QUOTE(alinux28 @ 2012 06 23, 22:29)
saunuole,Elar,labai grazu.niekaip nesuprantu kaip taip svaru ir jkios zolytes
pas mane jos ir per mulcia smagiai lenda
QUOTE(Ambro @ 2012 06 23, 23:55)
Ale jau gražumas! Man niekaip nesiseka ilgam išlaikyt gražaus mulčiuoto daržo - kas sav važiuojam, tai žolė "susivalo"
Aciu
Nu nezinau kodel tokie stebuklai pas mane dedasi
Tik nuo pernai darza turiu. Priemolis. Pernai labai kruopsciai isrankiojau visas zolytes, saknis pries seja-buvo zoliu vasara, buvo, bet netragedija sakyciau. Baisiau buvo nuolatinis zemes purenimas, nes po lietaus i asfalta pavirsdavo zeme
(dar labai vargau su tarplysviais-sejo veja netoli darzo ir po lietaus suplauke man seklos i tarplysvius - tai keikiausi iki pat sio pavasario, bet dabar jau mulcas uzmuse
). Ziemai iterpus buvau zoles i zeme sukasinedama, pavasari kai tik galejau ieiti vel persikasiau viska (dar nebuvo zoliu pridyge), isrankiojau kiek radau saknis ir uzsimulciavau iskart pirma pjauta zole nelaukdama sejos. Paskui praskleidus mulca sejau. Ir dar to mano "bezolio"
darzo paslaptis galbut ta, kad mulciuoju beveik tik vejos zole. Ir ji nera labai smulki ("sportinio", stipriai mindomiems plotams), tai gal todel netaip greitai susivalgo (cia tik mano pamastymai
). Dabar dar dobiliuku prisiseje, tai ir ju tenka mulciuojant. Islenda kazkiek ir varpucio ir kitu zoliu, bet lengvai issitraukia ir vel grazu.