Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Lelina @ 2012 06 21, 15:11)
Man net idomu pasidare del cesnaku, zinau, kad tema mulciavimas, bet paklausiu ....

As tai tik nuskinu tuos uzsiraizgusius ziedelius, bet gal reikia risti - negirdejau. Tai reikia suglebti visus cesnako lapus ir surizti is ju mazgeli? ar su kokia virvute? Paptotinkit  ax.gif

Pas drauge maciau suristi is lapu mazgai 4u.gif
Atsakyti
del cesnaku jau kalbeta gi - vasarinius risam, zieminiams isskinam ziedynus mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
ir as vakar darze kapsciausi.isravejau visas sudygusias pikrzoles.nei motais joms ta mulcia doh.gif auga kaip nezinau kas verysad.gif isravejau ir vel prisiukslinau lotuliukas.gif ,t.y. zoles nupjautos pridejau lotuliukas.gif nebeismanau kaip ta zole pristabdyt ax.gif
Atsakyti
pas mane geltonuoja tie vadinamieji senoviški svogunai kur daug galvikių užauga, bet maniškius puola kirmėliukai ir kiekvienais metais taip vargstam; ir su druska laistau ir su dilgėlėm ir su pelenais, pernai lyg mažiau ėdė, bet buvau prieš sodinant į pelenus išmakalavus, o šiemet kažkaip pražiopsojau.....

mano agurkiukai tokie šviesiai žalios spalvos pasidarė kažin kas galėtų būti?????

o sakykit bulvės po šiaudais pasodintos tokios, kaip sakau ,biednos, šviesios smulkiais lapukais ar taip ir turėtų būti???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2012 06 21, 12:03)
Nevirkit, trinkit su cukrum ir šaldykit mirksiukas.gif


jau išvirtos, bet kitas sakiau reiks tryti, o kaip jūs jas trinat g.gif
QUOTE(argus @ 2012 06 21, 14:09)
Na įsivaizduoju kad ir pavadėlio niekada nedėsite.
Šuo turi turėti savo vietą ir suprasti kas galima ir ko ne. Jei laksto neklausydamas - prisegamas prie pavadėlio ir vaikštoma su juo. Tačiau fizinėmis bausmėmis nelabai irgi galima auklėti. Plačiau čia, jei tingite ieškotis kaip auklėti: http://www.veterinar...dex.php?page=30.

O dabar į temą: česnakai geltonuoja. Ką daryti? Auga, žiedus krauna, bet geltonuoja.

žieminių skabyt žiedynus reikia, o lapus tik vasarinių rišt...dėl geltonavimo aš laisčiau cibulius su vištašūdžiu apmerktu, tai man pasitaisė labai...
Atsakyti
QUOTE(linksmuoliukas @ 2012 06 21, 20:56)
pas mane geltonuoja tie vadinamieji senoviški svogunai kur daug galvikių užauga, bet maniškius puola kirmėliukai ir kiekvienais metais taip vargstam; ir su druska laistau ir su dilgėlėm ir su pelenais, pernai lyg mažiau ėdė, bet buvau prieš sodinant į pelenus išmakalavus, o šiemet kažkaip pražiopsojau.....


Jei yra kirmėlyčių, nieko nelaukiant užvirinkit kibirą vandens su pelenais. Pelenų na... kokie 1-2 ltr 10ltr vandwens. Nepamenu. Iš akies dėdavau. Užvirinti vis pamakaluojant. Užvirė ar beveik užvirė , imate ir nešat iki lysvės. Puodeliu semiat ir pilat ant žemės prie pat svogūno. Taip kad po juo karštimas nutekėtų. Laistot.
Kirmėlaičių neliks. Ir svogūnų neliks.... Juokauju. Svogūnai po 3-4 dienų žaliuos. Jei nedrįstate taip daryti, pabandykit daliai svogūnų kojas pašutint.
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 21, 22:09)
jau išvirtos, bet kitas sakiau reiks tryti, o kaip jūs jas trinat g.gif





kaip sakiau uogieniu nevalgom, trintos braskes nuo pernai saldiklyje.

bet siemet pasidariau braskiu serbeto http://www.beatosvir...askiu-serbetas/ Ka tik pasmalizavau... kita karta maziau cukraus vandens matyt reiks det... man labai saldu.. bet skanu toks aptirpes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 21, 22:09)
jau išvirtos, bet kitas sakiau reiks tryti, o kaip jūs jas trinat g.gif

Arba su blenderiu, arba iš vis su šakute biggrin.gif (tada lieka tokie stambesni gabaliukai) ax.gif Virtose tai nieko gi ten gero nebelieka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2012 06 22, 10:09)
Arba su blenderiu, arba iš vis su šakute biggrin.gif (tada lieka tokie stambesni gabaliukai) ax.gif Virtose tai nieko gi ten gero nebelieka unsure.gif

o jei su kombainu sutrinčiau tai kiek cukraus dėt ir kokia gaunasi ta masė, tiršta, skysta, nu niekad nedariau tokių fintų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 22, 10:06)
o jei su kombainu sutrinčiau tai kiek cukraus dėt ir kokia gaunasi ta masė, tiršta, skysta, nu niekad nedariau tokių fintų blush2.gif

galima su kombainu, skystoka gaunasi ( as tai su bulviu grustuvu sugrudu, tada lieka gabaliukai siokie tokie, mase buna tirstesne, man labiau patinka), cukraus pagal skoni, i indelius ir i kamera mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 06 22, 11:06)
o jei su kombainu sutrinčiau tai kiek cukraus dėt ir kokia gaunasi ta masė, tiršta, skysta, nu niekad nedariau tokių fintų blush2.gif


g.gif nu tikrai keista... jau uogienių n metų niekas nebeverda, visi tik šaldo, o čia net negirdėjus.. bigsmile.gif Trynimo būdas nesvarbus, cukrus pagal skonį, proporcijos nesvarbu, nes kameroj nerūgsta, nenušauna dangtelių.. biggrin.gif Išsitraukiat iš kameros, galit valgyti neastsileidusias, kaip vaisinius ledus, o atšilus gaunasi kaip šviežios trintos braškės.. wub.gif
Atsakyti
nu kaip niekas nebeverda g.gif biggrin.gif na virta uogiene ir saldytos trintos braskes, nieko panasaus skonio atzvilgiu . man tai kartais labai skanu avieciu uogienes TIRSTOS sauksteli ant ledu uzsidet ar ant varskes wub.gif blynu nevalgom, ant bulkos netepam, tai niekur kitur tos uogienes ir pavartot nera kur biggrin.gif
Atsakyti