Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Otaip @ 2012 06 30, 19:46)

jau kokie "riebūs" augintiniai - ir žirniai, ir svogūnai - viskas  wub.gif  - bujoja  wub.gif
Papildyta:

Aš šiemet tais tikslais išsikasiau kelis pelyno krūmelius iš mūsų šalia sklypo šienaujamos pievutės ir pasisodinau šalia serbentų -sakau gal mažiau visokių bėdų su jais bus (šiemet grybas aptraukė beveik visus krūmus sad.gif ..) .

Maras taip anksti ? .. ne kas. Gal dar nelabai rimta? Man asiūklių arbatėlė šiais metais nuo daug ko gelbsti.

Asiūkliai? Purški, laistai? Pirmą kartą girdžiu.
Kol kas tik vienas pomidoras. Tikiuosi laiku būsiu nupurškusi.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2012 06 30, 19:55)
Asiūkliai? Purški, laistai? Pirmą kartą girdžiu.
Kol kas tik vienas pomidoras. Tikiuosi laiku būsiu nupurškusi.

Purškiu:
user posted image
iš gan naujos knygos - bet man ji labai patiko-"Ekologinis sodas ir daržas". merginos apie tas arbatas daug kalba pomidorų temoj mirksiukas.gif
Atsakyti
jeoa, grazios darzoves thumbup.gif
O del darziuko dydzio-mano ir maziukas, bet musu nedidelei seimynai uztenka irnesakyk.gif Jei su braskem "susidraugausiu" kitamet, tai bus isvis super smile.gif
QUOTE(Otaip @ 2012 06 30, 20:47)

drinks_cheers.gif as irgi purskiau profilaktiskai pires pora savaiciu savo pomidorus asiukliu nuoviru. Ateinancia savaite kartosiu.
Pernai (pirmi metai darzininkavimo) sirgo maniskiai rudaja demetlige nuo liepos vidurio ir galiausiai po menesio maras uzejo, nepurskus buvau niekuo. Gerai, kad spejo pomidoru priaugti gausiai. Siemet bandau uzbegti ivykiams uz akiu. Tfu tfu tfu kad jas kur tas ligas... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 30, 20:57)
jeoa, grazios darzoves  thumbup.gif
O del darziuko dydzio-mano ir maziukas, bet musu nedidelei seimynai uztenka  :

schmoll.gif mum niekaip nieko neuztenka - perkam kasmet apie 6-8 maisus bulviu, 2 buroku ir svogunu, 4 morku, 1 kopustu.... schmoll.gif Kas kieme - tai tik isejus nusiskint, issiraut, na, iskyrus moliuginius ir pomidorus su agurkais.
Atsakyti
Pas mane pilna asiukliu... Gal reiks ir man kazkaip susiruosti padaryti istrauka ir nupurksti... pomidorai mano grazus (3*tpfu), bet dar tik mezga.. nesinoretu likti be ju visiskai.. Pries gera savaite purskiau baziliku istrauka-siokia tokia profilaktika. Ir tikrai ar cia mulco deka-stovi sau zali, grazus-anei demytes nera ant ju...
As nuo amaru dar bandyciau cesnaku mirkalu purksti-irgi labai geras vaistas thumbup.gif
Siandien rinkdama zemuoges ant balandu maciau amaru, bet ir boruzeliu lervu nemazai bigsmile.gif Dabar ir as jas atpazitu smile.gif
Ir atradau, kad mano ciliukus kazkas nugrauzia viename siltnamiuko kampe... maniau as netycia juos nulauziau, o pasirodo kazkas juos nuvalgo.. iki saknu blink.gif Sraiges negali buti? g.gif O kaip gaila, nes ten vienetiniai susodinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 06 30, 21:16)
schmoll.gif  mum niekaip nieko neuztenka - perkam kasmet apie 6-8 maisus bulviu, 2 buroku ir svogunu, 4 morku, 1 kopustu.... schmoll.gif  Kas kieme - tai tik isejus nusiskint, issiraut, na, iskyrus moliuginius ir pomidorus su agurkais.

niu netaip susipratom biggrin.gif - kad man uztenka darzo, tai nereiskia, kad neperkam nieko. Zemai tik agurku, pomidoru uzsivakavau sociai, burokeliu siek tiek, sparaginiu pupeliu uzsisaldziau.
Turejau galvoje, kad mum uztenka tokio ploto koks yra. Kolkas nera planu uzsiauginti visko, kad nereiketu pirktis. Darzininkavimas man tiesiog pomegis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 30 birželio 2012 - 20:38
QUOTE(madmuazele @ 2012 06 30, 20:18)

Ir atradau, kad mano ciliukus kazkas nugrauzia viename siltnamiuko kampe... maniau as netycia juos nulauziau, o pasirodo kazkas juos nuvalgo.. iki saknu blink.gif Sraiges negali buti? g.gif O kaip gaila, nes ten vienetiniai susodinti doh.gif

lapus jos nugrauzia ir ziedukus, nu bet matyt pas mane jos kulturingesnes, bent kotus palieka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 30, 21:38)
niu netaip susipratom  biggrin.gif  - kad man uztenka darzo, tai nereiskia, kad neperkam nieko. Zemai tik agurku, pomidoru uzsivakavau sociai, burokeliu siek tiek, sparaginiu pupeliu uzsisaldziau.
Turejau galvoje, kad mum uztenka tokio ploto koks yra. Kolkas nera planu uzsiauginti visko, kad nereiketu pirktis. Darzininkavimas man tiesiog pomegis ax.gif

biggrin.gif aaa . Pas man tai pradžioj nebuvo jokio noro daržininkaut -man gražu pievutė, pušaitės, gėlynas, bet gimė vaikai ir poreikis atsirado biggrin.gif. Žiūriu, kad didelio mokslo nereik, tik darbo ir meilės tokiam darbui (niu, gal ir grubiai kai kam nuskambės, bet daugiausia visvien čia - darbas darbas.. biggrin.gif). Tik va, sklypo neinas prasiplėst, tai aš plėstis galiu bent jau dėka to, kad vaikai auga ir jau "kultūringai" kieme būt gali - nes ankščiau tai viena tai kita atnešdavo pilną kibiriuką vos užsimezgusių obuolių, kas žydi - tas ir gėlė (nesvarbu ar tai agurkas ar pomidoras biggrin.gif) - o mamai gi noris gėles dovanoti lotuliukas.gif . Dabar jau kartu bandom sodint biggrin.gif

madmuazele ir aš sakyčiau, kad šliužiukai.
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2012 06 30, 22:39)
lapus jos nugrauzia ir ziedukus, nu bet matyt pas mane jos kulturingesnes, bent kotus palieka rolleyes.gif

lotuliukas.gif praeita karta ir as 2 su kotukais radau-dabar maciau atzelineja...

QUOTE(Otaip @ 2012 07 01, 05:38)
madmuazele ir aš sakyčiau, kad šliužiukai.

Bet kazkokie naktiniai? Nes apziurejau, bet nieko neradau...ir aplinkui ieskojau g.gif
Matyt teks apdengti pilnai, nes sonus palikdavau atvirus...
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 07 01, 06:38)
biggrin.gif  aaa . Pas man tai pradžioj nebuvo jokio noro daržininkaut -man gražu pievutė, pušaitės, gėlynas, bet gimė vaikai ir poreikis atsirado biggrin.gif. Žiūriu, kad didelio mokslo nereik, tik darbo ir meilės tokiam darbui (niu, gal ir grubiai kai kam nuskambės, bet daugiausia visvien čia - darbas darbas.. biggrin.gif). Tik va, sklypo neinas prasiplėst, tai aš plėstis galiu bent jau dėka to, kad vaikai auga ir jau "kultūringai" kieme būt gali - nes ankščiau tai viena tai kita atnešdavo pilną kibiriuką vos užsimezgusių obuolių, kas žydi - tas ir gėlė (nesvarbu ar tai agurkas ar pomidoras biggrin.gif) - o mamai gi noris gėles dovanoti  lotuliukas.gif . Dabar jau kartu bandom sodint biggrin.gif

biggrin.gif
Pas mane irgi panasi situacija gavosi.
Paauglystes "trauma" laugh.gif - buvo mociutes darzai prie namu, laukuose hektarai.. jau taip uzknisdavo ta nuolatine visu seimos nariu "vergove" darzams doh.gif Visada sakiau, kad jei turesiu savo namus- nebus jokiu jokiu darzu schmoll.gif Tik pieva, geles. Bet... biggrin.gif Mociutei sukakus 80, atsisake lauku del sveikatos, pasiliko darza prie namu. Issikrausciau i savus namus. Gime sunus. Atsirado mintys apie ekologiskesnes darzoves kosems. Na, bet dar atsilaikiau - is vienur, kitur parsivezdavau, nevalgus buvo, tai uzteko. Stumiau mintis apie savo darza toliau. Bet gime dar ir dukra. Tada supratau, kad vistik pasiilgau zemes darbu rolleyes.gif . Ir pernai taip uzsinorejau, kad emiau ir pasidaviau smile.gif Dabar jausmas ir supratimas visai kitas nei paauglystej, suprantu jau ir savo mociute smile.gif. Nerealus jausmas valgyti pacios uzaugintas darzoves, stebeti kaip auga, rupintis.
Bet lieku kolkas prie tos pacios nuomones, kad tai neturi buti vergove. Tai turi buti malonumas, duodantis naudos (cia as apie save). Uztai didesnio darzo ir nenoriu. Kolkas. Auginant vaikus namie, kai nereikia i darba - tiesiog atsipalaidavimas man pasitupinejimas darze dar ir duodantis naudos.
O dar tas mulcas - isvis zuikio daineles lotuliukas.gif
Issipleciau labai, sory blush2.gif
Papildyta:
Ai, o gelytes ir mano sunus skina ir nesa man, bet jis kazkaip supratima jau turi- is darzo neskina. Tik labai patinka abiems padeti mamai mulciuoti, sunus ir paravi kartu, skinti braskes kartu, zirnius, agurkus. Kulturingi siaip tokie gal visai lotuliukas.gif . Ko nepasakyciau apie ta musu suniuka...
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 07 01, 09:54)
lotuliukas.gif praeita karta ir as 2 su kotukais radau-dabar maciau atzelineja...
Bet kazkokie naktiniai? Nes apziurejau, bet nieko neradau...ir aplinkui ieskojau g.gif
Matyt teks apdengti pilnai, nes sonus palikdavau atvirus...

o jus nakti su prozektorium nueikit, sliuzai diena nesirodo, o nakti iskisa savo snukelius - naktipieciauja vadinasi doh.gif nors lietinga diena tai ir nakties nelaukia, vakare jau pasirodo cool.gif
Atsakyti
Aš šiandien 6 ryto darže buvau,tai tiesą sakant dar nebuvau mačius tokio kiekio šliužų doh.gif Kopūstų lapų buvau primetus daržan,tai ant jų tuščios vietos nebuvo cool.gif
Bet užtai planą sugalvojau biggrin.gif kitais metais,kad nenuėstų mano pupų mažyčių,reikia aplink gausiai kopūstais apsodinti biggrin.gif gal sakau rimtai suveiktų g.gif
Atsakyti