Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(noisy-B @ 2012 06 18, 15:32)

Mano čia prieš tai kalbėta apie fotosesija kapinėse, kas nematė FB smile.gif

o ji tikrai ant kryžių gulinėjo ir ant paminklų sėdėjo?
Nors jaučiu nesvarbu ar tai darė ar ne. Man nepriimtinos fotosesijos kapinėse ir pan. Labai netgi nepriimtinos.
paskutinė foto šiaip gera, bet kadangi mačiau kitas flickr, tai tuo pat tampa ir ji atstumianti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 18 birželio 2012 - 15:36
QUOTE(noisy-B @ 2012 06 18, 14:32)

Oho... bigsmile.gif Man labai patinka, ir butent sitos dvi labiausiai. Saunuole!
Atsakyti
noriu patarimo, niekur nerandu pirkti 30mm 1.4 pentax'ui. Yra vienas vilniuj su back fokusu, ir vienas kaune, su front fokusu. Tai dabar nezinau ka daryti, ar imti 50mm 1.4 pentaxo arba sigmos, arba maciau yra 28mm g.gif tik kazkaip mazai toki kas turi, gal jis nevertas nieko? g.gif Taip norejau 30'tuko, bet nera be fokuso paklaidos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 18 birželio 2012 - 17:05
QUOTE(Dincelis @ 2012 06 18, 01:04)
Atrodo taip trumpai ir aiskiai isdesciau  doh.gif  Zinau kaip ideti, bet kai perinstaliavo kompa kazkas stringa...
* Vilgdalgiu naturali spalva ypac grazi, bet nuotrauka kaip nuotrauka.....truksta erdves. Erzina kad gelyte lieciasi i nuotraukos desini krasta.

Ačiū už pastabas, taip ir mokomės smile.gif

QUOTE(robobebras @ 2012 06 18, 09:54)
drąsiai smile.gif
pora dalykų, kad tai pavyktų:
1) diafragma laikyk f/1,8, kitaip tai bus ne burbulai o penkiakampiai (žinoma, dėl to kentės aštrumas)
2) fone turi būti taškinių šviesos šaltinių

na gali paskaityt apie circle of confusion, bet čia turbūt būtų tau labiau bausmė nei kažkas naudingo biggrin.gif

Ačiū už info, reiks taškinių šviesos šaltinių ieškot ir paeksperimentuot.

Na bet pasiskaitymas tai gerulis, tiek brėžinių ir fizikos nuo studijų laikų nebuvau viename lape radus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2012 06 17, 22:02)
Pabandžiau JB ir šalia originalus vaizdas

Neuzkabino 4u.gif
QUOTE(noisy-B @ 2012 06 18, 13:32)

g.gif Labai priestaringus jausmus man zinok sukele - is vienos puses fantastiskas apsvietimas, puikus idejos igyvendinimas, modelis labai isipaisantis i aplinka, pati ideja nauja banga tavo darbams inesanti, BET tuo paciu tai, kad tai kapines tiesog nepriimtina man, savotiskas tabu, uzmusantis visa darbo zavesi... unsure.gif Tai net nezianau, kaip vertinu 4u.gif

Atnesu ir as pora nuotrauku is susitikimo. Ideja gime pamacius senai kazkieno pamista lelyte, apleista, susivelusia... Oras pasitaike kaip tik idejos ispildymui, bet galutini rezultata nzn kaip vertinu. Is vienos puses tai rezultatas butent toks kokio tikejaus - ideja igyvendinau, taip kaip norejau. Is kitos - gavosi toli grazu ne tipinis "grazutis" modelio portretas (nors to ir nesiekiau) ir matau klaidas... Vienu zodziu, palieku vertinti jums, labai lauksiu komentaru. Priminsiu tik, kad ta savaitgali buvo pirmasis mano zmoniu fotografavimo bandymas.

Leles
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiquitka: 18 birželio 2012 - 17:48
Labos wink.gif
Gal yra galinciu pora val pafotografuoti krikstynas Panevezyje 08.11?
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 06 18, 14:31)
nu as tai neistverciau tiek laiko..  gal tau paimt, nes as varau siandien i procentra? smile.gif atsiusciau pastu biggrin.gif

tiek to, gal po savaitėlės kokios paims jau, jeigu neišmetė tų juostų biggrin.gif bet laukt tikraaaaai tikrai sunku, bet kai kitaip nėra... biggrin.gif savaitgaliais procentras tai nedirba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 06 18, 16:36)
o ji tikrai ant kryžių gulinėjo ir ant paminklų sėdėjo?
Nors jaučiu nesvarbu ar tai darė ar ne. Man nepriimtinos fotosesijos kapinėse ir pan. Labai netgi nepriimtinos.
paskutinė foto šiaip gera, bet kadangi mačiau kitas flickr, tai tuo pat tampa ir ji atstumianti.

Na taip, sėdėjo ir gulėjo. Pradžioj ir man baugu buvo. Todėl ir rinkausi būtent šias kapines. Na, kiekvienam savo, ačiū smile.gif

Dėkui merginoms, už komentarus ir pagyrimus jau ir anskčiau rašiusioms smile.gif
Daugiau kapinėse nefotografuosiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 18, 18:24)

Visose nuotraukose kliuvo per didelis sublurinimas odos, jei orėta pasiekti ir žmogaus, kaip lelės efekto, tai nelabai įtikina smile.gif tamsoka, gal pirmoji visai nieko, tas nuėjimas keliu nelabai man žiūrisi. nežinau, jei man reikėtų kaip nors su lėle fotografuoti, tai keblumų tikrai kyltų, smagu, kad mėginai fotografuoti, laukiu dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 06 18, 19:04)
Daugiau kapinėse nefotografuosiu smile.gif

O kodel? Tikiuosi, ne del to, kad kazkam kitam tai nepriimtina ir tabu? Jei pati nebenori, tada kas kita...

As tai pvz nelabai suprantu, kodel fotografuoti kapinese yra tabu ir kodel tokios nuotraukos nepriimtinos... nesiekiu isprovokuoti diskusija, nes tikrai kiekvienam savo, tiesiog sikart labai nuosirdziai nesuprantu unsure.gif Gal kad uzaugau salia kapiniu, mociutes namas tik per keliuka buvo, tai as i tas kapinaites ir pasivaikscioti eidavau, ir su draugem slepyniu ten zaisdavom, ir pasedinedavom ant kapu... kazkaip jokio tabu niekad nebuvo, jokia prasme, ir niekas niekada nedraude. Ir baugumo jokio irgi nejauciau, niekada. Tokia sava vieta tos kapinaites man visada buvo, nors gal ir nenormaliai skamba ax.gif O ir siuo atveju - normali fotosesija, nei pusnuogiu modeliu, nei kokiu triuksmingu karnavalu, kaip suprantu, nebuvo... tai kas tokio nepriimtino? Nors ko as cia klausineju, kiekvieno musu tie tabu kitokie ax.gif Man pvz nejauku ir negera buvo ziureti i to Julie projekto nuotraukas, kur cia neseniai nuoroda buvo ideta - nors supratau, kam, kodel tai daryta, o nepriimtina, ir viskas... matyt takart mano vidinius tabu uzkabino... g.gif
Papildyta:
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 18, 17:24)

Man portretus sunkoka komentuoti, bet pirmosiose dviejose nuotraukose kazkas su apdirbimu kliuva, net negaleciau ivardyti, kas. Ir ka tureti sakyti tokia merginos veido israiska, man nelabai aisku, nesirisa viskas i viena istorija. O trecioji kazkuo patinka man.
Atsakyti

QUOTE(chiquitka @ 2012 06 18, 17:24)
Priminsiu tik, kad ta savaitgali buvo pirmasis mano zmoniu fotografavimo bandymas.

Leles

Man pirma foto labiausiai iš rodytų patiko...abi tokios susivėlusiais plaukais...tik gal JB būtų geriau? g.gif ir vis tik idėja kažkaip iki galo neaiški...gal per daug susigviešei kaip pirmam kartui - ir idėja pasirinkai, temą tokią labai konkrečią ir tuo pačiu pirmus portretukus darei...

antroje foto man kliuvo klonavimas ties plaukų linija, ji tokia nenatūrali, oda per daug išblurinta...vėlgi emocija nuotraukos, mintis man pasirodė nelabai aiški. Dar tas burbulas už modelio nugaros niočen
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 18, 20:20)
O kodel? Tikiuosi, ne del to, kad kazkam kitam tai nepriimtina ir tabu? Jei pati nebenori, tada kas kita...

As tai pvz nelabai suprantu, kodel fotografuoti kapinese yra tabu ir kodel tokios nuotraukos nepriimtinos... nesiekiu isprovokuoti diskusija, nes tikrai kiekvienam savo, tiesiog sikart labai nuosirdziai nesuprantu  unsure.gif  Gal kad uzaugau salia kapiniu, mociutes namas tik per keliuka buvo, tai as i tas kapinaites ir pasivaikscioti eidavau, ir su draugem slepyniu ten zaisdavom, ir pasedinedavom ant kapu... kazkaip jokio tabu niekad nebuvo, jokia prasme, ir niekas niekada nedraude. Ir baugumo jokio irgi nejauciau, niekada. Tokia sava vieta tos kapinaites man visada buvo, nors gal ir nenormaliai skamba  ax.gif O ir siuo atveju - normali fotosesija, nei pusnuogiu modeliu, nei kokiu triuksmingu karnavalu, kaip suprantu, nebuvo... tai kas tokio nepriimtino? Nors ko as cia klausineju, kiekvieno musu tie tabu kitokie  ax.gif Man pvz nejauku ir negera buvo ziureti i to Julie projekto nuotraukas, kur cia neseniai nuoroda buvo ideta - nors supratau, kam, kodel tai daryta, o nepriimtina, ir viskas... matyt takart mano vidinius tabu uzkabino... g.gif

jei tai tavo kryziai, gali gulet ir daryt ka nori, jei ne - tai bus viesosios tvarkos pazeidimas ir negerbimas kitu zmoniu.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 06 18, 20:12)
jei tai tavo kryziai, gali gulet ir daryt ka nori, jei ne - tai bus viesosios tvarkos pazeidimas ir negerbimas kitu zmoniu.

Tu cia rimtai? blink.gif Apie viesosios tvarkos pazeidima klausiu, nes del negerbimo - tai cia jau kiekvieno asmeninis supratimas, ir nebutinai tavo ar mano supratimas yra geresnis.
Atsakyti