Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(kice @ 2012 07 03, 13:24)
jus dabar man paaiskinkit, is kur atejo ta mada darzoves seti i kapelius? Kam jus tas lysves apkalate medinem lentelem? kam pakeliate nuo zemes? kad greiciau dirva isdziutu ir augalams dregmes truktu ar dar kam?

Apkalam tam, kad maziau darbo butu, nereiktu kasmet kasti, tarplysviu raveti.

Nu cia tai jau visiska nesamone, kas sako, kad jos pakeltos nuo zemes hihihi.gif ...jos ka (pagal tave) kabancios?... juk viskas dedama, pilama ant tos pacios zemes mirksiukas.gif ir sausesnes jos gali buti tik todel, kad ten zeme puresne, o tai reiskia labiau laidi vandeniui, bet manau, kad tai geriau negu uzmirkusi.
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 07 03, 11:34)
bigsmile.gif  akivaizdus skirtumas prisimenant paskutine jusu darzo foto!  thumbup.gif
Graziai viskas auga  4u.gif

Mano burokeliu lapai siemet irgi labai veslus lyginant su pernai metu. Tik vakar apsiziurejau, kad vel amarai uzpuole  mad.gif Eisiu su zaliu muilu bandyt ispurkst, tik nezinau kaip prieisiu prie lapu apatines puses per tankuma  doh.gif  O sejau normaliais atstumais.

Darziukas tai thumbup.gif nei vienos piktzoles bigsmile.gif kaip jus ir sugebat apmulciuoti kai taip vesliai viskas auga ir KUR ZOLES??? tongue.gif
Atsakyti
jus dabar man paaiskinkit, is kur atejo ta mada darzoves seti i kapelius? Kam jus tas lysves apkalate medinem lentelem? kam pakeliate nuo zemes? kad greiciau dirva isdziutu ir augalams dregmes truktu ar dar kam?

Tiesą sakant, pakeltos lysvės turėtų būti pilnai užpildytos
user posted image

Kai tokios yra mulčiuojamos, su laiku susidaro pakankamas humuso sluoksnis, kuris labai gerai absorbuoja drėgmę ir ne taip greit išdžiovina.

Mūsų mergaičių 'kapeliai' dar labai jauni, o gal ir nelabai kas gali sau leisti tiek daug tūrio užpildyti pirktiniais substratais 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 03 liepos 2012 - 13:38
QUOTE(ruta19 @ 2012 07 03, 14:01)
Darziukas tai  thumbup.gif nei vienos piktzoles  bigsmile.gif kaip jus ir sugebat apmulciuoti kai taip vesliai viskas auga  ir KUR ZOLES???  tongue.gif

lotuliukas.gif gerai jau gerai, imesiu ir zoliu foto laugh.gif
Vel sejom veja, ir aisku zoliapjuve prigaude sekliuku, palijo cia daug dienu gausiai tai prisisejo doh.gif . Tik si kart pakrasciuose, prie trinkeliu, kur ant betono nedaug zemiu uzpilta ir plonas mulco sluoksnis uzdetas, nes ner vietos didesniam. O dar ten skruzdes beveik visur iskilnoja zemiu, zodziu turiu jau zoliu ir as siandien biggrin.gif
O kai paskutini kart mulciavau dar nebuvo taip issisketoje tie burokai ir kita. Bandysim kist ranka ir kazkaip uzmulciuosim kai vel reikes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 03 liepos 2012 - 13:37

1. Kadangi zeme prie molio. tai po lietaus 2 dienas negaliu ieiti i lysves, nes jau ir kritusi buvau. Dabar apaugo tarplysves zole, ja nupjaunu ir metu salia.
2. Kai laistau koju neaptasko.
3. Galima augalus sodinti arciau krasto, zemes nenubyra.
4. Galima kalti ir ne medines, bet man taip norejosi.
5. Kad dirva greiciau isdziutu. ten visada buvo bala ir klampyne. Bedos nebera. Dregmes netruksta, nes laistymas - JEGAAAA. Kaifuoju kaip ir nuo zvejybos. Kazkas panasaus? bigsmile.gif
Atsakyti
Aga, pas mane irgi priemolis - gelbeja siemet mulcas, bet bandysiu tobuleti dar smile.gif.
Del tu mediniu lysviu, tai darysiu jas del to, kad:
1. atrodo patogiau, nenubyres krastai drinks_cheers.gif
2. darzas matomoj vietoj-skonio reikalas, bet as isivaizduoju, kad graziau isipaisys mano darzas is planuojamu kvadratu i bendra aplinka.
3. suniui turetu buti nepatogu gulineti ant dygstanciu darzoviu.
Atsakyti
Kažkaip niekad šiltnamio nefotkinu,tai šiandien "pafotosesinau" biggrin.gif bet tik vieną pusę pasirodysiu,nes kitoj kaunuosi su paprikom box.gif nenori jos manęs klausyti,bet kažkada priversiu biggrin.gif

user posted image

Tik pastebiu tokį dalyką,kad mano pomidorų lapija nėra tokia vešli,kaip pas daugumą g.gif Bet gal baiką,bile pomikų yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 07 03, 17:40)
Kažkaip niekad šiltnamio nefotkinu,tai šiandien "pafotosesinau" biggrin.gif bet tik vieną pusę pasirodysiu,nes kitoj kaunuosi su paprikom box.gif nenori jos manęs klausyti,bet kažkada priversiu biggrin.gif

Tik pastebiu tokį dalyką,kad mano pomidorų lapija nėra tokia vešli,kaip pas daugumą g.gif Bet gal baiką,bile pomikų yra biggrin.gif

Gal cia tokia rusis pomidoru. Svarbu yra pomidoru drinks_cheers.gif thumbup.gif
O as kovoju siemet su ju lapija gigantiska doh.gif

O del papriku, tai kas jusiskems? Mano pernai neistempe nei 2 savaiciu siltnamyje pasodintos blush2.gif , siemet bandziau vel ir jau pazanga smile.gif -zydi, kelios paprikytes yra uzmegztos (6 daigeliai auga).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 03 liepos 2012 - 17:14
Ne i tema, bet ka tik eidama uzdaryti siltnamio "pagavau" vaivorykste blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 03 liepos 2012 - 17:50
QUOTE(Elar @ 2012 07 03, 12:00)
Vel lyja...  doh.gif

aš jau neatsimenu kada žolę pjoviau verysad.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 03, 14:28)
Tiesą sakant, pakeltos lysvės turėtų būti pilnai užpildytos

tavooooo? bigsmile.gif
QUOTE(Elar @ 2012 07 03, 14:33)
lotuliukas.gif  gerai jau gerai, imesiu ir zoliu foto laugh.gif

o-ho, kiek daug:lens: ir koks apsileidimas blink.gif , negerai, labai negerai biggrin.gif
juokauju, žinoma mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2012 07 03, 17:40)
Kažkaip niekad šiltnamio nefotkinu,tai šiandien "pafotosesinau" biggrin.gif

serenčiai labai papuošia wub.gif

QUOTE(Elar @ 2012 07 03, 18:26)
Ne i tema, bet ka tik eidama uzdaryti siltnamio "pagavau" vaivorykste  blush2.gif

wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 03, 19:15)

lotuliukas.gif tai prajuokinai biggrin.gif

Nea, nemano. Dabartinis daržas lygus, nes kai ir takai mulčiuoti, tai perėjimai nelabai ir matosi. Jei kada darysiu pakeltas lysves, tai susipynsiu iš vytelių wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 03, 19:21)
*lotuliukas.gif tai prajuokinai  biggrin.gif

**Jei kada darysiu pakeltas lysves, tai susipynsiu iš vytelių wink.gif

*o ką? ax.gif vyras ar lysvės negražios? biggrin.gif
**ar ilgai laikytų? bigsmile.gif būtų gražu thumbup.gif
Atsakyti