Parodysiu šios dienos derlių
Mano bulvės:
praskleidžiu šiaudus, o ten :
surenku visas bulves, žemė puri piri ir vėl šiaudais uždedu žemę:
vieno krūmo derlius:
Straipsnis apie mulčiavimą
http://www.lrytas.lt...na-derliumi.htm
Diasaja, ogo koks derlius. O bulvienojus reikia nuraut?
http://www.lrytas.lt...na-derliumi.htm
Diasaja, ogo koks derlius. O bulvienojus reikia nuraut?
QUOTE(vaivos juosta @ 2012 06 26, 16:53)
*net pati nustebau, nes buvo nušalę, augimas buvo sustojęs.
**išroviau.
QUOTE(diasaja @ 2012 06 26, 16:56)
o kur išrovus dedi... ir kaip supratau tu jų nekaupei...
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 26, 16:59)
*į kompostą iškeliavo
**nei karto
QUOTE(vaivos juosta @ 2012 06 26, 16:53)
laba diena,
paskaičiau straipsnį, ir suabejojau - negi tikrai mulčo reikia apie 15 cm? Tiek daug?
Apie tuos 15 cm ir aš pagalvojau - darže turiu vieną eksperimentinę lysvę - mulčiuotą, tai tikrai žymiau mažesnis sluoksnis.
Aš dedu 15-20cm. Yra kur buvo dėta mažiau,efekto dirvos purumui beveik jokio Užtat ir nepilta pas mane beveik žemių tose pakeltose lysvėse.Viską užpildo mulčius.
QUOTE(Jutare @ 2012 06 26, 17:07)
paskaičiau straipsnį, ir suabejojau - negi tikrai mulčo reikia apie 15 cm? Tiek daug?
jeigu šiaudų, šieno, tai galima ir daugiau, o žolės pas mane 15cm tikrai nebus.
QUOTE(diasaja @ 2012 06 26, 17:29)
jeigu šiaudų, šieno, tai galima ir daugiau, o žolės pas mane 15cm tikrai nebus.
aš mulčiuoju šviežia pjauta žole, tai vienu metu uždedu kokius 2 cm, tai gal mažoka? pildau maždaug kas savaitę dvi
QUOTE(Jutare @ 2012 06 26, 17:33)
aš mulčiuoju šviežia pjauta žole, tai vienu metu uždedu kokius 2 cm, tai gal mažoka? pildau maždaug kas savaitę dvi
aš labai panašiai tik vietomis būna ir 3cm.
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 26, 13:02)
joks žemių sluoksnis ten neauga,...
...
pasidaryti gal ir paprasta, bet jau vaizdas... Įsivaizduoju daržą pilną spalvotų bambalių..
...
pasidaryti gal ir paprasta, bet jau vaizdas... Įsivaizduoju daržą pilną spalvotų bambalių..
...ir dar kaip auga , tenka nuiminet nemazai, kitaip neliktu vietos mulciavimui.
...o bambaliai laistymui - gal tik ilgesni laika nebunant ir nelaistant pasiteisina, bet siaip tai ne tik kad negrazu, bet ir nepatogu juos uzpilinet
QUOTE(Jutare @ 2012 06 26, 17:07)
taigi bulves pazaliuos, jei jos ne zemeje, o pavirsiuj Tam ir storas mulco sluoksnis reikalingas.