Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Lusasita @ 2012 06 22, 13:05)
nu kaip niekas nebeverda  g.gif  biggrin.gif na virta uogiene ir saldytos trintos braskes, nieko panasaus  skonio atzvilgiu . man tai kartais labai skanu avieciu uogienes TIRSTOS sauksteli ant ledu uzsidet ar ant varskes  wub.gif  blynu nevalgom, ant bulkos netepam, tai niekur kitur tos uogienes ir pavartot  nera kur  biggrin.gif

aš turėjau galvoje braškių uogienę.. Man braškių uogienės virimas tolygus braškių gadinimui. Šeimyna nori tik šaldytų... rolleyes.gif
O jūs pabandykit ant ledų uždėt trintų braškių... Bent jau man tai nieko nėra skaniau.. thumbup.gif
Atsakyti
o maniskiai nevalgo ax.gif nors visi jau suauge, bet saldytu braskiu nevalgo... Suauges sunus valgo tik juoduju serbentu uogiene ( saldyti juodieji serbentai isvis nevalgomi, labai paaitreja isryskeja specifinis skonis... mums nepatinka) schmoll.gif man ir braskiu dzemas skanu. nu bet kokio puslitriuko metams uztenka smile.gif

o vat ta beatos braskiu serbeta tai tikrai darysiu thumbup.gif ir vietoj ledu ir su kokiu plombyru thumbup.gif
Atsakyti
kad trintos braskes nesigautu skystos, jas reikia paplakti. Trinu su blenderiu ir sutrynus dar kuri laika paplaku - jos pasidaro tirstesnes, kaip savotiski putesiai. Labai faina buna tokias valgyti susildytas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 22, 11:06)
o jei su kombainu sutrinčiau tai kiek cukraus dėt ir kokia gaunasi ta masė, tiršta, skysta, nu niekad nedariau tokių fintų blush2.gif

Viltie*, kol aš pati neparagavau braškių tyrės (kitos šeimininkės pagamintos), tai net neįsivaizdavau, kad tokį gėėėėrį galima pasidaryti thumbup.gif
Skaniausiai išeina su blenderiu, sutrini, gaunasi tokia leliukiška tyrelė, o cukraus dedi pagal skonį. Aš į 4,5 litro dubenį dedu maždaug 1 kg cukraus, bet cukraus kiekis priklauso dar ir nuo braškių veislės, sunokimo.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 22, 13:44)
Man braškių uogienės virimas tolygus braškių gadinimui.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Mano šeima labai mėgsta kokteilį: braškių tyrė ir pienas. Suplaku su greitkračiu-ir skanu, ir naudinga organizmui. Ai, dar tokį pastebėjimą parašysiu iš savo praktikos:
kai pradeda daužytis mano širdelė, tai kiekvieną dieną pradedu gerti braškių/pieno kokteilį. po kelių dienų būnu visiškai sveika thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 22, 15:59)
Ai, dar tokį pastebėjimą parašysiu iš savo praktikos:
kai pradeda daužytis mano širdelė, tai kiekvieną dieną pradedu gerti braškių/pieno kokteilį. po kelių dienų būnu visiškai sveika thumbup.gif

Čia geras, dar taip nesu negirdėjus, būtinai reikės pabandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2012 06 22, 12:33)
galima su kombainu, skystoka gaunasi ( as tai su bulviu grustuvu sugrudu, tada lieka gabaliukai siokie tokie, mase buna tirstesne, man labiau patinka), cukraus pagal skoni, i indelius ir i kamera  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Aš taip pat su bulvių grūstuvu grūdžiu, kad dar liktų ir gabalėlių, nes skanu juos kramsnoti sušalusius rolleyes.gif Tačiau mes ir uogienę verdame, nes skoniu atžvilgiu tai nesulyginama (apie vitaminus nekalbu rolleyes.gif )
Atsakyti
diasaja kai jau kada užsuksiu pas tave į svečius gausi pavaišint šaukšteliu trintomis braškėmis...nu tikrai atrodo nugyvenau jau amželį bet nesu šaldžiusi niekada, nu kiba reiks pabandyti kokį indelį pasidaryt...
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 22, 16:26)
diasaja kai jau kada užsuksiu pas tave į svečius gausi pavaišint šaukšteliu trintomis braškėmis...nu tikrai atrodo nugyvenau jau amželį bet nesu šaldžiusi niekada, nu kiba reiks pabandyti kokį indelį pasidaryt...

butinai pasidaryk smile.gif Tiek vaikuciu - tai ziema kai des tas saldytas braskes smile.gif ir vietoj ledu tinka ir vietoj desertu smile.gif Ir aisku sveika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 06 22, 13:52)
Suauges sunus valgo tik  juoduju serbentu uogiene  ( saldyti juodieji serbentai isvis nevalgomi, labai paaitreja  isryskeja specifinis skonis... mums nepatinka)

Mat kaip skirtingai, aš buvau pasišaldžius juodųjų be jokio cukraus, tai kabliavo mano mergičkos pasičepsėdamos, ir aromatas koks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2012 06 22, 20:17)
Mat kaip skirtingai, aš buvau pasišaldžius juodųjų be jokio cukraus, tai kabliavo mano mergičkos pasičepsėdamos, ir aromatas koks thumbup.gif

drinks_cheers.gif man irgi labai patiko. Šiemet nevirsiu juodųjų, o šaldysiu.. drinks_cheers.gif Ir vargo mažiau, ir žyymiai skaniau, ir, beabejo, naudingiau.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 22, 16:26)
diasaja kai jau kada užsuksiu pas tave į svečius gausi pavaišint šaukšteliu trintomis braškėmis...

pabandysi ir daugiau su uogienėmis nesiterliosi biggrin.gif nei bulvių grūstuvas, nei šakutė taip skaniai nesutrina, kaip blenderis essen.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 22, 14:59)

Dekui uz ideja, reiks isbandyt ax.gif
Atsakyti