Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(chiquitka @ 2012 06 13, 17:10)
Siaip planuoju pirkti Zenituka kartu su objektyvu, o kadangi man labai patinka kaip Helios piesia idomu ir ar yra galimybe uzsideti ant Nikon D5100 pazaidimams?

yra, ieskok m42 adapterio nikonui. Atkreipk demesi, kad jei nori fokuso i begalybe, ziurek kad su korekciniu lesiu butu. Iekok ebay "m42 nikon infinity focus" kazka tokio.
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 06 13, 20:04)
aš naudoju ant canon 5d mark II,(ant pilno kadro prie begalybės kabina veidrodi, todėl reikai būt atsagiems)

va va, kažkada domėjaus šiuo klausimu. tai taip išeina, kad negalima fotografuojant su mark'u + helios'u į begalybę fokusuot išvis?
Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2012 06 13, 19:53)

kažkada senai senai buvau numetus nuorodą smile.gif patiko man. world press photo 2011 albume buvo publikuota šita serija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2012 06 13, 20:21)
va va, kažkada domėjaus šiuo klausimu. tai taip išeina, kad negalima fotografuojant su mark'u + helios'u į begalybę fokusuot išvis?
Papildyta:

kažkada senai senai buvau numetus nuorodą smile.gif patiko man. world press photo 2011 albume buvo publikuota šita serija smile.gif

prieš tai daug skaičiau ir klausinėjau ar taip būna ar ne, tai net čia man buvo paaiškinta kad kvailysčių prisikaitau ir bereikalo vėjus keliu, bet dabar kalbu iš savo patirties, tai ties begalybe ir dar vienu žingsiu (atgal ar į prieki net nežinau kaip čia parašyt) kliūva veidrodis, pirkau jau storesni adapteri kuris išorėj matosi, matavau kažkada koks storis, bet net nepamenu dabar g.gif gal 1,4
Vieni rašo kad nekliūva veidrodis, kiti kad kliūva... Kol nebandžiau labiausiai bijojau kad paty veidrodi kliudys kai fokusuosiu i begalybe, bet viskas nutinka tik tada kai mygtuką paspaudžiu, tuo metu veidrodis pakimba ir nenusileidžia kol fokuso nepakeiti, daugiau taip nebebadžiau kad nesugadinčiau smile.gif. Rašo kad nudildina ten galo daly, bet pažiūrėjau kad jis ten metalinis tai dildant šiuklių kiek, o ir kruopštumo keik reikai kad stiklo nekliudyt, tai va tokia mano patirtis smile.gif Nebent dar storesni adapteri bandyt ieškot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 13 birželio 2012 - 21:20
QUOTE(vienintelė @ 2012 06 13, 21:20)
Vieni rašo kad nekliūva veidrodis, kiti kad kliūva... Kol nebandžiau labiausiai bijojau kad paty veidrodi kliudys kai fokusuosiu i begalybe, bet viskas nutinka tik tada kai mygtuką paspaudžiu, tuo metu veidrodis pakimba ir nenusileidžia kol fokuso nepakeiti, daugiau taip nebebadžiau kad nesugadinčiau smile.gif. Rašo kad nudildina ten galo daly, bet pažiūrėjau kad jis ten metalinis tai dildant šiuklių kiek, o ir kruopštumo keik reikai kad stiklo nekliudyt, tai va tokia mano patirtis smile.gif Nebent dar storesni adapteri bandyt ieškot

Bet cia taip buna tik tada, kai naudoji Helios su ff, tiesa? Ta prasme, su cropu jokiu panasiu problemu nekiltu? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 13, 23:04)
Bet cia taip buna tik tada, kai naudoji Helios su ff, tiesa? Ta prasme, su cropu jokiu panasiu problemu nekiltu?  unsure.gif

Man nekyla. smile.gif Kalbu apie crop'ą.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 06 13, 19:53)
Dalinuosi šiandien pamatyta nuoroda...kažkas gal matęs bus...

čia

ech geriau ir buciau neziurejus verysad.gif tiek zliumbiau kad siaubelis kaip miegot dabar eit doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 13, 22:04)
Bet cia taip buna tik tada, kai naudoji Helios su ff, tiesa? Ta prasme, su cropu jokiu panasiu problemu nekiltu?  unsure.gif

Nekyla. Aš mėgstu fokusą pasukiot, bet niekas ten nieko nekabina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 13, 22:04)

su cropu tokių problemų nėra, ten veidrodis toliau nei pas ff
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 06 14, 02:46)
ech geriau ir buciau neziurejus verysad.gif  tiek zliumbiau kad siaubelis kaip miegot dabar eit  doh.gif

Man tai baisu cool.gif .
Atsakyti
Laba,

vakar vaikus fotkinau. Jetau, nebenoriu niekad tokių paauglių fotkint, kokią vakar reikėjo. Bandžiau aiškinti, kad ši foto bus jai, dovana, kaip ir kitiem vaikams. Kad jai tikrai nebus smagu turėti tokią, kokią ji mane verčia daryti doh.gif Ryškiai ne nuotaikoj buvo. Atsisėdo ant kėdės ir su tokia panieka žiūrėjo doh.gif Ir ką ir nufotkinau. Šiandien eisiu vėl, tai užklausiu ar nuotaika nepasikeitė. Gaila būtų tokią dovanoti. Kai kuriem tai vienintelės foto padarytos šiais metais, vienintelės ir liks. Be ryšio, kai ta vienintelė tokia baisi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 14 birželio 2012 - 09:40
QUOTE(Yvette @ 2012 06 14, 10:39)
Laba,

vakar vaikus fotkinau. Jetau, nebenoriu niekad tokių paauglių fotkint, kokią vakar reikėjo. Bandžiau aiškinti, kad ši foto bus jai, dovana, kaip ir kitiem vaikams. Kad jai tikrai nebus smagu turėti tokią, kokią ji mane verčia daryti  doh.gif  Ryškiai ne nuotaikoj buvo. Atsisėdo ant kėdės ir su tokia panieka žiūrėjo  doh.gif  Ir ką ir nufotkinau. Šiandien eisiu vėl, tai užklausiu ar nuotaika nepasikeitė. Gaila būtų tokią dovanoti. Kai kuriem tai vienintelės foto padarytos šiais metais, vienintelės ir liks. Be ryšio, kai ta vienintelė tokia baisi.

bet kodel tai turi tapti tavo galvos skausmu? smile.gif dovana per prievarta? wtf? smile.gif
Atsakyti
As irgi jautriai kazkaip reaguoju i tokius dalykus. Neseniai savo klecka norejau nutraukt su lopselio grupe. Nors vaziavau ir veziau savaji i darza vien siam reikalui, tas uzsispyre ir nejo sestis su visais smile.gif turiu grupes nuotrauka be savojo klecko smile.gif ai, ir siaip kazkas baisaus ten buvo. Kol tie maziai kazkuo neuzsieme, tol visi bele kaip isejo, vienas isiziojes, kita nosi krapsto smile.gif trecias i batus ziuri. Jau veliau, kai jie koncertavo, pavyko normalesniu kadriuku padaryti.

Siandien turejau malonuma iamzinti kolegas grupinese nuotraukose smile.gif saule niekadeja taip man viska gadino smile.gif dabar jau niaukias, bet dabar jau antrakart neberinksi visu i kruva smile.gif bet is esmes, tai patiko man toks uzsiemimas wink.gif zmones atejo pasipuose ta proga, su uniformomis smile.gif daug kas su direktoriumi norejo nusifotografuoti smile.gif bet nemazai ir atostogaujanciu tokiu metu. Tad FS mastom pakartoti rudeni. O kol kas skubiai bent tokiu reikejo smile.gif
Atsakyti