o kaip .. su kuo karpote... nu nes kai isgirstu pasakyma " piktzoles karpau " tai akyse vaizdelis einu su zirklemis ir nukerpu, padedu, nukerpu padedu taip savaite zaisciau turbut israut daug lengviau. zymiai greiciau ( siandien savo 5 arus darzo nuravejau per pora valandu ir koki puskibiri zolyciu prrinkau , po savaites nebuvimo darze) .. o ir israuta su saknimis zole nebeatauga, o likusios zemeje po kirpimo saknys tikrai atzels vel
QUOTE(Lusasita @ 2012 06 24, 23:01)
Ai, aš per daug nesureikšminu. Ir daržai gi skirtingi pas visas.
Jo, karpau su žolės žirklėmis. Kerpu ir dedu šalia. Jo, atželia gan greitai viskas:)
Kai daigeliai maži ir smulkūs tenka parankioti žoles. Bet pagrindinį darbą darau prieš sėdama, stengiuos tada visas šaknis išrinkt.
Jei matau, kad trukdo daržovėm- raunu, o šiaip nekvaršinu sau galvos. Ir viskas, ko sraigės su šliužais nesuryja, užauga normaliai. Gal dėl to ir grambuoliai nepuola, kad palieku ką graužt.
O raunant jums visas mulco patalas kartu nesikelia??
Pas mane viskas paskendę medetkose Bet nesiskundžiu,tik iš morkų teko išraut nemažaio,nes nustelbė žiauriai.Žirniai iš vis medetkyne,bet nežinau sutapimas ar ne,bet kirmėlės nei vienos neradom dar,nors skinam juos kokią trečią savaitę jau.
Braškėm iš vis neatsidžiaugiu.Dydis uogų,kaip obuolių Vaikai suvalgo dvi-tris ir sotu.Nors pas mamą tos pačios veislės,bet nieko panašaus.Net vyras nustebęs.Telefone foto,pabandysiu vakare į PC permest.
Braškėm iš vis neatsidžiaugiu.Dydis uogų,kaip obuolių Vaikai suvalgo dvi-tris ir sotu.Nors pas mamą tos pačios veislės,bet nieko panašaus.Net vyras nustebęs.Telefone foto,pabandysiu vakare į PC permest.
QUOTE(baka2 @ 2012 06 24, 20:03)
Kataloginis Jusu darzas.... tikrai stebuklingai grazus. Parasykit kokius agurkus auginat, kad kaip "karoliai" ant stiebo kabo.
Aciu.
Agurkai kazkurie is M raides. Perku pas ta pacia moteryte - ir pernai, ir siemet prasiau savidulkiu, labai derlingu. Maciau pirkdama pavadinimus (vieni Mirabelle tikrai buvo, kiti irgi is M raides, speju gal Motiva), bet nezinau kuriuos padave Pagal isvaizda ir aparsyma gal labiau i Motiva panasus http://www.sodininka...i-motiva-h.html
QUOTE(Algyte @ 2012 06 25, 08:32)
O raunant jums visas mulco patalas kartu nesikelia??
Kartais keliasi koki varputi traukiant, bet kitos rankos pirstais prispaudziu aplink ir mulcas lieka savo vietoj.
QUOTE(Alekto @ 2012 06 25, 08:53)
Pas mane viskas paskendę medetkose Bet nesiskundžiu,tik iš morkų teko išraut nemažaio,nes nustelbė žiauriai.Žirniai iš vis medetkyne,bet nežinau sutapimas ar ne,bet kirmėlės nei vienos neradom dar,nors skinam juos kokią trečią savaitę jau.
grazuu
Laukiu kitu metu, kai ir pas mane darzas "dezese" augs
Papildyta:
Paklojau vakar nauja sluoksni zoles, nes vakare nupjove, o vel lyja nuo nakties Nespejo net pradziuti- per langa pasiziurejus taip zalia zalia, kad atrodo visos darzoves vejoj pasodintos
QUOTE(Elar @ 2012 06 25, 10:20)
taip zalia zalia, kad atrodo visos darzoves vejoj pasodintos
a-ha, tikrai o braškėms tinka vien tik juoda plėvelė?
QUOTE(diasaja @ 2012 06 25, 10:58)
a-ha, tikrai o braškėms tinka vien tik juoda plėvelė?
Net nezinau. Cia buvo mano siu metu bandymas -vienos mulciuotos, kitos plevelej. Sunku lyginti, nes mulciuotos antrametes, o pleveleje pirmametes ir visu veisles skirtingos. Tvarkingiau pleveleje (ta prasme, paprasciau usus priziureti), bet uogos nera dideles. Mulciuotu ir lapai grazesni, ir uogos dideles. Tik va puse nurauta mutavusiu, ir didele dali suo patvarke. Auginuosi usus, dar bandysiu pasidauginti.
Kitamet po pertvarkos visas mulciuosiu.
Vis paskaitau apie mulčiavimą, pasidžiaugiu jūsų tvarkingomis lysvėmis
Pati bandžiau mulčiuoti, bet žolė sustojo augti, tai nėra ko pjauti labai. Lyja, gal viskas susitvarkys...
Pati bandžiau mulčiuoti, bet žolė sustojo augti, tai nėra ko pjauti labai. Lyja, gal viskas susitvarkys...
QUOTE(Dangėja @ 2012 06 25, 17:04)
bet žolė sustojo augti, tai nėra ko pjauti labai. Lyja, gal viskas susitvarkys...
pas mane dėl lietaus žolės neina pjauti. Auga kaip išprotėjusi, o daržas šaukte šaukia mulčio
QUOTE(diasaja @ 2012 06 26, 08:40)
pas mane dėl lietaus žolės neina pjauti. Auga kaip išprotėjusi, o daržas šaukte šaukia mulčio
Mes ištaikėm saulėtą dieną savaitgalį ir nupjovėm, tai tikrai daug mažiau žolės Iš savo sklypo užmulčiuodavau tris lysves, o dabar dar kaimynas tiek pat atidavė, tai tos trys nepinai lysvės vos užsidengė iš dvigubo kiekio Greičiau šilumos, kad viskas augt pradėtų.
QUOTE(Alekto @ 2012 06 25, 07:53)
Vakar pamaciusi siuos vaizdus niekaip negalejau nurimti... ir sumasciau, kad siemet as braskes susodinsiu i tokias iremintas lysves... tik ziuriu, kad pas jus zemes vos iki puses lentu supilta.. as maniau reik iki pat virsaus pilti
O taip anksciau nepatiko man tokios lysves Grynai kaip kapai... bet paziurejau, tik reik tinkamai ilgi ploti atitaikyti, tai ir nebus panasu i kapines
QUOTE(madmuazele @ 2012 06 26, 11:14)
Vakar pamaciusi siuos vaizdus niekaip negalejau nurimti... ir sumasciau, kad siemet as braskes susodinsiu i tokias iremintas lysves... tik ziuriu, kad pas jus zemes vos iki puses lentu supilna.. as maniau reik iki pat virsaus pilti
O taip anksciau nepatiko man tokios lysves Grynai kaip kapai... bet paziurejau, tik reik tinkamai ilgi ploti atitaikyti, tai ir nebus panasu i kapines
grynai mano mintys Jau kitoj temoj rasiau, kad pernai nesupratau "grozio" pamacius pora foto tokiu siaip sau kapuku, o kuo toliau tuo labiau patinka
O zemiu as irgi nepilsiu iki virsaus - reikia palikti vietos auganciam zemiu sluoksniui, plius mulcui, kad nekristu per virsu. Man atrodo taip