Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Alekto @ 2012 07 09, 07:52)
*Pas mane morkos su svogūnais antri metai draugauja. Tik šiemet dar serenčiai tarp jų ir begalė medetkų.
**Aš ko gailiuos,kad tik vieną kartą žirnius pasėjau doh.gif
***Labai pasiilgau Diasajos daržų foto ax.gif

*pas mane tas pats mirksiukas.gif
**aš tris kartus sėjau. pirmo sėjimo jau į pabaigą. Pirmąsias ankštis jaunėlis sūnus net neaižydamas valgė biggrin.gif Labai džiaugiuosi, kad tarp žirnių pasėjau garstyčių-gali net naktį valgyti žirnius, nėra nei vienos kirmėlytės thumbup.gif
***bus mirksiukas.gif nespėju ax.gif šią savaitę prasideda tikra lietuviška vasarą, tai galima ir darže ilgiau parelaksuoti wub.gif
Tik dabar supratau kokia yra spauda visagalė. Daug žmonių atvažiuoja net nesitarę. Pvz. vakar buvo virš 10.
kas pageidaujate atvykti su inkilu-rašykit į a.ž. 4u.gif
Atsakyti

Ir dar parekomenduosiu porus bigsmile.gif Mano mamai niekaip normaliai neaugdavo jie.Šiemet aš jai paauginau,daviau pasisodinti.Tai tiek pas mane mulčiuotoje dirvoje,tiek pas ją paprastoje - balta porų dalis vos ne rankos storuno (tiksliau riešo biggrin.gif ) VA ŠIE 4u.gif  4u.gif

aš kažkaip atsargiai žiūriu į beicuotas sėklas.. nu nepatinka man tai, nors tu ką... unsure.gif
Atsakyti
Dekui, uz grazius zodzius-perduosiu darzovems biggrin.gif

As nemegstu poru, tai neauginu.
O zirnius maniskiai irgi nespejusius uzaugti nurasko lotuliukas.gif

Labai pasiilgau Diasajos daržų foto ax.gif

drinks_cheers.gif as irgi laukiu jos foto 4u.gif Ir kitu zinoma 4u.gif
Man labai patinka ziurineti nuotraukas - daug ka galima pamatyti, pasimokyti, pamastyti.

QUOTE(Algyte @ 2012 07 09, 08:59)
Nu ka pas mus antras raundas darzzu naikinimo, praejo paryciais skvalas, dar tokios stichijos nemaciau  blink.gif is darzo atrodo kad tik aromatas liko  cool.gif bobutes vysnias nuo zoles tik renka..

siaubas, nu... doh.gif Skaiciau delfyje blink.gif , imkit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 09 liepos 2012 - 11:29
Per 3 dienas 5 kg agurku uzaugo siltnamyje (8 daigai) ok.gif . Uzraugsiu dali, kitus konservuosiu, zaliu dar saldytuve yra, ir mazesniu dar kaboti palikau nemazai.
Atsakyti
Skaitau čia, kad daug kas augina kartu svogūnus su morkom. Šiemet ir aš taip auginu, tik pas mane eilutės išilgai lysvių. Noriu pasiklaust tokio paprasto dalyko iš praktinės pusės - kaip Jūs atsižymit kur susėtos morkos? Aš morkas sėjau gerokai anksčiau negu svogūnus, bet jos dar nebuvo sudygusios kai sodinau svogūnus. Kadangi sėjau išilgai lysvės, tai buvo paprasta - žinojau, kad viduryje lysvės yra morkos. O kaip Jūs darot kai eilutės skersai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2012 07 09, 15:04)
Skaitau čia, kad daug kas augina kartu svogūnus su morkom. Šiemet ir aš taip auginu, tik pas mane eilutės išilgai lysvių. Noriu pasiklaust tokio paprasto dalyko iš praktinės pusės - kaip Jūs atsižymit kur susėtos morkos? Aš morkas sėjau gerokai anksčiau negu svogūnus, bet jos dar nebuvo sudygusios kai sodinau svogūnus. Kadangi sėjau išilgai lysvės, tai buvo paprasta - žinojau, kad viduryje lysvės yra morkos. O kaip Jūs darot kai eilutės skersai? g.gif

Arba pasėjamos kartu su morkomis greitai augančios daržovės- salotos ar kokie ridikėliai, arba eilės atžymimos kuoliukais-pagaliukais (pradžia ir galas).
Atsakyti
Biski ne i tema..bet gal kas gali paasikinti kaip siltnami skabomi pomidorai? kaip jiem tas sukuosenas darote 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 07 09, 12:09)

Man labai patinka ziurineti nuotraukas - daug ka galima pamatyti, pasimokyti, pamastyti.

drinks_cheers.gif aš labai džiaugiuosi, kad vis daugiau žmonių augina daržoves be chemijos thumbup.gif

QUOTE(Elar @ 2012 07 09, 14:32)
Per 3 dienas 5 kg agurku uzaugo siltnamyje (8 daigai)  ok.gif

thumbup.gif
Kokia foto superinė bigsmile.gif ant mulčiaus bigsmile.gif ir kompozicija padaryta thumbup.gif
QUOTE(rim @ 2012 07 09, 15:04)
O kaip Jūs darot kai eilutės skersai? g.gif

susmaigstau pagaliukus kur yra pasėtos.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 09, 15:37)

Ir uždedu dar pokelį ant pagaliuko, kad žinočiau kur ir kas smile.gif + viską šiemet žymiu savo bloknote: kokias rūšis sėju, kad galėčiau palygint su kitomis ir pasirinkt geriausias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 09, 15:37)
drinks_cheers.gif aš labai džiaugiuosi, kad vis daugiau žmonių augina daržoves be Kokia

foto superinė bigsmile.gif ant mulčiaus bigsmile.gif ir kompozicija padaryta thumbup.gif

drinks_cheers.gif

Stengiausi lotuliukas.gif Tik dabar ziurint agurkai atrodo maziukai pagal milzino krapo ziedyna laugh.gif

As irgi taip daryciau (pagaliukus, ar vienkartinius peilius smeigciau).
Siemet kartu sejau morkas ir svogunus sodinau (geguzes 19d.)
Morkos dar mazytes, o svogunai jau jau paauge.
Papildyta:
Vakarienei essen.gif (sriubytei):
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 07 08, 08:02)
Gavau vėl šieno thumbup.gif Tai daržas vėl normaliuose pataluose, labai nemėgstu veja smulkia mulčiuot

Džiaugiuos kartu!!! thumbup.gif

Daviau namioką MB, kad kartais galėtų iš šalimų kaimynų kelis rulonus šieno paprašyt... O jis man: gi žolės iki smakro, dar negana? lotuliukas.gif Ale niekaip nespėju jos nusipjaut, kad ir po lopinėlį, apart perėjimo daržų, gėlių ir takelių apjovimo dalgiu rolleyes.gif

QUOTE(Elar @ 2012 07 08, 20:56)
Sauniai auga, prisimenu ankstesnes foto-akivaizdus skirtumas.
As irgi apejau dar karta vakare visa darzeli, paglostinejau, apziurinejau, patvarkiau siltnami  smile.gif . Tik dar neravejau, tai si kart zoles kokias 5 turbut pamatysit

A jau kokie vaizdai!!! bigsmile.gif taip ir seilė nutyso darbe bebūnant biggrin.gif

QUOTE(audine68 @ 2012 07 08, 21:15)
.... svarbu labai protingai viskas issodinta - viena nuskini, sodini kita, arba retini ir valgai, o likutis ziemai. Cia svarbi patirtis.
Bet VALIOOO, mano siltnamis su patalais! pagaliau ir jis gavo zolytes!!!

Dar vis bandau įsijaust į tokį sodinimą/sėjimą, bet ne visada man gaunas doh.gif

Šeštadienį nulėkus kol apsitvarkiau, prasiėjau per visur, grįžtant tik apsižiūrėjau, kad baltų ir juodų ridikų nepasėjau verysad.gif

Pas mane morkos su svogūnais antri metai draugauja. Tik šiemet dar serenčiai tarp jų ir begalė medetkų.

Reikės ir man kitais m padaryt taip drinks_cheers.gif

QUOTE(be rėmų @ 2012 07 09, 09:14)
Vakar tvarkiaus pomidorus šilnamyje, pradžioj normaliai, nuo tako pasilenkus, paskui įsilindau į tarpą ir keturiom ropom pirmyn. Labai patogu, švaru, keliams minkšta, nesinorėjo net išlįsti biggrin.gif

thumbup.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 07 09, 11:10)
ar svogūnai jau dideli?  g.gif mano svogūnai išbujojo, tai mulčiuoti papildomai jau nebegaliu, nors, sodindama, atrodo, pakankamus tarpus palikau.

Pirmi m, kaip sodinau svogūnus, tai iš vieno svogūnėlio po kelis auga vienoj krūvoj, išvirtę išvis iš savo "vėžių" biggrin.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 07 09, 11:16)
**aš tris kartus sėjau. pirmo sėjimo jau į pabaigą. Pirmąsias ankštis jaunėlis sūnus net neaižydamas valgė.Labai džiaugiuosi, kad tarp žirnių pasėjau garstyčių-gali net  naktį valgyti žirnius, nėra nei vienos kirmėlytės.

Pagaliau ir aš gavau garstyčių, bet nesugalvoju, kur jas sėt blush2.gif

QUOTE(Elar @ 2012 07 09, 14:32)
Per 3 dienas 5 kg agurku uzaugo siltnamyje (8 daigai). Uzraugsiu dali, kitus konservuosiu, zaliu dar saldytuve yra, ir mazesniu dar kaboti palikau nemazai.

Va, ką reiškia šiltnamį turėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 07 09, 18:58)
Pagaliau ir aš gavau garstyčių, bet nesugalvoju, kur jas sėt  blush2.gif

Pas mane jau su žiedynais. Kažkuri rašėt, kad nereikia leisti žydėti, kodėl?
Atsakyti