Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 06 04, 16:34)
Tik nesupykit, kad net 4 foto  biggrin.gif  (man asmeniskai visos patiko  wub.gif  ax.gif )

Man antroji labai patiktu, jei kadravimas butu kitoks (per daug virsaus, per mazai apacios). Pirmoji irgi neblogai ziurisi, ber ta sepia... schmoll.gif Ir kojytes nukirstos gaila.

QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 04, 20:43)
Na kadangi vienintelė tokia ragana šiandien, zlastis paėmė, nuėjau pagaliau į už 500 m esantį sodą šiemet vos ne pirmą kartą (mat kaip išjudino doh.gif ) ir ėmiausi gėlių  bigsmile.gif ogi visai azartą pagavau  biggrin.gif duokit strėlių, kam negaila  biggrin.gif

Antroji man labai tinka ir patinka. Kitos neuzkabina. Nors su aguonom tai matyti, kad ieskojai idomesnio kampo, traukia aki spalvinis kontrastas, bet kazko stinga... net nezinau, ko ax.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 06 04, 21:34)
jutubo popiete

21 savaite. juostinis auto. flickr yra dar jb, kuri man labiau patinka, bet cia spalvos jaukios, juostines. uz kuria balsuojat jus?

Pirmoji patinka (nors pedante manyje kuzda, kad negrazu taip sedeti, kojas ant stalo susikelus biggrin.gif) Auto tai man ne - nesiderina apranga ir zvilgsnis bei poza unsure.gif

QUOTE(Eve... @ 2012 06 05, 10:18)
Labas rytas visoms, ateinu su darbu senai nesirodžius. Viliuosi per tą laiką bent truputį judu pirmyn. smile.gif
Žinau ir tikiuosi sulaukti kritikos.  4u.gif

Spalvos patinka. Kliuva makijazas (blakstienos, lupos, antakiai), ir erdves ziauriai truksta, ypac nukapotas kaklas keistai ziurisi.

Radau siryt va tokia citata apie mena, noriu pasidalinti (galgi neisprovokuosiu dar vienos karstos diskusijos apie tai, kas yra menas mirksiukas.gif smile.gif )

"For the artist, I think, as for the public, no such thing as art exists; it only exists for the critics and those who live in the forebrain. Artist and public simply register, like a seismograph, an electromagnetic charge which can't be rationalized. One only knows that a transmission of sorts goes on, true or false, successful or unsuccessful, according to chance. But to try to break down the elements and nose them over - one gets nowhere. (I suspect this approach to art is common to all those who cannot surrender themselves to it!) Paradox."
(Lawrence Durrell, The Alexandria Quartet)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 06 birželio 2012 - 10:57
QUOTE(sayonara @ 2012 06 05, 14:13)
normaliai. sakyčiau net dėkingas modelis, nes nesiginčiji, darai, ko prašoma, supranti, ko norima, nepliurpi ištisai, nereguliuoji, kaip fotkint. pasaka, o ne modelis smile.gif

Yes yes,pritariu mirksiukas.gif as irgi biski bijojau,bet fainai labai buvo cool.gif

O kas del objektyvo piesinio tai niekad nebus vienos nuomones,nes cia tiesiog skonio reikalas,sigma ar ne sigma. O carl zeiss... jooo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2012 06 06, 14:55)
. O carl zeiss... jooo  wub.gif

Ir kaina jo pati ta besimokinantiems fotografuoti... che che
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2012 06 05, 21:07)
Taigi vat, kad ateina merginos ir fotografuojamos nori būti gražios. Bet tik tiek.

Kokia Tavo Sigma? 50 f/1.4? aš tai išvis dabar po fotografavimo su Nikon D700 ir Carl Zeiss Planar T*85mm tiek išpindėjau , kad man mano Canonas pasidarė kaip žaislinis... biggrin.gif Jaučiu, kad persimesiu prie juostos ir fotografuosiu su pinhole laugh.gif

o su kuo tu fotkini dabar? kas per zaisliukas? smile.gif
ir kas tas carl'as..?
QUOTE(Ka @ 2012 06 05, 22:27)
Aštrumas gerai, bet man bokeh nepatinka. Kvaila, ir kodėl anksčiau nepasidomėjau šituo.  doh.gif

o kas butent ne taip su bokeh? ar taip smarkiai skyriasi canono ir sigmos bokeh??
QUOTE(rG. @ 2012 06 05, 15:14)
Kokios baisios blakstienos, kaip iš didžiausio košmaro... Jas, gi kaip suprantu, kai užklijuoja dar pakirpti reikia  blush2.gif

biggrin.gif
aha, ir as uz Kriugeri.
QUOTE(robobebras @ 2012 06 05, 15:37)
me: jump off the roof, i'll take a picture
Yvette: ok.

hehehehe
QUOTE(noisy-B @ 2012 06 05, 16:53)
Aš mečiau oficialiai tą projektą, geriau kitus fotografuosiu  blush2.gif nebegaliu žiūrėti į save biggrin.gif

eeeeiii. kas beliko? RG ne, tu ne. karoche as taip nezaidziu ;/ man irgi mintyse jau metimai sukosi, ir nusibodo, ir sunku kazhka idomaus-naujo atrasti. bet dar laikausi. noriu datempt. sau irodyt, kad eeeeaaasy galiu projektus varyt ;]]]]]
QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 05, 12:01)
Magie, man nilabai tokios patinka. Modelis griūva. Virš galvos palikčiau erdvės, nekirsčiau per pakaušį. Paveikslai ką aš žinau... imčiau juos lauk. Jie nieko nesako.

kurioj vietoj jis griuva?!
QUOTE(gotte @ 2012 06 05, 11:15)
toks pin up ale...ryškiai apsirengusi, pafotkinau ir ją...parodysiu vėliau truputį.

cia koks stiliux? tas pin up? smile.gif laukiu laukiu foto.
QUOTE(Vanillla @ 2012 06 04, 18:13)
Na, kad neateit tusciom, keliu foto is paskutines fotosesijos. Po labai ilgos petraukos paemiau fotoaparata i rankas smile.gif esu laaaabai issiilgus kritikos. O ir pati matau daugybe sios fotosesijos trukumu, turbut galejau pradziai ir apsilimui kazka lengvesnio pasiplanuot smile.gif

o kur tu dingus buvai beje? maciau kad intensyviai modeliavai. nusibodo?
beje, as arkliam irgi neprijauciu.. fotkese matosi, kad ji istempus, tokie neuzbaigti kadrai.
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 06, 15:41)
Ir kaina jo pati ta besimokinantiems fotografuoti... che che

Besimokantiems, tik ką pradėjusiems gal ir brangoka, bet tiems kas žino ko nori, sakyčiau, kad visai normalu. smile.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 06 06, 17:05)
o kas butent ne taip su bokeh? ar taip smarkiai skyriasi canono ir sigmos bokeh??
<...>
eeeeiii. kas beliko? RG ne, tu ne. karoche as taip nezaidziu ;/ man irgi mintyse jau metimai sukosi, ir nusibodo, ir sunku kazhka idomaus-naujo atrasti. bet dar laikausi. noriu datempt. sau irodyt, kad eeeeaaasy galiu projektus varyt ;]]]]]

Tikrai skiriasi. Canon'o tie burbuliukai man žavesni. Jų daug prie tam tikros diafragmos. O Sigmos tai tokie didesni, jų mažiau ir ne tokie žavūs. Bent jau man. smile.gif Tam, kad aiškiai matytųsi skirtumas reikėtų fotkinti abiem toje pačioje vietoje, bet aš pažiūrėjau kitų nuotraukas, tai man ir taip matosi skirtumas. Nebūčiau net susapnavusi, kad dėl bokeh aš tokia aikštinga. biggrin.gif
Aš dar lieku, tik reikia pasivyti tą savo projektą. Už du mėnesius dar neatsiskaičiusi. doh.gif Idėjos seniausiai galvoje sukasi, bet kaip nepadarau, taip nepadarau. Aišku, lengva man dejuoti, juk pas mane tai mėnesiniai tie portretai. biggrin.gif
O rG lyg nesakė, kad jau viskas. Tik pertrauka padaryta dėl tam tikrų priežasčių. rolleyes.gif
Atsakyti
Darbe, tad tšššššššššš unsure.gif
http://apps.facebook...ypic?imgId=9754
gal matysis nuoroda
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2012 06 06, 09:39)

Dalyja, kada važiuoji į Pgg?

mirksiukas.gif
gal kokį savaitgalį ir nulėksi, bet ilgesniam laikui tai tik rugpjūčio pradžioj. Kada pati planuoji ten lėkt?
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 05, 21:56)
kokios pas jus mintys garbanotos  lotuliukas.gif

Būna garbanotos, būna biggrin.gif

QUOTE(Dalyja @ 2012 06 05, 22:54)
Nenoriu SM... bijau aš tu supermamų  doh.gif jos tokios apsiskaičiusios ir taip viską išmano, kad bijai užsiraut ant kokios...
o tą kur R.i.R fotkino pažystu mamytę  mirksiukas.gif

Aš irgi ko tais bijau... Buvo mintis užeiti į temą ir pasiūlyti smile.gif Bet pabijojau, kad turėsiu daugiau problemų paskui smile.gif O paskui dingo noras nėštukes fotografuoti, nes nu dievaži, tos standartinės pozos jau akis rėžia ax.gif o wat minčių trūksta smile.gif

šiandien irgi turėjau tokią galimybę motociklus du išnaudoti [fotografavau porelę su kietais mocais] ir ką... susifailinau blush2.gif Kitąsyk sakiau, reikia po interneto platybes palandžioti, paieškoti ko nors įdomaus ir vystyti kažką. O tai pasidarius aš visiškas standartas, matyt tinginystė.

Maggie -> per daug galvos skausmo su tuo projekto, nenoriu tiesiog fotografuoti portretą paprastą, o tam norisi su diafragma žaisti, dėja ne visada yra galimybės. Nu žodž, ką čia teisinuos smile.gif gal dar porą nusifotografuosiu, noriu kai kurias savaites įgyvendinti, kurias jau buvau suplanavusi.

Beje, šiand dvi fotosesijas turėjau, tai sakiau, kad niekada taip ekstremaliai "nevarysiu" ax.gif

smalsi_ -> o čia ne montažas, būna TooOookių žuvų? blink.gif
Atsakyti
imeciau keleta svieziai nuskenuotu nutoraukyciu i flickr..buciau bais dekinga, kad drauguose esancios uzmestu aki ir ka nors pakomentuotu, jei is vis kas komentuotina...dedu trumpam, ir ne viesai, ir todel ne cia, nes...uzeikit ir suprasit kodel ax.gif
flickr
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 06 06, 22:06)

smalsi_ -> o čia ne montažas, būna TooOookių žuvų?  blink.gif

Na žinok ir nežinau g.gif Bet ten daugiau nuotraukų yra...kai kurios tikrai montažos, kai kurios-pagauta akimirka. Nuorodą įkėliasu gerai nuotaikai pasieiškoti ar kokią įdėja kils mirksiukas.gif
Kažkada išlyginamosiose studijavau, tai gavom užduotį-reklaminiuose pranešimuose surasti netaisyklingus išsireiškimus, užrašyti ant lapelio, pristatyti, pakomentuoti. Tai dar pusmetį važiuojant mašiniuku pastebėdavau tokius užrašus ir pati sau kalbėdavau, komentuodavau lotuliukas.gif
Žiūriu dabar panašiai su nuotraukomis darosi doh.gif Vis ieškau prie ko prisikabinti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 06 06, 16:05)
o su kuo tu fotkini dabar? kas per zaisliukas? smile.gif
ir kas tas carl'as..?

su tuo pačiu vis dar eos 500d + 50mm f/1.4 biggrin.gif žaislinis aparatas, palyginus su nikon d700 biggrin.gif

o carl zeiss taigi va smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2012 06 06, 18:39)
mirksiukas.gif
gal kokį savaitgalį ir nulėksi, bet ilgesniam laikui tai tik rugpjūčio pradžioj. Kada pati planuoji ten lėkt?

Nuo kitos savaitės. Karts nuo karto grįšiu į Ukmergę, bet šiaip ten vasarosim
Atsakyti