Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(anikita @ 2012 06 24, 15:14)
Pasidalinsiu patirtimi smile.gif

schmoll.gif tikrai nesutiksiu su tuo, nes jau daug metų kovojame su grambuoliais ir pirmametes braškes jie labai dažnai nuėda ir tenka atsodinti po keletą kartų, o kai auginau braškių 10 arų, tai visai nekalbu apie braškių naikinimą doh.gif Braškių jie neliečia tik antramečių ir senesnių rolleyes.gif
Atsakyti
mano braskes antrametes..bet ir pirmametes..ju viena lysve..nei viena nenunaikinta g.gif
Atsakyti
[quote=Elar,2012 06 24, 11:17]
Aciu blush2.gif
Nu nezinau kodel tokie stebuklai pas mane dedasi laugh.gif
Kataloginis Jusu darzas.... tikrai stebuklingai grazus. Parasykit kokius agurkus auginat, kad kaip "karoliai" ant stiebo kabo. 4u.gif
Atsakyti
as savo milciuotas braskes nuravejau saindien uogas skindama. zliuges lenda is po mulco kaip pasiute ( o jos nuo atsivezto meslo) doh.gif po lietaus mulcas taipapgailetinai atrode doh.gif bet siandien isdziuvo ir vel grazu...

sakykit, o jus israutas olytes dedat ant mulco, ar nesat i kompostine g.gif ar neprades paskum padetos ant mulco saknu bandyt lesit i pomulci? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 06 24, 21:37)
sakykit, o jus israutas olytes dedat ant mulco, ar nesat i kompostine g.gif ar neprades paskum padetos ant mulco saknu bandyt lesit i pomulci? blush2.gif

Aš tai dedu ant mulčo šaknim į viršų ax.gif
Atsakyti
Aš dedu viską ant mulčiaus. Išskyrus varputį,nes tas sėkmingai ir sudžiūvęs atsipaipalioja doh.gif
Atsakyti
tai vat zliuges irgi tokios gajos, sakau neprisidirbciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2012 06 24, 21:39)
Aš tai dedu ant mulčo šaknim į viršų ax.gif

Aš irgi ant viršaus smile.gif
Atsakyti
as irgi dedavau ant virsaus,bet pastaraji karta nusprendziau nunest i kompostine.praejo savaite po ravejimo,darzas atrodo svaresnis.bus matyt kaip veliau bus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 06 23, 11:16)
O kam svarainius laikyti šaldiklyje blink.gif , dar ir dabar darome gėrimus imdami iš stiklainio, kurie laikomi rūsyje.

ČIa mamos ax.gif . Miestiečiai esam, net balkono nėr, rūsy plius dvidešimt žiemąsmile.gif
Beje, iš šaldiklio svarainiai lieka svarainiais su cukrum, žinoma). O šiaip džioviname mes juos, sutaršom džiovintus, varom šaldytus, reik gi šviežiom braškėm vietos padaryti thumbup.gif

Kasiau šnd pievą naujai sėjai. grambuolių... yra. daug. Mano mulčiuotos braškės stovi. Kaimynkos už dešimt metrų visą naują lysvę sunaikino per dvi dienas. Ji nemulčiuoja, bet pirmąsyk mačiau kad taip staigiai virš dvidešimt daigų sunaikintų.
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2012 06 25, 00:35)

Kasiau šnd pievą naujai sėjai. grambuolių... yra. daug. Mano mulčiuotos braškės stovi. Kaimynkos už dešimt metrų visą naują lysvę sunaikino per dvi dienas. Ji nemulčiuoja, bet pirmąsyk mačiau kad taip  staigiai virš dvidešimt daigų sunaikintų.

Taip, sunaikina jie labai greitai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 06 24, 20:37)

Aš karpau. Mano darže perpus daržovių, perpus žolių. Rauti nėr kada. Apkarpau ir dedu ten pat.
Varputį raunu visgi pavasarį ir po to po derliaus. Manau, kai daržovė bręsta, gal nereik trukdyt šaknų. O ir didelio nuostolio dėl varpučio nepastebėjau, nebent vaizdas gadina akis.
Išrauti augalai puikiausiai įsišaknyja, jei užteka drėgmės ir mažas mulčio sluoksnis. Net šaknim į viršų ir tie nori gyventi lotuliukas.gif
Visas savo atliekas (ir išrautas) varau į avietyną - kažkaip tenai viskas susivirškina, kaip juoda skylėsmile.gif
Atsakyti