Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Avijacija @ 2012 06 18, 21:20)
aš sakyčiau ta plėvelė braškėm visiška nesąmonė.......  bent jau pas mus. Kur mama nuėmė tą plėvelę ir užmulčiavo jos tiesiog atsigavo. Antroj vasaros pusėj ieškosim daigelių ir tada tik mulčiuosim - jokių plėvelių......

Na pas mano sesę tai labai pasiteisino ta plėvelė . Tiek braškių ir tokio dydžio dar nemačiau. Tai galvoju ir aš taip daryti, bet kai paklausai kitų, tai net nebežinai nuo ko priklauso. Gal žemė kalta, o ne plėvelė. Net nežinau, ką pasakyti.
Aš mulčiavau, tai pas mane vis tiek žolės auga, nors tu ką doh.gif . O braškės normalios, tik jau senos, reik naujų kerų.
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2012 06 17, 22:37)
Tikrai ne del mulciavimo kurmiai atejo. Jau daug metu jie sveciuojasi musu sode, o mulciuoju tik antra vasara

Kol nemulčiavau, jis tvarkingai patvoriais darbavosi, o va kai aš jam daugiau sliekų parūpinau, tai parsikraustė į daržą.
Atsakyti
O aš naudą tokią iš mulčiavimo gavau šiemet- atsirado varlių, driežiukai, sraigių sumažėjo, matyt varlės jas skanauja, o kurmiai kol kas neparėjo namo, jau šaukiu juos, nes bijau kurklių ax.gif . Bet vat gandras ir jau pasitempęs su fraku vaikšto po langu (vyras gainioja skrisk pas kaimynus lotuliukas.gif )- varlles nori pavogt, dar net užaugt nespėjusias lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 18 birželio 2012 - 20:50
as tai nesuprantu ko mano darze yra g.gif g.gif uzmulciavau tik vienos rusies arbuziukus ( tiek zoles teturejau) .... tai tie mulciuotieji , jau trys nukasti... kaip suprantu, tai kurklio darbas, pagal kotelio nukandima... nu bet taciau... belaistant tas mulcas ima i urvus kartu su vandeniu krist ... doh.gif g.gif galvodavau kad urvai ( kuriu visada darze pilna budavo net nemulciuojant )kurmio pedsakai g.gif o jei salia ramiausiai kurkliai darbuojasi g.gif o gal tie urvai dar kokio zvero doh.gif g.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Vaikis jau prasiėjo, bet vis tiek kibirėlį dar prisirinkau nemažą biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 18, 00:31)
as mulciuoju pjauta zole,tai gali det ir det,zoles greit islenda,greitai ir zole puva  doh.gif bet tikiuosi kad taip greitai ir zemele tresiasi  ax.gif

taip, su pjauta žole nauda spartesnė būna, tačiau ją pastoviai reikia kloti. Šienas/šiaudai labiau tinginiams tinkamas blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 18, 09:46)

mano bulvės irgi pradėjo lysti iš po šiaudų. Bet dar ne visos pasirodė...  doh.gif

pas mane jau visos išlindę, tačiau augimas yra lėtas, nepalyginsi su tomis, kurios mulčiuotos žole.
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2012 06 18, 12:55)
  Tik kad uogieniu niekas nevalgo, tai kemsam uogytes.

Iš braškių uogienės aš neverdu. Jau keli metai darau tik braškių tyrę (sutrinu su blenderiu ir cukrumi, gaunasi tokia kaip vaikiška košytė, niam niam kaip skanu), sūnūs labai ją mėgsta, valgo prie blynų, darosi pieno-braškių kokteilį. Prisišaldom daug daug thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 06 18, 19:30)
Ir tai dziaugiuosi, kad si karta spejau pirmiau uz suni susirinkt raudonas doh.gif

biggrin.gif stebėkit savo šunį ir kai bandys nuskinti braškę, tai per šnipuką arba stipriai paimti už kupros ir piktas "Fu" arba "Negalima"(bent aš taip auklėju ax.gif ). Milkai išrenku dyyyydelę braškę ir duodu, sukramto net su pačepsėjimais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 19, 07:40)
1. pas mane jau visos išlindę, tačiau augimas yra lėtas, nepalyginsi su tomis, kurios mulčiuotos žole.

2. Iš braškių uogienės aš neverdu. Jau keli metai darau tik braškių tyrę (sutrinu su blenderiu ir cukrumi, gaunasi tokia kaip vaikiška košytė, niam niam kaip skanu), sūnūs labai ją mėgsta, valgo prie blynų, darosi pieno-braškių kokteilį. Prisišaldom daug daug thumbup.gif

1. Ar daigintas sodinot po šiaudais?

2. Aš irgi trinu braškes ir šaldau. Nuo to laiko, kai taip pradėjau daryti, mano šeimynai virtų uogienių neįkiši.. schmoll.gif biggrin.gif Ir juoduosius serbentus šiemet šaldysiu. Pernai paragavimui užšaldžiau, tai labai patiko. Koks skonis ir aromatas! bigsmile.gif Nepalyginsi su virtomis.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 06 19, 07:40)
biggrin.gif stebėkit savo šunį ir kai bandys nuskinti braškę, tai per šnipuką arba stipriai paimti už kupros ir piktas "Fu" arba "Negalima"(bent aš taip auklėju ax.gif ). Milkai išrenku dyyyydelę braškę ir duodu, sukramto net su pačepsėjimais biggrin.gif

Jis ju needa-nuskabo ir palieka...
jau man gaila pagavot ..kiek jis gauna nuo manes ir per snuki, ir per uzpakali, ir uz kupros patampau. Kaimynai tik FU, NE, NEGALIMA ir girdi mane rekaujant doh.gif Isterike patapau doh.gif Vezios uz menesio dresiruot (tikiuosi neapsigalvos MB), gal prasvieses mano gyvenimas tada cool.gif Nesigauna man. Nu aisku, dar tik 3 men jam... Vargo vakariene...
Atsakyti
Sveikos daržininkės.
Prašau patarimo.

Savo molyną šiemet pradėjome mulčiuoti dalgiu arba trimeriu pjauta aukšta žole - situacija labai pamažu bet gerėja. Dabar gavome dideli maišą gerai perpuvusio mėšlo.
Kaip dabar į tą daržą ta mėšlą paskleisti? Eiti kelti mulčą ir dėti mėšlą? Labai jau daug terlionės. O išmesti gi irgi gaila - mūsų molyne kiekvienas derlingos žemės gabaliukas aukso vertės.
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 19, 10:36)
Jis ju needa-nuskabo ir palieka...
jau man gaila pagavot ..kiek jis gauna nuo manes ir per snuki, ir per uzpakali, ir uz kupros patampau. Kaimynai tik FU, NE, NEGALIMA ir girdi mane rekaujant  doh.gif Isterike patapau  doh.gif  Vezios uz menesio dresiruot (tikiuosi neapsigalvos MB), gal prasvieses mano gyvenimas tada  cool.gif  Nesigauna man. Nu aisku, dar tik 3 men jam... Vargo vakariene...

Pas manęs panaši situacija. Tik kai mano 2,5 mėn. kalytė neklauso manęs, po poros kartų ji tiesiog pririšama su pavadėliu ir paaiškinama dėl ko pririšama. Kitą kartą ji jau to dalyko nebedaro.
Papildyta:
QUOTE(runchikas @ 2012 06 19, 13:41)
Sveikos daržininkės.
Prašau patarimo.

Savo molyną šiemet pradėjome mulčiuoti dalgiu arba trimeriu pjauta aukšta žole - situacija labai pamažu bet gerėja. Dabar gavome dideli maišą gerai perpuvusio mėšlo.
Kaip dabar į tą daržą ta mėšlą paskleisti? Eiti kelti mulčą ir dėti mėšlą? Labai jau daug terlionės. O išmesti gi irgi gaila - mūsų molyne kiekvienas derlingos žemės gabaliukas aukso vertės.

Sakyčiau su mėšlu skleisti kaip ir per vėlu jau.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2012 06 19, 13:46)
Pas manęs panaši situacija. Tik kai mano  2,5 mėn. kalytė neklauso manęs, po poros kartų ji tiesiog pririšama su pavadėliu ir paaiškinama dėl ko pririšama. Kitą kartą ji jau to dalyko nebedaro.

Sitaip nebandziau, kartais nuvedus uzdarydavau i jo "kambareli". Pabandysiu prisirst kita kart, tik beda, kad nevisada pastebiu iskart zbitkas darant (be jo dar du vaikus suziuret reikia, tai daznai ir vienas ganosi lauke doh.gif)
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2012 06 19, 13:46)

Sakyčiau su mėšlu skleisti kaip ir per vėlu jau.

Rudeniui mastau
Atsakyti