QUOTE(Otaip @ 2012 07 01, 06:38)
aaa . Pas man tai pradžioj nebuvo jokio noro daržininkaut -man gražu pievutė, pušaitės, gėlynas, bet gimė vaikai ir poreikis atsirado
. Žiūriu, kad didelio mokslo nereik, tik darbo ir meilės tokiam darbui (niu, gal ir grubiai kai kam nuskambės, bet daugiausia visvien čia - darbas darbas..
). Tik va, sklypo neinas prasiplėst, tai aš plėstis galiu bent jau dėka to, kad vaikai auga ir jau "kultūringai" kieme būt gali - nes ankščiau tai viena tai kita atnešdavo pilną kibiriuką vos užsimezgusių obuolių, kas žydi - tas ir gėlė (nesvarbu ar tai agurkas ar pomidoras
) - o mamai gi noris gėles dovanoti
. Dabar jau kartu bandom sodint
Pas mane irgi panasi situacija gavosi.
Paauglystes "trauma"
- buvo mociutes darzai prie namu, laukuose hektarai.. jau taip uzknisdavo ta nuolatine visu seimos nariu "vergove" darzams
Visada sakiau, kad jei turesiu savo namus- nebus jokiu jokiu darzu
Tik pieva, geles. Bet...
Mociutei sukakus 80, atsisake lauku del sveikatos, pasiliko darza prie namu. Issikrausciau i savus namus. Gime sunus. Atsirado mintys apie ekologiskesnes darzoves kosems. Na, bet dar atsilaikiau - is vienur, kitur parsivezdavau, nevalgus buvo, tai uzteko. Stumiau mintis apie savo darza toliau. Bet gime dar ir dukra. Tada supratau, kad vistik pasiilgau zemes darbu
. Ir pernai taip uzsinorejau, kad emiau ir pasidaviau
Dabar jausmas ir supratimas visai kitas nei paauglystej, suprantu jau ir savo mociute
. Nerealus jausmas valgyti pacios uzaugintas darzoves, stebeti kaip auga, rupintis.
Bet lieku kolkas prie tos pacios nuomones, kad tai neturi buti vergove. Tai turi buti malonumas, duodantis naudos (cia as apie save). Uztai didesnio darzo ir nenoriu. Kolkas. Auginant vaikus namie, kai nereikia i darba - tiesiog atsipalaidavimas man pasitupinejimas darze dar ir duodantis naudos.
O dar tas mulcas - isvis zuikio daineles
Issipleciau labai, sory
Papildyta:
Ai, o gelytes ir mano sunus skina ir nesa man, bet jis kazkaip supratima jau turi- is darzo neskina. Tik labai patinka abiems padeti mamai mulciuoti, sunus ir paravi kartu, skinti braskes kartu, zirnius, agurkus. Kulturingi siaip tokie gal visai
. Ko nepasakyciau apie ta musu suniuka...