia,sakydavau reikia, ir psio,padarydavo, kokios problemos smile.gif
O kokia jų veikla dažniausiai būna pristatoma arba bendrame susirinkime metų pradžioje, arba duodama ataskaita metų gale ką jie išmoko ir ką nuveikė smile.gif Ir kaip sakiau,jei auklėtojos pačios nesusipranta padaryti susirinkimo,galima jas paagituoti,kad norite susirinkimo smile.gif Bėdas reikia spręsti su auklėtojom, direktore, čia mes galim tik patarti,bet išspręsti nieko neišspręsim smile.gif

O dėl piktumo, tai čia forumas, šypsenėlėm neina perteikti tonacijos, piktumo nebuvo, tik nepasicacinau ir tiek smile.gif
Kaip jau minėjau, mano du vaikai adaptavosi, ir visada kalbėdavau su auklėtojom, jei neturėdavo laiko vieną dieną,ateidavau kitą dieną, galų gale ateidavau tokiu laiku, kai turėdavo laiko pakalbėti, vistiek rasdavau kada paklausti apie vaiką smile.gif O geriausiai tai matydavau iš vaiko savijautos,kaip jis ten jaučiasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2012 10 01, 13:42)
Nu kam taip piktai. Man visai naturalu, kad mama nori zinoti. M

Aš irgi, pvz., norėčiau žinot, kaip sekasi. Įtariu, kad mano vaikas turi bendravimo problemų, tai kelis kartus per savaitę perklausiu, kaip sekasi ir pan. Tik tiek, kad grįžtamojo ryšio praktiškai nėra ("Gerai", "gera mergaitė" ir pan.).
Šiaip bent jau "Saulutėj" lopšiuko grupėj auklėtojos veda kažkokius popierius. Tai pasakė per susirinkimą, kad tai labiau dėl jų pačių, o ne dėl tėvų, bet prireikus, gali parodyti. Kai ėjom į kitą grupę, paprašiau, kad parodytų, tai nenoriai, bet parodė. O ten grafos kažkas panašaus į ar pats apsirengia, atsimena tėvų vardus, rišliai kalba ir pan.
Atsakyti