QUOTE(gotte @ 2012 06 23, 20:43)
pas mane nikon d700, tai aš pasiskaičiau apie perkadravimą ir dabar jis vyksta kitaip...ten dar tokį mygtuką reikia nuspausti, kad "užrakinti" ... na žodžiu...nebe taip viskas, kaip su senu fotiku...ir kol kas gal nepripratau aš perkadruot spausdama tą papildomą mygtuką...o vadovaujantis ta daugybe taškų, tai bus sunku paskui vaikus lakstyt...o gal čia įpratimo reikalas...bet tai kokiu greičiu reik juos maigyt, kad sufokusuot būtent į norimą vietą...na kad ir per vestuves ar krikštynas...per svarbius momentus tai bijosi iš vietos pajudėti... nes pasikeitus taškui kol naują susirasi
As irgi galvoju, kad tu ne toki fokusavimo rezima nusistaciusi, del to ir pasislenka fokusas perkadruojant. Dar pasiskaiciau vakar apie perkadravima, daug kas sako, kad esant siaurai ryskumo zonai, nelabai gerai toki buda naudoti (nes fokuso plokstuma pasikeicia, net ir visai nedaug fotika pasukus, kai atrodo, kad atstumas iki objekto lyg ir neturejo pasikeisti), ir kad tokiu atveju geriau fokusuoti iskart ten, kur reikia, kad nereiketu perkadruoti, t.y. naudojant kitus fokusavimo taskus. Bet pvz bent jau Canon atveju (cropo) patikimai fokusuoja tik centrinis taskas, su kitais gaunasi kaip kada. Kazi, ar ff ta problema isspresta ir galima ramiai rinktis bet kuri taska?
Rinktis visa zona (9 ar kiek ten) man kazkaip nelabai patikima atrodo, nebent judantis objektas... bet tada gal geriau kitoks fokusavimo rezimas? Zodziu, labai netvirtai dar jauciuosi su fokusavimu - su vienu tasku ir perkadravimu moku elgtis, ir viskas
QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 24, 09:04)
Jurzole, na pvz 28 koks fiksas (sakau tik kaip pvz nes nezinau ar tokiu yra) arba koks zoomas 11-16 pvz pasidarius ant 16, tada neiskraipys ir namai negrius. Na bet nezinau tikrai ar fotografu pasaulyje tas griuvimas yra blogis.
Zinok, nieko nesupratau... turi omeny f/16 ar 16 mm?
As maniau, kad platus kampas visada kazkiek iskraipo perspektyva, nebent naudosi specialu objektyva (shift lens, berods). O blogis ar geris, tai turbut nuo kiekvieno skonio priklauso - man kartais kaip tik grazu tas griuvimas, jei dera prie bendros nuotaikos.