Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2012 06 23, 22:41)
nafig ten tas milijonas tasku, as pasidares minimuma tasku (9 ar kiek ten), nes tiek tikrai nereikia. Be to crosspointai vapshie aplink centra tiktais, ir kartais pavojinga fokusuot su nekrospointais.
Fokusavima gali pasidaryt ant thumb-rest, tada shutteris nefokusuos, bet tada vel savi niuansai ir savas pripratimas.

okei okei...nereik čia labai protingais terminais... biggrin.gif

bet kaip tu fokusuoji? jei norimas sufokusuoti objektas pačioje dešinėje tarkim, tai renkiesi patį dešinį fokusavimo tašką, tarkim į akį, kurią fokusuoji? ar kažkaip kitaip g.gif

Atsakyti
Jurzoles foto dieviska,,, noriu ir as kokios keliones, kad butu galima vaizdu parsivesti!
O as vis dar spejau bijunus pakankinti, yra kadru kurie man patinka, drysciau parodyti, bet kompas vis dar uzsispyres ir neduoda kelti nuotrauku!!! blink.gif
O gal galima kelti ne per flicr???

Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2012 06 23, 21:43)
pas mane nikon d700, tai aš pasiskaičiau apie perkadravimą ir dabar jis vyksta kitaip...ten dar tokį mygtuką reikia nuspausti, kad "užrakinti" ... na žodžiu...nebe taip viskas, kaip su senu fotiku...ir kol kas gal nepripratau aš perkadruot spausdama tą papildomą mygtuką...o vadovaujantis ta daugybe taškų, tai bus sunku paskui vaikus lakstyt...o gal čia įpratimo reikalas...bet tai kokiu greičiu reik juos maigyt, kad sufokusuot būtent į norimą vietą...na kad ir per vestuves ar krikštynas...per svarbius momentus tai bijosi iš vietos pajudėti... nes pasikeitus taškui kol naują susirasi g.gif

Taip taip, ir as su savo nauju daigciuku vargstu su tuo papildomu mygtuku. Sunku viska vienu metu speti suziureti, sukadruoti, sufokusuoti ir dar speti viska teisingai paspausti. Reikia daug praktikos norint priprasti...
Atsakyti
Ai, tai niekis, aš net nežinau ar tokį mygtuką turiu lotuliukas.gif
Radau Joną, tai gal užsiskaito už paporčio žiedą, bet taaaaip sustipau, kad tas kvietkas nebeįdomus pasidarė. Na ir vasarėlė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 23, 14:37)
Jurzole, grazuz paveiksliukas. Matosi visai kitos kameros galimybes . Labai anksti keleisi? smile.gif koks pas tave siuo atveju stiklas? Klausiu, nes apatiniai soniniai namai griuva.

Noisiuk, man sikart nelabai tie nuauge plaukai ir islindusios arbaturos, berods, skaudziai ir neskaniai...

Danke shoon smile.gif
Atsakyti
gotte, Dincelis, o tai kuo tas fokusavimas skiriasi nuo cropo? ta prasme perkadruot ir ten ir ten gi gali?
ta prasme perkadravus nusoka fokusas, nes per daug pasuki ir per siaura ryskumo zona? ar kame tas skirtumas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 23 birželio 2012 - 23:24
QUOTE(robobebras @ 2012 06 23, 23:23)
gotte, Dincelis, o tai kuo tas fokusavimas skiriasi nuo cropo? ta prasme perkadruot ir ten ir ten gi gali?
ta prasme perkadravus nusoka fokusas, nes per daug pasuki ir per siaura ryskumo zona? ar kame tas skirtumas?

na su savo crop'u aš paspaudžiu mygtuką iki pusės, pasuku fotiką taip, kaip man reikia, kiek man reikia ir nuspaudžiu iki galo... simple

dabar nesvarbu kiek pasisuksi, iškart fotikas reaguoja, gali ir milimetrą pasisukti...iškart fokusuoja kitur...perkadruojant dabar reikia daryti su tuo mygtuku "lock"...tada jau suki fotiką, kaip reikia...bet man asmeniškai gal rankos mažos gal nepripratimas, bet su tuo lock nu tikrai kol kas sunku.. labai ranka įsitempia...kažkaip g.gif tai jeigu nuolat taip kadruoti, tai po valandos rankų nejausi...sakau gal su full frame yra kažkas navatniau + tuo pačiu paprasčiau su tuo fokusavimu...užtai ir klausiu
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 06 24, 00:34)
na su savo crop'u aš paspaudžiu mygtuką iki pusės, pasuku fotiką taip, kaip man reikia, kiek man reikia ir nuspaudžiu iki galo... simple

dabar nesvarbu kiek pasisuksi, iškart fotikas reaguoja, gali ir milimetrą pasisukti...iškart fokusuoja kitur...perkadruojant dabar reikia daryti su tuo mygtuku "lock"...tada jau suki fotiką, kaip reikia...bet man asmeniškai gal rankos mažos gal nepripratimas, bet su tuo lock nu tikrai kol kas sunku.. labai ranka įsitempia...kažkaip g.gif tai jeigu nuolat taip kadruoti, tai po valandos rankų nejausi...sakau gal su full frame yra kažkas navatniau + tuo pačiu paprasčiau su tuo fokusavimu...užtai ir klausiu

AF-Single nusistatyk, nes itariu, kad pas tave AF-Continuous. o tas lock mygtukas siaip turejo pas tave ir ant cropo but.
Atsakyti
Jurzole, na pvz 28 koks fiksas (sakau tik kaip pvz nes nezinau ar tokiu yra) arba koks zoomas 11-16 pvz pasidarius ant 16, tada neiskraipys ir namai negrius. Na bet nezinau tikrai ar fotografu pasaulyje tas griuvimas yra blogis.

Gotte, man is viso taip kaip tu pasakoji perkadruoti neleidzia (50D). Perkadruoti tai ir persikadruoja, nieks ten neissilaiko..
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 06 24, 00:34)

kaip brumbrumai sake, pas tave nustatya continuous fokusavimas. Rankenele prie objektyvo C S M turi stovet ant S. Kartais fotkinant ji pasisuka netycia uzkabinus.
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 24, 10:04)
Jurzole, na pvz 28 koks fiksas (sakau tik kaip pvz nes nezinau ar tokiu yra) arba koks zoomas 11-16 pvz pasidarius ant 16, tada neiskraipys ir namai negrius. Na bet nezinau tikrai ar fotografu pasaulyje tas griuvimas yra blogis.

Gotte, man is viso taip kaip tu pasakoji perkadruoti neleidzia (50D). Perkadruoti tai ir persikadruoja, nieks ten neissilaiko..

Čia kaip man buvo su canon 550d smile.gif One shot reikia nustatyti smile.gif
Atsakyti
Aaaa biggrin.gif che che.. Bet o kam jus ji naudojat? As gyvenime nesu naudojusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 24 birželio 2012 - 10:15
QUOTE(gotte @ 2012 06 23, 20:43)
pas mane nikon d700, tai aš pasiskaičiau apie perkadravimą ir dabar jis vyksta kitaip...ten dar tokį mygtuką reikia nuspausti, kad "užrakinti" ... na žodžiu...nebe taip viskas, kaip su senu fotiku...ir kol kas gal nepripratau aš perkadruot spausdama tą papildomą mygtuką...o vadovaujantis ta daugybe taškų, tai bus sunku paskui vaikus lakstyt...o gal čia įpratimo reikalas...bet tai kokiu greičiu reik juos maigyt, kad sufokusuot būtent į norimą vietą...na kad ir per vestuves ar krikštynas...per svarbius momentus tai bijosi iš vietos pajudėti... nes pasikeitus taškui kol naują susirasi g.gif

As irgi galvoju, kad tu ne toki fokusavimo rezima nusistaciusi, del to ir pasislenka fokusas perkadruojant. Dar pasiskaiciau vakar apie perkadravima, daug kas sako, kad esant siaurai ryskumo zonai, nelabai gerai toki buda naudoti (nes fokuso plokstuma pasikeicia, net ir visai nedaug fotika pasukus, kai atrodo, kad atstumas iki objekto lyg ir neturejo pasikeisti), ir kad tokiu atveju geriau fokusuoti iskart ten, kur reikia, kad nereiketu perkadruoti, t.y. naudojant kitus fokusavimo taskus. Bet pvz bent jau Canon atveju (cropo) patikimai fokusuoja tik centrinis taskas, su kitais gaunasi kaip kada. Kazi, ar ff ta problema isspresta ir galima ramiai rinktis bet kuri taska? g.gif

Rinktis visa zona (9 ar kiek ten) man kazkaip nelabai patikima atrodo, nebent judantis objektas... bet tada gal geriau kitoks fokusavimo rezimas? Zodziu, labai netvirtai dar jauciuosi su fokusavimu - su vienu tasku ir perkadravimu moku elgtis, ir viskas ax.gif

QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 24, 09:04)

Zinok, nieko nesupratau... turi omeny f/16 ar 16 mm? unsure.gif As maniau, kad platus kampas visada kazkiek iskraipo perspektyva, nebent naudosi specialu objektyva (shift lens, berods). O blogis ar geris, tai turbut nuo kiekvieno skonio priklauso - man kartais kaip tik grazu tas griuvimas, jei dera prie bendros nuotaikos.
Atsakyti