Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Su baltu pavydu ziuriu as i jusu darziukus.grazus,o ir bujoja viskas taip graziai bigsmile.gif pas mane viskas kazkaip issigande,toks jausmas,kad arba kazkas nepatinka arba gal pavelavau sodindama g.gif Kol kas dziaugiuosi tik pomidorais siltnamyje ax.gif Nors atseti sparagai daaaug grazesni sudygo drinks_cheers.gif
Atsakyti
labas vakarėlis 4u.gif tikiuosi neišvysit pradedančios daržininkės blush2.gif mano daržui pirmi metai, išarėm pievą prie namo, sukasėm lysves ir pradėjom ūkininkaut. skaitinėju senesnes temas iš lėto, bet gal nepatingėsit ir atsakysit. kuo geriau mulčiuot: nupjauta žole ar šienu? žolės nėra daug, tik tiek kiek nupjauna kartą per savaitę, o va šieno tai gavom pusę kluono palikimo doh.gif

bandžiau svogūnus ir agurkus mulčiuot nupjauta žole, padengiau plonu sluoksniu, bet turbūt per plonas, lenda žolių ir nemažai tai dabar man jas išravėt ir vėl dengt? o kopūstus ir kitus svogūnus apdengiau šienu, bet dabar kiek paskaičiau, tai turbūt per plonai g.gif lenda žolės sparčiai
Atsakyti
Vakare beziuredama i kaimynu nusienauta lauka (ir galvodama, kaip gerai butu jei per tvora mano braskems sieno atmestu laugh.gif), uzmaciau "varlinetoja" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2012 06 26, 22:16)
labas vakarėlis  4u.gif  tikiuosi neišvysit pradedančios daržininkės  blush2.gif  mano daržui pirmi metai, išarėm pievą prie namo, sukasėm lysves ir pradėjom ūkininkaut. skaitinėju senesnes temas iš lėto, bet gal nepatingėsit ir atsakysit. kuo geriau mulčiuot: nupjauta žole ar šienu? žolės nėra daug, tik tiek kiek nupjauna kartą per savaitę, o va šieno tai gavom pusę kluono palikimo  doh.gif 

bandžiau svogūnus ir agurkus mulčiuot nupjauta žole, padengiau plonu sluoksniu, bet turbūt per plonas, lenda žolių ir nemažai tai dabar man jas išravėt ir vėl dengt? o kopūstus ir kitus svogūnus apdengiau šienu, bet dabar kiek paskaičiau, tai turbūt per plonai  g.gif  lenda žolės sparčiai

sveiki.as irgi siemet pirmi metai turiu darziuka,o dar mulciuota.mulciuoju nupjauta zole,todel jos papildyt reikia gan daznai doh.gif kiek zinau sieno taip daznai pildyt nereikia.o zolytes sau tvarkingai lenda ir per mulcia,tik gal israuti jas kiek lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
Man labiausiai patinka sluoksniuoti mulčių.Dedu ir šieno,ir žolytės.Braškėms ir česnakams dar esu dėjus pjuvenų.Rudenį lapų parsivešiu. Plius visokie žirnių lukštai,agurkų galiukai ir pan. taipogi keliauja daržan.
Visumoj labiausiai patinka man šienas.Patogu uždėti,ilgiau nereikia papildyti,bei nesupelija taip jau greitai.
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 26, 20:02)
  - darze per 2-3 pirstus zoles mulco.

Jeigu bendras viso mulčio storis, tai mažoka. Įtariu, kai būna sausa diena, tai pas jus apatinis mulčio sluoksnis nebūna drėgnas? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Jutare @ 2012 06 26, 20:25)

Kaii šiltnamyje papildot seną mulčą šviežia žole - sulaistot prieš tai tą seną ar ne?  g.gif

nupjaunu žolę ir kloju plonu sluoksniu šiltnamyje. nelaistau, nedžiovinu.
Papildyta:
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 26, 21:54)
pas mane viskas kazkaip issigande,

augalai ir žemė mėgsta, kai šeimininkas pastoviai juos stebi lens.gif ir tik tada turėsite gražų daržą ir gausų derlių. Neteigiu, kad reikia kiekvieną dieną vargti palenkus nugarą, bet augalai ir žemė mėgsta, kai jų šeimininkas vaikščioja po daržą geros nuotaikos,pakalbina juos, jie ir atsidėkoja savo gražiu ir sveiku augimu wub.gif

Atsakyti
labas rytas. kiek reikia palikt nuo šaknų neuždengto ploto? kas kiek laiko papildyt reikia? ten kur žole apdengus buvau, tai jau matyt, kad reikia, o ten kur šienu? g.gif nors jo irgi skystokai dėjau, baisoka, kad nesuplėktų storesnis sluoksnis
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2012 06 26, 22:16)
* bet gal nepatingėsit ir atsakysit.
**kuo geriau mulčiuot: nupjauta žole ar šienu? žolės nėra daug, tik tiek kiek nupjauna kartą per savaitę,
***o va šieno tai gavom pusę kluono palikimo  doh.gif 
****lenda žolių ir nemažai tai dabar man jas išravėt ir vėl dengt?

*nepatingėsiu mirksiukas.gif
**jeigu esi tinginė (tokia kaip aš ax.gif ), tai geriau mulčiuoti šienu, nes papildyti reikės tik po mėnesio ar dar vėliau. priklausys nuo mulčiuojamų augalų.
***aš jau savo močiutės palikimą sumulčiavau thumbup.gif .
****jeigu sparčiai žolės lenda, tai per plonas mulčio sluoksnis. Aš raviu tik didžiąsias žoles, o ant mažųjų užmetu naują sluoksnį mulčio.
Papildyta:
QUOTE(arden @ 2012 06 27, 09:50)
* kiek reikia palikt nuo šaknų neuždengto ploto?
**kas kiek laiko papildyt  reikia?
*** ten kur žole apdengus buvau, tai jau matyt, kad reikia, o ten kur šienu?  g.gif
****  baisoka, kad nesuplėktų storesnis sluoksnis

*kokie augalai? g.gif
**pjautą žolę aš papildau maždaug kas 1,5 savaitės. Tačiau tai nėra viena taisyklė visiems, nes mulčiumi maitinasi mikroorganizmai: kuo jų daugiau, tuo sparčiau jo mažėja.
***jeigu tavo akys sako, kad reikia papildyti, tai ir krauk naują sluoksnį. Turi pati, savo praktika, pamatyti ką gerai, o ką blogai darai.
****sausas šienas nesuplėks. Gali krauti storą sluoksnį, tik nepadaugink mažiems augalams, gali saulės šviesos pritrūkti.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 06 26, 11:55)
Bet i tas aukstas kiek zemiu reik doh.gif
(..)

Aukstas lysves galima pripilti zvyro pvz, na kad vandeniui laidu butu ir tik virsutinius 20 cm zemiu ir tada ant virsaus mulcas, kad nedziutu taip greit. Po zeme deti puvancios organikos nerekomenduojama, nes per daug nitratu bus darzovese smile.gif

QUOTE(rytorasa @ 2012 06 26, 13:37)
(..)
man atrodo, kad čia pasilenkti neužteks...

ir viena puse labai seseliuota gaunasi g.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 06 27, 09:46)
(..)
augalai ir žemė mėgsta, kai šeimininkas pastoviai juos stebi lens.gif ir tik tada turėsite gražų daržą ir gausų derlių. Neteigiu, kad reikia kiekvieną dieną vargti palenkus nugarą, bet augalai ir žemė mėgsta, kai jų šeimininkas vaikščioja po daržą geros nuotaikos,pakalbina juos,  jie ir atsidėkoja savo gražiu ir sveiku augimu wub.gif

thumbup.gif
Atsakyti

augalai ir žemė mėgsta, kai šeimininkas pastoviai juos stebi lens.gif ir tik tada turėsite gražų daržą ir gausų derlių. Neteigiu, kad reikia kiekvieną dieną vargti palenkus nugarą, bet augalai ir žemė mėgsta, kai jų šeimininkas vaikščioja po daržą geros nuotaikos,pakalbina juos, jie ir atsidėkoja savo gražiu ir sveiku augimu wub.gif
[/quote]

sveiki.as tikrai labai myliu savo darziuka 4u.gif daznai vaikstau,daznai nuvaziuoju,kadangi auginu leliuka,siuo metu neditbu ax.gif ir pakalbinu,ir dziaugiuosi kiekvienu "pasistumejimu i prieki" mirksiukas.gif Tiesiog mes tik siemet dirva pasiruosem ir gal kiek veliau apsisejom.viskas uzaugs,tik valgysim viska kiek veliau nei dauguma ax.gif
dar noreciau toki pastebejima is savo puses blush2.gif cia renkasi tikrai labai saunus kolektyvas.ir Jus,diasaja,niekuomet negailit laiko ir kantriai atsakot,ir kitos moterys.labai malonu,isties 4u.gif turiu su kuo lygint,nes kai kuriose temose tai taip priima naujokus... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 27, 11:11)
cia renkasi tikrai labai saunus kolektyvas.ir Jus,diasaja,niekuomet negailit laiko ir kantriai atsakot,ir kitos moterys.labai malonu,isties  4u.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 27, 11:11)

*as tikrai labai myliu savo darziuka  4u.gif
**cia renkasi tikrai labai saunus kolektyvas.

*puiku thumbup.gif stebėkit, analizuokit ir augalai jus pradžiugins savo derliumi wub.gif klauskit-patarsim, o padarykit pagal save biggrin.gif Vienas patarimas negalioja visai Lietuvai. reikia rasti savo aukso viduriuką mirksiukas.gif
** drinks_cheers.gif žmonės, kurie dažnai savo rankomis liečia žemę-nebūna pikti rolleyes.gif
Atsakyti