Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(paluri @ 2012 06 25, 15:21)
O gal galima TV panaudoti nuotrauku redagavimui? Labai aktualu, nes planuojam pirkti nauja TV smile.gif Kol kas su laptopu vargstu...

nu nzn, velnias zino kaip jis ten kalibruosis, bet kalibruot tai jauciu reikes. Bet telikas gal jau per didelis nuotraukom?

QUOTE(rG. @ 2012 06 25, 15:24)
Nėra net ką kalbėt  schmoll.gif Tiesa, ar didelis skirtumas tarp to laido, kuris yra komplekte ir  DVD-d hdmi (ar kaip ten rašos) pastebimai? Aš nematau, tai ir svarstau kame čia reikals.
:*

Paluri, aš labai tuoj abejoju  biggrin.gif Tkiu, kad yr atokių, bet kažin ar jie paprastam vartotojui. Juk realiai teliką galima ir per kompą žėt

Biski silpnai nuovoka man cia veikia, nzn koks tas laidas komplekte ir su kokiu tu ten lygini. Itariu DVI-D, bet o tai komplekte koks?
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 06 25, 18:54)
Paluri, aš labai tuoj abejoju  biggrin.gif Tikiu, kad yra tokių, kurie nenusileidžia kompų raiškai, bet kažin ar jie paprastam vartotojui (Juk realiai teliką galima ir per kompą žėt).  Pabandyk pažiūrėt foto su puikiausiu HD teliku, na, aš tai bandžius biggrin.gif

Kai aš pamačiau savo nuotraukas per gerą HD TV, tai buvau apakus kokia kokybė smile.gif O per gerą monitorių nemačiau, tai net nežinau ar galima lyginti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 06 25, 15:16)
Kai suprasi, kad stacionarai skirti rimtiems darbams, o ne žaidimams, tai čia neklausinėsi tokių klausimų biggrin.gif  O išjunginėjimai vaiko tai čia išvis ne argumentas  lotuliukas.gif

ne, mane apskritai nervuoja, kai esi priristas prie to stalo su tuo kompu ax.gif
o rimtu darbu as nedarau, tai irnesakyk.gif
V jau pasidomejo, yra spec dell laptopai, kurie atkuria vaizda g.gif nu gi nebus sudukai, vis del to kaina ju nemaza sake g.gif

QUOTE(robobebras @ 2012 06 25, 15:18)
ar zinai, kad galima ta ijungimo mygtuka atx korpuse programuot? smile.gif pas mane padaryta kad ji paspaudus, nieko jis nedarytu. Klava pas mane su isjungimo mygtuku, tai bedu daug nera biggrin.gif.

nezinau apie kalibravima, manai tokiu dalyku zinosiu? biggrin.gif
nepasiklysti tarp tu mygtuku?
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 06 25, 19:04)
nu nzn, velnias zino kaip jis ten kalibruosis, bet kalibruot tai jauciu reikes. Bet telikas gal jau per didelis nuotraukom?
Biski silpnai nuovoka man cia veikia, nzn koks tas laidas komplekte ir su kokiu tu ten lygini. Itariu DVI-D, bet o tai komplekte koks?

Mes imsim 32 colių, tai dėl dydžio gal nebūtų problemų, bet dėl viso kito tai nežinau g.gif Pasigūglinau, IPS telikų yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 06 25, 15:34)
Kai aš pamačiau savo nuotraukas per gerą HD TV, tai buvau apakus kokia kokybė  smile.gif  O per gerą monitorių nemačiau, tai net nežinau ar galima lyginti...  blush2.gif

skirtumas tarp teliko ir monitoriaus yra dydis ir atstumas is kurio ziuri. Full HD telikai turi visi ta pacia rezoliucija 1080x1920, bet del skirtingo dydzio skiriasi atskiro pikselio dydis. Todel is arciau ziurint pvz., 40" telika pradedi matyt kiekviena pixeli kaip kvadraciuka - ir tas erzina.
Tuo tarpu monitoriuose tuos full hd pixelius sukisa i 22" ir panasiai (kiti 27" monikai turi didesne rezoliucija nei full HD telikas), todel ir atrodo vaizdas lygus net is arti ziurint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 25 birželio 2012 - 14:41
QUOTE(robobebras @ 2012 06 25, 14:34)

VGA g.gif buvo komplekte
user posted image

o nupirko vyras va šitą user posted image
Sako, kad bus geriau, bet skirtumo lyg nematau, arba su mėlyna tik spalva.
Tai ir sakau, paklausiu
Papildyta:
QUOTE(paluri @ 2012 06 25, 14:34)
Kai aš pamačiau savo nuotraukas per gerą HD TV, tai buvau apakus kokia kokybė  smile.gif  O per gerą monitorių nemačiau, tai net nežinau ar galima lyginti...  blush2.gif

NU gali būt, aš nesidomėjau. Gal mano nuotraukos buvo lievos, nes telikas tai geras
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 25 birželio 2012 - 14:44
QUOTE(robobebras @ 2012 06 25, 19:11)
skirtumas tarp teliko ir monitoriaus yra dydis ir atstumas is kurio ziuri. Full HD telikai turi visi ta pacia rezoliucija 1080x1920, bet del skirtingo dydzio skiriasi atskiro pikselio dydis. Todel is arciau ziurint pvz., 40" telika pradedi matyt kiekviena pixeli kaip kvadraciuka - ir tas erzina.
Tuo tarpu monitoriuose tuos full hd pixelius sukisa i 22" ir panasiai (kiti 27" monikai turi didesne rezoliucija nei full HD telikas), todel ir atrodo vaizdas lygus net is arti ziurint.

Labai ačiū už tokį išsamų paaiškinimą! Ar tik neteks pirkti gerą monitorių ir per jį žiūrėti TV g.gif

QUOTE(rG. @ 2012 06 25, 19:15)
NU gali būt, aš nesidomėjau. Gal mano nuotraukos buvo lievos, nes telikas tai geras

Aš lyginu su laptopu, tai per TV tikrai geriau buvo...
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 06 25, 15:43)
VGA  g.gif  buvo komplekte
http://www.short-cir...a2vga-cable.jpg

o nupirko vyras va šitą http://www.konecable...es/hdmi_000.jpg
Sako, kad bus geriau, bet skirtumo lyg nematau, arba su mėlyna tik spalva.
Tai ir sakau, paklausiu

VGA yra analoginis signalas, HDMI yra skaitmeninis. Kadangi vaizdo korta ir monitorius yra skaitmeniniai daiktai, tai naudojant vga kabeli reikia dvieju konversiju - pirma paversti skaitmenini signala i analogini, kad perduoti laidu, o monitorius vel pasivercia analogini signala i skaitmenini kad tau parodyt vaizda. HDMI nereikia jokiu konversiju. Is principo HDMI turetu but geriau, o ar realiai matosi - neisivaizduoju.
Atsakyti
Nauja tema bus čia
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 06 25, 14:52)
VGA yra analoginis signalas, HDMI yra skaitmeninis. Kadangi vaizdo korta ir monitorius yra skaitmeniniai daiktai, tai naudojant vga kabeli reikia dvieju konversiju - pirma paversti skaitmenini signala i analogini, kad perduoti laidu, o monitorius vel pasivercia analogini signala i skaitmenini kad tau parodyt vaizda. HDMI nereikia jokiu konversiju. Is principo HDMI turetu but geriau, o ar realiai matosi - neisivaizduoju.

Dėkui aciuks.gif
Papildyta:
Vo čia Jums iš savaitgalio biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 06 25, 14:32)
gal fokusavimas continuous uzdetas?
pas mane nepypsi jeigu padaryta prioritetas shutteriui, o ne fokusui. Ta prasme kai pasidarai, kad gali fotkint bet kada, nesvarbu ar sufokusuot spejo ar ne.

nu gali būt, nes žiūriu nustatymus, ten kur focus, uždėti daba du tokie mygtukai, o kaip pataisyt viską? g.gif
Atsakyti
Visų pirma, tai ROBOBEBRĄ su gimtadieniu, būk stiprus ir laimingas essen.gif

Jūržole, puikiai, man nekliūna griūnantys pastatai - gražu.
Say, nuostabuma, patiko, labai.
Atsakyti