Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Elar @ 2012 06 14, 16:29)
As pernai del tresimo susilaikiau nuo mulciavimo. Siemet uzsimulciavau kol netresta buvo, ana savaite patrese MB, nes jau veja prasesi trasu (nezinau tik kokiom trasom, bet irgi kaip supratau ilgalaikes, nes tik 1 kart tresia per metus), tai sakau dabar gal pora pjovimu praleisiu, nes turetu pakakti uzdeto mulciaus, o paskui vel desiu.
Irgi klausiau cia ir pernai, ir siemet kada galima-bet niekas taip ir neatsake. Sunku matyt prisiimti atsakomybe tokiu klausimu patariant. Kiekvienam paciam reikia apsispresti  4u.gif .
Dobilu irgi poroj vietu jau yra  doh.gif

temos pradzioj kur nuoroda ideta apie mulciavima, pasak Jasionio, nenaudoti trasom patrestos zoles. Tai isvadas darykim pacios... mirksiukas.gif Na kol kas pas mus to gerio nors sunkvezimiais vezk, turbut visas forumas butu ekologiska zole aprupintas biggrin.gif
Atsakyti
Jau rašiau, tręšiam veją vieną kartą per sezoną ir ja mulčiuojam. Tik iškart po tręšimo nupjauta mulčiuoju tujų gyvatvorę ir kt dek krūmus. Trąšos ilgo veikimo ir tirpsta labai po čiut čiut. Be to, tokias braškes mulčiuoju pavasarį išpešta velėna, o šviežia žole, kai jau baigia derėt.

Beje, pjaunama veja ant aukščiausios pozicijos ir bent kartą per sezoną aeruojama 4u.gif
Atsakyti
nu va o as neleidau MB vejos trest, nes paskum mulciuot negalesiu smile.gif
Atsakyti
4u.gif patresiau biohumusu..kazkokia slieku istrauka..pirkau senukuose smile.gif ziuresim kas ciagausis...ar tik kaip svestas vanduo bus
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 06 14, 08:10)
saulutes pasislept,atverti,i kibira ir karstu vandeniu... ax.gif

oj kaip gaila karstu vandeniu blink.gif juk gyvas padarelis
nunesti kur toli galima kad savaite nepareitu ar miske paleisti. juk jas zmones masiskai renka ir pardavineja tai ir taip ju mazai. O beja parduoti patys galit. Tik jau nezudyt gun_rifle.gif
man. gražu tos vynuogines baltos riebios. tongue.gif
Atsakyti
pas mus sodas prie griovio. tai sraiges permetu i kita puse griovio, tikiuosi atgal neparplaukia jos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 06 15, 00:42)
pas mus sodas prie griovio. tai sraiges permetu i kita puse griovio, tikiuosi atgal neparplaukia jos  g.gif

lotuliukas.gif man tai toks jausmas irnesakyk.gif kad jos is bet kur sugrista lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 06 15, 00:42)
pas mus sodas prie griovio. tai sraiges permetu i kita puse griovio, tikiuosi atgal neparplaukia jos  g.gif

Rinkit, gaminkit ir valgykit - juk toks delikatesas brangus. O čia nemokamai juk.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2012 06 15, 09:45)
Rinkit, gaminkit ir valgykit - juk toks delikatesas brangus. O čia nemokamai juk.

čia ne delikatesas schmoll.gif schmoll.gif (pas mus tokios)

http://public.fotki....1664.html#media
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2012 06 15, 09:58)
čia  ne  delikatesas  schmoll.gif  schmoll.gif (pas mus tokios)

http://public.fotki....1664.html#media

Tai tų ir pas mane pilna - nzn kaip jomis atsikratyti, viską nugriaužia. Aš kalbu apie tas vynuogines, dideles... smile.gif
Atsakyti
Pas mane šliužai,be jokių kiautų.Jų pilna dirva knibžda nuo miniatiūrinių iki didelių doh.gif Neįsivaizduoju,kaip užaugint kai kuriuos augaliukus,kad jų nenugraužtų.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2012 06 15, 09:45)

nu gal neeeeeeeee karsta.gif visokiu sliuzu nevalgom, lai sau vaiksto smile.gif tik kitomis pievomis ... nors siaipnera daug, netoli kompostines, viena kita pasivaiksto. Bet kai reik veja pjaut bijau, kad neistraiskytu ju, tai metau i kita puse griovio, kur saugiau joms smile.gif
Atsakyti