Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 06 11, 07:42)
galima. Jeigu mulčiuosite pastoviai ir turėsite pakankamai mulčio, tai neišsiplės. O jeigu ir koks vienas kitas išlįs pro mulčių, tai labai lengvai išrausite.

ačiūsmile.gif
Atsakyti
Na,mano morkos,burokėliai iš proto ėjo pernai,kaip apsipatenkinę mulčium buvo bigsmile.gif Gigantiškas derlius buvo thumbup.gif Ypatingai dideli buvo,kurie prie lentų augo (mediena gi irgi kaip mulčius,tik labai letai procesas vyksta,bet matomai gavo naudingų medžiagų ir iš jų).Dabar visur prie lentų grybukai auga.kaip suprantu,tai gerai. Žiūrėsim,kaip šiemet viskas augs.
Svogūnai daugiagalviai nebuvo patenkinti.Bet viengalviai irgi iš proto ėjo.Jiems pasiteisino.
Aš mulčiuoju viską beveik.Apart ridikams ir salotoms nedėjau nieko,tik atitraukus mulčių pasėjau ir palikau.
Atsakyti
Atnesu pirma savo mulciuoto darzo "derliu" biggrin.gif (neskaitnat svogunu laisku). Paseti praskleistose tarp mulco eilutese, beveik nelaistyti-uzaugo grazus ir skanus thumbup.gif Grazesni sitie laukiniai, nei pirmieji is siltnamio. Kolkas sakau, kad mulcas jiems patiko good.gif
Zirniai tie keli pirmieji prazydo lotuliukas.gif
Rukola tuoj valgysim ir kelias braskes smile.gif (nuroviau tas kur zadejau, liko mulce tik kokia 12 krumeliu velyvesniu, ragavom tik is pleveles kolkas -siemet sodintu).
Ir rytoj pirma siltnaminiu agurku derliu skinsiu (ten apmulciuoti jie ne nuo pasodinimo, truputi veliau).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 11 birželio 2012 - 18:13
QUOTE(Elar @ 2012 06 11, 19:03)
Atesu pirma savo mulciuoto darzo "derliu"  biggrin.gif

thumbup.gif LABAI ŠIEMET JIE GERAI UŽDERĖJOPAS MUS, KAIP NIEKAD mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 06 08, 10:50)
Ryt varau  į sodybą!!!  bigsmile.gif Gaila, nėr kur normaliai pernakvot, su malonumu likčiau  cool.gif [/color]

Na kai šiltos naktys tai vis vien gal kur galima įsitaisyt. Mes taip pat padoriai neturim kur, bet vis vien nakvojam. Nes neapsakomas malonumas ryte gerti kavą ir gėrėtis vaizdais, ramybe..... thumbup.gif
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 10, 21:32)
pas mane viskas uzmulciuota ax.gif ir sparagai,ir agurkai,ir svogunai,ir burokeliai,ir kopusteliai,ir cukinijos...ir dar bala kiek  ax.gif ar kazka negerai padariau  g.gif

Oi kaip mano pernai džiaugėsi mulčium ir svogūnai, ir morkos, burokėliai thumbup.gif
Jo šitie ridikėliai ir aš nusprendžiau, kad geriausi. Net sakiau kitais metais tik šituos sėsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Vosylka*: 11 birželio 2012 - 18:34
o as jau tris dienas nebuvau darze,taip viskas rupi.pastaraji karta atsejau agurkus,sparagines,pasodinau dar kopusteliu.idomu ka rasiu g.gif gal jau braskiu sunokusiu... wub.gif
Atsakyti
Mano šiemet nei vienas agurkas neišdygo verysad.gif Tai po to pasėjau į dėžutę ir palikau šiltnamy. Po savaitės atvažiavau, kuo gražiausiai sudygę. Pasimokinau, kitais metais taip ir darysiu.
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 11, 19:03)
Atnesu pirma savo mulciuoto darzo "derliu"  biggrin.gif (neskaitnat svogunu laisku).

SKaniai atrodo ridikiukai thumbup.gif

QUOTE(*Vosylka* @ 2012 06 11, 19:33)
Na kai šiltos naktys tai vis vien gal kur galima įsitaisyt. Mes taip pat padoriai neturim kur, bet vis vien nakvojam. Nes neapsakomas malonumas ryte gerti kavą ir gėrėtis vaizdais, ramybe..... thumbup.gif

Elektros, vandens nėra... doh.gif

QUOTE(alinux28 @ 2012 06 11, 22:00)
o as jau tris dienas nebuvau darze,taip viskas rupi.pastaraji karta atsejau agurkus,sparagines,pasodinau dar kopusteliu.idomu ka rasiu  g.gif gal jau braskiu sunokusiu... wub.gif

Man irgi jau rūpi bigsmile.gif Gerai, kad lietučio padavė, mano augalėliams pats tas! thumbup.gif

QUOTE(*Vosylka* @ 2012 06 11, 22:47)
Mano šiemet nei vienas agurkas neišdygo verysad.gif Tai po to pasėjau į dėžutę ir palikau šiltnamy. Po savaitės atvažiavau, kuo gražiausiai sudygę. Pasimokinau, kitais metais taip ir darysiu.

Gal tiesiai į žemę pasėjus atsparesni užaugtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vosylka* @ 2012 06 11, 22:47)

Pas mane lauke nesudygo irgi doh.gif O kurie bandė išlysti,liko nugraužti doh.gif Pasėjau į vazoniukus.Visi išlindo thumbup.gif Laikau dar šiltnamyje,paskui išnešiu laukan,kad priprastų.Bet bijau,kad nenugraužtų.Bandysiu šiltnamyje palaikyt,kol tikruosius lapelius bent išleis.
Atsakyti
Jeee!!! yahoo.gif Dygsta sparagines ir zirniai ana savaite atseti! Gal pavyks uzpildyti tuscias vetas.

Gal patarsit - jei i braskiu vieta (kur nuroviau) paseciau dabar sparagines? g.gif Nesupykdysiu kazin ju? Radau kazkur, kad joms tinka bet koks priesselis. Cesnakai tik like kur buvau tarp braskiu prikaisiuojus. Ar kazka kita siulot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 12 birželio 2012 - 10:35
Merginos, patarkit, kaip išrovus braškių flenciukus išlaikyt man iki kitos dienos? ax.gif Pasidauginau sode nemažai, noriu persodint į sodybos daržiuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 12, 11:30)
Jeee!!! yahoo.gif Dygsta sparagines ir zirniai ana savaite atseti!  Gal pavyks uzpildyti tuscias vetas.

Gal patarsit - jei i braskiu vieta (kur nuroviau) paseciau dabar sparagines?  g.gif Nesupykdysiu kazin ju? Radau kazkur, kad joms tinka bet koks priesselis. Cesnakai tik like kur buvau tarp braskiu prikaisiuojus. Ar kazka kita siulot?

Pas mane taip pat. O kažin moliūgų daigus tiktų sukišti?
Atsakyti