Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(rytorasa @ 2012 06 05, 10:50)
alinux28, šauniai padirbėta...  thumbup.gif Tvarkingas darželis..  good.gif

aciu,kad neispeiket rolleyes.gif tik kad vabaliokai puola .skruzdes pas mane atsparios viskam,net mieliu "bombom" blink.gif
Papildyta:
Panašu į grambuoliukus mirksiukas.gif Kaip vabalas, nėra piktybinis, bet tos lervos kur žemėje gyvena, nelabai jau geranoriškos ax.gif

o tai kaip su to "padarelio" lervom kovot ? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 05, 13:39)
aciu,kad neispeiket  rolleyes.gif tik kad vabaliokai puola .skruzdes pas mane atsparios viskam,net mieliu "bombom"  blink.gif
Papildyta:
Panašu į grambuoliukus mirksiukas.gif Kaip vabalas, nėra piktybinis, bet tos lervos kur žemėje gyvena, nelabai jau geranoriškos ax.gif

o tai kaip su to "padarelio" lervom kovot ?  doh.gif

tai kad nematau ką čia peikti.. biggrin.gif

Lervas rinkti reikia. Kito būdo nežinau.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 05, 14:11)
tai kad nematau ką čia peikti..  biggrin.gif

Lervas rinkti reikia. Kito būdo nežinau..  g.gif

o kur ju ieskoti?buvau pakelusi mulcia,tai jokiu kirmineliu baltu nesimate schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 05, 15:44)
o kur ju ieskoti?buvau pakelusi mulcia,tai jokiu kirmineliu baltu nesimate  schmoll.gif

jei cia apie grambuolius, tai ju ieskoti reikia po zeme ar zemeje, nezinau kaip isireiksti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 06 05, 16:36)
jei cia apie grambuolius, tai ju ieskoti reikia po zeme ar zemeje, nezinau kaip isireiksti  rolleyes.gif

reikes pakapstyti,mulcia pakelus.o kuo jus merginos vaismedzius purskiat?sakau gal profilaktiskai reikia?mes apleista soda pirkom,tai alyviniai labai skanus,bet pakirmije pernai buvo.gal yra kokia eko apsauga?
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 05, 12:39)
aciu,kad neispeiket  rolleyes.gif tik kad vabaliokai puola .skruzdes pas mane atsparios viskam,net mieliu "bombom"  blink.gif
Papildyta:

o tai kaip su to "padarelio" lervom kovot ?  doh.gif

Kadangi mulčiuojamas daržas nekasamas ir nepurenamas, tad nieko ir nepadarysi mirksiukas.gif reikia visko sodinti daugiau kad visiems užtektų pavalgyti biggrin.gif o kaip teigiama literatūroje pirmais metais pradėjus mulčiuoti gali būti juntamas parazitų padidėjimas, taip natūraliai po truputį atsistato gamta, jei bus grambuolio lervu, bus tada kurmiai kurie jas surinks ir t.t. viskas po truputį susitvarkys, tiek jūsų darže tiek mūsų mąstyme... mirksiukas.gif aš mulčiuoju antrus metus, kažko labai baisaus dar nesu pastebėjusi, na pernai buvo nemažai skruzdėlių, šiemet jų nėra, tiek pernai tiek šiemet daug varlių ir jų olų šiltnamyje, bet labai šauniai susigyvenam, man jos netrukdo, aš joms, dar kurmis ir per šiltnamį pereina, turi trąsą, tai tiesiog stengiuosi nesodinti augalų jo take, tik vienas melionas vis iškeltas būna, to nepataikiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagma: 05 birželio 2012 - 16:57
QUOTE(Dagma @ 2012 06 05, 17:56)
Kadangi mulčiuojamas daržas nekasamas ir nepurenamas, tad nieko ir nepadarysi mirksiukas.gif reikia visko sodinti daugiau kad visiems užtektų pavalgyti biggrin.gif o kaip teigiama literatūroje pirmais metais pradėjus mulčiuoti gali būti juntamas parazitų padidėjimas, taip natūraliai po truputį atsistato gamta, jei bus grambuolio lervu, bus tada kurmiai kurie jas surinks ir t.t. viskas po truputį susitvarkys, tiek jūsų darže tiek mūsų mąstyme... mirksiukas.gif aš mulčiuoju antrus metus, kažko labai baisaus dar nesu pastebėjusi, na pernai buvo nemažai skruzdėlių, šiemet jų nėra, tiek pernai tiek šiemet daug varlių ir jų olų šiltnamyje, bet labai šauniai susigyvenam, man jos netrukdo, aš joms, dar kurmis ir per šiltnamį pereina, turi trąsą, tai tiesiog stengiuosi nesodinti augalų jo take, tik vienas melionas vis iškeltas būna, to nepataikiau biggrin.gif

tai vat.kaip ir visur,mulciavimas irgi turi minusu verysad.gif ir pasirodo nemazai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 05, 21:10)
tai vat.kaip ir visur,mulciavimas irgi turi minusu  verysad.gif ir pasirodo nemazai  verysad.gif

nežinau, aš jų nematau, aš matau tik pliusus, nereikia kasti, ravėti, purenti, laistyti, viskas švaru ir man labai gražu.Gal aš per rožinius akinius žiūriu... g.gif nes man visa tai atperka viska, kiek bus daržovių-tiek užteks...
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 05, 22:10)
tai vat.kaip ir visur,mulciavimas irgi turi minusu  verysad.gif ir pasirodo nemazai  verysad.gif

o kur tie minusai? g.gif matau tik tai, kad pirmais metais padaugėja kenkėjų. Vėliau viskas susitvarko, nes atsiranda kas tuos kenkėjus sunaikina. Atsistato natūrali pusiausvyra.
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 06 06, 10:01)
nežinau, aš jų nematau, aš matau tik pliusus, nereikia kasti, ravėti, purenti, laistyti, viskas švaru ir man labai gražu.Gal aš per rožinius akinius žiūriu... g.gif nes man visa tai atperka viska, kiek bus daržovių-tiek užteks...

Visiškai sutinku. Nors tas "gražu" mano darže, tai gal tik man gražu. nes kaimynams ko gero atrodo kaip bordakėlis. Nes mano daržas tai nėra iščiustytas. Net šabakštynų specialiai padarau ,gal kas užsinorės ten apsigyvent. Nu čia patvoriais, ne daržo vidury. biggrin.gif
Atsakyti
Mano braškės ruduoja unsure.gif Nepūna,bet ruduoja.Kū daryt?
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 06 06, 10:01)

na matysim,kaip cia bus toliau.tik as savanaudiskesne,nelabai noriu derliumi dalintis lotuliukas.gif
Atsakyti