Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Elar @ 2012 06 23, 12:36)

wub.gif wub.gif wub.gif kokia tvarka, kaaaaaaaaaaaaip gražu - first.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 06 23, 13:00)
wub.gif  wub.gif  wub.gif  kokia tvarka, kaaaaaaaaaaaaip gražu -  first.gif

thumbup.gif tikrai, nuo žalumos širdis atsigauna.. thumbup.gif Prisidedu prie pagyrų daržui.. 4u.gif
Atsakyti
Mulciuotas darzas po lietaus:

o-ho bigsmile.gif ir žolytės nei vienos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 23, 14:50)
o-ho bigsmile.gif ir žolytės nei vienos thumbup.gif

oho kokia tvarka... thumbup.gif

o mano braškės tai bijau net žiūrėt, atrodo išsiravėjau, apsimulčiavau, bet šiemet su šiaudais tai žolių milijonas...pernai kai su žole buvo mulčiuota gražu buvo, oi laukia darbas po derliaus nuėmimo, kai pjausiu lapus braškėms tada bus didysis ravėjimas... ax.gif
Atsakyti
Dekui blush2.gif

Zolyte tai matau viena kita nuotraukose lotuliukas.gif
Tik karta per savaite praeinu visas smulkias isrankioju (ravejau pries savaite). O kasdien pasivaikstant, apziurint darzoves jei kokia pamatau didesne- tai praeidama iskart istraukiu.
Atsakyti
saunuole,Elar,labai grazu.niekaip nesuprantu kaip taip svaru ir jkios zolytes g.gif pas mane jos ir per mulcia smagiai lenda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 23, 11:30)
Kaip mulčiuoti daržai laikosi? bigsmile.gif
mano daržas reikalauja papildymo, tačiau per lietus ir buvusias problemas neina kojos įkelti unsure.gif Laukiu atšilimo ir svečių savo darže ax.gif

SPecialiai važiavau šiandien sodybon: raganių turėjau pasisodint, forsitijų kelis krūmelius ir apžiūrėt, kaip tie mano augalėliai wub.gif Paskutinį kartč buvau prieš 2 sav, tai mulčiuotos žolės nei kvapo doh.gif APaugę viskas ir visur blush2.gif Teko prasieit per visą daržiuką, bulves irgi rolleyes.gif
P.s. foto bus rytoj ar kitą d, bo vos pajudu, kaip pavargusi ax.gif

Mulciuotas darzas po lietaus:

Ale jau gražumas! thumbup.gif bigsmile.gif Man niekaip nesiseka ilgam išlaikyt gražaus mulčiuoto daržo - kas sav važiuojam, tai žolė "susivalo" ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 23, 15:05)
... oi laukia darbas po derliaus nuėmimo, kai pjausiu lapus braškėms tada bus didysis ravėjimas... ax.gif

O jūs visad pjaunat lapus po derliaus nuėmimo? rolleyes.gif Ką duoda? Aš tik rudenį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 06 23, 23:55)

O jūs visad pjaunat lapus po derliaus nuėmimo?  rolleyes.gif Ką duoda? Aš tik rudenį ax.gif

nu aš kiekvieną metą nupjaunu kai baigiasi braškės, daugiau jų nepjaunu, tai pavasarį būna gražūs daigai, stipresni...
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 24, 00:12)
nu aš kiekvieną metą nupjaunu kai baigiasi braškės, daugiau jų nepjaunu, tai pavasarį būna gražūs daigai, stipresni...

Gyveni ir mokais.. doh.gif biggrin.gif

O čia mano mulčiuotas apžėlęs darželis biggrin.gif Teko paplušėt, kol sutvarkiau, išgrąžinau, pakartotinai apmulčiavau smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Pirmieji agurkėliai tongue.gif

user posted image

Apžėlė ir bulvės doh.gif Apatinėj foto jau po sutvarkymo smile.gif

user posted image
Atsakyti
Nezinau koks pas jus dirvozemis,bet as jau pabandziau pries kokius 12 metu schmoll.gif ,nepasiteisino.Surugstino mano zeme,skruzdeliu kruvos ir aisku derlius š...Gal tik is bedos i tarpuvagius pilti.O po tokio eksperimento seke kitas,kuris pasiteisino,tik daug terliones.Kompostavau sluoksniuodama:pjuvenos,zole,zeme,meslas ir t.t.Na dar ziema vistom pakratam suejo,o pavasari broileriukam pilem,kad sausa butu.Taip,kad labai gerai pagalvokit,arba tik nedideli ploteli isbandykit pamulciuot.
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 23, 22:29)
saunuole,Elar,labai grazu.niekaip nesuprantu kaip taip svaru ir jkios zolytes  g.gif pas mane jos ir per mulcia smagiai lenda  ax.gif

QUOTE(Ambro @ 2012 06 23, 23:55)
Ale jau gražumas! thumbup.gif  bigsmile.gif  Man niekaip nesiseka ilgam išlaikyt gražaus mulčiuoto daržo - kas sav važiuojam, tai žolė "susivalo"  ax.gif

Aciu blush2.gif
Nu nezinau kodel tokie stebuklai pas mane dedasi laugh.gif
Tik nuo pernai darza turiu. Priemolis. Pernai labai kruopsciai isrankiojau visas zolytes, saknis pries seja-buvo zoliu vasara, buvo, bet netragedija sakyciau. Baisiau buvo nuolatinis zemes purenimas, nes po lietaus i asfalta pavirsdavo zeme doh.gif (dar labai vargau su tarplysviais-sejo veja netoli darzo ir po lietaus suplauke man seklos i tarplysvius - tai keikiausi iki pat sio pavasario, bet dabar jau mulcas uzmuse thumbup.gif). Ziemai iterpus buvau zoles i zeme sukasinedama, pavasari kai tik galejau ieiti vel persikasiau viska (dar nebuvo zoliu pridyge), isrankiojau kiek radau saknis ir uzsimulciavau iskart pirma pjauta zole nelaukdama sejos. Paskui praskleidus mulca sejau. Ir dar to mano "bezolio" lotuliukas.gif darzo paslaptis galbut ta, kad mulciuoju beveik tik vejos zole. Ir ji nera labai smulki ("sportinio", stipriai mindomiems plotams), tai gal todel netaip greitai susivalgo (cia tik mano pamastymai wink.gif). Dabar dar dobiliuku prisiseje, tai ir ju tenka mulciuojant. Islenda kazkiek ir varpucio ir kitu zoliu, bet lengvai issitraukia ir vel grazu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 24 birželio 2012 - 11:19
Pasidalinsiu patirtimi smile.gif
mano darze kaip kaimyne sako grambuoliu lervu inkubatorius.. isties ju labai daug.. bet nieko nenuede... manau ir nenues..vadiansi jei mulco pakankamai..jos saknu neliecia... bandziau persodinti kelis braskiu kupstu esancius nevietoje..iskasiau po jais surinkau 6 kirmeles..bet saknys geros..taigi nereikia baimintis tu lervu..visiem vietos uztenka 4u.gif mulciuoju antri metai...tokio braskiu kiekio nesu maciusi niekur dar gyvenime..braske skiek veliau nei iprastai..nes krumai dideli..lapu daug..bet braskes i lapus tikrai neisejo..uogu beproto daug thumbup.gif
Atsakyti