Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(rytorasa @ 2012 06 26, 13:15)
biggrin.gif na gal ir "auga", bet nežymiai. Juk nekraunat į lysves tokių kiekių kaip į komposto krūvą. Aš per tris metus nepastebėjau, kad pakeltose lysvėse būtų padaugėję žemių..  smile.gif Kitaip gi nuolat reiktų nuiminėt perteklių...  biggrin.gif
Aš žemių pyliau iki pat viršaus, po kiek laiko jos pakrito, gavosi šioks toks tarpukas nuo lentos viršaus. Ir jokio žemių augimo nematau, nors mulčiuoju pastoviai.

Supratau smile.gif .
Negalvojau, kad pakils tu zemiu desimtim cm per tuos 5 tarkim lysviu tarnavimo metus, bet galvojau, kad po koki nepilna centimetra padauges kasmet blush2.gif Nes pernai visa pjaunama veja krovem i kompostine, aisku ir is darzo zoliu, atlieku dejau- tai kruva didziule buvo. Susmego po ziemos nemazai, bet vistiek nemaza liko.
O dabar praktiskai visa pjaunama zole sukraunu darze ir siltnamyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 26 birželio 2012 - 12:26
QUOTE(Elar @ 2012 06 26, 11:49)
Vakar radau sita foto ir dabar jau noreciau kazko toookio, skirtingu auksciu doh.gif  wub.gif  blush2.gif Bet kaina isaugs tada...

žiūrėkit ne vien į grožį, bet ir į praktiškumą... mirksiukas.gif Kad sutvarkyti aukštesnes pakopas teks lipti į žemesnes.. g.gif unsure.gif
Atsakyti
rytorasa, koks darziukas wub.gif Ir kokie salierai bigsmile.gif Reiks ir man nuvaziavus juos uzmulciuoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 26 birželio 2012 - 12:27
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 26, 13:25)
žiūrėkit ne vien į grožį, bet ir į praktiškumą...  mirksiukas.gif Kad sutvarkyti aukštesnes pakopas teks lipti į žemesnes..  g.gif  unsure.gif

"Tarplysviai" juk visur vienodo plocio bus. Vienur atrodo pasilenkt uztektu, kitur pritupt.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 06 26, 13:26)
rytorasa, koks darziukas wub.gif Ir kokie salierai bigsmile.gif  Reiks ir man nuvaziavus juos uzmulciuoti...

ačiū.. 4u.gif Salierai auga gerai, be kažkas labai jau mėgstą jų lapelius. Garbanojasi jie, sukasi. Įtariu erkes, nes didesnių kenkėjų neįžiūriu... unsure.gif

Mergaitės, kaip jūsų bulvės po šiaudais laikosi?
Aš vakar papildžiau mulčio sluoksnį, nes šiaudai jau gerokai sukrito. Tiesa šį kartą dėjau žolę. Foto padaryti pamiršau.. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 06 26, 13:31)
"Tarplysviai" juk visur vienodo plocio bus. Vienur atrodo pasilenkt uztektu, kitur pritupt.

man atrodo, kad čia pasilenkti neužteks...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 26 birželio 2012 - 12:35
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 26, 13:37)
man atrodo, kad čia pasilenkti neužteks...

aa, nea lotuliukas.gif as ne apie sita pramide ten rasiau, kad noriu wink.gif- apie skirtingu auksciu atskiras lysves, kur foto ikelus wink.gif
O piramide sita per plati atrodo drinks_cheers.gif Jei daryciau, tai aukstesne nuo zemes ir tik 1m*1m placiausioj vietoj, su maziau pakilimu (3 gal). Liepa gal pamatysiu gyvai, apziuresiu patoguma padarytos smile.gif
Kitas lysves daryti planuoju kvadratines irgi 1m*1m (plius minus)
Atsakyti

tuoj žydės bigsmile.gif ir vabalų-nei vieno thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti

mano tik praita savaite pradejo listi , dabar jau kokie 10 cm . Jau buvau panikoj, kad metodas nepasiteisino lotuliukas.gif
Atsakyti
Lentos pas mane paprastos biggrin.gif apie 30-40cm. Nueičiau pamatuot,ale pila kaip iš kibiro biggrin.gif Daržui antri metai.Pakolkas jokių pokyčių lentose nėra.
Išorę lentų impregnavom sėmenų aliejum ekologišku.
Dėl aukščio,tai nedaryčiau labai aukštų,nes neįliptų varlės,rupūžės ir pan.
Tose super duper aukštose lysvėse nesipila vien žemės.Nors aišku visaip daro žmonės.Čia iš straipsniuko vieno:
Dar viena unikali lysvė suprojektuota aukštoje medinėje dėžėje – jos apačioje pridėta stambių šakelių, ant viršaus smulkesnių, po to sluoksnis lapų ir 20-30 centimetrų kompostinės žemės. Šioje lysvėje šilčiau ir, uždengus agroplėvele, galima prisiauginti ankstyvųjų salotų ar ridikėlių. Daržoves patogu nusiskinti kaip nuo stalo!

Kas dar.
Kas apie kapelius biggrin.gif Tai tiesą sakant man paprastos lysvės labiau panašios į kapus biggrin.gif Kaimynai šalia jas darosi,dar paploja šonus kastuvu,kad lygiau būtų,tai viens prie vieno biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 26, 15:17)
tuoj žydės bigsmile.gif ir vabalų-nei vieno thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

bigsmile.gif Man atrodo kolorado nebūna, nes jos išdygsta vėliau, kai jau jų veisimosi periodas būna praėjęs.. rolleyes.gif

Mano kai išlindo, tai sparčiai augti pradėjo... Gal sulauksiu ir aš žiedelių, o vėliau bulvikių.. assa.gif biggrin.gif

QUOTE(ruta19 @ 2012 06 26, 15:42)
mano tik praita savaite pradejo listi  , dabar jau kokie 10 cm . Jau buvau panikoj, kad metodas nepasiteisino  lotuliukas.gif

thumbup.gif Labai įdomu koks derlius bus.. bigsmile.gif

QUOTE(Alekto @ 2012 06 26, 15:47)
Kas apie kapelius biggrin.gif Tai tiesą sakant man paprastos lysvės labiau panašios į kapus biggrin.gif Kaimynai šalia jas darosi,dar paploja šonus kastuvu,kad lygiau būtų,tai viens prie vieno biggrin.gif

biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2012 06 26, 13:05)
O kokio aukscio lentu pakanka? Ar nera svarbu?
O jei tas lentas dar is krasto apipinti? g.gif
Man ir vaizdas nepatinka drinks_cheers.gif

nepamačiau klausimo.. blush2.gif Mano lentos apie 20cm.
Lentas apipynus vaizdas, aišku, žymiai pagerėtų. Bet ar verta tiek vargti? g.gif Juk tų lysvių ne viena ir ne dvi, tai kiek vargo būtų. Na, nebent matomiausioj daržo vietoj keletą dėl grožio pasidaryt, apsodint gėlėmis.. wub.gif
Atsakyti
Oi dekui uz atsakymus 4u.gif 4u.gif Reiks kibti i darbus.. Aa pagalvojau, kad tie pinti del grozio labai man wub.gif O ir zilvicius panaudociau, nes ju bus smile.gif Gal kokie daugiameciai prieskoniai juose graziai atrodytu? g.gif Turiu laiko apmastymams apie 3-4 sav. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 06 26, 16:26)
Oi dekui uz atsakymus 4u.gif  4u.gif Reiks kibti i darbus.. Aa pagalvojau, kad tie pinti del grozio labai man  wub.gif O ir zilvicius panaudociau, nes ju bus smile.gif Gal kokie daugiameciai prieskoniai juose graziai atrodytu? g.gif  Turiu laiko apmastymams apie 3-4 sav. smile.gif

taaip, prieskoninės žolės labai tokiam reikalui tiktų.. drinks_cheers.gif
Atsakyti