Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(be rėmų @ 2012 07 09, 18:23)
Pas mane jau su žiedynais. Kažkuri rašėt, kad nereikia leisti žydėti, kodėl?

Jei nenori, kad užsisėtų, tuomet reiktų pjaut iki pražystant. Be to peržydėjus ima medėt. Žaliai masei geriau to neleist mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2012 07 09, 15:04)
Skaitau čia, kad daug kas augina kartu svogūnus su morkom. Šiemet ir aš taip auginu, tik pas mane eilutės išilgai lysvių. Noriu pasiklaust tokio paprasto dalyko iš praktinės pusės - kaip Jūs atsižymit kur susėtos morkos? Aš morkas sėjau gerokai anksčiau negu svogūnus, bet jos dar nebuvo sudygusios kai sodinau svogūnus. Kadangi sėjau išilgai lysvės, tai buvo paprasta - žinojau, kad viduryje lysvės yra morkos. O kaip Jūs darot kai eilutės skersai? g.gif

Kai as sejau morkas, i tarpeilius is karto dejau mulcio, tai kur nera mulcio - ten turi morkytes lysti. O siap pasizymiu su vienkartiniais peiliais ir ant ju uzrasau su CD skirtais markeriais. Cia geras vienos SM patarimas. Patiko, naudojuosi.
Geri patarimai: viena kaimyne daro taip - atskirai i lysve sodina svogunus galvoms, o tarp morku kisa valgymui. Kai svoguniukai praauga, ji juos rauna, daro morkoms vieta. Irgi protingai, cia del vietos stygiaus, nes soduose tik 6a, tai reikia protingai erdve isnaudoti. Ir kai kada pas kaimynus uzsukti. tokia ideja pamaciau sioje temoje, o praktiskai- ji uz tvoros blush2.gif
O cia ka tik nuimtas derlius, beje, medzius ir krumus irgi mulciuoju

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 07 09, 18:23)
Pas mane jau su žiedynais. Kažkuri rašėt, kad nereikia leisti žydėti, kodėl?

kad neužsisėtų savaime darže, nes po garstyčių negalima sodinti kopūstinių daržovių-puola tie patys kenkėjai.
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 07 09, 17:27)
Vakarienei essen.gif   (sriubytei):

jeigu kam nesinori sriubytės, tai siūlau salotas (ropės, ankstyvos morkos, ankstyvas kopūstas, aliejus, prieskoniai):

user posted image
QUOTE(Ambro @ 2012 07 09, 17:58)
  *O jis man: gi žolės iki smakro, dar negana?  lotuliukas.gif

**Pagaliau ir aš gavau garstyčių, bet nesugalvoju, kur jas sėt  blush2.gif [/color]
Va, ką reiškia šiltnamį turėt biggrin.gif

*mano vyras ir tą patį sako ax.gif
**kur yra laisvas žemės lopinėlis.

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 09, 18:28)
Jei nenori, kad užsisėtų, tuomet reiktų pjaut iki pražystant. Be to peržydėjus  ima medėt.

o aš ir sumedėjus palikau (išskabau žiedynus). Žirniams gaunasi natūrali atrama thumbup.gif

QUOTE(audine68 @ 2012 07 09, 20:24)
O cia ka tik nuimtas derlius,

atrodo, kad net užuodžiu aviečių kvapą ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 09 liepos 2012 - 19:34
bigsmile.gif mmm.... audines avietes kaip vilioja essen.gif
Atsakyti
o aš jau iš pirmų aviečių ir uogienę išviriau... rolleyes.gif

bet kurios ten agurkai bigsmile.gif buvo vat ten tai net seilė nubėgo...kažkaip šiemet įtariu kad bus mažai agurkų...na keli yra užmegzti, kelis jau sugraužėm, bet pernai jau tokiu laiku kibirais tysiau...o šiemet taip nėra... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 07 09, 21:41)
bigsmile.gif mmm.... audines avietes kaip vilioja  essen.gif

Ir mane.... Jau sakos linksta, tai turejau nusirinkti raudonasias, o kvapas....Kas ten uzuodzia?????
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 07 08, 17:17)

Oi, kaip smagu tas fotosesijas matyt wub.gif 4u.gif

QUOTE(Elar @ 2012 07 08, 20:56)

ploja.gif wub.gif wub.gif neatsižiūriu į Elar daržą!!!

audine68 wub.gif uogos... niam!

diasaja - pasiiiilgom tavo fotoreportažų 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 07 09, 22:43)
o aš jau iš pirmų aviečių ir uogienę išviriau... rolleyes.gif

bet kurios ten agurkai  bigsmile.gif buvo vat ten tai net seilė nubėgo...kažkaip šiemet įtariu kad bus mažai agurkų...na keli yra užmegzti, kelis jau sugraužėm, bet pernai jau tokiu laiku kibirais tysiau...o šiemet taip nėra... ax.gif

Ir aš šiandien išsiviriau porą litrų uogienės, o į braškių kokteilius senokai įsiberdavau smile.gif Nors aviečių yra pasodinta seniai, bet naudos nebūdavo, mažai šakų, mažai uogų, pernai kai primulčiavau pjuvenom, paskui žole, šiemet neatpažįstamas patvorys, ne avietynas, o džiunglės, ir uogų daug, visos sveikos. Dabar laukiu gervuogių, pirmąkart jos pas mane, vienos spygliuotos, kitos bespyglės, kažkokia lenkiška veislė, irgi apmulčiuotos, sutankėjusios. Spygliuotų gavau 5 daigus, vos prigijo, bespygles 2 pirkau, irgi dėl vieno daigo pergyvenau, bet dabar.... thumbup.gif tikrai nesigailiu dėl mulčiavimo thumbup.gif

O agurkai iš lysvių lipa, žiedų daug, bet nemezga.
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2012 07 09, 21:33)
o aš ir sumedėjus palikau (išskabau žiedynus). Žirniams gaunasi natūrali atrama thumbup.gif

Maniškės neaukštos, geras sprindis. Gal todėl, kad toj daržo vietoj molis, išstumdė po kūdros kasimo, užtat dabar noriu mulču pasigerinti dirvą unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 10 liepos 2012 - 18:32
QUOTE(Otaip @ 2012 07 10, 18:16)
ploja.gif  wub.gif  wub.gif  neatsižiūriu į Elar daržą!!!

Malonu labai rolleyes.gif 4u.gif
Siandien vel mulciavau. Ir kaip visada tik uzmulciavus lyti pradejo lotuliukas.gif
Tuos burokelius uzaugusiu visai nesunku buvo uzmulciuoti-be reikalo nerimavau. Lengvai praskleidziau lapija ir prideliojau mulco victory.gif
Cukinijos pagaliau prazydo thumb_yello.gif .
Pakeliau zirnius, nes dar siek tiek zydinciu yra. Iki siol buvo viskas ok ir gulint jiems, bet paskutiniu metu nespeja isdziuti mulco virsutinis sluoksnis nuo tiek lietaus ir mirko apacia gulinciu daigu.
Liko tik braskes padauginti ir sutvarkyti. O siaip susitvarkiau beveik visa uki vacation4.gif .
Ir pagaliau pradejo spalvintis mano pomidorai thumbup.gif

photo.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 10 liepos 2012 - 19:45
QUOTE(Otaip @ 2012 07 10, 18:16)

diasaja - pasiiiilgom tavo fotoreportažų  4u.gif  4u.gif

kantrybės ax.gif
Po Elar sterilaus daržo bijau savo žolyną parodyti biggrin.gif

Kiekvieną kartą rinkdama (ne kasdama) bulves, džiaugiuosi mulčiavimu: žemė puri, nereikia kastuvo, išraunu virkščias, bulves surenku, į jų vietą pasodinu serenčius wub.gif
Šiandien iš dviejų kupstų pririnkau 4,5kg bulvių thumbup.gif O dar kiek mažučių yra bigsmile.gif jeigu jos visos būtų užaugę, tai kiek kg būtų???? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 07 10, 20:45)
*Siandien vel mulciavau.
** O siaip susitvarkiau beveik visa uki vacation4.gif .

*pavyyyyydžiu ax.gif pas mus arba uodai, arba vapsvos puola, arba lyja, arba šlapia žolė būna unsure.gif
**pas mane taip nebūna ax.gif
Elar, koks plotas pas tave daržo ir pjaunamos žolės ploto? g.gif
Atsakyti
pasivaikščiojimas ryte po daržą ax.gif

user posted image

....... ir vakare 22val. :

user posted image
Papildyta:
ankstyvieji kopūstai, burokėliai ir daug serenčių, medetkų wub.gif

user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
į išrautų bulvių vietą sodinu serenčius:

user posted image
Papildyta:
svogūnai iš sėklų:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 10, 21:46)
Elar, koks plotas pas tave daržo ir pjaunamos žolės ploto? g.gif

Pagaliau sulaukem Diasajos foto! thumbup.gif Super vaizdai, plotai ir dar tie ziedai... wub.gif Deduosi i galva kitiems metams umn.gif
O plotas mano ukio juokingas tongue.gif : mulciuojamo darzo ~0,5 aro (siltnamis 11kv+ darzo plotas 50kv, bet atmetu braskes pleveleje 5kv biggrin.gif ).
Taip, kad nereikia liaupsinti mano darzo, nes cia tik "zaidimai smelio dezeje" lyginant su pacios ispuoseletais plotais 4u.gif Pagarba 4u.gif
Na, o pjaunamos zoles mulciavimui grubiai imant kolkas gal apie 8 arai g.gif (sklypas 20aru), dar kokie 2 arai nesenai sudygusios, tai neskaiciuoju. Bus dar daugiau vejos ateityje, o kiek tolimesneje ateityje laugh.gif vel turetu sumazeti nemenkai. Zodziu, laikas miegoti -nesudelioju risliai sakiniu lotuliukas.gif
Pabaigai siandienos vakarine vaivorykste virs darzo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 10 liepos 2012 - 22:55