Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Alekto @ 2012 07 01, 13:29)
Aš šiandien 6 ryto darže buvau,tai tiesą sakant dar nebuvau mačius tokio kiekio šliužų doh.gif Kopūstų lapų buvau primetus daržan,tai ant jų tuščios vietos nebuvo cool.gif
Bet užtai planą sugalvojau biggrin.gif kitais metais,kad nenuėstų mano pupų mažyčių,reikia aplink gausiai kopūstais apsodinti biggrin.gif gal sakau rimtai suveiktų g.gif

Man atrodo, kad pupeles nugrauzia sprages, tuos pirmuosius skilcialapius, o pupas gal ir sraiges ar sliuzai,mano kininiam kopuste radau vidury isitaisiusia sraige vidry dienos bepietaujancia.
Atsakyti
Aš šiandien 6 ryto darže buvau,tai tiesą sakant dar nebuvau mačius tokio kiekio šliužų doh.gif Kopūstų lapų buvau primetus daržan,tai ant jų tuščios vietos nebuvo cool.gif

blink.gif vaje.. doh.gif Randu ir aš po mulčiu šliužų, bet didelės žalos man nepridaro.. rolleyes.gif Spjaunu tris kartus... biggrin.gif
Atsakyti
Bet užtai planą sugalvojau biggrin.gif kitais metais,kad nenuėstų mano pupų mažyčių,reikia aplink gausiai kopūstais apsodinti biggrin.gif gal sakau rimtai suveiktų g.gif

lotuliukas.gif nesuveiks, deja, jie nelabai kopustus griauzia, jie tik po jais nuo saules slepias.

patikrintas budas kuo daugiau ju surinkt (knygose daznai minimas) - pridet tokiose vietose kokiu skuduru (as agro sulankscius keturguba suslapinta patiesiu, tai ryte pakelus cielas armijas kibiran nukratau).
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 07 01, 11:21)

drinks_cheers.gif aš ir - ganiau karves kasmet, ravejau dyyyydžiulius kolūkio skirtus plotus (už ganyklas karvėm skirdavo gi), o kur dar senelių daržai doh.gif - aprūpindavo visus vaikus su anūkais (o šeimos gi ankščiau dideles buvo smile.gif ), patys sklepą prisikraudavo, o dar ir gyvuliam kiek visko reikejo - ne traktorius gi - arklį maitint reikejo, kelios karvės, avys, paršai, vištos , triušiai - visiem ėst reik biggrin.gif (gerai, kad tik musų kaimai skirtingose vietose buvo - vinas miškuose, kitas -laukuose, ne tep nuobodu tas kupetas kraut - kai tai žemuogių pasrenki, tai melyniu, o laukuose pramoga -pietu miegas žaginiuose, šampinjonų rinkimas (pilni gi laukai augo) biggrin.gif) Mes laukuos praleisdavom kiauras dienas - gi su grebliais kaip išeini ryte, tai taip iki karvių parvedimo ir prabūni. Bet tiek kenkėjų anais laikais nepamenu schmoll.gif - ir kurmis vienas kitas, ir sraige kaip retenybe biggrin.gif
blush2.gif išsiplėčiau ir aš..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 01 liepos 2012 - 20:01
Bet prisiminkit kiek chemijos vare ant tu lauku ir misku, net lektuvai purksdavo ir barstydavo, zudavo tie kenkejai.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 07 01, 21:11)
Bet prisiminkit kiek chemijos vare ant tu lauku ir misku, net lektuvai purksdavo ir barstydavo, zudavo tie kenkejai.

tai jau taip - ne be to - puikiai pamenu kukuruznikus virš laukų drinks_cheers.gif
O jau kaip mulčas anuomet but pravertęs... kai vienais metais ravejom kolūkio morkas - dvi vagos po kilometrą su trupučiu, o ten - grynas molis lotuliukas.gif - mes abiem rankom isitvere morkon jas retinom ir zoles rovem lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Į daržo temą - pas man antramečiai šparagai šiemet labai sutankėjo - gal jau galiu juos paretinti - išdalinti krūmus - yr jiem koks laiko skirtumas?
Atsakyti
Kokie prisiminimai smile.gif As ir sakiau ravedama ilgiausias svogunu lysves, morku vagas, kasdama bulves, kad jau as tai NIEKADA darzo neturesiu.. nieko neauginsiu.... o sukurus seima kazkas pasikeite, pradejau nuo kambariniu geliu, o tesiu darzais... ir kasmet sakom su vyru: kol kas daugiau neplesim, o kiekviena pavasari vis padideja dirbami plotai bigsmile.gif Vis truksta tongue.gif Ir man taaaaip gera.. as pailsiu wub.gif Svajoju kada galesiu rytais su kavos puodeliu apeiti darza, pakalbinti savo augalelius... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 07 01, 21:49)
Svajoju kada galesiu rytais su kavos puodeliu apeiti darza, pakalbinti savo augalelius...  wub.gif

O kodėl dabar negali taip apeiti daržo? g.gif Aš dažnai taip rytais darau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 07 01, 09:54)
lotuliukas.gif praeita karta ir as 2 su kotukais radau-dabar maciau atzelineja...
Bet kazkokie naktiniai? Nes apziurejau, bet nieko neradau...ir aplinkui ieskojau g.gif
Matyt teks apdengti pilnai, nes sonus palikdavau atvirus...

bus šliužai doh.gif

QUOTE(Alekto @ 2012 07 01, 12:29)

aš vakar vakare pamačiau kas pas mane salotose ir kalafijoruose skyles išgraužia doh.gif net nebučiau pagalvojus, kad tai šliužų darbas...Pirma naktis nakvojom savo name tad išsiaiškinau daug ka... cool.gif

QUOTE(Otaip @ 2012 07 01, 19:59)
patikrintas budas kuo daugiau ju surinkt (knygose daznai minimas) - pridet tokiose vietose kokiu skuduru (as agro sulankscius keturguba suslapinta patiesiu, tai ryte pakelus cielas armijas kibiran nukratau).
Papildyta:

drinks_cheers.gif  aš ir - ganiau karves kasmet, ravejau dyyyydžiulius kolūkio skirtus plotus (už ganyklas karvėm skirdavo gi), o kur dar senelių daržai  doh.gif  - aprūpindavo visus vaikus su anūkais (o šeimos gi ankščiau dideles buvo smile.gif ), patys sklepą prisikraudavo, o dar ir gyvuliam kiek visko reikejo - ne traktorius gi - arklį maitint reikejo, kelios karvės, avys, paršai, vištos , triušiai - visiem ėst reik biggrin.gif (gerai, kad tik musų kaimai skirtingose vietose buvo - vinas miškuose, kitas -laukuose, ne tep nuobodu tas kupetas kraut - kai tai žemuogių pasrenki, tai melyniu, o laukuose pramoga  -pietu miegas žaginiuose, šampinjonų rinkimas (pilni gi laukai augo) biggrin.gif)  Mes laukuos praleisdavom kiauras dienas - gi su grebliais kaip išeini ryte, tai taip iki karvių parvedimo ir prabūni. Bet tiek kenkėjų anais laikais nepamenu  schmoll.gif  - ir kurmis vienas kitas, ir sraige kaip retenybe  biggrin.gif
blush2.gif išsiplėčiau ir aš..

o ačiū už šliužų gaudymo būda 4u.gif
o dėl šampinionų tai seniau jų tikrai vilkdavom kibirais namo, o dabar senai nesu mačius g.gif kažin kodėl?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 07 01, 13:42)
Man atrodo, kad pupeles nugrauzia sprages, tuos pirmuosius skilcialapius, o pupas gal ir sraiges ar sliuzai,mano kininiam kopuste radau vidury isitaisiusia sraige vidry dienos bepietaujancia.

Šliužai pas mane viską graužia irnesakyk.gif Kai lenda pupelė,tai net dienos metu būna "nusėta" šliužų doh.gif
QUOTE(Otaip @ 2012 07 01, 20:59)
lotuliukas.gif  nesuveiks, deja, jie nelabai kopustus griauzia, jie tik po jais nuo saules slepias.

Graužia kopūstus kaip pasiutę.Lapai kaip rėtis cool.gif
Vieninteliai turbūt pomidorai,kurių neliečia g.gif Visa kita valgoma jiems.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 07 02, 07:28)
Šliužai pas mane viską graužia  irnesakyk.gif  Kai lenda pupelė,tai net dienos metu būna "nusėta" šliužų doh.gif
Graužia kopūstus kaip pasiutę.Lapai kaip rėtis cool.gif
Vieninteliai turbūt pomidorai,kurių neliečia g.gif Visa kita valgoma jiems.

aha labai mėgsta jie viską, iš mano kinietiškų kopūstų tai tuoj stagarai liks, bet jau aš jiems nieko nedarau, sakau kol turi pietus gal prie kitų augalų nelys...vot naivuolė... biggrin.gif vakar nuskyniau braškes praktiškai paskutines, nu dar liko viena kita pavalgymui, tai dabar reiks eit tvarkyt kada, nurėžr lapus, ūsus nereikalingus, bet praneša vis lietų lietų ir t.t., na kiek gali lyti, plaukiam mes jau...viskas pradės pūti kai šitaip koš... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 07 01, 23:13)
o dėl šampinionų  tai seniau jų tikrai vilkdavom kibirais namo, o dabar senai nesu mačius g.gif kažin kodėl?

pas beveik iškart po melioracijos išnyko .. Ir arklių mėšlo gal mažoka lotuliukas.gif , gi jiems šis gėris labai patinka.
Viltis*, kinietiškų jau nė nebebandau sodint - jie - Nr. 1 ką šliužai pas man nuryja, po to seka - paprikos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 01, 22:05)
O kodėl dabar negali taip apeiti daržo? g.gif Aš dažnai taip rytais darau rolleyes.gif

Tai, kad ten tik zemes gabalas... atvaziuojam ir isvaziuojam...o anksti ryte niekaip nesusiruosiam blush2.gif Ir darza dabar paskubomis tenka apeiti.. kol kas lotuliukas.gif

QUOTE(Dagma @ 2012 07 01, 22:13)
bus šliužai doh.gif
aš vakar vakare pamačiau kas pas mane salotose ir kalafijoruose skyles išgraužia doh.gif net nebučiau pagalvojus, kad tai šliužų darbas...Pirma naktis nakvojom savo name tad išsiaiškinau daug ka... cool.gif

Ot zarazos doh.gif Reiskias banydsiu apdengti is tos puses... o gal jie ir nemegsta kai pribarstyta kiausiniu lukstu? g.gif
Atsakyti