Mulčiuojame savo sodus, daržus, šiltnamius...
Daug naudingos informacijos apie mulčiavimą rasite čia:
http://nakvisa.blogs...nis-darzas.html
Sena tema: http://www.supermama...?...841875&st=0
QUOTE(Keretoja @ 2012 06 03, 23:33)
mano bulvės dar neišlindo.. Bet aš vėliau sodinau ir dar nedaigintas...
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 04, 08:26)
Mano dauguma jau tuoj žydės,matosi žiedukų spalva jau o tas kurias nedaigintas sodinau tai irgi tik neseniai išlindo..
QUOTE(Irvel @ 2012 06 03, 21:31)
Svogūnai irgi nesiskundžia. Gražūs, net gera pažiūrėjus. Aš juos irgi mulčiuoju, nors girdžiu patarimus taip nedaryt.
Man irgi įdomus šis aspektas- kaip iš tiesų yra su svogūnais? Kiek teko skaityti, jie nemėgsta dilgėlių raugo, o mulčiuojant gi gauna gan nemažą azoto dozę
mano bulvės irgi vienos jau žydėt ruošiasi, kurios anksti sodintos. bet sodinau aš jas į žemę ir tik pradėjusias dygti šienu apmulčiavau. kolorado vabalų pas mane kokia daugybė... renku renku ir galo nematyti. tiesa po lietaus kaip ir mažiau, bet jų kiaušinėlių kone ant kiekvieno bulvės lapo pridėta. bandau irgi rinkti,skabau tuos lapus. papasakokit kaip jūs kovojate su kolorado vabalais?
QUOTE(Giedruzhee @ 2012 06 04, 14:14)
mano bulvės irgi vienos jau žydėt ruošiasi, kurios anksti sodintos. bet sodinau aš jas į žemę ir tik pradėjusias dygti šienu apmulčiavau. kolorado vabalų pas mane kokia daugybė... renku renku ir galo nematyti. tiesa po lietaus kaip ir mažiau, bet jų kiaušinėlių kone ant kiekvieno bulvės lapo pridėta. bandau irgi rinkti,skabau tuos lapus. papasakokit kaip jūs kovojate su kolorado vabalais?
na as kiek supratau, kad ant mulciuotu bulviu neturetu buti tiek vabalu
QUOTE(ruta19 @ 2012 06 04, 14:50)
na as kiek supratau, kad ant mulciuotu bulviu neturetu buti tiek vabalu
nė nežinau nuo ko čia priklauso,kad pas mane jų tiek. kai renku,tai ant vieno krūmo po 4-6 randu. buvo kad nurinkau,ir gal po valandos vėl į daržą nuėjau, ir žiūriu vėl jų daugybė. tai aišku toks kiekis jų tai ir kiaušinių galybę prideda. aš kažkaip galvoju gal jų pas mane bulvėse tiek daug,kad kai mano jau buvo sudygę aplink kaimynai dar tik sodino,tai ir susirinko vabalai iš viso kaimo į mano bulves puotaut norėtųsi be cheminių jokių preparatų išsiverst. mačiau yra kažkokie augaliniai natūralūs lašiukai purškimui, reikės gal bandyt, kol nesuvalgė mano bulvių tie nekviesti svečiai...
Ateinu ir as pasirodyti savo darziuko,nors labai nedrasu(mulciuoju pirmi metai) ir dar ne viskas sudyge
o cia pakartotinai mulciuotos smulkintais siaudais braskes
tik nezinau kas per vabaliukai isitaise ant mano paprikyciu?ar gerieciai ar blogiukai panasu i karkvabali,bet maziukai.o gal jaunikliai cia?
o cia pakartotinai mulciuotos smulkintais siaudais braskes
tik nezinau kas per vabaliukai isitaise ant mano paprikyciu?ar gerieciai ar blogiukai panasu i karkvabali,bet maziukai.o gal jaunikliai cia?
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 04, 09:26)
Mano irgi dar ne, nors sudaigintos buvo. Bet visai nesenai tepasodinau, kiti jau ims derlių, o manosios tik žydės... Apkrautos žole, po žeme tik vos vos.
O tie vabaliukai man atrodo tokie patys, kur man lelijas kasmet užpuola. Irgi va taip susiporavę kažkodėl Tai taip porelėmis ir nukratau paskutiniam kryčiui iki žemės. Nugraužia negailestingai. Blogiečiai jie. Iš toliau kaip boružėlės atrodo.
Papildyta:
Mano tai va šitie
QUOTE(Irvel @ 2012 06 04, 19:12)
Mano irgi dar ne, nors sudaigintos buvo. Bet visai nesenai tepasodinau, kiti jau ims derlių, o manosios tik žydės... Apkrautos žole, po žeme tik vos vos.
O tie vabaliukai man atrodo tokie patys, kur man lelijas kasmet užpuola. Irgi va taip susiporavę kažkodėl Tai taip porelėmis ir nukratau paskutiniam kryčiui iki žemės. Nugraužia negailestingai. Blogiečiai jie. Iš toliau kaip boružėlės atrodo.
Papildyta:
Mano tai va šitie
Papildyta:
Mano tai va šitie
o kaip kovot su tais niekadejais? pas mane kitokie,labiau i karkvabali panasus,bet mazi,tokie elektrines spalvos galvomis
O tie vabaliukai man atrodo tokie patys, kur man lelijas kasmet užpuola. ]
Ant lelijų tai būna panašūs, bet raudonais kiautukais Vaikystėj juos vaikai rinkdavom ir į dėktukų dėžutę sudėję, prie ausies pridėję, klausydavom, kaip gražiai zirzia O šitie ar zirzia
Papildyta:
Va va, šitie. Tai tie rudi tai ne tie patys Jų kūneliai daug stambesni ir pailgesni Buvau porą tokių šiltnamy radus, bet kad žalos būtų pridarę- nepastebėjau
Ai, tai aš gal neįžiūrėjau nuotraukoje gerai. Nu bet kaip jie man įkyrėję. Nurenku, o jų atrodo iš niekur vėl apsiranda MAno darže tai tų vabaliukų visokiausių, bet tik va tie lelijiniai labiausiai įkyrūs.