Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(vaivos juosta @ 2012 06 26, 17:11)

atsiprasau 4u.gif bet va cia tai man panasu i kapelius blush2.gif
Papildyta:
diasaja o kaip jus taip graziai ta siena sudedat g.gif nu pas mane tai styra i visas puses doh.gif Gal kitokio pjovimo ar as nemoku kazko g.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 06 26, 18:03)
...ir dar kaip auga  mirksiukas.gif , tenka nuiminet nemazai, kitaip neliktu vietos mulciavimui.

hmm, kažkokio žymaus augimo nepastebėjau.. rolleyes.gif

diasaja, puikus derlius... thumbup.gif Pas jus, matau, žemė labai gera- juodžemis. Aš bulves pasodinau į molį, tai labai didelio derliaus nesitikiu.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 26 birželio 2012 - 18:22
QUOTE(ruta19 @ 2012 06 26, 19:16)

diasaja o kaip jus taip graziai ta siena sudedat  g.gif nu pas mane tai styra i visas puses  doh.gif

čia šiaudai. Jie jau susigulėję, nes paskutinį kartą klojau gal prieš 1,5 mėnesio g.gif
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 26, 19:19)
  Pas jus, matau, žemė labai gera- juodžemis.

taip, gera žemė. Šioje vietoje jau 5 metai mulčiumi gardžiuojasi mikroorganizmai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 06 26, 19:16)
atsiprasau  4u.gif bet va cia tai man panasu i kapelius  blush2.gif

biggrin.gif ne jums vienai tongue.gif .
Bet man nepatogu vagelėse, lysves susikasusi tokias, patogu.
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2012 06 26, 16:53)

kaip tik pries pora dienu skaiciau apie sitos architektes darza, tik senesni straipsni smile.gif
http://gyvenimas.del...php?id=36833115

Diasaja, bulves thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 26 birželio 2012 - 18:38
Mano plonai supiltą mulčių žliūgės "pamėgo". Pernai jų darže nė kvapo nebuvo. Teks kai lietūs baigsis-ravėti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dangėja @ 2012 06 26, 19:47)
Mano plonai supiltą mulčių žliūgės "pamėgo". Pernai jų darže nė kvapo nebuvo. Teks kai lietūs baigsis-ravėti unsure.gif

Pas mane žliūgių taip pat yra. Jų išravėti man-misija neįmanoma, tai aš joms per galvas per galvas su sauja mulčaus ir ramu biggrin.gif
Atsakyti
Buvau agurku skint, tai idomumo delei pakilnojau mulca paziuret kiek cm pas mane smile.gif - darze per 2-3 pirstus zoles mulco. Siltnamyje truputi daugiau. Sekmadienio mulciuota zole vis dar atrodo kaip sviezia doh.gif - kiek gi gali lyti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 26, 15:17)
tuoj žydės bigsmile.gif ir vabalų-nei vieno thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Ir pas mane NEI VIENO! bigsmile.gif

QUOTE(Alekto @ 2012 06 26, 15:47)
Dar viena unikali lysvė suprojektuota aukštoje medinėje dėžėje – jos apačioje pridėta stambių šakelių, ant viršaus smulkesnių, po to sluoksnis lapų ir 20-30 centimetrų kompostinės žemės. Šioje lysvėje šilčiau ir, uždengus agroplėvele, galima prisiauginti ankstyvųjų salotų ar ridikėlių. Daržoves patogu nusiskinti kaip nuo stalo!

Pirmus metus pradėjau mulčiuot paprastai supylus pernyukščius lapus, supuvusį šieną, šių metų žolę.... Kas virš žemės auga - viskas čiki! O va ridikėliams nepatiko toks "makalas" ax.gif Tikiuos, kitais metais jau bus geresnė žemė ir atsidėkos užaugdami biggrin.gif

QUOTE(Alekto @ 2012 06 26, 17:19)
Aš dedu 15-20cm. Yra kur buvo dėta mažiau,efekto dirvos purumui beveik jokio g.gif Užtat ir nepilta pas mane beveik žemių tose pakeltose lysvėse.Viską užpildo mulčius.

Pas mane irgi mulčius. Tiesa, tarp mulčiaus seno perpuvusio mėšlo dar dėjau.

QUOTE(Jutare @ 2012 06 26, 17:33)
aš mulčiuoju šviežia pjauta žole, tai vienu metu uždedu kokius 2 cm, tai gal mažoka? pildau maždaug kas savaitę dvi g.gif

Kai tenka kas sav važiuot, žolė gerokai jau paauga. Kiek paskinu aplink savo dėžes, tai tą pluoštą ir dedu tarp augaliukų...nemažas sluoksnis susidaro smile.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 06 26, 19:59)
Pas mane žliūgių taip pat yra. Jų išravėti man-misija neįmanoma, tai aš joms per galvas per galvas su sauja mulčaus ir ramu biggrin.gif

Nepalikau taip sode...ten mulčiuoju tik kelias lysveles (žolės trūkumas doh.gif ), tai kiek sugebėjau, keliais perėjau, bet nuravėjau kiek galėjau biggrin.gif o šaknys, tai patikėk kokios gilios ohmy.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 06 26, 18:03)

taigi bulves pazaliuos, jei jos ne zemeje, o pavirsiuj  mirksiukas.gif Tam ir storas mulco sluoksnis reikalingas.

aš bulvių neauginu, daržovių lyveles mulčiuoju rolleyes.gif

QUOTE(Elar @ 2012 06 26, 20:02)
Buvau agurku skint, tai idomumo delei pakilnojau mulca paziuret kiek cm pas mane  smile.gif  - darze per 2-3 pirstus zoles mulco. Siltnamyje truputi  daugiau. Sekmadienio mulciuota zole vis dar atrodo kaip sviezia doh.gif  - kiek gi gali lyti?  unsure.gif

aš pirmadienį uždėjau šviežios žolės - žaliuoja visos lysvelės, nėra kada džiūti biggrin.gif

Kaii šiltnamyje papildot seną mulčą šviežia žole - sulaistot prieš tai tą seną ar ne? g.gif Pas mane ko tai apatinis sluoksnis prie žemės nori pelyt mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2012 06 26, 20:25)
Kaii šiltnamyje papildot seną mulčą šviežia žole - sulaistot prieš tai tą seną ar ne?  g.gif Pas mane ko tai apatinis sluoksnis prie žemės nori pelyt mastau.gif

nelaistau. Dedu ant viršaus kitą sluoksnį. Bet kai laistau šiltnamį, laistau visą mulčią, o ne tik prie šaknų... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2012 06 26, 19:28)
Bet man nepatogu vagelėse, lysves susikasusi tokias, patogu.

Bet labai jau daug ravimo ploto doh.gif , o augaliukams tik lysves virsune lieka...

QUOTE(Jutare @ 2012 06 26, 20:25)
aš bulvių neauginu, daržovių lyveles mulčiuoju ............Pas mane ko tai apatinis sluoksnis prie žemės nori pelyt .

Tai bulves reikia storai (15-20 cm) mulciuot, o visa kita- plonu sluoksniu, kartais pajudinant mulca ir nuolat atnaujinant, taip zolyte greit sudziuna ir nepelyja mirksiukas.gif
Atsakyti