Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2012 06 18, 21:17)
Tu cia rimtai?  blink.gif Apie viesosios tvarkos pazeidima klausiu, nes del negerbimo - tai cia jau kiekvieno asmeninis supratimas, ir nebutinai tavo ar mano supratimas yra geresnis.

na taip, o kas cia nerimto? Gerbimas/negerbimas nepriklauso nuo tavo paziuru.
Papildyta:
however, Noisy-b, ta ant kryziu gulinti labiausiai uzkabino ir patiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 18 birželio 2012 - 20:37
QUOTE(robobebras @ 2012 06 18, 20:48)

Kazkaip man vis nepavyksta su tamsta susikalbet smile.gif Kalbejau apie teisine ir moraline reikalo puses. Istatyma gali visuomene individui primesti, morale - kas kita. Bet cia ne ta tema, todel nebesiplesiu.
Atsakyti
Aš tai vadinu vandalizmu ir tiek smile.gif Galima savo kryžių pasigaminti.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 06 18, 20:48)

drinks_cheers.gif sutinku taip, todėl, kad viešoji tvarka tai ir gerbimas aplinkinių...na jei galima taip perfrazuoti...

man patiko ta foto kur merginos daug keliose vietose...jei būtų su kompu padaryta (arba specialiai fotosesijai padarytas kryžius) tai jo, bet vat kai tikrose kapinėse man irgi neee.....nu kažkaip...aš visad pagalvoju, ar norėčiau, kad ant mano artimųjų kapo fotosesiją darytų...nu neee...ir jei tokį vaizdą pamatyčiau... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 18 birželio 2012 - 21:17
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 18, 20:20)
As tai pvz nelabai suprantu, kodel fotografuoti kapinese yra tabu ir kodel tokios nuotraukos nepriimtinos... nesiekiu isprovokuoti diskusija, nes tikrai kiekvienam savo, tiesiog sikart labai nuosirdziai nesuprantu  unsure.gif  Gal kad uzaugau salia kapiniu, mociutes namas tik per keliuka buvo, tai as i tas kapinaites ir pasivaikscioti eidavau, ir su draugem slepyniu ten zaisdavom, ir pasedinedavom ant kapu... kazkaip jokio tabu niekad nebuvo, jokia prasme, ir niekas niekada nedraude. Ir baugumo jokio irgi nejauciau, niekada. Tokia sava vieta tos kapinaites man visada buvo, nors gal ir nenormaliai skamba  ax.gif O ir siuo atveju - normali fotosesija, nei pusnuogiu modeliu, nei kokiu triuksmingu karnavalu, kaip suprantu, nebuvo... tai kas tokio nepriimtino? Nors ko as cia klausineju, kiekvieno musu tie tabu kitokie  ax.gif Man pvz nejauku ir negera buvo ziureti i to Julie projekto nuotraukas, kur cia neseniai nuoroda buvo ideta - nors supratau, kam, kodel tai daryta, o nepriimtina, ir viskas... matyt takart mano vidinius tabu uzkabino... g.gif
Papildyta:

ne tik čia ir dabar mes nusipelnom pagarbos, bet ir po mirties, lygiai taip pat. Tai tik mano požiūris ir niekam jo negrūdu, bet man kad ir koks gražus būtų rezultatas, gulinėjimas ant kryžių, tai nepagarba. Per stipriai nuskambėtų vandalizmas, bet tokio paprasto žodelio, ne tokio stipraus nerandu. Vat Rasų kapinėse buvo pripaišyta, išniekinta. Čia netiesiogiai, nes jokios matyt apčiuopamos žalos nėra, bet...Tiesiog tos ramybės niekinimas.
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 06 18, 18:04)
Visose nuotraukose kliuvo per didelis sublurinimas odos, jei orėta pasiekti ir žmogaus, kaip lelės efekto, tai nelabai įtikina smile.gif tamsoka, gal pirmoji visai nieko, tas nuėjimas keliu nelabai man žiūrisi. nežinau, jei man reikėtų kaip nors su lėle fotografuoti, tai keblumų tikrai kyltų, smagu, kad mėginai fotografuoti, laukiu dar smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 06 18, 18:20)
Man portretus sunkoka komentuoti, bet pirmosiose dviejose nuotraukose kazkas su apdirbimu kliuva, net negaleciau ivardyti, kas. Ir ka tureti sakyti tokia merginos veido israiska, man nelabai aisku, nesirisa viskas i viena istorija. O trecioji kazkuo patinka man.

QUOTE(gotte @ 2012 06 18, 18:35)
Man pirma foto labiausiai iš rodytų patiko...abi tokios susivėlusiais plaukais...tik gal JB būtų geriau? g.gif ir vis tik idėja kažkaip iki galo neaiški...gal per daug susigviešei kaip pirmam kartui - ir idėja pasirinkai, temą tokią labai konkrečią ir tuo pačiu pirmus portretukus darei...
antroje foto man kliuvo klonavimas ties plaukų linija, ji tokia nenatūrali, oda per daug išblurinta...vėlgi emocija nuotraukos, mintis man pasirodė nelabai aiški. Dar tas burbulas už modelio nugaros niočen

Oda sublurinta tiek daug, kadangi modeliuka labai susaldzius buvau, tai siurpuliukus bandziau naikinti ir vienodinti su leles "oda". Del plauku linijos, tai ten krumas buvo, prasikeikiau kol naikinau ir taip ir nepavyko sutvarkyti taip kaip norejosi, dar nelabai moku blush2.gif
Ideja buvo parodyti blogos mergaites isaugima is leliu ir pacios patapima "lele" kitu zmoniu zaidimams ax.gif Pritruko patirties doh.gif Bet dziaugiuosi, kad bent sugebejau perzengti baime savo smile.gif Aciu uz komentarus!
QUOTE(Yvette @ 2012 06 18, 20:16)
ne tik čia ir dabar mes nusipelnom pagarbos, bet ir po mirties, lygiai taip pat. Tai tik mano požiūris ir niekam jo negrūdu, bet man kad ir koks gražus būtų rezultatas, gulinėjimas ant kryžių, tai nepagarba. Per stipriai nuskambėtų vandalizmas, bet tokio paprasto žodelio, ne tokio stipraus nerandu. Vat Rasų kapinėse buvo pripaišyta, išniekinta. Čia netiesiogiai, nes jokios matyt apčiuopamos žalos nėra, bet...Tiesiog tos ramybės niekinimas.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki mirksiukas.gif

pas mane norai nesutampa su galimybems ,bet kelis kadrus naujus turiu ..

netiketas suolis biggrin.gif

user posted image

JB

user posted image

spalvota g.gif truputi laikrodis aki rezia g.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 18, 18:24)

Atnesu ir as pora nuotrauku is susitikimo. Ideja gime pamacius senai kazkieno pamista lelyte, apleista, susivelusia...

nei pirma nei trecia, bet va vidurinioji labai patinka. Tokia pilna siaubo... zvilgsnis, dangus uzsitraukes ir net nuotraukos pertamsumas tinka. Moters plaukus vejas galejo dar labiau tarsyti ir truputi daugiau buciau antra plana paliejusi. O va tas metalinis burbulas uz nugaros tai nervina doh.gif
Atsakyti
Ai nu nenormali as, vandale ir nekulturinga turbut... g.gif Bet nematau jokios nepagarbos, ir jei ant mano artimuju kapu kas nors sugalvotu padaryti kulturinga fotosesija, manes tai tikrai nepapiktintu. Bet taip jau yra, kad prisitaikyti visuomeneje visada tenka prie jautriausiuju... turbut taip ir turi buti. Peace 4u.gif

QUOTE(virdzzinija @ 2012 06 18, 22:48)
netiketas suolis  biggrin.gif

Kadras su katinu man visai patiktu, fainas momentas pagautas, bet apdirbimas kazkoks keistas, perspaustas lyg... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 19, 00:11)
Ai nu nenormali as, vandale ir nekulturinga turbut...  g.gif Bet nematau jokios nepagarbos, ir jei ant mano artimuju kapu kas nors sugalvotu padaryti kulturinga fotosesija, manes tai tikrai nepapiktintu. Bet taip jau yra, kad prisitaikyti visuomeneje visada tenka prie jautriausiuju... turbut taip ir turi buti. Peace 4u.gif

Kadras su katinu man visai patiktu, fainas momentas pagautas, bet apdirbimas kazkoks keistas, perspaustas lyg...  ax.gif

o jei sugalvociau atsiprasant pamyzt ant tavo artimuju kapo? Nebutinai kapo, o parke, kur tavo vaikai mato? kas cia blogo? Kur baigiasi tavo "nejautrioji" zona?
Kaip ir sakiau, pagarba nepriklauso nuo tavo paziuru, esu tikras, kad zinai, jog kazka gali zeisti gulinedama ant kryziu kapuose. Ir manau gana nemazai daliai tai yra nepriimtina. Todel gerbimas ir yra skaitymasis su kitais, o ne spjovimas ir vis vien darymas savo.
Atsakyti

Labas rytas smile.gif

QUOTE(noisy-B @ 2012 06 18, 16:32)

thumbup.gif man patiko tavo sitos nuotraukytes
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 19, 00:11)
Ai nu nenormali as, vandale ir nekulturinga turbut...  g.gif Bet nematau jokios nepagarbos, ir jei ant mano artimuju kapu kas nors sugalvotu padaryti kulturinga fotosesija, manes tai tikrai nepapiktintu. Bet taip jau yra, kad prisitaikyti visuomeneje visada tenka prie jautriausiuju... turbut taip ir turi buti. Peace 4u.gif

o tau juk teisintis nereikia. *****, mokinkitės ir už savo foto pakovot. Jei tu ten nieko nematai nekultūringo ir t.t. tai viskas juk ok. Nuomonės juk gali išsiskirti. Nereikia iškart savęs vadinti vandale, nekultūringa ir t.t. Tu vienaip matai, kiti kitaip. Bus tau pritariančių ir ne. Juk tai ir normalu. Apskritai, džiaugtis reikia, kai ties foto diskusijos gimsta.

Man ši foto priminė vieną kūdroj matytą. Gal Sayonara pamena tą foto, gal Žilinsko ji buvo. Irgi kapinėse. Paskaityti reiktų kokios ten diskusijos vyko. Irgi buvo pritariančius, besigrožiančių ir prieštaraujančių. O autorius tikrai nesakė aš nekultūringas. Manau šypsojosi sau į ūsą po tokių reakcijų ir tiek.
Tarkim aš prieš ketverius gal metus irgi baisėjausi viena foto, išsakiau savo nuomonę kūdroje. M. Axo rodos foto buvo. Ir ką, autoriui nuo to darbas nepablogėjo. O žiū kaip keičiasi skonis. Šiandien, ta foto man visai smagi ir patinka. Galbūt tuo metu suveikė kažkokie išgyvenimai, patirtys ir tiek. Ir nieko tame blogo nėra.
Atsakyti