Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Alekto @ 2012 07 08, 08:02)

*Gavau vėl šieno thumbup.gif
** labai nemėgstu veja smulkia mulčiuot blush2.gif

*gėėėėris thumbup.gif
**o man problemos su šienu verysad.gif galiu mulčiuoti tik tada, kai būna labai drėgnas oras, o geriausiai lyjant, nes, tikriausiai, turiu alergiją-prasideda kosulys, dusulys verysad.gif
Atsakyti
Siandien po poros dienu pertraukos apziurinedama darza pagalvojau apie Ambro ir ktas kurios ne kasdien gali aplankyti savo augaliukus rolleyes.gif - kaip viskas paaugo per tas pora dienu!!! bigsmile.gif Atrodo, kad nebuvau namie maziausiai savaite lotuliukas.gif Karstis+ kasdieninis lietus= kaip ant mieliu viskas suaugo bigsmile.gif . Tik perslapi jau man tarplysviai siandien pasirode, zole valgosi super greitai. Prasysiu MB vel pasistumdyti su zoliapjuve. Prisiskynem braskiu, zirniu, apziurejau, kad jau ridikeliai uzauge prasosi raunami, apie svogunu laisku ir burokeliu lapu dydi patyliu blink.gif -milzinai pagal pernai. Cukinijos irgi isbujojo staiga. Agurkus jau gal reikia pradet ziemai deti, nes vel priaugo. Pomidorai tvarkos prasosi - smagumelis, eisiu kapstytis vakare thumbup.gif Pasiilgau blush2.gif
Atsakyti
Tikra tiesa-as buvau gera savaite nemaciusi-o taip viskas suaugo bigsmile.gif Vakar sienu uzmulciavau ciliukus, siandien planuoju paprikas mulciuoti... Neimanoma dirbti-taaaaip karsta.. tik vakarais pora valandeliu smile.gif Bet vistiek taip gera wub.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 07 08, 13:33)
o taip viskas suaugo bigsmile.gif

šiluma ir drėgmė augalams tinkamos sąlygos. Tik mulčiuotojams nelabai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 07 08, 13:33)
Neimanoma dirbti-taaaaip karsta.. tik vakarais pora valandeliu smile.gif  Bet vistiek taip gera wub.gif

100 proc pritariu... doh.gif Vakar tik 18 val nuvažiavom į sodybą ir vis tiek man per karšta unsure.gif Spėjom pauogfaut - mėlynių pasirinkom, dabar tik baigiau perrinkinėt, sutrynėm ir į šaldiklį bigsmile.gif

vėliau foto įkelsiu, daba jėgų nebėr net pajudėt, fotiko susirast lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 08, 12:57)
šiluma ir drėgmė augalams tinkamos sąlygos. Tik mulčiuotojams nelabai biggrin.gif

Aha, kazkaip siemet ypatingai dregnumas aukstas.. bent jau man taip pasirode g.gif Bet augalai nesiskundzia... pagaliau bigsmile.gif

QUOTE(Ambro @ 2012 07 08, 13:00)
100 proc pritariu...  doh.gif Vakar tik 18 val nuvažiavom į sodybą ir vis tiek man per karšta unsure.gif Spėjom pauogfaut - mėlynių pasirinkom, dabar tik baigiau perrinkinėt, sutrynėm ir į šaldiklį  bigsmile.gif

vėliau foto įkelsiu, daba jėgų nebėr net pajudėt, fotiko susirast  lotuliukas.gif

Bet cia, mieste, tai is viso ziauru.. neimanoma iskisti nosies, nors ir namuose ne maziau 27 blink.gif Niam niam melynes.. tik as ju netrinu-cielas saldau smile.gif
O as niekaip neprisiruosiu pafotografuoti doh.gif Nors ir nedristu savo mulciuotu lysviu rodyti... pas mane sieno patalai arba zole blink.gif Nespeju nuraveti...o ir aptingau-israunu zole ir i tarpulysvius metu-sudziuna i siena blush2.gif Tik pomidoru siltnamyje is po sieno lenda zoles, ypac asiuklis doh.gif Na, bet pirmi metai, tai gal atleistina blush2.gif Tik vat ziuriu siltnamyje mulco pataluose bazilikams nelabai patinka... vis parude kazkokie.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 07 08, 14:19)
... pas mane sieno patalai arba zole blink.gif 

pas mane ir betvarkė: šiaudų/šienų kai kur normaliai, vietomis žolės trūkumas, vietomis mulčius suvalgytas visiškai, vietomis yra ir žolių su sėklomis biggrin.gif nepergyvenu, mano daržas nėra sterilus biggrin.gif jis yra eksperimentinis lotuliukas.gif nors žmonės atvažiavę sako, kad žolių nėra, bet aš daug matau.
pas mane pilnu tempu medetkos žydi, serenčiai pradeda žydėti wub.gif man toks daržas labai gražus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 08, 13:25)
pas mane pilnu tempu medetkos žydi, serenčiai pradeda žydėti wub.gif man toks daržas labai gražus wub.gif

Pas mane ir wub.gif Ale ot kaip viskas keiciasi... Serenciu kadais kaip nemegau blink.gif O dabar kokie jie man dailus wub.gif
Atsakyti
Atejau pasiguost, vakar vyras sugalvojo pataupyt ir vietoj to kad nuomotu trimeri sutare kad kaimynas nusienaus sklypuka, nes jau per sitas lietingas savaites ten toks miskelis buvo. As saviskiui buvau viska isaiskinus, kur ko nesumint, kur ka palikt, o anas diedas taip ziauriai "pasidarbavo", porai istrypti, dar senas karutis ant ju uzmestas, melisos, bazilikai, raudoneliai - nusienauti visiskai, kur pjauta zole uzkrito ant nepjautos tai po ja taip ir palikta, kupstais, vaiksciojau vakare ir asarojau...
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2012 07 08, 15:14)
Atejau pasiguost, vakar vyras sugalvojo pataupyt ir vietoj to kad nuomotu trimeri sutare kad kaimynas nusienaus sklypuka, nes jau per sitas lietingas savaites ten toks miskelis buvo. As saviskiui buvau viska isaiskinus, kur ko nesumint, kur ka palikt, o anas diedas taip ziauriai "pasidarbavo", porai istrypti, dar senas karutis ant ju uzmestas, melisos, bazilikai, raudoneliai - nusienauti visiskai, kur pjauta zole uzkrito ant nepjautos tai po ja taip ir palikta, kupstais, vaiksciojau vakare ir asarojau...

eik tu sau, kaip liūdna... unsure.gif vargsti, augini, o čia ateina kažkas ir viską su žemėm sumaišo.. doh.gif Aš tai nė už ką svetimų neįsileisčiau į savo daržą.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 07 08, 12:46)
Siandien po poros dienu pertraukos apziurinedama darza pagalvojau apie Ambro ir ktas kurios ne kasdien gali aplankyti savo augaliukus  - kaip viskas paaugo per tas pora dienu!!!

Pritariu bigsmile.gif Neatpažįstamai viskas pasikeitę, nemažai paaugę smile.gif

QUOTE(madmuazele @ 2012 07 08, 14:19)
Bet cia, mieste, tai is viso ziauru.. neimanoma iskisti nosies, nors ir namuose ne maziau 27 blink.gif Niam niam melynes.. tik as ju netrinu-cielas saldau smile.gif

Namie per kelias val išdžiūna 3-jų mašinų išskalbti rūbai blink.gif Ir kaip tie pietiečiai ištveria tokius karščius... doh.gif

Atejau pasiguost, vakar vyras sugalvojo pataupyt ir vietoj to kad nuomotu trimeri sutare kad kaimynas nusienaus sklypuka...

Užjaučiu... user posted image

Pasirodau ir savus apaugusius daržus bigsmile.gif

Agurkai užbujojo, lipa iš savo erdvės biggrin.gif

user posted image

Jau vieną suvalgėm tongue.gif

user posted image

Duodant sėklas, net neužsiminė, kad jos lipančios doh.gif lotuliukas.gif MB kantriai rankiojo pagaliukus ir statė jas "ant kojų"

user posted image

Na, morkyčių jau turėtumėm turėt šiemet tongue.gif

user posted image

Spagetinis moliūgas apsipylė žiedais, kiti irgi neatsilieka, bet mažiau:

user posted image

Tas pats spagetinis, bet iš toliau:

user posted image

O čia mano "gėlių darželis" ax.gif

Žioveiniai

user posted image

Serenčiai ir kardeliai:

user posted image
Atsakyti

liudna tikrai, kad taip isejo... verysad.gif 4u.gif

QUOTE(Ambro @ 2012 07 08, 17:17)
Pasirodau ir savus apaugusius daržus  bigsmile.gif

Sauniai auga, prisimenu ankstesnes foto-akivaizdus skirtumas thumbup.gif
As irgi apejau dar karta vakare visa darzeli, paglostinejau, apziurinejau, patvarkiau siltnami smile.gif . Tik dar neravejau, tai si kart zoles kokias 5 turbut pamatysit 000189.gif laugh.gif
Ikeliu foto kitu rakursu. Jau kai atsibosiu, tai sakykit-nebekilnosiu pioneer.gif

Papildyta:
Kazkaip turbut per dideles foto si karta padariau doh.gif - atsiprasau iskart, jei kazkam istampiau puslapi, nors man ir neistampe, tik su Ambro lyginant milzines atrodo. Istrinsiu veliau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 08 liepos 2012 - 19:57