Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Treja @ 2012 07 05, 21:54)
Ir pas mane tas pats verysad.gif , neturėsiu šįmet, o pernai krepšiais nešėm iki par spalio unsure.gif, nepatinka jiems būt šiltanamy užmulčiuotais g.gif  unsure.gif 

4u.gif
O as nejauciu kolkas skirtumo siltnaminiu agurku tarp pernyksciu nemulciuotu ir siumeciu mulciuotu. Ta pati rusis- taip pat gerai duoda derliu. KOLKAS. Jau pasieke stoga 8 daigai, bujoja toliau- zodziu, kai tik atsiras pomidorai pradesu ziemai kaupti agurku atsargas, nes jau atsivalgem. Tikiuosi ir toliau augs puikiai tfu tfu tfu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 05 liepos 2012 - 23:59
Na ash ir pernai mulciavau, reskia ne mulciavime problema tikrai...pasejau naujus daigus pries savaite tai i juos dar vilciu turiu vasaros pabaigai, kolkas labai grazus nauji auga. As kaltinu labiausiai orus del susidariusios situacijos..
Atsakyti
Sveikutės smile.gif na ir karštis. Bet džiaugiuosi, nes augalams šilumos labai reikia.
Prašau patarimo.
Gavau pjuvenų (na alksnio lentos buvo obliuojamos) ir jas apdėjau avietes apie 6 cm storio. Ar gerai padariau? ir ar ne per storai uždėjau?
Ačiū
Atsakyti
Aš vakar irgi bandžiau eilinį kartą mulčiuot-įbrist niekur neįmanoma,apie pupeles net nekalbu doh.gif bet ir svogūnų laiškai aukščiau kelių,lužta traška,prie bulvių prieit irgi be šansų..tad kur galėjau ten dėjau ,daugiau nei pusė žolės liko cool.gif Ai tiesa dar apmulčiavau kardelius lotuliukas.gif nežinau patiks jiems ar ne ,bet sakau nors taip dar kažkiek žolės sunaudosiu.Kita keliaus į kompostą.O buvo laikas kai iš kaimynų medžiojau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2012 07 07, 08:02)
Aš vakar irgi bandžiau eilinį kartą mulčiuot-įbrist niekur neįmanoma,apie pupeles net nekalbu doh.gif bet ir svogūnų laiškai aukščiau kelių,lužta traška,prie bulvių prieit irgi be šansų..tad kur galėjau ten dėjau ,daugiau nei pusė žolės liko cool.gif Ai tiesa dar apmulčiavau kardelius lotuliukas.gif nežinau patiks jiems ar ne ,bet sakau nors taip dar kažkiek žolės sunaudosiu.Kita keliaus į kompostą.O buvo laikas kai iš kaimynų medžiojau ax.gif

Turėtų patikt kardeliams smile.gif Aš saviškius tik įkišus į žemę apmulčiavau smile.gif

Už kelių val pagaliau ir aš į sodybą lėksiu bigsmile.gif Jaučiu viskas apaugę bus... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 07 07, 07:34)
Turėtų patikt kardeliams smile.gif Aš saviškius tik įkišus į žemę apmulčiavau smile.gif

Už kelių val pagaliau ir aš į sodybą lėksiu  bigsmile.gif Jaučiu viskas apaugę bus... doh.gif

Tada šaunu ,o ir ravet nebereiks lotuliukas.gif kaip greit žmogus prie gero pripranti biggrin.gif tuoj gėlynus pradėsiu mulčiuot lotuliukas.gif
Mes irgi į sodą lekiam(nors jis už 5 min.kelio..beveik kasdien ten su savo šuniuku nukeliaujam ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2012 07 07, 09:09)
Tada  šaunu ,o ir ravet nebereiks lotuliukas.gif kaip greit žmogus prie gero pripranti biggrin.gif tuoj gėlynus pradėsiu mulčiuot lotuliukas.gif
Mes irgi į sodą lekiam(nors jis už 5 min.kelio..beveik kasdien ten su savo šuniuku nukeliaujam ax.gif )

Pavydžiu... bigsmile.gif Galėčiau ir norėčiau dažniau nei kartą per 1-2 sav po daržiuką pasiknist biggrin.gif Pas mane sodyboj viskas mulčiuot: pradedant nuo daržų, medžių...baigiant gėlėmis. Mat žolės į valias! Tik spėk pjaut lotuliukas.gif
Svajoju apie super gerą trimerį bigsmile.gif O tai po mosikavimo dalgiu rankos pūslėmis nueina ir atauga laaabai jau greit unsure.gif
Atsakyti
pas mane braskese po mulcu vieni skruzdelynai doh.gif
Atsakyti
Labas ekspertes smile.gif

Mulciuoju... eksperimentuoju... tingiu raveti...

Siemet darza 6 aruose ispletem, tai vejos nepakanka viska, ,ulciuoti, o pernai taip dziaugiausi mulciuotu darzu smile.gif Tai sugalvojau tarplysvius kartonu iskloti ir ant virsaus uzmulciuoti. Patirtis mano: ant kartono geriau nedeti zoliapjove pjautos (smulkios) vejos - palijus slidu. Visai gerai ant to kartono sumesti isravetas zoles, o ant virsaus sluoksniukais vejos zole. Piktzoles tikrai neauga smile.gif

Klausimas: ar per ziema suirs kartonas (nuo deziu), ar reiks ji nukelineti? Siaip smalsu smile.gif

P. S. pasirodo as Diasaja zinau. Visai neseniai mama pasakojo, kad "Santakoje" skaite straipsni apie mulciavima "is tinginystes". O siandien perskaiciau, kad apie Diasaja "Santaka" rase. Ir dar kai as pasakodavau mamai apie sia tingiaja darzininkyste, tai ji labai skeptiskai ziuredavao, o vat kai paskaite apie Diasajos darzininkavimo ypatumus, sake ir ji bandys. Tai kur teisybe? Negi tikrai pirma vista, o tik paskui kiausinis? biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(argus @ 2012 07 06, 21:53)
Sveikutės smile.gif na ir karštis. Bet džiaugiuosi, nes augalams šilumos labai reikia.
Prašau patarimo.
Gavau pjuvenų (na alksnio lentos buvo obliuojamos) ir jas apdėjau avietes apie 6 cm storio. Ar gerai padariau? ir ar ne per storai uždėjau?
Ačiū

Labai norėčiau gauti kokį komentarą wub.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2012 07 06, 21:53)

viskas gerai. Stebėkit avietes ir po t dar galite papildyti.

QUOTE(ingiote @ 2012 07 07, 22:22)

*klausimas: ar per ziema suirs kartonas (nuo deziu), ar reiks ji nukelineti? Siaip smalsu smile.gif
**tai ji labai skeptiskai ziuredavao, o vat kai paskaite apie

*visiškai gali nesuirti. jeigu bus likučių, tai tegul ir toliau ten guli. kam dirbti? tegul jis guli, pavasarį vėl sėkmingai kraukit viską.
**spauda visagalė biggrin.gif
Atsakyti
Aš dar noriu pakomentuoti tas pakeltas lysves ax.gif
Pas mus vietovės labai drėgnos.Labai gausūs gruntiniai vandeniai.Po lietaus pakyla vanduo.Plius sklype kai vežė žemes pakelt,ne viską sužiūrėjom ir molio kelias mašinas įkišo,tai vietom iš vis vanduo laikos.Tai vat ir gelbsti pakeltos lysvės,nes nemirksta daržai ir neišplauna visko po lietaus.

Gavau vėl šieno thumbup.gif Tai daržas vėl normaliuose pataluose wub.gif labai nemėgstu veja smulkia mulčiuot blush2.gif
Atsakyti