Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

as irgi vakar darbavausi sode.atsodinau sparagines ir dar atsejau agurgus,nes irgi nemazai nedygusiu,o neisnaudotos vietos butu tiesiog gaila.noriu ir vel jusu patarimo.mulciuoju visada nupjauta zole,bet labai jau daznai reikia pildyt.MB jau ir i apleista soda ilindo lotuliukas.gif tik vat vakar su zolem ir erke parsinese,gerai kad isikabint nespejo doh.gif kiek pamenu jus sienu mulciuojat darza?ar pasiteisino?ko gero nereikia taip daznai pildyt?nes neimanoma,musu sodo ta nedidele ir smulki zolyte,tai kone per savaitele supuna g.gif
Papildyta:
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 09, 00:17)
aha gali būt, bet jau radau daug supuvusių, tai ir nelaukiu, o ir rupūžės daug nuėdė... doh.gif ai išnoks stiklainiuose žiema lotuliukas.gif

mano mazoji vakar isvis puszale suvalge ir jau kesinosi i zalias lotuliukas.gif be kantrybes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 07, 22:55)
Iki liepos vidurio šparagines galima sėt, nenusiminkit  mirksiukas.gif

Va kaip gerai. Tai reiks sėt iš naujo, nes su tom keliom išdygusiom man nėr kas veikt. Am ir bus prarytos. Na nebent per savaitę būtų dar kiek išlindusių, bet abejoju g.gif Šiandien išsiaiškinsiu. biggrin.gif
O agurkus irgi mulčiuojat? Skaičiau, kad agurkams reikia šilumos ir aš apie juos padarau tokią žemės salelę, mulčių toliau nustumiu g.gif

Atsakyti
Na, su agurkais yra taip - kai auga lauke ir ne ant atramų, tai tik pradžioje reikalingas tamsus mulčas ties šaknimis. Vėliau jas uždengia lapai.

Kai auginami vertikaliai, tai šaknis labai net tikslinga uždengti mulčium, kad kuo mažiau nugaruotų dirvos paviršius, šaknys gautų oro be purenimo, nes yra paviršinės.
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 08, 21:39)
o veislė tai ir diasajos pašešupių, ir skaniosios, ir nežinau kokios... biggrin.gif

bigsmile.gif atpažinau iš foto bigsmile.gif
Atsakyti
sakykit, ar galima mulciuot, jei darze yra varpucio?
ar neisiples dar labiau po mulciu?
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2012 06 09, 09:15)
O agurkus irgi mulčiuojat? Skaičiau, kad agurkams reikia šilumos ir aš apie juos padarau tokią žemės salelę, mulčių toliau nustumiu  g.gif

Mulčiuoju agurkus - išbujojo net thumbup.gif Jaučiu mulčias gal ir nuo šalnų apsaugojo juos, jau tiap gražiai sužėlę, lipt iš lysvės jau "sumąstė" biggrin.gif

QUOTE(Arrivederici @ 2012 06 10, 11:24)

Yra pas mane, mat visos lysvės darytos šiemet kovo mėn, tiesiai ant pievos smile.gif Užmulčiuota visur, o jei kas ir išlelnda, iškart išrankioju. Bet tikrai žyyymiai mažiau ravėjimo, nei be mulčiaus thumbup.gif

P.s. neiškentusi, palindau po mulčiumi prie bulvių, tai bulviukai jau riešuto dydžio bigsmile.gif
Atsakyti
ziuriu diskutuojat ar aburkus mulciuot,svogunams sakot nelabai patinka...o pas mane viskas uzmulciuota ax.gif ir sparagai,ir agurkai,ir svogunai,ir burokeliai,ir kopusteliai,ir cukinijos...ir dar bala kiek ax.gif ar kazka negerai padariau g.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 10, 21:32)
ziuriu diskutuojat ar aburkus mulciuot,svogunams sakot nelabai patinka...o pas mane viskas uzmulciuota ax.gif ir sparagai,ir agurkai,ir svogunai,ir burokeliai,ir kopusteliai,ir cukinijos...ir dar bala kiek  ax.gif ar kazka negerai padariau  g.gif

Man atrodo, kad viską thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2012 06 10, 21:51)
Man atrodo, kad viską  thumbup.gif

tikiuosi.aciu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Arrivederici @ 2012 06 10, 11:24)

galima. Jeigu mulčiuosite pastoviai ir turėsite pakankamai mulčio, tai neišsiplės. O jeigu ir koks vienas kitas išlįs pro mulčių, tai labai lengvai išrausite.
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 10, 22:32)
ziuriu diskutuojat ar aburkus mulciuot,svogunams sakot nelabai patinka...o pas mane viskas uzmulciuota ax.gif ir sparagai,ir agurkai,ir svogunai,ir burokeliai,ir kopusteliai,ir cukinijos...ir dar bala kiek  ax.gif ar kazka negerai padariau  g.gif

man svogūnai visiškai nepasiteisino, šakninės daržovės irgi visos be mulčo, bet to mėgstu į tarpuvagius krapų pasėt, kai kur ramunėlės pasisėjusios auga, medetkos... O Jums gal tiks, stebėkit. Aš pamačiau, kad skursta svogūnai - nuėmiau iškart mulčą
Atsakyti
Agurkai stati stovi smile.gif Vis dar po agro plevele, iki zydejimo, ir mulciuoti smile.gif Mulciuoju tik siltnami ir agurkus, arbuzus, nes kitam darzui zoles nelieka smile.gif
Atsakyti