Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(pandre @ 2012 06 20, 13:42)

Man sirdis kulnuose...turiu veselkas sestadieni, o pranasauja lietu, lietu, lietu...

Kaip aš tave suprantu... Na, bet gal nelis, arba bus labai faini jaunieji ir padarysit gerų foto kaip jie laksto po balas biggrin.gif Man irgi dabar stresas, sutikau pirmą kartą krikštynas fotografuoti ir dar dvigubas doh.gif Na, bet kaip nors... Svarbiausia, kad nepražiopsočiau kaip vandenį pila, o visa kita vis tiek kažkas pavyks smile.gif

QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 20, 14:05)

maija, *****, kokie fotogeniški tavo vaikai. Mačiau nuotraukas flaxkids'e -  wub.gif

Ačiū, smagu girdėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 20, 13:45)
foto prašom  smile.gif

ner sutikimo yet tongue.gif
maija, tikiuosi, kad jie lakstys...viltis yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2012 06 20, 12:56)
sveikos mergytes:))
Vyras nupirko fotoaparata dovanu, tik aisku netoki kokio norejau, tad teks ismokti kazka grazaus padaryti ir su siuo Sony Cyber-shot DSC-HX200V (http://www.efoto.lt/fotoaparatas/sony_dsc-hx200v)
Apie fotoap.nieko nenusimanau, gal galesite man padeti ismokti padaryti graziu maziuko foto, labiausiai mane domina, kai objektas gaunasi ryskus kazkokiam blankiam fone..dar nevisad gaunasi taip padaryti..
Gal priimsit i savo bureli ir padesit ivaldyti fotografavimo mena..  blush2.gif Dėkui  4u.gif
o kaip ikelti foto? ax.gif

QUOTE(Peonyblossom @ 2012 06 20, 13:28)
apie fotoaparata nusimanyti labai padeda perskaityta jo instrukcija, tai pirmiausia ka patariu padaryt  mirksiukas.gif

...ir ne šiaip pavartyta ir numesta, nes "moterys instrukcijų gi neskaito, nafig laiką gaišt" bigsmile.gif o PERSKAITYTA kelis kartus, kol suprasi, kaip tiksliai kas veikia, kas kam skirta, koks tarp ko ryšys. tada galima bus pradėti kalbėti apie fotografavimą, rekomenduoti minimalią literatūrą, padaryti namų darbus (apie tai - temos pradžioje) ir foto kėlimą. jeigu visai apie tai nieko neišmanai, laukia sunkus darbas, sėkmės Tau jame smile.gif lauksim namų darbų.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 06 20, 16:53)
...ir ne šiaip pavartyta ir numesta, nes "moterys instrukcijų gi neskaito, nafig laiką gaišt" bigsmile.gif o PERSKAITYTA kelis kartus, kol suprasi, kaip tiksliai kas veikia, kas kam skirta, koks tarp ko ryšys. tada galima bus pradėti kalbėti apie fotografavimą, rekomenduoti minimalią literatūrą, padaryti namų darbus (apie tai - temos pradžioje) ir foto kėlimą. jeigu visai apie tai nieko neišmanai, laukia sunkus darbas, sėkmės Tau jame smile.gif lauksim namų darbų.

prisipažinsiu, nei vieno fotoaparato instrukcijos neskaičiau. Nuobodus užsiėmimas, svarbu vyras už mane paskaito o paskui trumpai papasakoja biggrin.gif

jaučiuosi atlikus žygdarbį. 29 atspausdintos foto, A4 formato, per pusantros valandos (gerai spausdinantys pasijuoktų, nes matyt vienos foto jie per tokį laiką neatspausdina, o tik pasiruošia. Bet aš konvejeriu, laiką taupydama).
čia aš taip paskutinę atostogų dieną leidžiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 20 birželio 2012 - 16:13
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 17, 11:08)
Aciu  smile.gif Nu bet kokios jus raganos...  doh.gif  biggrin.gif OK, atnesu spalvota... nors man atrodo, kad nesusitvarkiau su spalvom (o gal su ekspozicija?), truksta kazko joje  unsure.gif 

man daug labiau patiko nei j/b, bet pritariu gotte, reiktu kontrasto daugiau, norisi ryskumo smile.gif

QUOTE(gotte @ 2012 06 17, 11:18)

Dedu vieną foto, gan drąstiškas apdirbimas, bet man taip tinka jis čia...aišku, jūs gal sudirbsit...any way laukiu komentarų...labai fainuolė moteris , vienų fotografuotų krikštynų svetė superiškai atsipalaidavusi, gaila mažai laiko buvo ją pafotografuoti, nes stailas jos veža...

spalvos wow. bet man ji kazkaip susilieja su aplinka, nors gal toks sumanymas buvo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dalyja @ 2012 06 17, 17:54)
Sveikos,
jurzole, matau kankiniesi su bijūnais? Aš ir vieną vakarą mėginau juos kažkaip kitaip pateikt  doh.gif na tikrai nerealiai ir man buvo sunku.
Dar tuo pačiu mėginau helios objektyvą, tai va čia rezultas

labai grazi sviesa bigsmile.gif

Ka, pakomentuosiu flickr'e, bet tikrai kas patiko smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2012 06 17, 23:02)

Pasirodo, bijūnų fotografavimo laikas. Ir aš vieną kankinau, bet gavosi kreivokai. Tuomet užkabino vilkdalgiai...
Pabandžiau JB ir šalia originalus vaizdas

spalvos geriau nei j/b, bet nuotrauka nekabina 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(noisy-B @ 2012 06 18, 14:32)

Mano čia prieš tai kalbėta apie fotosesija kapinėse, kas nematė FB smile.gif

niu man laaabai net bigsmile.gif pati geriausia is visu man tavo matytu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2012 06 18, 15:36)
o ji tikrai ant kryžių gulinėjo ir ant paminklų sėdėjo?
Nors jaučiu nesvarbu ar tai darė ar ne. Man nepriimtinos fotosesijos kapinėse ir pan. Labai netgi nepriimtinos.
paskutinė foto šiaip gera, bet kadangi mačiau kitas flickr, tai tuo pat tampa ir ji atstumianti.

o kodel gi ne, kodel tai turetu buti tabu smile.gif man ji kaip feja, arba kaip geroji dvasia ten smile.gif Norvegijoje ismokau kitaip ziureti i tokias vietas. cia zmones ir pasivaikscioti po kapines eina, ir dziaugsma neslepia ir kapinaites man ju jaukios
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 06 20, 17:07)
prisipažinsiu, nei vieno fotoaparato instrukcijos neskaičiau. Nuobodus užsiėmimas, svarbu vyras už mane paskaito o paskui trumpai papasakoja  biggrin.gif

jaučiuosi atlikus žygdarbį. 29 atspausdintos foto, A4 formato, per pusantros valandos (gerai spausdinantys pasijuoktų, nes matyt vienos foto jie per tokį laiką neatspausdina, o tik pasiruošia. Bet aš konvejeriu, laiką taupydama).
čia aš taip paskutinę atostogų dieną leidžiu  smile.gif

Gera atostogu pabaiga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 06 18, 19:04)

Dėkui merginoms, už komentarus ir pagyrimus jau ir anskčiau rašiusioms smile.gif
Daugiau kapinėse nefotografuosiu smile.gif

nu laba diena blink.gif tik nesustok, ir as nekalbu apie kapines, bet apie tai, kas kitiems nepriimtina mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(virdzzinija @ 2012 06 18, 22:48)
Sveiki  mirksiukas.gif

pas mane norai nesutampa su galimybems ,bet kelis kadrus naujus turiu ..

pirmoji butu nieko, tik gaila ryskumo truksta. antroje ir trecioje man truksta apacios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2012 06 19, 13:54)

Kazkaip as ziurejau i tas nuotraukas, negalvodama apie fotografavimo kapinese etiskumo fakta ax.gif Todel siaip gerai, kad tokia diskusija musu tarpe iskilo.  Sviesos spindulys, mergina sviesiu ilgu rubu, man asocijavosi su anapusiniu-veliu pasauliu. As Noisy-B kapinems nepagarbos neisvelgiau, nebuvo vandalizmo ar dar kokio netinkamo elgesio propogavimo, modelis ne nuogas, neapsizerges ankapio...

vat butent tokia pirma mintis ir mano buvo paziuresjus fs drinks_cheers.gif

QUOTE(chiquitka @ 2012 06 19, 15:01)

Atnesu portretuka, su kuriuom pasidalinau pirma vieta "Savaitgalio portreto" konkurse, kuris buvo organizuotas per susitikima. Nors mano nuopelnu tame portrete nelabai daug - darytas studijoje, su jau pastatyta sviesa - man tereikejo prakalbint modeli ir "pagauti momenta" smile.gif Laukiu kritikos labai.

prakalbinti modeli ir 'pagauti' TA kadra irgi darbas biggrin.gif man patiko smile.gif
Atsakyti
Atnesu paskutiniaja foto is projekto "Bijunai". Nieko tokio ypatingo taip ir nesugebejau isgauti cool.gif, bet norejau dar karta pameginti, ir tada jau padeti taska, iki kito karto smile.gif

Kaip sikart spalvos, ir kontrastas? Ir kuris variantas geriau? Man labiau patinka kvadratas, nors ir gaila bokeh... g.gif

user posted image

user posted image

Ir sekmadienine nuotrauka pabandziau patvarkyti, spalvas pasodrinti... ar geriau dabar? (Buvo taip.) Mano sirdis tai vis tiek prie j/b linksta... ax.gif

user posted image
Atsakyti
Jurzole, spalvos šį kartą kur kas geriau.
bet kompozicijos prasme nė viena nėra tokia "ach". kad ir koks gražus bokeh.. bet pačios foto visos tokios pliaukšt.. sorry 4u.gif
tvarkingiausia pirma.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 06 20, 19:34)
Jurzole, spalvos šį kartą kur kas geriau.
bet kompozicijos prasme nė viena nėra tokia "ach". kad ir koks gražus bokeh.. bet pačios foto visos tokios pliaukšt.. sorry 4u.gif
tvarkingiausia pirma.

Aha, zinau, kad ne stebuklai... bet gerai, kad nors su spalvom geriau smile.gif Kvadrato variantas, iseitu, irgi nelabai? Velnias, o man taip lyg visai nieko buvo... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 20, 21:04)
Aha, zinau, kad ne stebuklai... bet gerai, kad nors su spalvom geriau  smile.gif Kvadrato variantas, iseitu, irgi nelabai? Velnias, o man taip lyg visai nieko buvo... doh.gif  biggrin.gif

nu žinok man tai blynas, ir tiek.. blush2.gif
pirmoj kompozicija nuobodi, bet tvarkinga. paskutinėj gėlės pernelyg arti centro, disbalansas. na o kvadratas man ne.. schmoll.gif 4u.gif
Atsakyti