Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 24, 10:04)
Jurzole, na pvz 28 koks fiksas (sakau tik kaip pvz nes nezinau ar tokiu yra) arba koks zoomas 11-16 pvz pasidarius ant 16, tada neiskraipys ir namai negrius. Na bet nezinau tikrai ar fotografu pasaulyje tas griuvimas yra blogis.

Gotte, man is viso taip kaip tu pasakoji perkadruoti neleidzia (50D). Perkadruoti tai ir persikadruoja, nieks ten neissilaiko..

griuna ar negriuna namai priklauso nuo to, kaip tu laikai fotika. Jei lygiai horizontaliai - niekas negrius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 06 24, 11:20)
griuna ar negriuna namai priklauso nuo to, kaip tu laikai fotika. Jei lygiai horizontaliai - niekas negrius smile.gif

Tokiu atveju mano Amsterdamo nuotrauka tereiktu patiesinti, ane? Ar as blogai supratau, ka norejai pasakyti? (Nes tiesinimas siuo atveju nepadeda.)

Neieskau slieku, tikrai. Tiesiog noreciau suprasti, ar siuo atveju buvo galima isvengti to griuvimo, nekeiciant zidinio nuotolio.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 24, 11:34)
Tiesiog noreciau suprasti, ar siuo atveju buvo galima isvengti to griuvimo, nekeiciant zidinio nuotolio.

Cha, pasirodo, labai paprasta su PS patvarkyti ax.gif Tik, aisku, tenka pakirpti krastus siek tiek cool.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 24, 12:34)
Tokiu atveju mano Amsterdamo nuotrauka tereiktu patiesinti, ane? Ar as blogai supratau, ka norejai pasakyti? (Nes tiesinimas siuo atveju nepadeda.)

Neieskau slieku, tikrai. Tiesiog noreciau suprasti, ar siuo atveju buvo galima isvengti to griuvimo, nekeiciant zidinio nuotolio.

na turejau omeny kad vat pakreipsi fotika zemyn (imsi daugiau zemes) - grius i viena puse, pakreipsi aukstyn (imsi daugiau dangaus) - grius i kita puse. Jei laikysi tiesiai - niekas negrius. Cia tik apie perspektyva. Objektyvo iskraipymai eina atskirai.
zidinio nuotolis perspektyvos iskraipymu nekeicia, tiesiog su didesniu zidinio nuotoliu vis maziau ju patenka i kadra, nes tiesiog yra mazesnis FOV.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 24, 13:17)
Cha, pasirodo, labai paprasta su PS patvarkyti ax.gif  Tik, aisku, tenka pakirpti krastus siek tiek  cool.gif

http://farm6.staticf...647f1b973_c.jpg

Kaip pataisei? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 24 birželio 2012 - 12:49
QUOTE(noisy-B @ 2012 06 24, 12:41)
Kaip pataisei?  g.gif

filter > lens correction. kuo kreivesnė nuotrauka, tuo daugiau kraštų nukerta.
Papildyta:
p.s. Jurzole, man tas kreivumas labai netrukdė smile.gif noriu į Amsterdamą... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 06 24, 12:27)
na turejau omeny kad vat pakreipsi fotika zemyn (imsi daugiau zemes) - grius i viena puse, pakreipsi aukstyn (imsi daugiau dangaus) - grius i kita puse. Jei laikysi tiesiai - niekas negrius. Cia tik apie perspektyva. Objektyvo iskraipymai eina atskirai.

Aisku... aciu! 4u.gif Dabar supratau, kodel vakar vienose nuotraukose horizontas issikreivino, o kitose - ne, nors zidinio nuotolis tas pats buvo.

QUOTE(noisy-B @ 2012 06 24, 12:41)
Kaip pataisei?  g.gif

QUOTE(je t'aime @ 2012 06 24, 13:14)
filter > lens correction. kuo kreivesnė nuotrauka, tuo daugiau kraštų nukerta.

Pas mane CS3, tai Filter > Distort > Lens Correction. O krastu tikrai nemazai nukirto...

QUOTE(je t'aime @ 2012 06 24, 13:14)
p.s. Jurzole, man tas kreivumas labai netrukdė smile.gif noriu į Amsterdamą... biggrin.gif

Man irgi netrukde. Bet dziaugiuosi, kad suzinojau, kaip pataisyti, jei trukdo smile.gif

Jei kada susiruosi i Amsterdama, duok zinia, galesiu gide pabuti mirksiukas.gif Ten tokiu kampeliu yra... wub.gif Mes su drauge vis ruosiames i fotozygi visai dienai, ir vis neprisiruosiam, arba jei jau susiruosiam, tai orai subjura cool.gif
Atsakyti
je t'aime, Jurzole -> ačiū 4u.gif
Atsakyti
Pirma karta fotografavau svetima vaika. Lyg ir pradejom draugauti, bet kai tik fotika paimu - ji vis keista mina nutaiso sad.gif O po to lietus uzklupo, turbut teks FS pakartoti.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 24, 13:17)
Cha, pasirodo, labai paprasta su PS patvarkyti ax.gif  Tik, aisku, tenka pakirpti krastus siek tiek  cool.gif

Kaip gražu wub.gif čia hdr?
Atsakyti
Saunuole, jurzole smile.gif ledas smile.gif
Atsakyti
Vis bandau skubeti, vytis jus...ka nors grazaus uzfiksuoti, o kaip tycia technika vis koja kisa - uzluzo CF kortele. O tik ja viena ir teturiu verysad.gif
Atsakyti