Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Elar @ 2012 06 26, 10:28)
O zemiu as irgi nepilsiu iki virsaus - reikia palikti vietos auganciam zemiu sluoksniui, plius mulcui, kad nekristu per virsu. Man atrodo taip  ax.gif

Dekui 4u.gif O kokio aukscio lentas planuojat deti? g.gif Ir kokio medzio? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 26 birželio 2012 - 10:31
QUOTE(madmuazele @ 2012 06 26, 11:30)
Dekui 4u.gif  O kokio aukscio lentas planuojat deti? g.gif Ir kokio medzio? ax.gif

Dar nezinau, esu apmastymuose, nes lentu neturiu. Pirks suns voljerui lentas, tai "prisiplaksiu" ir as su savo darzu smile.gif . Rinksiuosi pigesni varinata medienos, o del aukscio, tai irgi nezinau - gal uztektu 20 cm zemiausios lysves. Priklausys irgi kokio plocio lentu gausim g.gif .
Vakar radau sita foto ir dabar jau noreciau kazko toookio, skirtingu auksciu doh.gif wub.gif blush2.gif Bet kaina isaugs tada...
Papildyta:
Zinau, kad braskems pazistami pasidare piramide tokio tipo http://www.ciliberto...om/pyramid.html
Pati dar nemaciau, bet visi kas mate sake labai graziai atrodo bigsmile.gif
Gal ir man prisireiks kai pamatysiu gyvai... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 26 birželio 2012 - 10:41
Bet i tas aukstas kiek zemiu reik doh.gif
As maciusi tokia piramide.. lyg agurkus augino, salotas... bet man braskem jos maaaaza. Bet siaip labai gerai is tokias uogas nuskinti, o ir pacios arciau saulutes butu...

Alekto, gal jau raset... bet prasau pasikartoti blush2.gif Kokio aukscio lentos jusu lysvese? Koks medis? Kelintus metus tarnauja? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 26 birželio 2012 - 10:56
QUOTE(madmuazele @ 2012 06 26, 11:55)
Bet i tas aukstas kiek zemiu reik doh.gif

taip, daug doh.gif Komposto didziulej duobej jau gal rudeni galeciau pasikapstyti papildymui. Is siltnamio nusemti (nes jau mulcas per krastus krenta). Zemiu yra atveztu kitiems reikalams, tai i dugna "nuvogciau"- gal kazkaip pripildyciau lotuliukas.gif .
Bet gali buti, kad kai pamatysiu lentu kainas, tai atsoks fantazija ir pasidarysiu visas vieno aukscio... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 26 birželio 2012 - 11:05
Nors man graziausiai atrodo apie 30 cm aukscio lysves, storu lentu...Pas mus garaze yra nemazai saliuotes, kuria nulupom atsikrauste i buta.. ji nei lakuota buvo, nei ka.. vyras sako gal ja naudoti.. bet ji plona, tai jauciu, kad ir metu gali neatlaikyti.. o ir grozio norisi wub.gif Tikrai reik medienos kainas paziureti-gali buti, kad atsoks noras doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 26 birželio 2012 - 11:17
Mes kaip tik planuojam kirsti zilvicius, kurie priaugo pas mus... Kazi jei tokiom "lysvem" padaryti juos panaudotume? g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 26 birželio 2012 - 11:35
Kaip piramidę man norisi pasidaryt darželį gėlėms bigsmile.gif Tik jau be lentų... vietoj jų akmenukai smile.gif

Kaip jums toks daržiukas Vilniaus mažąjame teatre? smile.gif

user posted image

Papildyta:
Kaip paprastai pasigamint kapiliarinį laistytuvą smile.gif

user posted image

http://petrasdargis....iai-laistytuvai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ambro: 26 birželio 2012 - 11:50
QUOTE(Ambro @ 2012 06 26, 11:46)
[color=darkviolet]Kaip piramidę man norisi pasidaryt darželį gėlėms  bigsmile.gif Tik jau be lentų... vietoj jų akmenukai smile.gif

Kaip jums toks daržiukas Vilniaus mažąjame teatre? smile.gif

Vakar kaip tik su vyru dar diskutavom, kad jei sumuryti tokias lysves su akmenukais... Amzina?

Ir auga bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 26, 11:28)
O zemiu as irgi nepilsiu iki virsaus - reikia palikti vietos auganciam zemiu sluoksniui, plius mulcui, kad nekristu per virsu. Man atrodo taip  ax.gif

joks žemių sluoksnis ten neauga, tik į gylį mikroorganizmai ir sliekai įdirba vis gilesnį sluoksnį. Kai pakeltos lysvės daromos darže, tai galima daryti tik rėmą, ir iš viso nepilti žemių, sodinti augalus ir mulčiuoti.

QUOTE(madmuazele @ 2012 06 26, 12:34)
Mes kaip tik planuojam kirsti zilvicius, kurie priaugo pas mus... Kazi jei tokiom "lysvem" padaryti juos panaudotume? g.gif
user posted image

man tos pintos lysvės labai gražu, tačiau, manu, kad nepraktiška.. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2012 06 26, 12:59)
[color=darkviolet]Kaip paprastai pasigamint kapiliarinį laistytuvą smile.gif

pasidaryti gal ir paprasta, bet jau vaizdas... doh.gif rolleyes.gif Įsivaizduoju daržą pilną spalvotų bambalių.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 26, 12:02)
joks žemių sluoksnis ten neauga, tik į gylį mikroorganizmai ir sliekai įdirba vis gilesnį sluoksnį. Kai pakeltos lysvės daromos darže, tai galima daryti tik rėmą, ir iš viso nepilti žemių, sodinti augalus ir mulčiuoti.
man tos pintos lysvės labai gražu, tačiau, manu, kad nepraktiška..  rolleyes.gif
Papildyta:
pasidaryti gal ir paprasta, bet jau vaizdas...  doh.gif  rolleyes.gif Įsivaizduoju daržą pilną spalvotų bambalių..  rolleyes.gif

O kokio aukscio lentu pakanka? Ar nera svarbu?
O jei tas lentas dar is krasto apipinti? g.gif
Man ir vaizdas nepatinka drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 26, 13:00)

Idomu. O tai kaip kompostinej "uzauga" sluoksnis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 26, 13:05)
Idomu. O tai kaip kompostinej "uzauga" sluoksnis  g.gif

biggrin.gif na gal ir "auga", bet nežymiai. Juk nekraunat į lysves tokių kiekių kaip į komposto krūvą. Aš per tris metus nepastebėjau, kad pakeltose lysvėse būtų padaugėję žemių.. smile.gif Kitaip gi nuolat reiktų nuiminėt perteklių... biggrin.gif
Aš žemių pyliau iki pat viršaus, po kiek laiko jos pakrito, gavosi šioks toks tarpukas nuo lentos viršaus. Ir jokio žemių augimo nematau, nors mulčiuoju pastoviai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 26 birželio 2012 - 12:17