madmuazele, taip - šiuometiniai - mes kažkaip nepagalvoję susipirkom visus vaismedžius žemaūgius
- dera, aišku, gerai - nuo pat pirmų metų - neskyniau ten aš jiem jokių žiedų , valgėm viską. Nepramečiuoja -ir pernai apkibę obuoliais, ir šiemet (net obuoliukus ranka retinų - žiauriai daug jų, kokių 10 pagalių vienam medeliui ramstyt reik -bet, va po 4-5 metų tarnavimo matos kad jie jau "amžiuje"
- pavargę tokie. Jau dabar dairomės normalių obelų - kad ir pramečiuos - bet tegu normalaus ūgio ir amžiaus būna
. Kad taip gerai prigijo ir dera, manau dėkingi turim būt medelyno savininkui, kuris tik keletą kilometrų nuo mūs viską augina - tas pats klimatas, šaknys super visad būna. Bet va aukštaūgių jis neturi - ieškosiu kur gaut.
QUOTE(be rėmų @ 2012 06 30, 16:59)
Seniai, kol dar vaikai buvo maži, platindavo nemokamai su laikraščiais Florexlit katalogą, atsimenu, žiūrėdavau, vartydavau svaigdama po keliasdešimt sykių tą patį žurnalą,...........................
Ir ką, turiu beveik viską, daug ką susipirkau pati, daug ką apsimainiau su internetinėm draugėm iš visos Lietuvos
pas man panašiai - su antru vaiku kai nėščia buvau pradėjau kaupt foto, filmukus žiūrėt. Ir kas link sėklų ir daigų iš internetinių "pažinčių"
ir kaimynių -
. Aš vien per SM kiek super žmonių sustikau, kuriem be galo dėkinga dėl daug pagalbos ir paramos
QUOTE(Ex @ 2012 06 30, 14:14)
aha, jo, kai tik paimu kastuvą, iškart ir materializuojasi
kitaip - niekaip, gali svajot iki pamėlynavimo..
Mano daržiukas statybų įkarštyje, jei parodysiu, dar pamanysit, kad ten subombarduota kompostinė...
čia jau kitiems metams reportažas bus
nugis laaaabai įdomu
.
Pas man dažnai kiemas kaip kompostinė - nes prieš metus panaikinom kompostinę (dabar tik "sliekinė" likus), tai daug visokių atliekų dedu tiesiog ant daržo ir užmetu žolės - tai, kol nėr žolės - vaikštom tarp agurkų ir salotų galiukų, bulvių lupenų ir pan.
Kas link burokų - pas man bent jau tiems raitymasims ir dėmelėms ant burokų lapų labai padėjo asiūklių arbatėlė. Purškiau agurkus, pomidorus, kartu ir burokus pykštelėjau -
iškart atsigavo. Bet amaram .. kai rožes purškiau muilu nuo amarų, tai ir burokų lapus praploviau - niu, gal ir negerai tas muilas .. bet padėjo.
Aš planuoju, planuoju, bet kas iš to - vistiek labai dažnai daug kas "ant smūgio" gaunas - pvz., šiemet gavau netikėtai arbūzų sėkliukių - tai bedžiau kastuvą kiemo kraštan ir vyras mūsų žvyre-akmenyne išskaldė ten skylę, kur žemių pripyliau
- kitamet ten gal ir nieko nesodinsiu, bet šiemet tiesiog viskas "užimta" buvo, o pas mus bilekur nepasodinsi - reik prieš tai kažko "geresnio" įbert, tai va ir exstra sodinimas gavos. Taip ir visos rožės - beveik 10 skirtingų rūšių, bet jos susodintos, kaip ir "ant smūgio", kai visai negaliu atsitraukti iš sodo skyriaus
, taigis jos tai šalia braškių, tai šalia mėtų prieskonyne, tai dar kur
- turiu sau užduotį - pasidaryt normalų rožyną.
Tiesa, aš sudėjus tik gražų daržą
, o kas už namo (apie aras daržo) - kur mulčo trūksta, kur "niu - NESIGAVO, neužaugo" - nerodau
- klaidų kasmet tiek i tiek . Neauga man šiemet normaliai morkos, kaliaropės (nors jos visad be jokios priežiūros augo
), česnakai kokie tai ubagai išlindo, kopūstai irgi kokie tai skylėti skylėti .. . Šiemet jau tos pat klaidos nedariau - nesodinau kopūstų kartu su nasturtėm, bet, matyt, jie pikti nuo pernai ant manęs- šiemet kaip kokia komedija kyšo keli nupiepę lapai ir nors tu ką.
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 06 30, 13:45)
tai si kart siltnamiuk bendra foto imetu
GRAŽUMA + tvarka!
Pas man šiuo metu vien kurmiarausiai šiltnamy.. ką tik vėl tris spastus pastačiau.. kur bepakreipsi šlangą - vanduo taip ir kliūksi į skyles.. . gajūs tie pomidorai, bet.... . Nulupau mulčą kol gaudom kurmius - tai vat irgi - nesėkmė kokia tai.. .
Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krenti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti.