Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Otaip, buvau as panasiai siltnamyje prisidirbus su slapia kose doh.gif , tik kad ten darzoves nesiliecia. Ejau per visa su grebliuku ir dariau oro tarpus smile.gif
Susitvarkiau siandien galutinai mulciuotas braskes (kiek ten ju tera laugh.gif) - nukarpiau lapus beveik visus pasiskaicius braskiu temoje. Usus situ ana diena issodinau. Nieko taip ir nepasejau i nurautu vieta (tu kur uogu nebuvo). Pagalvojau, kad velesnis derlius (tarkim sparaginiu pupeliu kaip galvojau seti) gali pristabdyti darzo rekonstrukcijas. Tiek jau to. Paskutinius ridikelius nurausiu, tuoj zirniai baigsis, sparagines mezgasi, svogunai guldosi, morku lapai virsta i sonus, burokeliai bujoja. Zodziu, grozis baigiasi... (bet darzoves pilvus dziugina thumbup.gif )
Tai turbut paskutini karta isiamzinau dar apaugusia savo mazyte poilsio erdve is visu pusiu, kad tureciau kitamet su kuo palyginti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 13 liepos 2012 - 20:28
QUOTE(Elar @ 2012 07 13, 21:11)
Otaip, buvau as panasiai siltnamyje prisidirbus su slapia kose  doh.gif , tik kad ten darzoves nesiliecia. Ejau per visa su grebliuku ir dariau oro tarpus  smile.gif
Susitvarkiau siandien galutinai mulciuotas braskes (kiek ten ju tera laugh.gif) - nukarpiau lapus beveik visus pasiskaicius braskiu temoje. Usus situ ana diena issodinau. Nieko taip ir nepasejau i nurautu vieta (tu kur uogu nebuvo). Pagalvojau, kad velesnis derlius (tarkim sparaginiu pupeliu kaip galvojau seti) gali pristabdyti darzo rekonstrukcijas. Tiek jau to. Paskutinius ridikelius nurausiu, tuoj zirniai baigsis, sparagines mezgasi, svogunai guldosi, morku lapai virsta i sonus, burokeliai bujoja. Zodziu, grozis baigiasi... (bet darzoves pilvus dziugina thumbup.gif )
Tai turbut paskutini karta isiamzinau dar apaugusia savo mazyte poilsio erdve is visu pusiu, kad tureciau kitamet su kuo palyginti  smile.gif

o as i tuscias vietas pripyliau dar lapiniu burokeliu,seimynai labai sriubyte patinka thumbup.gif jau pirma derliu nuemiau,tai ir uzsivakuot uzteko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 07 13, 11:37)
Aš niekad nededu sušutusios žolės g.gif Viskas lauk eina tada.

Man jei taip atsitinka kad kažkiek sušunta,ją panaudoju ant obelų,vaismedžių,visai gerai sueina mirksiukas.gif griekas išmest lotuliukas.gif
Atsakyti
alinux28
šaunuolė 4u.gif
QUOTE(zebrina @ 2012 07 14, 09:26)
Man jei taip atsitinka kad kažkiek sušunta,ją panaudoju ant obelų,vaismedžių,visai gerai sueina mirksiukas.gif griekas išmest lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif nieko neišmetu schmoll.gif , ten gi tas baltas reikaliukas (pelėsiu apibudinam mes jį smile.gif )- šieno lazdelė, kuri labai geras mikroorganizmas. Tiesiog išsklaidau labiau ir uždengiu sluoksniu sausos žolės+palaistau. Yr "žaidimo", bet tikrai į naudą tai.
Atsakyti
Nuvažiavau apžiūrėt daržo, ir buvau nuliūdinta. Kad radau kiemą nušienautą, tai gerai, bet ta žolė sukrauta krūvon, jau visa sukaitusi, suzmekusi, vos ne košė. O taip reikėjo daržui. Bandžiau paskleist ir padžiovint saulytėje, tai garavo kaip verdama. Tik tos saulytės greit neliko, ir man išvažiavus lietus pratrūko. Taip kad šis kiemo šienavimas man be naudos. O tiek daug žolės buvo, jau ūgtelėjusi, taip džiaugiausi žiūrėdama...
Atsakyti
Pas mane darže po mulču kliuksi vanduo vaikščiojant, tiek lietaus prilyta unsure.gif

Šįryt vaikščiojau po šiltnamį, pati nesupratau ko pasilenkiau ir pakėliau vienoj vietoj mulčą, o tenai... grambuoliukai mažiukai doh.gif matyt, nauja vada auga doh.gif
Atsakyti
Nauja tema

user posted image
Atsakyti
Mano daržas iš toliau smile.gif Prasiėjau kaip turi būti! Surinkau žirnius, nuėmiau, užmulčiavau ir ridikus Agava (berods taip vadinasi) pasėjau smile.gif

user posted image

Moliūgų neaprastai dideli bigsmile.gif O jau žiedų gausumas smile.gif

user posted image

Dažnas daržo gyventojas biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ambro: 15 liepos 2012 - 22:23
sveikos mulčiautojos, na aš irgi šiandien šiaip ne taip susitvarkiau braškes, tiksliau nupjoviau lapus, kai kurias naikinau, išsipjoviau žolę sode tai tik tarpvagiui ir agurkams užteko...

moliūgai su cukinijomis irgi dideli pas mane, bet pastebėjau kad daug tuščių žiedų yra... verysad.gif žiedų tai daug yra, jau kai kur cukinijos auga bet kai kur matosi kad išstypo ir tik žiedai ant galų...
Atsakyti
4u.gif kraustomes į nauką temą 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti