Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2012 06 14, 13:08)
bet kodel tai turi tapti tavo galvos skausmu? smile.gif dovana per prievarta? wtf? smile.gif

ilgai reiktų pasakoti kas kur kaip ir kodėl. Bet taip, man tai mielas galvos skausmas, nes norisi, kad visi turėtų po foto, kuri, visų pirma, vaikams ir patikti turėtų.
Šiandien jau susitariau ir perdarėm, turės ir toji panelytė sau foto.
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 14, 16:24)

Atnesu viena nuotrauka. Noreciau kritikos. Jeigu pati dabar fotografuociau dar karta, deciau puse zingsnio i kaire tikriausiai, nes cia jau gerokai pacropinta versija, originale modelis per viduri doh.gif ...
[img]http://farm8.staticflickr.com/7212/7371684684_168c0148e1.jpg[/img

Cia daug sharpo deta?
Atsakyti
Aš visai neseniai susidūriau su paaugle, kuri nenorėjo fotografuotis, bet ten nebuvo bėdos, prisikalbinau kiek reikėjo. Jos draugė turi visai padorų veidrodį.
Tai Yvete, dabar galvoju... Gal vis tik vaikai pasikeitė, gal jiems tai nebelabai svarbu? Kai viskas taip tapo prieinama.
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 06 14, 20:31)
Cia daug sharpo deta?

Ne, tik siek tiek. Flickeris labai uzsarpina paskutiniu metu pastebejau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 06 14, 22:31)
Tai Yvete, dabar galvoju... Gal vis tik vaikai pasikeitė, gal jiems tai nebelabai svarbu? Kai viskas taip tapo prieinama.

kai tokiems kaip mums, kur viskas ranka prieinama, dovanoju fotosesiją, sau galvos nesuku patiks ar ne.
Bet juk ne visiems viskas ranka prieinama. Bet ši tema juk ne apie tai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 14, 17:19)
Noisy, maciau tavo foto FB, saunuole, kelk jas cia, tokiomis didziuotis reikia smile.gif

drinks_cheers.gif
taip svelniai bauginancios foto smile.gif lb patiko ir man, spaudziu desine Noisy 4u.gif

labas.
Atsakyti
Kas nutiko, kad tokia tyla temoj? Flickre nuotrauku yra, o cia tuscia... ax.gif Naujokes, ir tos issibegiojo g.gif

As siandien vel bijunus kankinau... bet pasidaviau po kurio laiko. Truko ideju, gal ir sviesos grazios truko, ir isvis, nesigauna man nieko su tais bijunais - o jie man tokie grazus ax.gif Sitas kadras vienintelis, kuri dristu rodyti...

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 16, 23:18)
Naujokes, ir tos issibegiojo  g.gif

Skaitom mes, skaitom. O senbuves kai jau seniai nebe pradziamoksles, o visiskai pazenge, tai ir mes ir neisipaisom. Cia jau nebe pradziamokslis, o buvusio pradziamokslio chebra ax.gif
Buna, kad paklausi kazko pradziamokslisko, o atsakymas: gi pasiskaityk, pasigoogling, info pilnas internetas, mazdaug, kaip cia dar galim klaust tokiu paprastu dalyku g.gif
Nesupykit, bet kita tema pazengusiems, tai kam ji skirta, ant kiek pazengusiems? Nes cia pradziamoksliuose bendrauja, kas jau savo tinklapius foto turi, vestuves fotografuoja g.gif
As nieko pries neturiu pries nieka, tik padekit susigaudyt, prasau 4u.gif , nes jau baisu cia ka ir berasyt ar foto bedet. As asmeniskai nesuprantu foto nespavotos geles, bet cia jau tiesiog mano skonis... ar kur buvo nuoroda mirstancios moters, jo menas turbut g.gif ... galvoju jei buciau savo mirstancia mama nuo vezio prifotkinus ir cia foto ikelus, kazi kokiu komentaru buciau sulaukus...
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 16, 22:18)
As siandien vel bijunus kankinau... bet pasidaviau po kurio laiko.

Man gana sunku vertinti tokias foto, nes pati daugiau prie portretų, bet man kliūna būtent vazelės lietimasis į foto kraštą...negražiai...arba tada palikti vietos daugiau arba kirpčiau...aišku, čia ne taisyklė...gal skonio reikalas, nežinau, bet man daiktai besiremiantys į nuotraukos kraštą dažniausiai nelabai patinka.

rytine kava, nesinori vėl plėsti diskusijos apie meną, bet truputis fotografijos istorijos pasiskaitymo, truputis pasiskaitymo apie fotografijos žanrus priduotų daugiau supratimo, suvokimo... 4u.gif tada ir žiūrėtum į kitų foto kitaip... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 06 16, 22:45)
As nieko pries neturiu pries nieka, tik padekit susigaudyt, prasau 4u.gif , nes jau baisu cia ka ir berasyt ar foto bedet. As asmeniskai nesuprantu foto nespavotos geles, bet cia jau tiesiog mano skonis...

Aciu uz komentara mirksiukas.gif Man spalvotos geles labai patinka, bet sitoji gal tiesiog nera pakankamai idomi, kad priverstu pamirsti spalvu trukuma... ax.gif

O del temu tai tu teisi, tema pazengusiems jau senokai numire, turbut del to pazengusios pasiliko cia. Bet tai juk netrukdo naujokems isilieti i tema,o bendrauti ir tarpusavyje galima, su kitom naujokem, jei jau atrodo, kad bendros kalbos su senbuvem nera mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2012 06 16, 23:29)
Man gana sunku vertinti tokias foto, nes pati daugiau prie portretų, bet man kliūna būtent vazelės lietimasis į foto kraštą...negražiai...arba tada palikti vietos daugiau arba kirpčiau...aišku, čia ne taisyklė...gal skonio reikalas, nežinau, bet man daiktai besiremiantys į nuotraukos kraštą dažniausiai nelabai patinka.

Nu va, visos klaidos sugrizta bumerangu... cool.gif Originalas atrode taip:

user posted image

Nepatikesit, bet tik jau sutvarkiusi nuotrauka, pastebejau kampe objektyvo dangteli... kaip, kada, is kur jis ten atsirado, kaip as nesuziurejau, bala zino... doh.gif Man jis kliuvo, nuklonuot graziai nesugebejau, tai nukirpau. Dar daugiau kerpant atrode, kad erdves nelieka visai, bet dabar matau, kad tikrai ne pati geriausia varianta pasirinkau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 16 birželio 2012 - 23:40
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 16, 21:18)
As siandien vel bijunus kankinau... bet pasidaviau po kurio laiko. Truko ideju, gal ir sviesos grazios truko, ir isvis, nesigauna man nieko su tais bijunais - o jie man tokie grazus  ax.gif  Sitas kadras vienintelis, kuri dristu rodyti... 

Pakankamai paprasta, bet grazu man, grazus bokeh! Ti gal noretusi kad erdves gelem is abeju pusiu butu vienodai, dabar i viena sona labiau...

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 06 16, 21:45)
Skaitom mes, skaitom. O senbuves kai jau seniai nebe pradziamoksles, o visiskai pazenge, tai ir mes ir neisipaisom. Cia jau nebe pradziamokslis, o buvusio pradziamokslio chebra  ax.gif
Buna, kad paklausi kazko pradziamokslisko, o atsakymas: gi pasiskaityk, pasigoogling, info pilnas internetas, mazdaug, kaip cia dar galim klaust tokiu paprastu dalyku  g.gif
Nesupykit, bet kita tema pazengusiems, tai kam ji skirta, ant kiek pazengusiems? Nes cia pradziamoksliuose bendrauja, kas jau savo tinklapius foto turi, vestuves fotografuoja g.gif
As nieko pries neturiu pries nieka, tik padekit susigaudyt, prasau 4u.gif , nes jau baisu cia ka ir berasyt ar foto bedet. As asmeniskai nesuprantu foto nespavotos geles, bet cia jau tiesiog mano skonis... ar kur buvo nuoroda mirstancios moters, jo menas turbut g.gif ... galvoju jei buciau savo mirstancia mama nuo vezio prifotkinus ir cia foto ikelus, kazi kokiu komentaru buciau sulaukus...

Trukt uz vadziu... ir vel is pradziu... doh.gif
Nesuprantu tokio poziurio, mat negerai, kad sena chebra cia sedi... doh.gif Naujoke turi galimybe semtis patirties is tu, kurie "savo puslapius turi ir vestuves fotografuoja" ir tai blogai blink.gif O tai ka tu cia viektum viena pati dabar, ar 2-3-4se su tokiom paciom zaliom? Sedetumet ir liaupsintumet viena kita? Is ko mokintumeis, is ko tobuletum, kas privestu susimastyti apie "mena/nemena", kas padetu prapliesti poziuri, ismokytu matyti klaidas savo ir kitu nuotraukose? g.gif
Ir lygtais niekas nedraude kurti naujos temos, pazymetos "tik tom, kas neturiu savo puslapiu ir nefotografuoja vestuves" mirksiukas.gif
Del klausimu - tai paprasta - kai is klausimo matyt, kad zmogus kazkiek pats bande gilintis ir ieskoti info, tai atsakyma visa laika gaus, o kai yra prasoma iskramtyti ir ant liekstutes padeti , tada jau sorry. Ir tai ne is piktumo, o is to, kad paciam panagrinejus, supratimas ateina gilesnis ir greiciau.
Del isipaisimo - tik nereik lialia, taip sakant, svarbu noro butu, daugiau cia nieko nereik schmoll.gif Nori isiliet- visada isliesi, o jeigu noras tik, kad visi imtu aplink sokineti, tai tada vel gi - sorry, kaip ir bet kuriam kolektyve. O del baimes, nu ka padarysi, sedekit bijokit. Nesamone kazkokia - jeigu noriu, tai darau, bendrauju, rodau; jeigu reik paskatinimu is salies, reskia blogai noriu. Jeigu niekas neatkreipia demesio, pamastau kodel, ir toliau "dirbu" tam, kad ta demesi atkreipt, jeigu jau man jo taip reikia.
Pakankamai tylu temoj, tai kodel nesinaudojus proga? ko nebendrauti, ko neklausineti, ko nedeti nuotrauku ir neprasyti komentaru, kol nera "stipriu" nuotrauku, kurios galetu tavo nuotraukas palikti be demesio, ko nebendrauti su kitom naujokem, jeigu jau su "senbuvem" nera apie ka? Kodel, jeigu neaisku kodel cia dedamos kad ir mirties nuotraukos, nepasidalinti savo nuomone, jausmais, kurios jos sukele, kodel nepaklausti ka mato kitos?...
Beje, nuotrauku tavo neatsimenu nei vienos, o skundies engiama jau ne pirma karta mirksiukas.gif Buk paprastesne mirksiukas.gif
Balionas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiquitka: 17 birželio 2012 - 00:21
QUOTE(brumbrumai @ 2012 06 14, 14:13)
manau, kad jus cia probleminat kaip reikiant smile.gif

rolleyes.gif
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 14, 16:24)
Atnesu viena nuotrauka. Noreciau kritikos. Jeigu pati dabar fotografuociau dar karta, deciau puse zingsnio i kaire tikriausiai, nes cia jau gerokai pacropinta versija, originale modelis per viduri doh.gif ...

i kaire neiciau, gerai cia nukropinta. kas rezia aki - tai ryskumo zona. po gailais. viskas atrodytu kitaip jei ji butu mazesne. nu velnias. butu tikrai nebloga foto.
QUOTE(noisy-B @ 2012 06 14, 17:45)
Čia SBM siūlė išmėginti pažaisti su šviesa, tai pažaidžiau smile.gif Ačiū  ax.gif

patinki man. nice. mokaisi. grazu ziuret.
p.s. su mocais fs man siaip sau.

ajajaj. as labai veluoju. labai stebgiuos nesusimaut, noriu pabaigt (nors tik ipusejau) projekta.

22/52 (flickr yra jb variantas, man sis better, kaip jums?)
user posted image

p.s. ryt isvarau savaitei i PL, i kalnus (prie cekijos sienos, kur eisiu alaus tai tikrai he he) atosogaut, nzn net kaip ten bus su ikvepimu, bet tikiuosi, kad neapleis ir parvesiu kokiu skaniu kasneliu akiai pradziugint biggrin.gif
cheerZ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 17 birželio 2012 - 01:01