Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Kokia tikimybė,jog nenugrauž šliužai pupelių,jeigu aš jas paaugusias į dirvą pasodinsiu? Gal sakau neverta į vazonus sėt,augint,nes perkėlus į dirvą visvien iš kart nugrauš g.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 06 14, 21:04)
4u.gif patresiau biohumusu..kazkokia slieku istrauka..pirkau senukuose smile.gif ziuresim kas ciagausis...ar tik kaip svestas vanduo bus

Pernai turėjau tokias trąšas palergonijoms, tręšiau visas žydinčias gėles, kambarines irgi, labai pasiteisino.Tik ne sliekų, o humuso ištrauka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 06 15, 13:27)
Kokia tikimybė,jog nenugrauž šliužai pupelių,jeigu aš jas paaugusias į dirvą pasodinsiu? Gal sakau neverta į vazonus sėt,augint,nes perkėlus į dirvą visvien iš kart nugrauš g.gif

pupeles sodinu tik vijoklines..

dėl tikimybės - pastebėjau, kad sraigėms ir šliužams labiau patinka pavytusi žolytė, kuria mulčiuoju.

Todėl manau, kad vazone paauginta pupelė, persodinta į daržą, turėtų būt mažiau patraukli, nei ta žolytė, kuria ji apmulčiuot po pasodinimo..
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 06 14, 20:04)
4u.gif patresiau biohumusu..kazkokia slieku istrauka..pirkau senukuose smile.gif ziuresim kas ciagausis...ar tik kaip svestas vanduo bus

tas biohumusas labai geras dalykas,as juo darzoves tresiu.ir ekologiskas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dvasia22 @ 2012 06 14, 21:05)
oj kaip gaila karstu vandeniu blink.gif juk gyvas padarelis
nunesti kur toli galima kad savaite nepareitu ar miske paleisti. juk jas zmones masiskai renka ir pardavineja tai ir taip ju mazai. O beja parduoti  patys galit. Tik jau nezudyt   gun_rifle.gif
man. gražu tos vynuogines baltos riebios.  tongue.gif

as irgi nieko pries jas neturiu,bet tik ne savo darze.tu dideliu vynuoginiu vienetai(kurias supirkineja),daugiausiai tu mazyciu.o supirkinetojai manot ju nezudo?juk neaugina gi ju mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alinux28: 15 birželio 2012 - 13:17
Pas mane sode vynuoginiu sraigiu kolonijos. As jas ale gelbsiu - vis metu i kaimynu nedirbamus sklypus, o jos vel pas mane grizta smile.gif Bet siaip, stengiuosi nezudyti, silpnu as nervu. Man net grambuoliu lervu gaila, tai as jas vis metu i akmenu duobe (kad mirtu bado mirtimi biggrin.gif - is gailescio parupinu jiems skausmingense mirti tongue.gif). O siaip, tai pries kokius penkis metus, kai po sabakstyno pirma karta sodinau pora lysviu darzoviu - beveik viska nuesdavo visokie geriai. Siais metais, apgrauze vos keleta pupu daigu. Taip sakant einu i harmonija su gamta - nieko nevydama ir nieko nezudydama angel_not.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif buvau savaitgali sode. Nu pasakykit, kiek reikia deti sieno, kad bent per sav. neislystu zoles verysad.gif Jau atrodo tiek pridejau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 06 17, 18:50)
Sveikos  4u.gif buvau savaitgali sode. Nu pasakykit, kiek reikia deti sieno, kad bent per sav. neislystu zoles  verysad.gif Jau atrodo tiek pridejau  doh.gif

smile.gif reikia dėti pastoviai...bet ne storai iš karto , o plonesniais sluoksniais...ir taip visą vasarą...
Atsakyti
Prisikviečiau kurmį bemulčiuodama. Pasidariau savo darže nepageidaujama. Įsikūręs patogiai. Šįkart jau du trečdaliai daržo užimti. Bet liko dar ir man vietos. Nežinau ką rasiu po savaitės. Artėja prie morkų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2012 06 17, 19:33)
Prisikviečiau kurmį bemulčiuodama. ...

Tikrai ne del mulciavimo kurmiai atejo. Jau daug metu jie sveciuojasi musu sode, o mulciuoju tik antra vasara
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 06 17, 18:50)
Sveikos  4u.gif buvau savaitgali sode. Nu pasakykit, kiek reikia deti sieno, kad bent per sav. neislystu zoles  verysad.gif Jau atrodo tiek pridejau  doh.gif

as mulciuoju pjauta zole,tai gali det ir det,zoles greit islenda,greitai ir zole puva doh.gif bet tikiuosi kad taip greitai ir zemele tresiasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 06 17, 18:55)
smile.gif reikia dėti pastoviai...bet ne storai iš karto , o plonesniais sluoksniais...ir taip visą vasarą...

Na kai dedu siena, o ne zolyte, tai uzdedu truputi storiau, nes turiu galimybe tik savaitgaliais ta daryti, nu bet zoliu doh.gif Ir dar, pagaliau islindo mano bulves thumbup.gif Kaimyne juokiasi, kad bulviu bus tik koki spalio men smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2012 06 17, 20:33)
Prisikviečiau kurmį bemulčiuodama. Pasidariau savo darže nepageidaujama. Įsikūręs patogiai. Šįkart jau du trečdaliai daržo užimti. Bet liko dar ir man vietos. Nežinau ką rasiu po savaitės. Artėja prie morkų.  g.gif

Man labai padėjo išvaryti kurmį iš daržo su sugižusiu pienu. Įpyliau į kurmiarausį ir persikėlė į pievelę. Bet ten lai ganosi, negaila.
Atsakyti