Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Viltis* @ 2012 06 30, 15:50)
gryžau ir aš iš savo sodo, tai gaspadorius žolę pjovė o aš mulčiavau, tiksliau papildžiau atsargas burokams, agurkams ir kopūstams...bet bemulčiuodama pamačiau kad mano burokai sukasi, amaras kažkoks puola...gal patarsit ką daryt, atrodo nesenai nupurškėm su dilgėlėmis, o to velnio visur yra ir astriukai užpulti sukasi lapai, ir ant šparaginių žiūrau kad yra...patarkit ką daryt... ax.gif

gaudykit boružes ir neškit ant burokų.. Tegu puotauja... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 30, 14:14)
aha, jo, kai tik paimu kastuvą, iškart ir materializuojasi biggrin.gif kitaip - niekaip, gali svajot iki pamėlynavimo.. biggrin.gif

nu jau, yra trečias kelias - teisingai suvadovaut. Kartais rankos darbininkės svetimas svajones įgyvendina tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 30, 16:20)
gaudykit boružes ir neškit ant burokų.. Tegu puotauja...  biggrin.gif

Oi, kažkokios mandros pas jus tos boružės, pas mane tai pačios atskrenda bigsmile.gif
Atsakyti
Siandiena musu rajono laikrastyje visas didelis grazus idomus informatyvus straipsnis apie Diasajos darzininkyste 4u.gif
dar labiau i svecius uzsimaniauuuu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2012 06 30, 16:27)
Siandiena musu rajono laikrastyje visas didelis grazus idomus informatyvus straipsnis apie Diasajos darzininkyste  4u.gif 
dar labiau i svecius uzsimaniauuuu  biggrin.gif

kokiam laikraštį...gal internete įmanoma paskaityti...o boružių atrodo yra bet matyt joms neskanu tenais, nes lapai sukasi burokų...
Atsakyti
Vilkaviškio rajoninis laikraštis 'Santaka', siandieninis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolanka: 30 birželio 2012 - 15:58
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 30, 15:22)
tai žinoma, nepaėmus kastuvo nieko ir nebus. Juk niekas nieko nenudirbs už mus. Bet tai ir yra minčių materializacija...  biggrin.gif Pasvajojom, griebėm kastuvą ir turim rezultatą... biggrin.gif

Įsikišiu smile.gif Seniai, kol dar vaikai buvo maži, platindavo nemokamai su laikraščiais Florexlit katalogą, atsimenu, žiūrėdavau, vartydavau svaigdama po keliasdešimt sykių tą patį žurnalą, tada nebūdavo nei provincijos turguose, nei medelynuose tokios augalų įvairovės, žiūrėdavau ir netikėdavau, kad kažkada pas mane pačią galėtų visa tai būti pasodinta. Ir vieną sykį dukra kažką karpė, klijavo, atsisėdau, pasiėmiau tuščią lapą, prisikarpiau nuotraukų iš tų katalogų, sumąsčiau, kad centre namas, o aplink klijavau "sodą" smile.gif paskui kažkas sutrukdė 'darbui' įpusėjus, taip ir liko. Ir ne taip seniai tvarkydama palėpę radau savo "šedevrą'' unsure.gif Atsiminiau, kaip svajodama sėdėjau ir klijavau. Ir ką, turiu beveik viską, daug ką susipirkau pati, daug ką apsimainiau su internetinėm draugėm iš visos Lietuvos, dar ir dabar keičiamės gėlėm, krūmais, sėklom rolleyes.gif Tiesiog užtenka savam rate parašyti po nuotrauka, kad tokio augalo dar neturiu, tuoj pažada atsiųsti, kartais sakau, kad eikit jūs sau, jau visko gana biggrin.gif Ir aš joms nesikuklindama siunčiu, susitinkam, mainomės smile.gif
Nežinau, kiek susiję su ta 'klijuote', tiesog tokia mano patirtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 30, 14:52)
parodyk Ex, labai smalsu ka ten meistraujat  ax.gif

eik jau.. doh.gif blush2.gif tarp vielos ir tinklo ritinių, žirniuose besivoliojančio suvirinimo aparato, replių ir kitokio šlamšto nieko daugiau ir nepamatysi... bardakas.. nėr ką gražaus parodyt po jūsų fotkių blush2.gif savo daržą amžiams nuo įžūlių varnėnų paslėpt bandysiu smile.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 30, 16:22)
nu jau, yra trečias kelias - teisingai suvadovaut. Kartais rankos darbininkės svetimas svajones įgyvendina  tongue.gif

matai, diriguoju aš tai puikiai, bet tik ten, kokio darbo pati nesugebu padaryt.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 30 birželio 2012 - 16:10
QUOTE(be rėmų @ 2012 06 30, 16:59)
Atsiminiau, kaip svajodama sėdėjau ir klijavau.

kaip jums gerai, kad mokat iš anksto pasvajot.. o man nesigauna - darbas aplenkia svajonę.. aš dirbu, dirbu, darbo pabaigoj žiūriu - kažkokia svajonė gavosi.. blink.gif
Atsakyti
madmuazele, taip - šiuometiniai - mes kažkaip nepagalvoję susipirkom visus vaismedžius žemaūgius doh.gif - dera, aišku, gerai - nuo pat pirmų metų - neskyniau ten aš jiem jokių žiedų , valgėm viską. Nepramečiuoja -ir pernai apkibę obuoliais, ir šiemet (net obuoliukus ranka retinų - žiauriai daug jų, kokių 10 pagalių vienam medeliui ramstyt reik -bet, va po 4-5 metų tarnavimo matos kad jie jau "amžiuje" rolleyes.gif - pavargę tokie. Jau dabar dairomės normalių obelų - kad ir pramečiuos - bet tegu normalaus ūgio ir amžiaus būna cool.gif . Kad taip gerai prigijo ir dera, manau dėkingi turim būt medelyno savininkui, kuris tik keletą kilometrų nuo mūs viską augina - tas pats klimatas, šaknys super visad būna. Bet va aukštaūgių jis neturi - ieškosiu kur gaut.
QUOTE(be rėmų @ 2012 06 30, 16:59)
Seniai, kol dar vaikai buvo maži, platindavo nemokamai su laikraščiais Florexlit katalogą, atsimenu, žiūrėdavau, vartydavau svaigdama po keliasdešimt sykių tą patį žurnalą,...........................
Ir ką, turiu beveik viską, daug ką susipirkau pati, daug ką apsimainiau su internetinėm draugėm iš visos Lietuvos

pas man panašiai - su antru vaiku kai nėščia buvau pradėjau kaupt foto, filmukus žiūrėt. Ir kas link sėklų ir daigų iš internetinių "pažinčių" biggrin.gif ir kaimynių - drinks_cheers.gif . Aš vien per SM kiek super žmonių sustikau, kuriem be galo dėkinga dėl daug pagalbos ir paramos wub.gif
QUOTE(Ex @ 2012 06 30, 14:14)
aha, jo, kai tik paimu kastuvą, iškart ir materializuojasi biggrin.gif kitaip - niekaip, gali svajot iki pamėlynavimo.. biggrin.gif
Mano daržiukas statybų įkarštyje, jei parodysiu, dar pamanysit, kad ten subombarduota kompostinė... biggrin.gif čia jau kitiems metams reportažas bus smile.gif

nugis laaaabai įdomu bigsmile.gif .
Pas man dažnai kiemas kaip kompostinė - nes prieš metus panaikinom kompostinę (dabar tik "sliekinė" likus), tai daug visokių atliekų dedu tiesiog ant daržo ir užmetu žolės - tai, kol nėr žolės - vaikštom tarp agurkų ir salotų galiukų, bulvių lupenų ir pan. lotuliukas.gif
Kas link burokų - pas man bent jau tiems raitymasims ir dėmelėms ant burokų lapų labai padėjo asiūklių arbatėlė. Purškiau agurkus, pomidorus, kartu ir burokus pykštelėjau - bigsmile.gif iškart atsigavo. Bet amaram .. kai rožes purškiau muilu nuo amarų, tai ir burokų lapus praploviau - niu, gal ir negerai tas muilas .. bet padėjo.

Aš planuoju, planuoju, bet kas iš to - vistiek labai dažnai daug kas "ant smūgio" gaunas - pvz., šiemet gavau netikėtai arbūzų sėkliukių - tai bedžiau kastuvą kiemo kraštan ir vyras mūsų žvyre-akmenyne išskaldė ten skylę, kur žemių pripyliau biggrin.gif - kitamet ten gal ir nieko nesodinsiu, bet šiemet tiesiog viskas "užimta" buvo, o pas mus bilekur nepasodinsi - reik prieš tai kažko "geresnio" įbert, tai va ir exstra sodinimas gavos. Taip ir visos rožės - beveik 10 skirtingų rūšių, bet jos susodintos, kaip ir "ant smūgio", kai visai negaliu atsitraukti iš sodo skyriaus doh.gif , taigis jos tai šalia braškių, tai šalia mėtų prieskonyne, tai dar kur blush2.gif - turiu sau užduotį - pasidaryt normalų rožyną.

Tiesa, aš sudėjus tik gražų daržą tongue.gif , o kas už namo (apie aras daržo) - kur mulčo trūksta, kur "niu - NESIGAVO, neužaugo" - nerodau cool.gif - klaidų kasmet tiek i tiek . Neauga man šiemet normaliai morkos, kaliaropės (nors jos visad be jokios priežiūros augo g.gif ), česnakai kokie tai ubagai išlindo, kopūstai irgi kokie tai skylėti skylėti .. . Šiemet jau tos pat klaidos nedariau - nesodinau kopūstų kartu su nasturtėm, bet, matyt, jie pikti nuo pernai ant manęs- šiemet kaip kokia komedija kyšo keli nupiepę lapai ir nors tu ką.
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 06 30, 13:45)

tai si kart siltnamiuk bendra foto imetu

GRAŽUMA + tvarka!

Pas man šiuo metu vien kurmiarausiai šiltnamy.. ką tik vėl tris spastus pastačiau.. kur bepakreipsi šlangą - vanduo taip ir kliūksi į skyles.. . gajūs tie pomidorai, bet.... . Nulupau mulčą kol gaudom kurmius - tai vat irgi - nesėkmė kokia tai.. .
Atsakyti
sveikos,

siame puslapiuke as daznas svecias, net labai. kaip pries metus isgirdau apie mulciavima kazkaip skeptiskai i tai paziurejau, bet va - pabandziau siemet, nes reikejo kazkur deti nupjauta zolyte ir labai tuo dziaugiuosi. Kas pamato mano darzeliuka - juokiasi, kad jis labai "didelis", bet negaliu skustis, salotas net mamai vezu i kaima :-)

Mulciavimo pliusai: nereikia raveti :-), tik viena kita zolyte lengvai ispesti.
Ikeliu foto, tik nezinau ar gausis.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 30, 15:50)
gryžau ir aš iš savo sodo, tai gaspadorius žolę pjovė o aš mulčiavau, tiksliau papildžiau atsargas burokams, agurkams ir kopūstams...bet bemulčiuodama pamačiau kad mano burokai sukasi, amaras kažkoks puola...gal patarsit ką daryt, atrodo nesenai nupurškėm su dilgėlėmis, o to velnio visur yra ir astriukai užpulti sukasi lapai, ir ant šparaginių žiūrau kad yra...patarkit ką daryt... ax.gif

Pelyno raugas skaičiau padeda - reikia pelynas užraugiamas ir paskui nupurškiamas. Baido amarus, vikšrus ir skruzdels. Nupurškiau, žiūrėsim ar pasiteisins.

O mano pomidorus maras vėl užpuolė. Tikiuosi kaip ir praeitais metais padės kefyras skiestas nupurkštas.
Atsakyti
QUOTE(jepa @ 2012 06 30, 19:10)
sveikos,
Mulciavimo pliusai: nereikia raveti :-), tik viena kita zolyte lengvai ispesti.
Ikeliu foto, tik nezinau ar gausis.

jau kokie "riebūs" augintiniai - ir žirniai, ir svogūnai - viskas wub.gif - bujoja wub.gif
Papildyta:
QUOTE(argus @ 2012 06 30, 19:24)
Pelyno raugas skaičiau padeda - reikia pelynas užraugiamas ir paskui nupurškiamas. Baido amarus, vikšrus ir skruzdels. Nupurškiau, žiūrėsim ar pasiteisins.

O mano pomidorus maras vėl užpuolė. Tikiuosi kaip ir praeitais metais padės kefyras skiestas nupurkštas.

Aš šiemet tais tikslais išsikasiau kelis pelyno krūmelius iš mūsų šalia sklypo šienaujamos pievutės ir pasisodinau šalia serbentų -sakau gal mažiau visokių bėdų su jais bus (šiemet grybas aptraukė beveik visus krūmus sad.gif ..) .

Maras taip anksti ? .. ne kas. Gal dar nelabai rimta? Man asiūklių arbatėlė šiais metais nuo daug ko gelbsti.
Atsakyti