Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Elar @ 2012 07 10, 23:51)
*Super vaizdai, plotai ir dar tie ziedai...  wub.gif
** mulciuojamo darzo ~0,5 aro (siltnamis 11kv+ darzo plotas 50kv, bet atmetu braskes pleveleje 5kv  biggrin.gif ), o pjaunamos zoles mulciavimui grubiai imant kolkas gal apie 8 arai  g.gif
***Pabaigai siandienos vakarine vaivorykste virs darzo  smile.gif

*ačiū 4u.gif
**puiku, kad turit tokią galimybę-didelis santykis tarp mulčiuojamo daržo ir pjaunamos žolės ploto thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
*** bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 07 10, 23:51)
Pagaliau sulaukem Diasajos foto!  thumbup.gif  Super vaizdai, plotai ir dar tie ziedai...  wub.gif Deduosi i galva kitiems metams umn.gif

drinks_cheers.gif
wub.gif Diasaja - mum čia su savo daržiukais reikia įkvėpimo biggrin.gif - dėk dažniau savo gražius vaizdus! O jau laukas su rūku wub.gif ir visos kitos foto ... nebereik daug goooglint - va tau ir realaus žmogaus realus myulčiuojamas daržas first.gif
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 07 10, 20:45)

Ir pagaliau pradejo spalvintis mano pomidorai  thumbup.gif

wub.gif wub.gif baltas pavydas! Pas man - "kaba kabikas, tupi tupikas" situacija - kasdien lendu į savo džiungles žiūrėt ar nerausta, o jie tik auga į storį - lotuliukas.gif kažkaip gavos šiemet, kad "išgyveno" ir dera pagrinde milžinai biggrin.gif - geltonos jaučio širdys ir pan. - pavadinimų nelabai sugaudau (iš savo rinktų).
Atsakyti
Diasaja wub.gif Nerealu wub.gif
O vieta,kur gyvenat tai iš vis iš fantastikos srities ax.gif Baltai pavydžiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 11, 00:03)
**puiku, kad turit tokią galimybę-didelis santykis tarp mulčiuojamo daržo ir pjaunamos žolės ploto thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*** bigsmile.gif  wub.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Otaip @ 2012 07 11, 06:10)
wub.gif  wub.gif  baltas pavydas! Pas man  - "kaba kabikas, tupi tupikas" situacija - kasdien lendu į savo džiungles žiūrėt ar nerausta, o jie tik auga į storį -  lotuliukas.gif  kažkaip gavos šiemet, kad "išgyveno" ir dera pagrinde milžinai  biggrin.gif  - geltonos jaučio širdys ir pan. - pavadinimų nelabai sugaudau (iš savo rinktų).

Dar truputi kantrybes 4u.gif
As irgi vis vaiksciojau, tupinejau, ziurejau jau kuris laikas, o vakar atejus laistyti issisiepiau iki ausu netiketai pamacius biggrin.gif
Siandien dar agurkus nuskinsiu, nes vel priaugo. Patrumpinsiu uglius, nes vakar pamirsau ir krapus nurausiu. Nes pradejo byreti is ziedynu ant agurku lapu ir ziuriu skruzdem aplipes vienas daigas iki virsaus blink.gif Kad amaru neprisiveistu darysiu tvarka.
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 07 11, 11:05)
drinks_cheers.gif
Dar truputi kantrybes  4u.gif
As irgi vis vaiksciojau, tupinejau, ziurejau jau kuris laikas, o vakar atejus laistyti issisiepiau iki ausu netiketai pamacius biggrin.gif
Siandien dar agurkus nuskinsiu, nes vel priaugo. Patrumpinsiu uglius, nes vakar pamirsau  ir krapus nurausiu. Nes pradejo byreti is ziedynu ant agurku lapu ir ziuriu skruzdem aplipes vienas daigas iki virsaus  blink.gif Kad amaru neprisiveistu darysiu tvarka.

o kodėl juos trumpinat, man tai gaila juos skinti, juk ten agurkų užmegzta... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 07 11, 11:18)
o kodėl juos trumpinat, man tai gaila juos skinti, juk ten agurkų užmegzta... blush2.gif

Gaila gaila, bet paskui toks sabakstynas gaunasi, kad neimanoma prieiti doh.gif Laukiniu tai neformuoju, bet siltnaminius patvarkau. Ir greiciau man arodo taip uzauga uzmegzti, o paskui juk vel naujus leidzia uglius.
Pernai taip dariau, tai rezultatas tikrai geras buvo-siemet jau netaip dreba ranka apipjaustant laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 07 11, 11:29)
Gaila gaila, bet paskui toks sabakstynas gaunasi, kad neimanoma prieiti  doh.gif Laukiniu tai neformuoju, bet siltnaminius patvarkau. Ir greiciau man arodo taip uzauga uzmegzti, o paskui juk vel naujus leidzia uglius.
Pernai taip dariau, tai rezultatas tikrai geras buvo-siemet jau netaip dreba ranka apipjaustant laugh.gif

tada ir aš užsimerksiu ir pjausiu biggrin.gif nors ir skaudės širdį...
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 07 11, 11:46)
tada ir aš užsimerksiu ir pjausiu biggrin.gif nors ir skaudės širdį...

O kai jau pasiekes stoga buna virsutinis stiebas, tai aukstai esantiems ugliams leidziu labiau augti zemyn. Bet vistiek praretinu karts nuo karto ir lapus, ir ugliu virsunes nuskinu, zodziu pasitvarkau, kad man patogiau butu "nardyti" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 07 11, 11:55)
O kai jau pasiekes stoga buna virsutinis stiebas,

doh.gif nusikalbejau - pagrindinis turejau galvoje lotuliukas.gif Karstis savo daro hihihi.gif
Atsakyti
Sveiki,
atsiprašau jei kvailas klausimas pasirodys, bet kažkaip neužtikau apie tai 4u.gif
Ar prieš mulčiuojant būtina pagerinti žemę (pas mus sunki, rūgštoka) ar mulčiavimas pats viską sutvarkys? blush2.gif
Atsakyti
Laba diena.
Ar galima pas jus į temą pasiprašyti? Paskaitau dažnai, daug idėjų randu, patarimų. Nors turime savo namą ne pirmi metai, bet oi kaip reikia dar planavimo ir žinių blush2.gif
QUOTE(be rėmų @ 2012 07 10, 18:34)
... pernai kai primulčiavau pjuvenom, paskui žole, šiemet neatpažįstamas patvorys, ne avietynas, o džiunglės, ir uogų daug, visos sveikos.

Ir avietes reikia mulčiuoti? Ačiū už šį sakinį, man jo reikėjo bigsmile.gif
QUOTE(Elar @ 2012 07 11, 10:29)
Laukiniu tai neformuoju, bet siltnaminius patvarkau. Ir greiciau man arodo taip uzauga uzmegzti, o paskui juk vel naujus leidzia uglius.

Šiltnamyje visada agurkų viršūnes nupjaunu, reiškias-neprašoviau. O darže..ką ten sugaudysi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Morepink @ 2012 07 11, 15:08)

Ar prieš mulčiuojant būtina pagerinti žemę (pas mus sunki, rūgštoka) ar mulčiavimas pats viską sutvarkys? blush2.gif

aš komposto truputį išberiu.
QUOTE(Dangėja @ 2012 07 11, 15:12)

*Ar galima pas jus į temą pasiprašyti?

**Ir avietes reikia mulčiuoti? Ačiū už šį sakinį, man jo reikėjo bigsmile.gif

*žinoma thumbup.gif
**jeigu pakliuvot į šią temą, tai pradėsiti viską mulčiuoti biggrin.gif , nes tai liga, kai pamatai akivaizdžius pagerėjimus dirvos thumbup.gif
Atsakyti