Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Šiužų yra, bet jie kultūringi, užtat ant mulčiuotų, pievoj po šiaudais auginamų bulvių koloradų lervų- nors susirink ir kotletus kepk unsure.gif

QUOTE(Dagma @ 2012 07 02, 00:13)
o dėl šampinionų  tai seniau jų tikrai vilkdavom kibirais namo, o dabar senai nesu mačius g.gif kažin kodėl?

Laukai nualinti. Juk purškia chemikalais ištisai, buvo pieva- nupurškė, nurudo, suarė, paskui javus purškia purškia purškia. Jei seniau javai be jokių trutų augo, tai dabar jau nė miežių negalima užauginti-tai dryžligė, tai dar koks biesas. Pievos likusios daugiametės, gyvulių bandos, kas ten augs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 07 01, 21:49)
... Ir man taaaaip gera.. as pailsiu  wub.gif Svajoju kada galesiu rytais su kavos puodeliu apeiti darza, pakalbinti savo augalelius...  wub.gif

Panašus jausmas ir mane aplanko wub.gif Tik nuvažiavos į sodyb, prasieinam su MB per visus sodybos kampelius, pradedant nuo jo maumedžio, esančio šalia kelio, mano Magnolijos, Alyvos, kt krūmelių, daržų...vaismedžių...ir baigiant mulčiuotom bulvėms smile.gif Ir taip kiekvieną kartą biggrin.gif
O buvo laikai, kai nekenčiau daržų doh.gif mokinė buvau tada, kai mama veždavo mus, savo vaikus, jai padėt į sodą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 07 02, 09:12)
Šiužų yra, bet jie kultūringi, užtat ant mulčiuotų, pievoj po šiaudais auginamų bulvių koloradų lervų- nors susirink ir kotletus kepk unsure.gif

oi, nu kad turėtų po šiaudais auginamų bulvių koloradai nepulti... rolleyes.gif

QUOTE(Ambro @ 2012 07 02, 11:33)
Panašus jausmas ir mane aplanko  wub.gif Tik nuvažiavos į sodyb, prasieinam su MB per visus sodybos kampelius, pradedant nuo jo maumedžio, esančio šalia kelio, mano Magnolijos, Alyvos, kt krūmelių, daržų...vaismedžių...ir baigiant mulčiuotom bulvėms smile.gif Ir taip kiekvieną kartą biggrin.gif
O buvo laikai, kai nekenčiau daržų doh.gif mokinė buvau tada, kai mama veždavo mus, savo vaikus, jai padėt į sodą  ax.gif

matyt čia normalu, su amžiumi viskas keičiasi. Neapykanta virsta meile.. biggrin.gif wub.gif Ir dar pridėsiu, kad vienoks jausmas aplanko, kai eini tvarkyt/ravėti daržo, kai varo mama, kai esi jaunutė ir visia ne tas galvoje, o visai kitoks jausmas, kai eini pabendrauti su savo daržu, augaliukais, kuriuos pati savo rankomis nuo sėklelės, daigelio augini, stebi, prižiūri, grožiesi... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 07 02, 13:54)
oi, nu kad turėtų po šiaudais auginamų bulvių koloradai nepulti...  rolleyes.gif

Turėtų, o ir galėtų nepulti unsure.gif ką tik rinkau, fuuu, net galva suktis pradėjo, didesni greit nukrinta, o mažiukai lipte prilipę verysad.gif Keista, bet dideliam lauke auginamos nemulčiuotos bulvės dar be vabalų unsure.gif

Merginos, o jūsų mulčiuotos braškės taip pat puviniu serga?
Atsakyti
Man vakar sodo buhaltere, pamacius mano "kilimine danga" puole aiskinti, kad negalima deti zoles ant darzu, ypac ant braskiu, tipo kazkokiam zurnale skaite doh.gif Sako, jau geriau kur papudyk ir tada tresk, o as jai sakau, kad cia ne kompostas o mulcas, o ji man "- As perspeju" biggrin.gif Galvoju, tik eik greiciau ir nevadovauk tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta19: 02 liepos 2012 - 12:31
QUOTE(be rėmų @ 2012 07 02, 13:27)
Turėtų, o ir galėtų nepulti unsure.gif ką tik rinkau, fuuu, net galva suktis pradėjo, didesni greit nukrinta, o mažiukai lipte prilipę verysad.gif Keista, bet dideliam lauke auginamos nemulčiuotos bulvės dar be vabalų unsure.gif

nu tikrai keista.. g.gif
Aš vakar savo bulves apžiūrinėjau, tai radau daug boružių. Nežinau ką jos ten skanaus randa, bet, matyt, kad kažką randa, kitaip netupinėtų..
Atsakyti
Gryzau is po 2 sav atostogu, nepasakyciau kad kas nors baisiai paaugo su tokiais orais, bet bulves shaiuduose tai vieninteles turbut labiausiai paaugo ir isgrazejo ir sode ir prie namu, idesiu veliau nuotraukele, apie koloradus net kalbos negali but nors pas kaimynus ju pilna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 07 02, 13:27)
Merginos, o jūsų mulčiuotos braškės taip pat puviniu serga?

Nop, tam, kad neįsiveistų puvinys juk česnakai sodinami mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 02, 16:56)
Nop, tam, kad neįsiveistų puvinys juk česnakai sodinami  mirksiukas.gif

Rimtai? Gėdos nedarykit biggrin.gif Didelis dėkui, rudenį sodinsiu tarp braškių, niekada nepagalvojau, kad dėl to doh.gif
QUOTE(Keretoja @ 2012 07 02, 16:26)
apie koloradus net kalbos negali but nors pas kaimynus ju pilna  biggrin.gif

Jei kalbos negali būti, tada tegu kalba vaizdai unsure.gif biggrin.gif Galėčiau pafotkinti ir surinktą fauną, ale baisai neestetiškas vaizdelis būtų ax.gif Ir tai čia smulkmė, likučiai biggrin.gif tačiau šiandien kaip atlygį už bjaurų darbą jau prisirankiojau didesnių bulvių, na, labai smagu, aš knisuos iki alkūnių po šiaudus, o vyras stovi ir žiūri blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 07 02, 16:57)
Galėčiau pafotkinti ir surinktą fauną, ale baisai neestetiškas vaizdelis būtų  ax.gif

pas mane kur mulčiuotos bulvės šiaudais/šienu, tai kolorado nerasta, o kur nepilnai pjauta žole, tai tuoj suvalgys visus krūmus.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 02, 19:03)
pas mane kur mulčiuotos bulvės šiaudais/šienu, tai kolorado nerasta, o kur nepilnai pjauta žole, tai tuoj suvalgys visus krūmus.

Pasitikslinu, ar taip supratau: ten, kur dėta vien žolė, ten daug? Maniškės storai mulčiuotos šiaudais ir ant viršaus pabarstydavau žoliapjove pjautos žolės.
Atsakyti
pas man bulves nemulciuotos, koloradu dryziuku pora sauju nurinkau... lervu nesimato dar.

kazi ar priklauso koloradas mulciuotos ar nemulciuotos bulves g.gif ar negali tie dryziai is kitosklypuko atskristi ant bulviu lapu g.gif
Atsakyti