Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(jlclove @ 2012 06 09, 14:20)
va cia tai bent bigsmile.gif sveikinu su dovana ir turbut su gimtadieniu, jei teisingai supratau 4u.gif gal greitu laiku nauja kelione nusimato biggrin.gif ? labai jau norisi tu 'nauju' kadru pamatyti

Aciu smile.gif Ne, gimtadienis balandi buvo... bet dovana tik dabar gavau smile.gif Keliones tai pas mane visada kokiems metams i prieki suplanuotos, bet iki Kaledu nieko rimto nenusimato... ax.gif

Nauju rodomu kadru nelabai turiu (fotografiniai sugebejimai, deja, nepagerejo isigijus geresni fotika... cool.gif ) Va siandien truputi pazaidziau sode (cia su kitiniu zoomu, EF 24-105 mm, f/4, norejau ismeginti). Pati nuotrauka, zinau, nieko ypatingo, man tiesiog idomu buvo, kokia technine kokybe gausis. Cia 105 mm zoom, ir paskui dar gerokai apkirpta.

user posted image

Ryt, jei bus grazi diena, eisiu su 50-tuku i gelynus. Gaila, mano makro objektyvas EF-S, netinka ant ff... cool.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 06 09, 18:38)
is paskutines ishryshkintos juostukes.

Juodai baltos man visos trys patinka. O jau ta Sofija, tokia aristokrate... biggrin.gif
Atsakyti
Maggie, man tools'ai labai patikti (noretau ju ir spalvota varianta pamatyt) ir katinas 4u.gif
Jurzole super bigsmile.gif Kaip graziai brezia vaizda..ir kvietkas man labai labai prie sirdies wub.gif

Pagal ignora ir patirti sioje temoje sprendziu, kad kazka negerai nudirbau su ND. Kas negerai skelkit, netylekit, nes tylejimas zudoooo biggrin.gif Einu i svecius, gaila paslakti negaliu. Gero vakaro damos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Peonyblossom @ 2012 06 09, 20:06)
* Jurzole super  bigsmile.gif  Kaip graziai brezia vaizda..ir kvietkas man labai labai prie sirdies  wub.gif

**Pagal ignora ir patirti sioje temoje sprendziu, kad kazka negerai nudirbau su ND. Kas negerai skelkit, netylekit, nes tylejimas zudoooo  biggrin.gif Einu i svecius, gaila paslakti negaliu. Gero vakaro damos  mirksiukas.gif

* Aciu smile.gif

** Tai kad temoje siaip ar taip tylu... smile.gif Man tai labai sunku vertinti WB namu darbus, todel dazniausiai patyliu. O pas tave dar toks margumynas kadre - butu vienas baltas objektas vienspalviam fone, butu paprasciau ivertinti. Dabar man pvz atrodo kad custom dienos sviesoj melynuoja, bet nesu tikra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 06 08, 14:16)
o čia rimtai VAU fotosesija?  blink.gif
man tai baisi ji.
ta spalvota doh.gif
jb fs dar nieko.

Gal ne taip susakiau, VAU yra merginos drąsumas, o tas "fotosesija VOU", tai turėjau omeny - vau, šokiruojanti. J/b labiau patika, kas be ko, o spalvota - mano nuomone - per gašli, nors yra dvi foto, kur man patinka smile.gif Bet kaip manau, kad būtent to pocejus ir norėjo, šokiruoti.

rG. -> kažkada žiūrėjau full frame [nebepaneu kokie būtent modeliai] "canon vs nikon" ir ten man žiauriai keista buvo dėl ISO, kad Canon'as vežė daug, o nikonas - mažai.
Portretas - man baisiai nepatinka šešėliai ir jų perėjimai. Labai atrodo murzina, man taip būna, dievagojuosi - kaip dbr tvarkyti. Iš kart krito į akis pas tave. Antras portretas patiko labai. Ir trečioji foto užkabino. Labai graži mergytė. O trečiosios bokeh - fantastiškas! Tiesa, pirmojoj žvilgsnis merginos nokautavo, bet tie šešėliai... ant veido lyg nieko, bet jau rankų...

jlclove -> o, bent vienas pastebėjimas toks neigiamas - ačiū. O tai ką daryti, aš šiaip ją visur hudinau :/ apkūnoka mergaitė pasitaikė... bet faina labai ir simpatiška bent jau man smile.gif

Peonyblossom -> pirmą [dienos apšvietimas užskaityčiau], o antrojo ne.... Kodėl taip gelsva, bent jau mano sesės pc rodo smile.gif O jau tų saldainiukų tai užsimaniau, man jie žiauriai patinka smile.gif

Maggie -> nežinau,kurioms čia adresavai, ryškiai ne man matyt, bet atsisiųsiu ir aš ax.gif
iš foto, tik tools patiko, aišku lilac spalvos jėgiškos, bet pats alyvų pateikimas toks standartinis smile.gif

Jurzole -> kietas fotikas, bet foto nepatiko ir nematau čia skirtumo smile.gif net vyrui papasakojau, kokie visgi būna kitų vyrai biggrin.gif

Man tai galvos skausmas, pakvietė būti liudininkais... piršlių nebus, muzikantai bus, mes turėsim vesti, katastrofa :/
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 06 09, 21:04)
Jurzole -> kietas fotikas, bet foto nepatiko ir nematau čia skirtumo smile.gif net vyrui papasakojau, kokie visgi būna kitų vyrai  biggrin.gif

Del nuotraukos sutinku, normali kasdiene, ir tiek smile.gif O skirtumas gal man tiesiog geriau matosi, kai turiu ekrane salia dvi nuotraukas, cropo ir ff. Ne esme, aisku, tas skirtumas, ir ne jis nuotrauka padaro gera, o vis delto... jauciu, dulkes dabar mano vargsas cropas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 09, 22:27)
Del nuotraukos sutinku, normali kasdiene, ir tiek  smile.gif O skirtumas gal man tiesiog geriau matosi, kai turiu ekrane salia dvi nuotraukas, cropo ir ff. Ne esme, aisku, tas skirtumas, ir ne jis nuotrauka padaro gera, o vis delto... jauciu, dulkes dabar mano vargsas cropas  cool.gif

Eik tu, kietai, išnaudok savo monstrą dbr smile.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 06 09, 21:04)
rG. -> kažkada žiūrėjau full frame [nebepaneu kokie būtent modeliai] "canon vs nikon" ir ten man žiauriai keista buvo dėl ISO, kad Canon'as vežė daug, o nikonas - mažai.

Bet ar tu matei tuose testuose, kad nikonas apskritai šviesesnis nuo pradžių ą tuose testuose, tik nuo kažin kelintos vietos ten lenkia. Žodžiu neįtikino manęs tie testai - 25 t iso, wtf? kam man to. Kam reikia, tas turėkit, aš tikrai nesiginčysiu.

Maggie, įdomu 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(Maggie @ 2012 06 09, 18:38)
visishkai pritariu.
kazkaip man tas Pocejus kuo toliau, tuo prasciau.

ir dar - mane labai pralinxmino ir pozityviai nuteike (ziurejau ta "Mirror Mirror", kartais megstu pasakas) --> http://www.youtube.c...h?v=oUi-2353PHo

o kai kuriom labai patariu - "We need to talk about Kevin" IMDB

dailininkė man patiko su toolsais smile.gif

dėl filmų. Mirror Mirror fainas, prisijuokiau daug smile.gif popsas toks vakarinis..
o we need to talk about Kevin - superinis.
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 06 10, 10:41)
Žodžiu neįtikino manęs tie testai - 25 t iso, wtf? kam man to. Kam reikia, tas turėkit, aš tikrai nesiginčysiu.

Studijiniam darbui tikrai nereikia, portretams apskritai turbut irgi ne, kaip ir peizazams smile.gif Bet pvz reportazininkams tai, galvoju, turetu praversti tam tikrom salygom, kai apsvietimas labai nekoks, trikojo nepastatysi, blykste irgi nelabai panaudosi... Nors gal jie tik su sviesiais fiksais fotografuoja? g.gif Na o man tai kelionese pravers, esu tikra - kai nesiojiesi su savim tik viena kelionini zooma, visi tie techniniai triukai kartais labai naudingi buna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 10, 12:04)
Studijiniam darbui tikrai nereikia, portretams apskritai turbut irgi ne, kaip ir peizazams  smile.gif Bet pvz reportazininkams tai, galvoju, turetu praversti tam tikrom salygom, kai apsvietimas labai nekoks, trikojo nepastatysi, blykste irgi nelabai panaudosi... Nors gal jie tik su sviesiais fiksais fotografuoja?  g.gif Na o man tai kelionese pravers, esu tikra - kai nesiojiesi su savim tik viena kelionini zooma, visi tie techniniai triukai kartais labai naudingi buna smile.gif

nežinau, vakar mano K5 visur išnešė. Gal kažkiek norėjos, bet užteko šiaip jau. O spaudos fotografai dirba su blykstėm. Šiaip nuppirkau ir SB910 dėl viso ko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 10 birželio 2012 - 12:34
Labas dienas smile.gif
Senokai berasiau ka, tik paskaitau, paziuriu nuotraukas, pasigroziu.
Preita savaitgali 3 dienas praleidau susitikime su vietiniais lietuviais - fotografijos entuziastais - tai gryzus toks informacijos pertelkius buvo, kad iki siol rusiuoju smile.gif Siaip labai idomu ir naudinga su bendraminciais buvo praleisti laika, noriu dar smile.gif Susitikimo tema buvo - portretas, tai pirma karta gavau pafotkint zmones bigsmile.gif, fotkinom lauke prie senu griuvesiu, kita diena studijoje, tai nauju potyriu milionas. Butinai parodysiu ka pridirbau, kai bus galima.
Jurzole, negaliu nepasveikint su tokiom dovanom bigsmile.gif
Is nuotrauku paliko ispudi rG portretukai ir noisy-b paskutine fs graziu spalvu pasirode. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 10, 13:24)
Preita savaitgali 3 dienas praleidau susitikime su vietiniais lietuviais - fotografijos entuziastais - tai gryzus toks informacijos pertelkius buvo, kad iki siol rusiuoju  smile.gif

Oho, net trys dienos... tikrai smagu smile.gif Lauksim nuotrauku mirksiukas.gif

Nespalvota vasara:

user posted image

user posted image

Ar labai nusizaidziau? unsure.gif Kazkodel pastaruoju metu visas nuotraukas norisi versti i j/b, ir vis ieskau ribu, kaip galima versti, o kaip geriau nereikia. Jei visai be rysio, tai sakykit, nes as jau pati susipainiojau - lyg ir patinka, bet is kitos puses, lyg ir atrodo, kad persistengiau... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 10 birželio 2012 - 14:23