Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2012 06 16, 23:55)
rolleyes.gif
i kaire neiciau, gerai cia nukropinta. kas rezia aki - tai ryskumo zona. po gailais. viskas atrodytu kitaip jei ji butu mazesne. nu velnias. butu tikrai nebloga foto.
22/52 (flickr yra jb variantas, man sis better, kaip jums?)

f5.6 cia, prizoominta, tai su mano objektyvu mazesnes nelabai ir isgausi, bet jau pakeliui 50tukas 1.4 bigsmile.gif, gal is jo kazka daugiau isspausiu bigsmile.gif Aciu!
Tavo man JB labiau patinka. Pamacius pagalvojau- GULBE TU, daugiau ir neturiu ka pridurt. Geru atostogu tau, lauksim ispudziu ir nuotrauku su dyyyyydeliaaais alaus bokalais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 17, 01:07)

oi oi oi oi oi oi oi biggrin.gif
Atsakyti
o kur dainų iliustracijos? Sutarėm, kad nereikia skubėti, bet labai užtempti taip pat negražu .
Dainų iliustravimui beliko viena savaitė.
Pradinę idėją, ar šiaip greitukinę, per savaitę pristatom visi, kas dar nerodė dainos iliustracijos.

Dėl paburbėjimų kažkuriam psl. Lengva burbėti, bet reik ir pačiam pirštą pajudinti.
Tarkim, kur savaitiniai žaidimai?
Ryt pirmadienis. Galvokit temą, iš kurios kažką ir išmoktumėt ir ryt startuokit. Be jokių gumos tempimų. Savaitė laiko vienai temai.
Kas pirmas parašys temą, tokia ir bus. Pasiūlęs temą, įsipareigoja pristatyti bent vieną foto.
Papildyta:
Jurzole, tavo foto spalvų reikia ir erdvės.

Maggie, man tik tonavimas nepatinka. Visa kita, atspindi tave. Turi kažką tokio, kas iš kitų išsiskiria. Na ir moki save fotografuoti. Rodos pati sau patinki nuotraukose, o tai svarbu, pateikiant foto žiūrovui. Nes labai aiškiai matosi (ne tavo foto, apskritai kalbu), kur žmogus susikaustęs, ne savam kailyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 17 birželio 2012 - 09:44
skaitau šią temą gana išsamiai ir nuolat.. ir iš ko gi Rytinę kavą prisimenu? Iš jau berods antro mega pazyzimo.. doh.gif

sorry, brangioji, bet išvis ne į temą pavarei dabar. nei kas prie Tavęs lindo, nei kas kas kur nors siuntė pasiskaityt ar pagooglint, tad tik pavarei tuščiais seną nuoskaudą hah.gif

baisu fotkes dėt? kodėl gi? kokios bėdos? bijai kritikos? ar tiesiog bile ką parašei, kas ant seilės užplaukė? nemanai, kad čia Tavo problema ir fobija, o kitos išvis ne prie ko?

ta mirštanti moteris ne foto menas? Tai kas yra menas Tau? ar sąrašas bus baigtinis? Pvz. norėtau.

štai, Tau daug klausimų uždaviau, dabar lauksiu atsakymų. kad tema gyva būtų smile.gif

Yvette, man gėda dėl dainos iliustracijos sad.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 17, 00:07)
Pakankamai paprasta, bet grazu man, grazus bokeh! Ti gal noretusi kad erdves gelem is abeju pusiu butu vienodai, dabar i viena sona labiau...

Aciu. Man nesinorejo, kad butu centruota - nors kvadratu apkirpus, gal butu ir nekliudes tas centruotumas.

QUOTE(chiquitka @ 2012 06 17, 00:07)
Trukt uz vadziu... ir vel is pradziu... doh.gif

drinks_cheers.gif Vakar buvau daug prirasiusi Rytinei Kavai, bet paskui istryniau, nes jau pabodo tos pacios diskusijos, juolab toks jausmas, kad zmogus nelabai nori girdeti, kas jam sakoma... rolleyes.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 06 17, 00:55)
22/52 (flickr yra jb variantas, man sis better, kaip jums?)

p.s. ryt isvarau savaitei i PL, i kalnus (prie cekijos sienos, kur eisiu alaus tai tikrai he he) atosogaut, nzn net kaip ten bus su ikvepimu, bet tikiuosi, kad neapleis ir parvesiu kokiu skaniu kasneliu akiai pradziugint biggrin.gif

Man j/b geriau, sitoj kazkoks keistai pilkas tonas.

Labai lauksiu skaniu kasneliu is kalnu bigsmile.gif As liepa i Slovakija i kalnus ruosiuosi, negaliu sulaukt... ax.gif

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 06 17, 09:12)
oi oi oi oi oi oi oi  biggrin.gif

biggrin.gif Taip ir atsiranda tam tikra reputacija... as irgi tave prisimenu tik kaip nuolat besiskundziancia, o nuotrauku - nelabai. Bet gal dar ne velu, a? 4u.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 06 17, 09:47)
Jurzole, tavo foto spalvų reikia ir erdvės.

Del erdves sutinku visiskai. Del spalvu... jei jau tu sakai, kad truksta (ta prasme, kad nedaug esu maciusi tavo spalvotu nuotrauku), tai gal tikrai g.gif Bet kad nedraugauju as siuo metu su spalvom - ka bedaryciau, man beveik viskas j/b graziau. Su j/b tonais ir pustoniais zaisti galiu be galo, su spalvom - niekaip schmoll.gif Tai neprievartauju saves, laukiu, kas cia issivyystys toliau is tos j/b manijos... ax.gif

Na ir kadangi cia vis tiek tylu ir tuscia, tai dedu dar dvi foto is j/b bijunu fotosesijos... ax.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 17, 10:22)
drinks_cheers.gif Vakar buvau daug prirasiusi Rytinei Kavai, bet paskui istryniau, nes jau pabodo tos pacios diskusijos, juolab toks jausmas, kad zmogus nelabai nori girdeti, kas jam sakoma...

biggrin.gif Taip ir atsiranda tam tikra reputacija... as irgi tave prisimenu tik kaip nuolat besiskundziancia, o nuotrauku - nelabai. Bet gal dar ne velu, a?  4u.gif

Na ir kadangi cia vis tiek tylu ir tuscia, tai dedu dar dvi foto is j/b bijunu fotosesijos...  ax.gif

drinks_cheers.gif

*****, nu kodėl jb? biggrin.gif pvz., antroje apie vieną dalyką tegaliu galvoti - kokios spalvos burbuliai ir žiedai..
Atsakyti
uh temikė pagyvėjo ...tik gaila, kad ne nuotraukomis, o pezalais/skundalais

QUOTE(Jurzole @ 2012 06 17, 10:22)
Na ir kadangi cia vis tiek tylu ir tuscia, tai dedu dar dvi foto is j/b bijunu fotosesijos...  ax.gif

man antra faina labai, bokeh veža wub.gif kai čia tokį pagavai? g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 17 birželio 2012 - 10:28
QUOTE(gotte @ 2012 06 17, 10:28)
uh temikė pagyvėjo ...tik gaila, kad ne nuotraukomis, o pezalais/skundalais
man antra faina labai, bokeh veža wub.gif kai čia tokį pagavai? g.gif  bigsmile.gif

jo, kas per objektyvas? suka gražiai..
Atsakyti
einu ta proga kokią foto paredaguosiu...seniai čia ką bedėjau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 06 17, 10:47)
o kur dainų iliustracijos? Sutarėm, kad nereikia skubėti, bet labai užtempti taip pat negražu .

blush-anim-cl.gif Tikrai gėda.. Tiek užtempiau. verysad.gif Viskas, po savaitgalio jau pristatysiu.

Maggie, na, man visada patinka tavo auto tvyrančios nuotaikos. Ne tušti jie, kalba. rolleyes.gif

Jurzole, paskutinėje foto aš noriu spalvų. Gražiai ten viskas sudėliota. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 06 17, 10:25)
*****, nu kodėl jb? biggrin.gif pvz., antroje apie vieną dalyką tegaliu galvoti - kokios spalvos burbuliai ir žiedai..

QUOTE(gotte @ 2012 06 17, 10:28)
man antra faina labai, bokeh veža wub.gif kai čia tokį pagavai? g.gif  bigsmile.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 06 17, 10:29)
jo, kas per objektyvas? suka gražiai..

QUOTE(Ka @ 2012 06 17, 10:43)
Jurzole, paskutinėje foto aš noriu spalvų. Gražiai ten viskas sudėliota.  bigsmile.gif

Aciu smile.gif Nu bet kokios jus raganos... doh.gif biggrin.gif OK, atnesu spalvota... nors man atrodo, kad nesusitvarkiau su spalvom (o gal su ekspozicija?), truksta kazko joje unsure.gif

user posted image

Koks objektyvas? Taigi mano pigusis stebuklingasis 50-tukas bigsmile.gif Tik ant ff uzsuktas (geris koks, kai nebereikia ant sienos lipti, nes erdves staiga ima uztekti thumbup.gif), bet nemanau, kad nuo to bokeh kokybe pasikeistu? g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, jau kuris laikas skaitinėju jūsų temą su mintim, kad kada nors pramokusi fotografuoti galėčiau prisijungti prie jūsų pašnekesių. Atlikau pirmąjį namų darbą, būtų labai smagu išgirsti ar reikiama linkme judu smile.gif

user posted image
Atsakyti