Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 03, 18:21)
Nea, nemano. Dabartinis daržas lygus, nes kai ir takai mulčiuoti, tai perėjimai nelabai ir matosi. Jei kada darysiu pakeltas lysves, tai susipynsiu iš vytelių wink.gif

Na, na... detaliau prasom bigsmile.gif As noriu kelias siemet supinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 03, 19:15)
aš jau neatsimenu kada žolę pjoviau verysad.gif

o-ho, kiek daug lens.gif ir koks apsileidimas blink.gif , negerai, labai negerai biggrin.gif
juokauju, žinoma mirksiukas.gif

Nu maniskis istaike kazkaip-pjove kelis kart, bet nervuoja ta kose paskui deliot sad.gif. Penktadieni (berods) siltnami pasipildziau, pavirsius pradziuvo iki sestadienio, tai kadangi zadejo karscius galvoju sulaistysiu viska nes jau senai buvau apskritai laiscius... Tai jau vakar pelesis pamaciau blink.gif doh.gif Nugraibiau, ejau su grebliuku ir purenau visa mulca. Matyt ir taip kose uzdejau, o dar palaisciau ir prisidariau bedos.

Nu ~ 13 metru pakrasciu uzsisejo, tai susidaro susidaro biggrin.gif Ryt begsiu kazkaip raut- baisi geda laugh.gif wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 03 liepos 2012 - 19:08
Sveikutės wink.gif

Pagaliau galiu parodyt ir sodo augalėlius smile.gif O tai pastoviai fotiką pamirštu doh.gif

Svogūnai auga, žiedukus pastoviai apskabau. Bet atrodo kaip po geros audros unsure.gif Gal giliau reikėjo juos įkišt?

user posted image

Nespėju tarpuvagių ravėt, vis žolytės trūksta užmulčiuot... tai iš šalia esančio miškelio lapų parsinešiau maišą, spėjau tik porą tarpuvagių užpilt biggrin.gif

user posted image

Gražuolės saulėgražos smile.gif gal ir sulauksiu žiedelių smile.gif Į tarpus perkėliau kelis agurkus su visais indeliais iš po obels šešėlio, mat ten labai jau skurdo dėl saulutės trūkumo rolleyes.gif

user posted image

Tuoj pupelėmis į dangų lipsiu biggrin.gif

user posted image

Spagetinis moliūgėlis

user posted image

Nedaug tesudygo burokėlių, tai į laisvas vietas vakar susėjau lapinių burokų:

user posted image

Pupelės ir jau nuvalgyti žirniai smile.gif

user posted image

Pusę jau vagos okupavę agurkai biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 03, 14:28)
Tiesą sakant, pakeltos lysvės turėtų būti pilnai užpildytos

Kai tokios yra mulčiuojamos, su laiku susidaro pakankamas humuso sluoksnis, kuris labai gerai absorbuoja drėgmę ir ne taip greit išdžiovina.

Mūsų mergaičių 'kapeliai' dar labai jauni, o gal ir nelabai kas gali sau leisti tiek daug tūrio užpildyti pirktiniais substratais  4u.gif

aš savo pakeltas lysves užpyliau žemėmis.
o kodėl reikia pildyti pirktiniais substratais? Naminis kompostas netinka? g.gif

QUOTE(Alekto @ 2012 07 03, 17:40)
Kažkaip niekad šiltnamio nefotkinu,tai šiandien "pafotosesinau" biggrin.gif bet tik vieną pusę pasirodysiu,nes kitoj kaunuosi su paprikom box.gif nenori jos manęs klausyti,bet kažkada priversiu biggrin.gif

Tik pastebiu tokį dalyką,kad mano pomidorų lapija nėra tokia vešli,kaip pas daugumą g.gif Bet gal baiką,bile pomikų yra biggrin.gif

gražus, tvarkingas šiltnamis. O dėl lapų nepergyvenk, juk ne dėl lapų auginam.. irnesakyk.gif biggrin.gif Svarbu, kad augalai sveiki ir derlių duoda.. thumbup.gif
Atsakyti
O mano agurkai neauga kazkodel verysad.gif Tokie 15 cm kazkur ir nejuda g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2012 07 04, 11:18)
[color=darkviolet]Sveikutės wink.gif

Pagaliau galiu parodyt ir sodo augalėlius smile.gif O tai pastoviai fotiką pamirštu  doh.gif 

Darzas liuksiskas, net pavydas ima ziurint tongue.gif
Atsakyti
Na jus cia kazka isradinejat biggrin.gif gal jus "miesciones" visos ir tai pirmos vageles ? smile.gif
Darza galima daryti ant pacios paprasciausios pievutes - is rudens sukasti, pavasari seti ir mulciuoti smile.gif Jokiu kompostu, jokiu "kapeliu" smile.gif Ir darzo laistyti nereikai- na nebent agurkus, kai pats derejimas.. Pamulciavus zeme pasidaro puri, miela - kam dar tuos kapelius kalti? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2012 07 04, 17:03)
Na jus cia kazka isradinejat biggrin.gif gal jus "miesciones" visos ir tai pirmos vageles ? smile.gif
Darza galima daryti ant pacios paprasciausios pievutes - is rudens sukasti, pavasari seti ir mulciuoti smile.gif Jokiu kompostu, jokiu "kapeliu" smile.gif Ir darzo laistyti nereikai- na nebent agurkus, kai pats derejimas..  Pamulciavus zeme pasidaro puri, miela - kam dar tuos kapelius kalti? biggrin.gif

Taigi ne visos cia darosi tas "dezutes" . Yra ir miescioniu- tai kas? nail.gif
Paaiskinom juk kodel norim, kodel daromes cool.gif . Turim ir neiremintu darzu, ir suprantam, kad tai nera truks plis butinas dalykas. Nepastebejau dar nei vienos cia, kuri didelius plotus butu sukalinejus.
Zodziu, kiekvienam savo irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2012 07 04, 17:03)
Na jus cia kazka isradinejat biggrin.gif

kiekvienas žmogus ieško patogiausio (o gal gražiausio, pigiausio, lengviausiai prižiūrimo) varianto mirksiukas.gif Pvz. aš pradėjau mulčiuoti iš tinginystės ax.gif ir rezultatu esu labai patenkinta.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 04, 17:08)
kiekvienas žmogus ieško patogiausio (o gal gražiausio,  pigiausio, lengviausiai prižiūrimo) varianto  mirksiukas.gif Pvz. aš pradėjau mulčiuoti iš tinginystės ax.gif ir rezultatu esu labai patenkinta.

drinks_cheers.gif Aš irgi iš tinginystės,o be to ir labai akiai miela,ir kojoms malonu thumbup.gif oi kiek kaimynų ir draugų tuo užkrėčiau..kaikurie taip nedrasiai ,tik nuo šiltnamio pradėjo biggrin.gif kol kas laaabai patenkinti...
Atsakyti
Agurkeliai grazus thumbup.gif Mano agurkai tai siemet vargsta tik puse isgyveno ir tokie pageltonave vos vos auga, nezinau pernai ir uzpernai nerealiai derejo ir visi uzaugoi greit ir sveiki ir labai daug agurku buvo, o siemet vaizdelis liudnas ir nezinau del ko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 07 05, 14:21)
Mano agurkai tai siemet vargsta tik puse isgyveno ir tokie pageltonave vos vos auga, nezinau pernai ir uzpernai nerealiai derejo ir visi uzaugoi greit ir sveiki ir labai daug agurku buvo, o siemet vaizdelis liudnas ir nezinau del ko  schmoll.gif

Ir pas mane tas pats verysad.gif , neturėsiu šįmet, o pernai krepšiais nešėm iki par spalio unsure.gif, nepatinka jiems būt šiltanamy užmulčiuotais g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 07 05, 14:21)
Agurkeliai grazus  thumbup.gif  Mano agurkai tai siemet vargsta tik puse isgyveno ir tokie pageltonave vos vos auga, nezinau pernai ir uzpernai nerealiai derejo ir visi uzaugoi greit ir sveiki ir labai daug agurku buvo, o siemet vaizdelis liudnas ir nezinau del ko  schmoll.gif

g.gif as galvojau, kad tik pas mane - pirmamete darzininke - taip biggrin.gif
Atsakyti