Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Treja @ 2012 06 28, 16:45)

Labai labai ačiū, tikrai padėjai . Nes esu, pasirodo, padariusi žalos savo daržui per nežinojimą ax.gif .

Dabar aiškiau, ačiū visoms kurios padedate 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 28, 13:51)
o jums mano įkeltos foto nerodo?  g.gif
nesupratau..  g.gif taigi boružės ir jų lervos amarus naikina...

Kur yra amarų, sugavusios neškit boružes ir paleiskit į tą vietą, tegu puotauja..  biggrin.gif

matyt visu neisnaikina.boruziu nemazai buvo,bet buvo ir amaru doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 06 29, 10:17)
Nufotografavau pagaliau savo paaugusį daržą, buvau pažadėjus įdėti ax.gif

thumbup.gif gražu žiūrėt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 06 29, 11:17)

puikus vaizdas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pas mus žemės labai nedaug - kiemas ir daržas kartu gaunas - ir pliusai ir minusai biggrin.gif - minusai, kad erdvės maža, pliusai - vos išėjus per duris jau ir daržiuke/sode - dabar rytais kvepia rožės, bijūnai wub.gif , kasryt su kava einu šiltnamis "lankyt" pomidorų lotuliukas.gif , apeinu viską - gėles, vis išpešdama kokią balandą ar amerikonka biggrin.gif, nusiskinu žirnių, aplankau agurkinius-moliūginius, pagiriu bulves, kopūstus, morkeles ir kt. - o mulčas man laaabai patinka, nes viskas man taip jaukiai -"pataluose" wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 06 29, 17:38)
Pas mus žemės labai nedaug - kiemas ir daržas kartu gaunas - ir pliusai ir minusai  biggrin.gif  - minusai, kad erdvės maža, pliusai - vos išėjus per duris jau ir daržiuke/sode - dabar rytais kvepia rožės, bijūnai  wub.gif , kasryt su kava einu šiltnamis "lankyt" pomidorų  lotuliukas.gif , apeinu viską - gėles, vis išpešdama kokią balandą ar amerikonka biggrin.gif, nusiskinu žirnių, aplankau agurkinius-moliūginius, pagiriu bulves, kopūstus, morkeles ir kt. - o mulčas man laaabai patinka, nes viskas man taip jaukiai  -"pataluose"  wub.gif

wub.gif labai gražiai ir taikliai pasakyta thumbup.gif aš tai ir tik privalumus matau wub.gif
Atsakyti
Otaip,fantastiškiausias daržas,kokį esu mačius wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 06 30, 07:57)

4u.gif ačiū už pagyras. Paprastas jis pas man - mane žavi tokie, kaip pas Dagmą wub.gif - eksperimentams kai yr vietos wub.gif .
Pas man "suspausta" labai viskas:
user posted image
kitas namo šonas - bandžiau pagal Bubliko, regis, knygą po žirnių sodint agurkus, bet va žirnių jau antras sėjimas auga, o agurkus jau pasodinau - ir, regis, žirniai "tamsuoja" agurkams g.gif
user posted image

user posted image
Čia eksperimentas - agurkus šalia šiltnamio pasodinau į kaliforniečių kompostinę - dugnas pusmetrinės įkastos dėžės išklotas tankiu tinkleliu, tai kurmiai aplink oi kiek zuja lotuliukas.gif

user posted image
Va taip palei sklypo pakraščius sodinu braškes - ne taip žemai gaunas, nes patvory maža šviesos - tai pakėliau lysves.

user posted image
Pomidorai lauke pas man auga visur, kur radau vietos įkišti biggrin.gif
user posted image

Pas mus vietos tikrai nedaug - kasdien n kartų per jį visi pereinam - iki mašinos einant pro viską gi tapnot reik, niekaip neliks daržas be šeimininko žvilgsnio biggrin.gif
Atsakyti
Dekui Otaip uz toki puiku reportaza, as jau mintis apie agurkus ir braskes patvory rezgu. Grazus ir mylimas jusu darzas thumbup.gif
As irgi mulciuoju darza, tik nezinau kiek metu g.gif . Tai pradedavau, tai vel baigdavau, o dabar kai populiariai viskas paasikinama apie mulciavima - nauda akivaizdi. Musu seneliai irgi taip dare, tik niekas gerai negalejo paaiskinti - kodel?
Dekui uz boruziu lervu fot, juk as galvojau , kad ten kokia zaraza ir naikindavau blush2.gif
Gal diena ir as padarysiu foto savo darzo ir imesiu. Iki vakaro 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergickos-ukininkautojos biggrin.gif
nu ka esu pirmamete darzininke,nusipirkome soda ir jau galvojau kai pulsiu kai darysiu,kai valgysime biggrin.gif
nu biski gavosi kitaip
Bet zadu isvaziuoti su vaikais ilgesniam laikui i soda,tai galvoju pamulciuoti,vyras zole nupjove,i kompostine verte,tai as galvoju pavytusia ta zole apmulciuoti:astru-jurginu darzeli g.gif ,petuniju darzeli-nes vargses lietus ar laistomas vanduo i zeme suplaka,ziedai murzini buna.O jurginu-astru darzeli pamulciuosiu nes raveti atsibodo.Ai dar turiu agurku lysve,kurioj nupiepe vos keturi agurkiukai isaugo,apdengsiu ir juos,kas dar-ai i siltnami komposto privarem-biski padauginom tai agurkai baisiai i lapus issinese,taikarts nuo karto kelias zolytes praraunu,bet senieji seimininkai sake kad irgi nupjauta zole kraudavo aplink pomodorus-dregmei sulaikyti
O del ranku kisimo i zeme wub.gif nors uzaugau kaime,daug dirbti reikdavo prie zemes,bet po 10m ratas apsisuko,atsibodo miescionka buti,noriu savo lopinelio
Grazus darzai fotkese wub.gif
sakykite o kokia veisle pomidoru lauke taip dera blush2.gif kiek buvau girdejusi lauke pomodoru neuzsiauginsi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 06 30, 07:57)

drinks_cheers.gif Pasirašau ir aš. biggrin.gif

Prašom dėti kuo daugiau nuotraukų. Vadovausiuos dabar ne Bublikų, o jom. biggrin.gif Nu labai patiko toks daržas.
Atsakyti
Otaip, ačiū už foto...Smagu žiūrėt.. thumbup.gif Darželis toks plnas įvairiausių augalų, kad net sunku sužiūrėt kas prie ko auga... biggrin.gif O dėl agurkų, žirnių, tai agurkai turėtų augti pietinėj pusėj, žirniai už jų, kad saulės neužstotų.
Papildyta:
QUOTE(audine68 @ 2012 06 30, 09:24)
Dekui uz boruziu lervu fot, juk as galvojau , kad ten kokia zaraza ir naikindavau  blush2.gif

užtat ir šovė mintis parašyta apie tai ir įkelti foto, kad žmonės jų nenaikintų.. rolleyes.gif
Laukiam foto.. smile.gif
Atsakyti