Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 06 27, 11:37)
*puiku thumbup.gif stebėkit, analizuokit ir augalai jus pradžiugins savo derliumi wub.gif klauskit-patarsim, o padarykit pagal save biggrin.gif Vienas patarimas negalioja visai Lietuvai. reikia rasti savo aukso viduriuką mirksiukas.gif
** drinks_cheers.gif žmonės, kurie dažnai savo rankomis liečia žemę-nebūna pikti rolleyes.gif

man prisilietimas prie zemes irgi malonus,o kai kuriems seimos nariams jau pabodo mano kalbos apie darzus lotuliukas.gif o zmoniu yra visokiu,bet cia susirinke tik geriausios 4u.gif o mokytis yra ka.as jau kitamet daug ka kitaip darysiu nei siemet.gyveni juk ir mokaisi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 27, 09:46)
Jeigu bendras viso mulčio storis, tai mažoka. Įtariu, kai būna sausa diena, tai pas jus apatinis mulčio sluoksnis nebūna drėgnas? g.gif

Nu nebuvo dar sausa zeme iki siol g.gif -patikrinu pakilnojus karts nuo karto, kai nebuna lietaus. Pas mane priemolis, gal del to ilgiau issilaiko dregme g.gif . Va ir siandien siltnamyje ziurejau, nes viska laisciau jau neatsimenu kada (laistau tik aplink darzoves, ir kai labai sausas oras buvo sulaiscius buvau viska viena karta)-tai dregna zeme dar.
Kai nebuvo tokiu liuciu kaip pastarasias savaites, tai gal tas sluoksnis ir storesnis buvo, puresnis. Dabar sukrite viskas, pasispaude.
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 27, 12:22)
as jau kitamet daug ka kitaip darysiu nei siemet.gyveni juk ir mokaisi  ax.gif

ir teisingai thumbup.gif vadinasi stebite ir analizuojate. Puiku thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 06 27, 13:19)
Nu nebuvo dar sausa zeme iki siol  g.gif -patikrinu pakilnojus karts nuo karto, kai nebuna lietaus.

vadinasi jūsų žemei tokio storio pakanka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 27, 09:46)
augalai ir žemė mėgsta, kai šeimininkas pastoviai juos stebi lens.gif ir tik tada turėsite gražų daržą ir gausų derlių. Neteigiu, kad reikia kiekvieną dieną vargti palenkus nugarą, bet augalai ir žemė mėgsta, kai jų šeimininkas vaikščioja po daržą geros nuotaikos,pakalbina juos,  jie ir atsidėkoja savo gražiu ir sveiku augimu wub.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif wub.gif

Mergaitės, gal kas nežino ir bus naudinga informacija apie mūsų daržų gynėjus nuo kenkėjų- boružių lervas. Jos pasižymi labai geru apetitu ( biggrin.gif ), ypač mėgsta amarus. Boružių lervos dabar darbuojasi mūsų daržuose, soduose, tad saugokime jas ir jokiu būdu nežudykime...

user posted image

Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 27, 22:01)
mūsų daržų gynėjus nuo kenkėjų- boružių lervas.

šiemet pas mane darže jų labai daug clap.gif clap.gif clap.gif kažkur skaičiau, kad tinkama ekosistema nusistovi per 5 metus bigsmile.gif O mano daržininkavimo patirtis ir yra 5 metai. Vadinasi viską darau puikiai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 27, 22:15)
šiemet pas mane darže jų labai daug clap.gif  clap.gif  clap.gif kažkur skaičiau, kad tinkama ekosistema nusistovi per 5 metus bigsmile.gif O mano daržininkavimo patirtis ir yra 5 metai. Vadinasi viską darau puikiai rolleyes.gif

pas mane darže irgi jų daug... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 27 birželio 2012 - 21:22
kad šiemet jų visur pilna ir sakyčiau daug... ax.gif kaiminka nemulčiuoja o boružėmis neatsigina...
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 27, 22:56)
o boružėmis neatsigina...

tai jų ir nereikia ginti iš daržo. Arba tegul pas tave visas atvaro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 27, 23:09)
tai jų ir nereikia ginti iš daržo. Arba tegul pas tave visas atvaro biggrin.gif

nu aš jų irgi sočiai turiu... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 27, 22:56)
kad šiemet jų visur pilna ir sakyčiau daug... ax.gif kaiminka nemulčiuoja o boružėmis neatsigina...

tai labai gerai, kad daug... thumbup.gif Dabar žiauriai daug amarų privisę, apipuola tokius augalus, kurių seniau neužkliūdavo, pvz. burokėlius. Tai, matyt, gamta bando pusiausvyrą atstatyti... rolleyes.gif
Atsakyti
Niekur nerandu tų boružių lervų nuotraukų, gal galit įmest ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Inga:): 28 birželio 2012 - 10:17
QUOTE(*Inga:) @ 2012 06 28, 11:16)
Niekur nerandu tų boružių lervų nuotraukų, gal galit įmest ax.gif

per paiešką Google vaizduose pilna:

https://www.google.l...%...280&bih=869
Atsakyti