Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Is manes prasta darzininke, bet, mana, svarbu noras yra lotuliukas.gif

Vis kokio patarimo klausiu ir semiuosi patirties.

Kas mane gali paprotinti kaip pasiruosti zeme kitam "sezonui", t.y. pavasario sodinimui? Yra uz kiemo ribu plotelis, kuri dar galima butu isnaudoti, o ir kaimynas bulves pasisodines, tik musu puse neisnaudota. Dabar ten viskas apauge zole, karts nuo karto nupjauname, bet ja taip ir paliekame.

Esu girdejusi, kad reikia dengti kartonu norimos idirbti zemes plotus. O kada? Gal galite pasidalinti patirtimi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 19, 09:25)
1. Ar daigintas sodinot po šiaudais?

specialiai nedaiginau. Didžiausi daigiukai buvo 1 cm, o kitos-ir be daigiukų.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 19, 17:23)
specialiai nedaiginau. Didžiausi daigiukai buvo 1 cm, o kitos-ir be daigiukų.

Supratau.. 4u.gif Kitąmet aš tikrai specialiai pasidaiginsiu, manau, spartesnis procesas bus. Dabar jau laabai ilgai viskas trunka.. rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Lelina,2012 06 19, 17:23]
Kuo anksciau pradesit tuo geriau, nusisienaujat zole,po to dedat kartona(mes nuo parduotuviu pasiemem dezes),ant jo nusienauta zole ir visa vasara kai tik nupjaunat zole,taip ir klojat ant virsaus.As pasidariau idealu darziuka tokiu budu,pamatysit pavasari pakele ta zole,kaip graziai darbuojasi sliekai,kokia puri zemele,o svarbiausia jokia zole nelenda.Bet jei ten dabar senai auganti pieva,tai gerai butu taip 2 vasaras pakompostuoti.Nors pavasari pati pamatysit ar galit jau dirbti zeme,ar dar metus duoti ilsetis.Sekmes mirksiukas.gif
Papildyta:
[quote=runchikas,2012 06 19, 14:41]
Mesla rudeniui palikit,dabar ne laikas.

Papildyta:
[quote=Lusasita,2012 06 19, 00:31]
Pas mane,tai urvai tik prie tvarto,sakau gal koks zveriukas is misko i mano vistukes kesinasi.O,kai pas kaimyne kurkliu atsirado,tai viena bobule sake,kad kurmi reik ileist,jis juos naikina,o paskui i kurmio iskelta pili imesti tabako.Tai ir nezinau kiek cia tiesos.Pas mane nuo pernai ramu buvo,o ryte radau vel iskilusia pilaite,kiba jau kaimyne tabako privare tai pas mane atejo.Einu ir as kancaru rinkti doh.gif
Atsakyti
sveikos merginos,
pirmi metai kaip mulčiuoju, labai džiaugiuosi..apmulčiavau panašiai pusę daržo...dabar gailiuos kad ne visą...kai visos kaimynkos aplink įskaudusiom nugarom daržus ravi aš tik pusę biggrin.gif koks derlius bus bus matyt, bet kol kas tai thumbup.gif
gal galit pasakyti kaip su tais svogūnais ar galima juos mulčiuot ar ne? daug kas sako kad supus nes drėgmės nemėgsta, o dar kai dabar taip lyja..
ir dar žieminiai česnakai mezga jau žiedynus, girdėjau, kad reikia mazgus užmegsti tada suprastėja cirkuliacija lapais ir užauga didesnės galvos, bet reikia megzti tik žiedyną ar su visais lapais tokį kunkulą???ar jūs darot taip
Atsakyti
QUOTE(linksmuoliukas @ 2012 06 19, 20:20)
sveikos merginos,
pirmi metai kaip mulčiuoju, labai džiaugiuosi..apmulčiavau panašiai pusę daržo...dabar gailiuos kad ne visą...kai visos kaimynkos aplink įskaudusiom nugarom daržus ravi aš tik pusę  biggrin.gif koks derlius bus bus matyt, bet kol kas tai   thumbup.gif 
gal galit pasakyti kaip su tais svogūnais ar galima juos mulčiuot ar ne? daug kas sako kad supus nes drėgmės nemėgsta, o dar kai dabar taip lyja..
ir dar žieminiai česnakai mezga jau žiedynus, girdėjau, kad reikia mazgus užmegsti tada suprastėja cirkuliacija lapais ir užauga didesnės galvos, bet reikia megzti tik žiedyną ar su visais lapais tokį kunkulą???ar jūs darot taip

Lyja?????? pas mus sachara verysad.gif

žiedynkočius išvis nuskink, jei brandins sėklas, neaugins galvų (beja jie labai skanu marinuoti) o lapus surišk
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 19 birželio 2012 - 20:35
QUOTE(linksmuoliukas @ 2012 06 19, 20:20)
sveikos merginos,
pirmi metai kaip mulčiuoju, labai džiaugiuosi..apmulčiavau panašiai pusę daržo...dabar gailiuos kad ne visą...kai visos kaimynkos aplink įskaudusiom nugarom daržus ravi aš tik pusę  biggrin.gif koks derlius bus bus matyt, bet kol kas tai  thumbup.gif 

aš tai skabau žiedynus, bet jie rupūčkės taip greit auga kad po kelių dienų vėl iš naujo reikia skabyt, bet jau kelinti metai nesiskundžiu česnakų galvomis, kaiminkos vis klausia kas per veislė kad tokios didelės galvos...
Atsakyti
[quote=linksmuoliukas,2012 06 19, 21:20]
Mulciuoju zole viska svogunus, cesnakus,zirnius,burokelius,cukinijas,braskes ir bulvem deciau ale,kad zoles tiek neturiu.O cesnakus tik vasarinius risu,o zieminiams tik nuskabau tuos raituzus,kiek girdejau is senu zmoniu,kad zieminiai nerisami.Bet kiekvienas savaip daro.O svogunus tai sodindama niekada nesugrudu giliai i zeme,tai kai mulciuoju,tai galvos augdamos pavirsiui buna.Niekada nesupuvo,bet velgi pas mane smelynas,vanduo neuzsilaiko.
Atsakyti
Nu va, kažkur vis lyja, o čia gaudom kiekvieną lašą. Gerai, kad daržas po mulčiumi. Svogūnus irgi mulčiavau, bet jau sluoksnelis likęs toks retas ir plonas, kažkaip ant svogūnų greičiausiai ir susivalgė. g.gif
Atsakyti
ačiū už patarimus 4u.gif
pas mus jokios sacharos lyja kasdien smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linksmuoliukas @ 2012 06 19, 22:50)
ačiū už patarimus  4u.gif
pas mus jokios sacharos lyja kasdien smile.gif

čia kur tas rojus?
Atsakyti
Aplink Kauna gal ne kasdien, bet kas antra diena tai palyja paskutiniu metu. Siandien kolkas tik nupurske, sudrekino pavirsiu, bet itariu bus dar nakti lietaus. Uzsimulciavus viska siemet as, tai del manes galetu ir maziau krituliu buti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 20 birželio 2012 - 20:34